Netflix opzeggen

Je kunt je Netflix-account altijd opzeggen.

Opmerking:
Alleen op deze manieren kun je je account opzeggen en je lidmaatschap beëindigen. Als je uitlogt op je account of de Netflix-app verwijdert, wordt je account niet opgezegd.

Wanneer stoppen de lidmaatschapskosten?

Netflix brengt pas weer kosten in rekening nadat je je account opnieuw hebt gestart. Als je opzegt terwijl je factureringsperiode nog niet is afgelopen, kun je Netflix blijven gebruiken totdat je account automatisch wordt opgezegd aan het einde van de factureringsperiode.

Als je geen optie ziet om op te zeggen

Als je de optie voor opzeggen niet ziet in je account, moet je het account opzeggen via het bedrijf waarvan je een factuur voor Netflix ontvangt. De pagina Account bevat een link voor hulp bij het annuleringsproces via het facturerende bedrijf of voor instructies om contact op te nemen met het facturerende bedrijf als je je abonnement wilt opzeggen.

Opzeggen vóór het einde van de factureringsperiode

Als je opzegt terwijl je factureringsperiode nog niet is afgelopen, kun je Netflix blijven gebruiken tot het einde van de factureringsperiode. Bekijk je factureringsgegevens als je wilt weten wanneer we het account sluiten.

Opzeggen als je account tijdelijk is geblokkeerd

Als je account tijdelijk is geblokkeerd, sluiten we het meteen zodra je opzegt.

Opzeggen als je een cadeaubon of promotiesaldo hebt

We annuleren je account zodra het bedrag op de Netflix-cadeaubon of het promotiesaldo is verbruikt. Nadat je jouw opzeggingsverzoek hebt ingediend, kun je Netflix blijven gebruiken gedurende het aantal maanden dat je nog op de cadeaubon of het promotiesaldo hebt staan. Zodra je saldo volledig is verbruikt, kun je geen Netflix meer gebruiken.

Opnieuw lid worden van Netflix

Je kunt je Netflix-abonnement altijd opnieuw starten.

We bewaren jekijkactiviteit gedurende tien maanden nadat je account is gesloten, zodat deze beschikbaar is als je je abonnement binnen die periode opnieuw start. We bewaren voor een periode van tien maanden ook:

  • Je aanbevelingen

  • Beoordelingen

  • Accountgegevens

  • Gameplaygeschiedenis

  • Opgeslagen games (maar voor games die cloudopslag niet ondersteunen, moeten de game en gamegegevens toch worden geïnstalleerd op het apparaat waarop de game is gespeeld)

Voorkomen dat iemand anders je account opnieuw start

Als je zeker wilt weten dat niemand in je huishouden Netflix opnieuw kan starten zonder je toestemming, kun je het best je wachtwoord wijzigen nadat je je lidmaatschap hebt opgezegd. Vink ook het vakje Laat alle apparaten opnieuw inloggen met een nieuw wachtwoord aan. Hiermee wordt je huidige wachtwoord gewijzigd en worden alle apparaten uitgelogd waarop je account mogelijk nog steeds is ingelogd.

Gerelateerde artikelen