Series en films op Netflix downloaden

Je kunt bepaalde series en films in de Netflix-app downloaden en later offline kijken. Deze functie is beschikbaar in de Netflix-app voor mobiele Apple iOS- of Android-apparaten en voor computers en tablets met Windows 10. Downloads worden momenteel niet op andere apparaten of in browsers op de computer ondersteund. Als je een foutmelding te zien krijgt wanneer je een titel probeert te downloaden of te kijken, kun je in ons Helpcentrum naar deze melding zoeken.

Wat heb ik nodig om series en films op Netflix te downloaden?

Hoe download ik een titel?

Als je een specifieke titel in gedachten hebt, kun je naar die titel zoeken en het downloadpictogram gebruiken. Volg de onderstaande stappen als je een titel hebt gevonden.

1. Selecteer de titel die je wilt downloaden.

2. Tik op de beschrijvingspagina op het downloadpictogram .

• Het pictogram wordt voor series naast elke beschikbare aflevering weergegeven.

3. Zodra de titel is gedownload, kun je die openen via het gedeelte Mijn downloads (My Downloads) in de app.

Ik zie de downloadoptie niet.

Niet alle titels zijn beschikbaar zijn om te downloaden. Als je deze opties niet hebt op je apparaat, probeer je mogelijk te downloaden naar een apparaat dat niet voldoet aan de bovenstaande criteria voor downloads.

Opmerking:
Op Android-telefoons en -tablets kun je ook Smart downloads gebruiken. Nadat je een aflevering van een serie hebt gekeken, wordt met deze functie automatisch de volgende aflevering gedownload.

Hoe kijk ik een gedownloade titel?

Selecteer het apparaat waarop je de titel hebt gedownload.

Opmerking:
Je hoeft geen verbinding met internet te hebben om je gedownloade titels te kijken, maar je hebt er alleen toegang toe als je bent aangemeld bij Netflix. Om er zeker van te zijn dat je altijd toegang tot je downloads hebt, raden we je aan aangemeld te blijven bij je mobiele Netflix-app.

iPhone, iPad of iPod

1. Selecteer het downloadpictogram .

2. Tik op de afspeelknop bij de titel die je wilt kijken.

• Voor series selecteer je eerst de serie. Tik vervolgens op de afspeelknop bij de aflevering die je wilt kijken.

Android-telefoon of -tablet

1. Selecteer het downloadpictogram .

2. Tik op de afspeelknop bij de titel die je wilt kijken.

• Voor series selecteer je eerst de serie. Tik vervolgens op de afspeelknop bij de aflevering die je wilt kijken.

Windows 10-tablet of -computer

1. Open de Netflix-app en tik op het menupictogram Menu.

2. Selecteer Mijn downloads (My Downloads).

3. Tik op de afspeelknop bij de titel die je wilt kijken.

• Voor series selecteer je eerst de serie. Tik vervolgens op de afspeelknop bij de aflevering die je wilt kijken.

Hoe verwijder ik een gedownloade titel?

Wanneer je een gedownloade titel hebt gekeken, kun je deze verwijderen van je apparaat als je de titel niet langer wilt bewaren.

iPhone, iPad of iPod

Eén gedownloade titel verwijderen van je iOS-apparaat:

1. Tik op Downloads.

2. Tik in de rechterbovenhoek van je scherm op Bewerken (Edit).

3. Tik op de rode X om de titel te verwijderen van je apparaat.

Alle gedownloade titels verwijderen van je iOS-apparaat:

1. Tik op het menupictogram .

2. Scrol omlaag en selecteer App-instellingen (App Settings).

3. Selecteer Verwijder alle downloads (Delete All Downloads).

4. Kies in het bevestigingsscherm Verwijderen (Delete).

5. Alle gedownloade titels worden verwijderd.

Android-telefoon of -tablet

Eén gedownloade titel verwijderen van je Android-apparaat:

1. Tik op Downloads.

2. Tik rechtsboven in het scherm op het bewerkingspictogram Bewerken.

3. Selecteer de titels die je wilt verwijderen door het vakje naar de titels aan te vinken.

4. Tik op het verwijderingspictogram Verwijderen om de titel te verwijderen van je apparaat.

Alle gedownloade titels verwijderen van je Android-apparaat:

1. Tik op het menupictogram .

2. Scrol omlaag en selecteer App-instellingen (App Settings).

3. Selecteer Verwijder alle downloads (Delete All Downloads).

4. Kies in het bevestigingsscherm Verwijderen (Delete).

5. Alle gedownloade titels worden verwijderd.

Windows 10-tablet of -computer

Eén gedownloade titel verwijderen van je Windows 10-apparaat:

1. Klik of tik op het menupictogram Menu.

2. Selecteer Mijn downloads (My Downloads).

3. Klik of tik in de rechterbovenhoek van je scherm op het bewerkingspictogram Bewerken.

4. Selecteer de titels die je wilt verwijderen door het vakje naar de titels aan te vinken.

5. Klik of tik op het bewerkingspictogram Verwijderen om de titel te verwijderen van je apparaat.

Alle gedownloade titels verwijderen van je Windows 10-apparaat:

1. Klik of tik op ....

2. Selecteer Instellingen (Settings).

3. Selecteer Verwijder alle downloads (Delete All Downloads).

4. Kies in het bevestigingsscherm Verwijderen (Delete).

5. Alle gedownloade titels worden verwijderd.

Hoe verander ik de beeldkwaliteit van downloads?

Je kunt de kwaliteit van de gedownloade video selecteren die het beste bij je wensen past. De standaardkwaliteit is een enigszins lagere videoresolutie die minder opslagruimte nodig heeft en sneller kan worden gedownload. Hogere kwaliteit, tot 1080p afhankelijk van de gedownloade titel, vereist meer opslagruimte en duurt langer om te downloaden.

iPhone, iPad of iPod

1. Tik in de Netflix-app op het menupictogram Menu.

2. Scrol omlaag en selecteer App-instellingen (App Settings).

3. Selecteer Beeldkwaliteit (Video Quality) onder het kopje Downloads.

4. Selecteer Standaard (Standard) of Hoger (Higher) als beeldkwaliteit.

Android-telefoon of -tablet

1. Tik in de Netflix-app op het menupictogram Menu.

2. Scrol omlaag en selecteer App-instellingen (App Settings).

3. Selecteer Beeldkwaliteit (Video Quality) onder het kopje Downloads.

4. Selecteer Standaard (Standard) of Hoger (Higher) als beeldkwaliteit.

Opmerking:
Android-apparaten moeten Netflix in HD kunnen streamen om beeldkwaliteit te kunnen selecteren. Lees meer over HD-compatibele Android-modellen.

Windows 10-tablet of -computer

1. Tik in de Netflix-app op ....

2. Selecteer Instellingen (Settings).

3. Selecteer Beeldkwaliteit (Video Quality) onder het kopje Downloads.

4. Selecteer Standaard (Standard) of Hoger (Higher) als beeldkwaliteit.

Hoe kan ik downloads verwijderen van een apparaat waartoe ik geen toegang heb?

Als je gedownloade titels niet rechtstreeks van een apparaat kunt verwijderen, kun je je actieve downloadapparaten beheren vanaf de pagina Account op de Netflix-website of via de Netflix-app. Volg daarvoor de onderstaande stappen. Wanneer je een apparaat verwijdert, worden alle downloads op dat apparaat verwijderd.

iPhone, iPad of iPod

1. Klik of tik op de Netflix-website op het menupictogram .

2. Selecteer Account.

3. Scrol omlaag en selecteer Downloadapparaten beheren (Manage Download Devices).

4. Selecteer Apparaat verwijderen (Remove Device) voor elk apparaat dat je wilt verwijderen.

Android-telefoon of -tablet

1. Klik of tik op de Netflix-website op het menupictogram .

2. Selecteer Account.

3. Scrol omlaag en selecteer Downloadapparaten beheren (Manage Download Devices).

4. Selecteer Apparaat verwijderen (Remove Device) voor elk apparaat dat je wilt verwijderen.

Windows 10-tablet of -computer

1. Klik of tik op ....

2. Selecteer Instellingen (Settings).

3. Selecteer Accountgegevens (Account Details).

4. Scrol omlaag en selecteer Downloadapparaten beheren (Manage Download Devices).

5. Selecteer Apparaat verwijderen (Remove Device) voor elk apparaat dat je wilt verwijderen.

Hoe kan ik de opslag op mijn Android-apparaat beheren?

Android-apparaten met geïnstalleerde SD-kaart kunnen downloads daarop opslaan.

1. Tik in de Netflix-app op het menupictogram .

2. Scrol omlaag en selecteer App-instellingen (App Settings).

3. Selecteer Downloadlocatie (Download Location) onder het kopje Downloads.

4. Selecteer waar je je downloads wilt opslaan.
    Hiermee wordt de opslaglocatie voor toekomstige downloads gewijzigd. Titels die al zijn gedownload, blijven op hun plaats.

Zijn downloads van invloed op mijn dataverbruik?

Het mobiele dataverbruik voor downloaden is ongeveer hetzelfde als voor streaming. Als je je mobiele dataverbruik onder controle wilt houden, raden we je aan te downloaden terwijl je met wifi bent verbonden. Zie ons Helpcentrum voor meer informatie over dataverbruik.

Is er een maximum aantal titels dat ik kan downloaden?

Je kunt momenteel op elk moment maximaal 100 titels opslaan op één apparaat. Als je meer dan 100 titels probeert op te slaan, treedt er een fout op.

Is er een limiet aan het aantal apparaten waarop ik gedownloade titels kan opslaan?

Afhankelijk van je abonnement kun je op elk gewenst moment één, twee of vier apparaten met gedownloade titels hebben. Als je gedownloade titels hebt op het maximale aantal apparaten voor je abonnement, dan moet je alle downloads verwijderen van ten minste één apparaat voordat je een titel kunt downloaden op een nieuw apparaat.

Word ik op de hoogte gesteld wanneer een download bijna verloopt?

Nadat je een titel naar je apparaat hebt gedownload, kun je deze gedurende een beperkte tijd bekijken voordat deze verloopt. Bij titels die over minder dan 7 dagen op je apparaat verlopen, wordt de resterende periode weergegeven. Als een titel die je gedownload hebt niet meer beschikbaar is op Netflix, zal de download verlopen en kun je de titel niet meer afspelen. Bekijk ons Helpcentrum voor meer informatie over waarom downloads verlopen en hoe je downloads kunt vernieuwen.