Hoe werkt Netflix?

Gratis proefperiode en facturering van Netflix

Hoe werkt de gratis proefperiode?

Probeer ons één maand gratis! Je kunt onmiddellijk onbeperkt series en films kijken vanaf je Smart TV, gameconsole, streamingplayer, telefoon of tablet. Je kunt ook direct op de computer kijken!

Als je tevreden bent over de proefperiode van Netflix, hoef je niets te doen: je lidmaatschap wordt automatisch verlengd zolang je lid wilt blijven. Het Netflix-lidmaatschap is een maandabonnement en gaat in op het moment van registratie. Je kunt altijd eenvoudig online opzeggen, 24 uur per dag. Er zijn geen langlopende contracten of annuleringskosten. Registreer je om aan de slag te gaan.

Hoe werkt facturering van Netflix?

Als je ervoor kiest om lid van Netflix te blijven, word je eenmaal per maand gefactureerd op de datum waarop je je oorspronkelijk hebt geregistreerd. Meer informatie over facturering vind je in ons artikel over hoe Netflix kosten afschrijft voor je account.

Netflix kijken

Waarop kan ik Netflix streamen?

Je kunt direct kijken op elk apparaat met een internetverbinding dat een Netflix-app bevat, zoals een Smart TV, gameconsole, streamingplayer, telefoon of tablet. Deze apparaten worden gemaakt en verkocht door apparaatfabrikanten. Je kunt ook rechtstreeks op de computer kijken! Raadpleeg onze pagina Netflix-compatibele apparaten voor een gedetailleerdere lijst.

Waaruit kan ik allemaal kiezen?

We hebben duizenden films en series beschikbaar die je direct kunt kijken op je tv via een apparaat waarmee je Netflix kunt streamen. Je krijgt nooit commercials te zien, hoeveel je ook kijkt, en je kunt titels zo vaak je wilt pauzeren, terugspoelen, doorspoelen of hervatten. Eenvoudiger kan niet!

Kan ik Netflix streamen in HD?

Ja. Veel Netflix-titels zijn beschikbaar in HD. De beeldkwaliteit bij het streamen van films en series kan verschillen per computer en per apparaat. De videokwaliteit kan worden beïnvloed door allerlei factoren, zoals je locatie, de beschikbare bandbreedte en/of de snelheid van je internetverbinding.

Streaming in HD kost meer bandbreedte dan streaming in een standaarddefinitie. Vraag je internetprovider naar informatie over mogelijke kosten bij overschrijding van je datalimiet. Je kunt het bandbreedteverbruik beheren (de hoeveelheid data die je gebruikt tijdens streaming) door de videokwaliteit voor direct kijken aan te passen. Klik op de website op de link Mijn account (Your Account) als je de instellingen van de videokwaliteit wilt wijzigen.

Op hoeveel apparaten tegelijkertijd kan ik Netflix gebruiken?

Het hangt af van je abonnement op hoeveel apparaten je tegelijkertijd direct titels kunt kijken. Ga op de pagina Mijn account (Your Account) naar Abonnement wijzigen (Change Plan) om de details van je abonnement te bekijken.

Hoe werkt de Netflix-app?

Met de Netflix-streamingsoftware kun je direct content vanaf Netflix kijken via om het even welk apparaat dat verbonden is met internet en waarop de Netflix-app geïnstalleerd is. De software kan variëren per apparaat en medium, terwijl ook functies kunnen verschillen tussen apparaten. Deze software kan bijvoorbeeld vooraf zijn geïnstalleerd op een Netflix-compatibel apparaat, maar we kunnen de software ook als app aanbieden zodat je deze kunt downloaden naar een apparaat, zoals de Apple iPad.Het gebruik, garanties en beperkingen van deze software zijn onderworpen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Waar is Netflix beschikbaar?

Leden met een abonnement voor alleen streaming kunnen direct via de Netflix-service kijken in de onderstaande regio's. De beschikbare films en series die kunnen worden gestreamd, kunnen per locatie variëren en veranderen regelmatig.

REGIO’S WAAR NETFLIX BESCHIKBAAR IS
Afghanistan
Albanië
Algerije
Amerikaans-Samoa
Andorra
Angola
Anguilla
Antigua en Barbuda
Argentinië
Armenië
Aruba
Australië
Australisch Antarctica
Oostenrijk
Azerbeidzjan
Bahama's
Bahrein
Bangladesh
Barbados
Wit-Rusland
België
Belize
Benin (Dahomey)
Bermuda
Bhutan
Bolivia
Bonaire, Sint Eustatius en Saba
Bosnië en Herzegovina
Botswana
Brazilië
Brits-Guiana
Brits Indische Oceaanterritorium
Britse Maagdeneilanden
Brunei Darussalam
Bulgarije
Burkina Faso (Opper-Volta)
Burundi
Cambodja (Kampuchea)
Kameroen
Canada
Kaapverdië
Kaaimaneilanden
Centraal-Afrikaanse Republiek
Tsjaad
Chili
Christmaseiland
Cocoseilanden
Colombia
Comoren
Cookeilanden
Costa Rica
Kroatië
Cuba
Curaçao
Cyprus
Tsjechië
Congo-Kinshasa
Denemarken
Djibouti
Dominica
Dominicaanse Republiek
Oost-Timor (Timor-Leste)
Ecuador
Egypte
El Salvador
Equatoriaal-Guinea
Eritrea
Estland
Ethiopië
Falklandeilanden
Faeröer
Fiji
Finland
Frankrijk
Frans-Guyana
Frans-Polynesië
Gabon
Gambia
Georgië
Duitsland
Ghana
Gibraltar
Griekenland
Groenland
Grenada
Guadeloupe
Guam
Guatemala
Guernsey
Guinee
Guinee-Bissau
Haïti
Heard en McDonaldeilanden
Honduras
Hong Kong
Hongarije
IJsland
India
Indonesië
Iran
Irak
Ierland
Man
Israël
Italië
Ivoorkust
Jamaica
Japan
Jersey
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Kiribati
Koeweit
Kirgizië
Laos
Letland
Libanon
Lesotho
Liberia
Libië
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Macao
Macedonië
Madagaskar
Malawi
Maleisië
Maldiven
Mali
Malta
Marshalleilanden
Martinique
Mauritanië
Mauritius
Mayotte
Mexico
Micronesië
Moldavië
Monaco
Mongolië
Montenegro
Montserrat
Marokko
Mozambique
Myanmar (Birma)
Namibië
Nauru
Nepal
Nederland
Nederlandse Antillen
Nieuw-Caledonië
Nieuw-Zeeland
Nicaragua
Niger
Nigeria
Niue
Norfolk
Noordelijke Marianen
Noorwegen
Oman
Pakistan
Palau
Palestina
Panama
Papoea-Nieuw-Guinea
Paraguay
Peru
Filipijnen
Pitcairneilanden
Polen
Portugal
Puerto Rico
Qatar
Congo-Brazzaville
Réunion
Roemenië
Rusland
Rwanda
Saint Barthélemy
Sint-Helena, Ascension en Tristan da Cunha
Saint Kitts en Nevis
Saint Lucia
Sint Maarten
Saint-Pierre en Miquelon
Saint Vincent en de Grenadines
Samoa
San Marino
Sao Tomé and Principe
Saoedi-Arabië
Senegal
Servië
Seychellen
Sierra Leone
Singapore
Sint Maarten
Slowakije
Slovenië
Salomonseilanden
Somalië
Zuid-Afrika
Zuid-Georgië en de Zuidelijke Sandwich-eilanden
Zuid-Korea (Republiek Korea)
Zuid-Soedan
Spanje
Sri Lanka (Ceylon)
Soedan
Suriname
Swaziland
Zweden
Zwitserland
Taiwan
Tadzjikistan
Tanzania
Thailand
Togo
Tokelau-eilanden
Tonga
Trinidad en Tobago
Tunesië
Turkije
Turkmenistan
Turks- en Caicoseilanden
Tuvalu
VS Maagdeneilanden (St. Croix, St. John, St. Thomas)
Oeganda
Oekraïne
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigd Koninkrijk (Groot-Brittannië)
Verenigde Staten
Verenigde Staten perifere eilanden (Baker-eiland, Midway Atoll, Wake-eiland)
Uruguay
Oezbekistan
Vanuatu (Nieuwe Hebriden)
Vaticaanstad (Heilige Stoel)
Venezuela
Vietnam
Wallis en Futuna
Westelijke Sahara
Yemen
Zambia
Zimbabwe

Systeemvereisten

Hoe kijk ik Netflix direct op mijn computer?

Als je films en series wilt kijken op je Windows- of Mac-computer:

1. Open een internetbrowser en ga naar netflix.com.
  2. Meld je aan bij je Netflix-account.
  3. Selecteer een titel die je wilt afspelen.

Als je Microsoft Silverlight nog niet hebt geïnstalleerd, wordt je gevraagd om deze gratis invoegtoepassing voor de webbrowser te downloaden en installeren. Volg de instructies om aan de slag te gaan.

Raadpleeg de pagina Netflix-systeemvereisten voor HTML5-player en Silverlight voor gedetailleerde installatie-instructies en systeemvereisten.

Hoe snel moet mijn internet zijn?

De minimaal vereiste verbindingssnelheid is 0,5 megabits per seconde, maar je kunt beter een snellere verbinding hebben voor een betere videokwaliteit (zoals beschreven in ons artikel Aanbevolen snelheid van internetverbinding).

Hoewel je direct titels kunt kijken met allerlei bandbreedteniveaus, kan de snelheid en bandbreedte van je internetverbinding van invloed zijn op je kijkervaring. Netflix streamt telkens een kleine hoeveelheid data wanneer je een film of serie start. Als je vaak films en series start en stopt, kan dit ertoe leiden dat Netflix iets meer data per uur naar je streamt. In de meeste gevallen is dit minder dan een paar minuten.

Netflix is een streamingservice: films en series worden via internet gestreamd, niet gedownload. Je moest dus verbinding met internet hebben zolang je direct titels kijkt.