Netflix gebruiken op je Windows-computer of -tablet

Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies op je Windows-computer of -tablet en over het instellen en uitloggen van je account. Raadpleeg het gedeelte 'Netflix instellen' als je niet zeker weet of Netflix werkt op je apparaat. De Netflix-app is beschikbaar voor Windows 10 en hoger. Als je een eerdere versie van Windows gebruikt, kun je Netflix kijken in een browser.

Netflix-functies
Netflix instellen
Uitloggen bij Netflix
Netflix in Ultra HD
Netflix in HDR

Netflix is beschikbaar op Windows-computers met een ondersteunde browser of de Netflix-app voor Windows 10 en hoger. Windows-computers beschikken over de volgende streaming-functies van Netflix:

Navigatie

• Bladeren door rijen met filmposters: op de startpagina worden rijen met series en films weergegeven waar je door kunt bladeren. Je kunt via de keuzelijst Bladeren ook door genres bladeren.

• Zoeken: zoek rechtsboven naar specifieke titels van series en films, acteurs, regisseurs of genres.

• Pagina's met series en films: houd de muisaanwijzer boven de poster van een serie of film om een pop-upvenster met informatie weer te geven, zoals een samenvatting, productiejaar/-jaren of leeftijdsclassificatie. Klik of tik op de titel in het venster voor de volledige informatie.

• Afspelen: klik op een poster om de serie of film af te spelen. Gebruik tijdens het afspelen van je titel de schuifbalk onder in het spelerscherm als je wilt door- en terugspoelen of meer opties wilt bekijken. Als je het afspelen van video wilt beëindigen, klik je linksboven in het scherm op de knop Vorige. Als je de schuifbalk of de knop Vorige niet op het scherm ziet, beweeg je de muisaanwijzer totdat deze worden weergegeven.

Downloads

De Netflix-app voor Windows 10 en Windows 11 ondersteunt het downloaden van titels, zodat je series en films kunt kijken als je niet online bent. Gedownloade titels zijn beschikbaar tot 1080p.

Ondertiteling en alternatieve audio

Selecteer het pictogram Audio en ondertiteling om een andere taal te selecteren of eventuele ondertiteling in te schakelen.

Op Windows computers die Dolby Atmos ondersteunen, kun je bepaalde series en films streamen met Dolby Atmos-audio via de Edge-browser of Netflix-app voor Windows.

Beeldresolutie

Windows-computers ondersteunen Netflix in de volgende beeldresoluties:

Browser of Netflix-app

Beeldkwaliteit

Resolutie

Google Chrome

Full High definition (Full HD)

1080p

Microsoft Edge

*Ultra high definition (UHD)

*High Dynamic Range (HDR)

4K of 2160p

Mozilla Firefox

High Definition (HD)

720p

Opera

High Definition (HD)

720p

Netflix-app voor Windows

*Ultra high definition (UHD)

*High Dynamic Range (HDR)

4K of 2160p

*Op apparaten die voldoen aan de UHD- of HDR-systeemvereisten die in de onderstaande onderdelen worden opgesomd.

Hoewel Netflix nog steeds werkt op sommige niet-ondersteunde browsers, bieden ze mogelijk niet de beste ervaring en kunnen ze tot problemen leiden.

Netflix-website

Je kunt Netflix kijken op de meeste moderne webbrowsers die wij ondersteunen.

Om aan de slag te gaan:

1. Ga naar netflix.com.

2. Klik op Inloggen. Als je geen lid bent van Netflix, lees dan hoe je je kunt registreren.

3. Voer je e-mailadres of telefoonnummer en wachtwoord van Netflix in.

4. Klik op Inloggen.

Netflix-app voor Windows 10 en later

1. Selecteer in het menu Start de optie Store.

2. Selecteer Zoeken.

3. Typ Netflix in het zoekvak en druk op Enter.

4. Selecteer Netflix in de zoekresultaten.

5. Selecteer Installeren.

• Als je wordt gevraagd om in te loggen, gebruik je hiervoor je Microsoft-gegevens.

6. Ga terug naar het menu Start.

7. Selecteer de Netflix-app.

8. Selecteer Inloggen.

9. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

10. Selecteer Inloggen.

Volg deze stappen als je wilt uitloggen bij je Netflix-account op je apparaat.

Netflix-website

1. Ga in je voorkeursbrowser naar netflix.com.

2. Houd in het startscherm van Netflix de cursor boven je profielnaam rechtsboven op de pagina.

3. Selecteer Uitloggen bij Netflix.

4. Je bent nu uitgelogd bij je Netflix-account.

Opmerking:
Met deze stappen word je alleen uitgelogd bij Netflix op je huidige browser. Als je op meer dan een browser bij je Netflix-account bent ingelogd, moet je deze stappen herhalen op elke browser waarmee je toegang hebt tot Netflix.

Netflix-app voor Windows 10 en later

1. Selecteer het pictogram Meer opties rechtsboven in de Netflix-app.

2. Selecteer Uitloggen.

3. Selecteer nogmaals Uitloggen ter bevestiging.

4. Je bent nu uitgelogd bij je Netflix-account.

Als je Netflix in Ultra HD wilt kijken op je Windows-computer of -tablet, moet je over het volgende beschikken:

• Een Netflix-abonnement dat kijken in Ultra HD ondersteunt, met de afspeelkwaliteit ingesteld op Automatisch of Hoog.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 15 megabits per seconde of hoger.

• Windows 10 of Windows 11 met de nieuwste updates.

• Een browser die Netflix ondersteunt of de Netflix-app voor Windows geïnstalleerd.

• De nieuwste uitbreiding voor HEVC-video moet zijn geïnstalleerd.

Opmerking:
    Op veel apparaten met Windows 10 of Windows 11 is de uitbreiding voor HEVC-video vooraf geïnstalleerd. Op sommige computers is een afzonderlijke aankoop van Microsoft nodig voordat je de uitbreiding kunt installeren. Volg deze stappen of neem contact op met de apparaatfabrikant als je twijfelt of als je hulp nodig hebt bij het installeren van video-uitbreidingen of updates.
  • Een of meer van deze grafische verwerkingseenheden (GPU) die het kijken in Ultra HD ondersteunen:

• NVIDIA GeForce GPU die voldoet aan deze vereisten.

• AMD Radeon RX 400-serie of nieuwere GPU

• Een Intel 7e generatie Core CPU of nieuwer, of een AMD Ryzen CPU.

Opmerking:
      Mogelijk moet je de nieuwste grafische stuurprogramma's installeren om in Ultra HD te kunnen kijken.
  • Een 4K 60Hz ingebouwd scherm of een 4K 60Hz externe monitor of beeldscherm met een HDCP 2.2-compatibele aansluiting.

Voor meerdere aangesloten beeldschermen, moet elk actief beeldscherm aan deze vereiste voldoen.

Voor hulp bij het controleren of aan deze eisen is voldaan, kun je contact opnemen met het bedrijf dat je computer of beeldscherm heeft gemaakt.

Als je Netflix in HDR wilt kijken op je Windows-computer, moet je over het volgende beschikken:

• Een Netflix-abonnement dat kijken in HDR ondersteunt, met de afspeelkwaliteit ingesteld op Automatisch of Hoog.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 15 megabits per seconde of hoger.

• Windows 10 of Windows 11 met de nieuwste updates.

• Een browser die Netflix ondersteunt of de Netflix-app voor Windows geïnstalleerd.

• De nieuwste uitbreiding voor HEVC-video moet zijn geïnstalleerd.

Opmerking:
    Op veel apparaten met Windows 10 of Windows 11 is de uitbreiding voor HEVC-video vooraf geïnstalleerd. Op sommige computers is een afzonderlijke aankoop van Microsoft nodig voordat je de uitbreiding kunt installeren. Volg deze stappen of neem contact op met de apparaatfabrikant als je twijfelt of als je hulp nodig hebt bij het installeren van video-uitbreidingen of updates.
  • Een of meer van deze grafische verwerkingseenheden (GPU) die het kijken in HDR ondersteunen:

• NVIDIA GeForce GPU die voldoet aan deze vereisten.

• AMD Radeon RX 400-serie of nieuwere GPU

• Een Intel 7e generatie Core CPU of nieuwer, of een AMD Ryzen CPU.

Opmerking:
      Mogelijk moet je de nieuwste grafische stuurprogramma's installeren om in HDR te kunnen kijken.
  • Een beeldscherm dat voldoet aan deze Windows HDR-vereisten. .

Voor meerdere aangesloten beeldschermen, moet elk actief beeldscherm ook aan deze vereisten voldoen.

Voor hulp bij het controleren of aan deze eisen is voldaan, kun je contact opnemen met het bedrijf dat je computer of beeldscherm heeft gemaakt.