Hoe werken opgeslagen gamegegevens op Netflix?

Games worden in het gekozen profiel voor een game opgeslagen, in de cloud of lokaal op je apparaat.

Wat is cloudopslag?

Bij cloudopslag worden games online opgeslagen. Net als wanneer je je favoriete series en films kijkt, kun je op elk apparaat verdergaan waar je in een game bent gestopt. Daarvoor hoef je alleen maar hetzelfde account en profiel te gebruiken.

Je kunt op de pagina Ondersteuning van een game nalezen of cloudopslag wordt ondersteund. Kijk of de game wordt weergegeven in Netflix Games of zoek de game op naam.

Games die cloudopslag ondersteunen

• De voortgang van de game wordt opgeslagen in je Netflix-accountprofiel. Als je een game verwijdert en opnieuw downloadt of op een ander apparaat speelt, kun je verder gaan waar je was gebleven.

Als je een accountprofiel verwijdert waarmee je een game hebt gespeeld, worden je opgeslagen gamegegevens ook verwijderd. Deze kun je niet meer herstellen.

Games die cloudopslag niet ondersteunen

• De voortgang van de game wordt alleen op het apparaat en in hetzelfde Netflix-profiel opgeslagen. Als je de installatie van de game ongedaan maakt, gamegegevens wist of het profiel verwijdert waarmee je hebt gespeeld, verwijder je de opgeslagen gegevens voor die game definitief.

De game begint weer aan het begin.

Controleer eerst of je de game met het Netflix-account en -profiel speelt waarmee je bent begonnen. Je ziet het pictogram van het accountprofiel in de game. Als je op het pictogram tikt, kun je een ander profiel gebruiken om mee te spelen.

Als de game cloudopslag niet ondersteunt:

1. Je kunt de game alleen verderspelen op het oorspronkelijke apparaat, want de opslagen gamegegevens zijn lokaal opgeslagen. Als je op een ander apparaat speelt (zelfs in hetzelfde profiel), kun je niet verdergaan op het punt waar je was gebleven.

2. Als je de game hebt verwijderd en opnieuw hebt geïnstalleerd, zijn de opslagen gamegegevens ook verwijderd. Zodra opslagen gamegegevens van het apparaat zijn verwijderd, is het onmogelijk om ze te herstellen.

3. In sommige games kun je opslagen gamegegevens via het instellingenmenu verwijderen. Zodra opslagen gamegegevens van het apparaat zijn verwijderd, is het onmogelijk om ze te herstellen.

Kan ik mijn opslagen gamegegevens naar een ander Netflix-profiel verplaatsen?

Momenteel is het onmogelijk om opgeslagen gamegegevens naar een ander Netflix-profiel te verplaatsen.

Kan ik mijn opgeslagen gamegegevens naar een ander apparaat verplaatsen?

Wanneer je een nieuw apparaat hebt, kun je tijdens de gegevensoverdracht de opgeslagen gamegegevens van het oude naar het nieuwe apparaat verplaatsen. Momenteel is het onmogelijk om gamegegevens handmatig van het ene naar het andere apparaat te verplaatsen.

Kan ik mijn opgeslagen gamegegevens overbrengen vanuit een andere versie van een game?

Games die zijn inbegrepen bij je Netflix-lidmaatschap, staan los van versies die zijn uitgebracht door andere game-uitgevers of developers. Hoewel de games op elkaar lijken, kan je voortgang niet worden overgedragen.