Netflix gebruiken op je Windows-computer of -tablet

Welkom bij Netflix op je Windows-computer of -tablet. Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies en over het instellen van en afmelden bij je account. Als je niet zeker weet of Netflix wordt ondersteund op je apparaat, volg je de stappen in het gedeelte Netflix instellen om de Netflix-app te zoeken. De Netflix-app is beschikbaar voor Windows 8 en later. Als je een eerdere versie van Windows gebruikt, kun je Netflix kijken in een webbrowser.

Netflix-functies
Netflix instellen
Afmelden bij Netflix
Netflix in Ultra HD
Netflix in HDR

Netflix-website

Netflix is beschikbaar op Windows-computers met Google Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Opera of de Netflix-app voor Windows 8 of Windows 10. Windows-computers beschikken over de volgende streaming-functies van Netflix:

Navigatie
Blader door rijen met filmposters: op de startpagina van de Netflix-website worden rijen met series en films weergegeven waardoor je kunt bladeren. Je kunt via de vervolgkeuzelijst Bladeren (Browse) ook door genres bladeren.

Zoeken: zoek rechtsboven op de menubalk van de Netflix-website naar specifieke titels van series en films, acteurs, regisseurs of genres.

Pagina's met series en films: houd de muisaanwijzer boven de poster van een serie of film om een pop-upvenster met informatie weer te geven, zoals een samenvatting, productiejaar/-jaren of leeftijdsclassificatie. Als je op de titel in dit gedeelte klikt, word je naar de volledige beschrijvingspagina van die serie of film geleid.

Afspelen: klik op een poster om een serie of film af te spelen. Gebruik tijdens het afspelen van je titel de schuifbalk onder in het spelerscherm als je wilt door- en terugspoelen of meer opties wilt bekijken. Als je het afspelen van video wilt beëindigen, klik je linksboven in het scherm op de knop Terug (Back). Als je de schuifbalk of de knop Vorige (Back) niet op het scherm ziet, beweeg je de muisaanwijzer totdat deze worden weergegeven.

Ondersteunde regio's
Netflix ondersteunt streaming op Windows-computers door middel van ondersteunde browsers in alle regio's waar Netflix beschikbaar is.

Resolutie
Windows-computers ondersteunen streaming in de volgende browserresoluties.

• Google Chrome tot 720p

• Internet Explorer tot 1080p

• Microsoft Edge tot 4K*

• Mozilla Firefox tot 720p

• Opera tot 720p

• Windows 8-app tot 1080p

• Windows 10-app tot 4K*

*Voor streamen in 4K zijn een HDCP 2.2-verbinding met een 4K-beeldscherm van 60 Hz, een Intel Core CPU van de zevende generatie of nieuwer en de nieuwste Windows-updates vereist. Neem contact op met de fabrikant van je systeem om de specificaties te controleren.

Ondertiteling en alternatieve audio
Selecteer het pictogram Audio en ondertiteling (Audio and Subtitles) om een andere taal te selecteren of ondertiteling in te schakelen.

Netflix-app voor Windows 8

Netflix-streamingfuncties van de Windows 8-app zijn onder andere:

Ondersteunde regio's

Netflix is beschikbaar in Windows 8 in alle regio's waar de Netflix-service beschikbaar is.

Navigatie

• Bladeren door kolommen met genres: klik of tik op een genretitel om door de betreffende series en films te bladeren.

• Zoeken: klik of tik rechtsboven op het vergrootglas om Zoeken te openen.

• Pagina's met series en films: houd de muisaanwijzer boven de poster van een serie of film om een pop-upvenster met informatie weer te geven, zoals een samenvatting, productiejaar/-jaren of leeftijdsclassificatie. Als je op de titel in het pop-upvenster klikt of tikt, word je naar de volledige informatiepagina van die serie of film geleid.

• Afspelen: klik of tik op een poster om een serie of film af te spelen. Gebruik tijdens het afspelen de schuifbalk onder in het app-scherm als je meer opties wilt weergeven. Als je het afspelen van video wilt beëindigen, klik of tik je in de rechterbovenhoek van de film en selecteer je op de knop Terug (Back).

• Integratie van Cortana: gebruik bij Windows 8.1 en hoger de spraakfunctie Cortana van Microsoft om titels te zoeken. Bijvoorbeeld 'Netflix, zoek Bojack Horseman'.

Resolutie

Windows 8 ondersteunt streamen in 1080p.

Ondertiteling, alternatieve audio

Windows 8 ondersteunt ondertiteling en alternatieve audio voor bepaalde titels en 5.1 surround sound, indien beschikbaar. Selecteer het pictogram Ondertiteling en alternatieve audio (Subtitles and Alternate Audio) onder in het scherm als je ondertiteling en een andere taal wilt instellen.

Netflix-app voor Windows 10

Netflix-streamingfuncties van de Windows 10-app zijn onder andere:

Ondersteunde regio's

Netflix is beschikbaar in Windows 10 in alle regio's waar de Netflix-service beschikbaar is.

Navigatie

• Bladeren door kolommen met genres: klik of tik op een genretitel om door de betreffende series en films te bladeren.

• Zoeken: klik of tik rechtsboven op het vergrootglas om Zoeken te openen.

• Pagina's met series en films: houd de muisaanwijzer boven de poster van een serie of film om een pop-upvenster met informatie weer te geven, zoals een samenvatting, productiejaar/-jaren of leeftijdsclassificatie. Als je op de titel in het pop-upvenster klikt of tikt, word je naar de volledige informatiepagina van die serie of film geleid.

• Afspelen: klik of tik op een poster om een serie of film af te spelen. Gebruik tijdens het afspelen de schuifbalk onder in het app-scherm als je meer opties wilt weergeven. Als je het afspelen van video wilt beëindigen, klik of tik je in de rechterbovenhoek van de film en selecteer je op de knop Terug (Back).

• Integratie van Cortana: gebruik de spraakfunctie Cortana van Microsoft om titels te zoeken. Bijvoorbeeld 'Netflix, zoek Bojack Horseman'.

Resolutie

De Windows 10-app ondersteunt streaming tot 4K*.

Gedownloade titels zijn beschikbaar tot 1080p.

*Voor streaming in 4K zijn een HDCP 2.2-verbinding met een 4K-beeldscherm, de zevende generatie Core CPU van Intel en de nieuwste Windows Updates vereist. Neem contact op met je apparaatfabrikant om de specificaties te controleren.

Ondertiteling, alternatieve audio

Windows 10 ondersteunt ondertiteling en alternatieve audio voor bepaalde titels en 5.1 surround sound, indien beschikbaar. Selecteer het pictogram Ondertiteling en alternatieve audio (Subtitles and Alternate Audio) onder in het scherm als je ondertiteling en een andere taal wilt instellen.

Dolby Atmos-audio

Bij bepaalde titels is Dolby Atmos-audio beschikbaar als je over een compatibel geluidssysteem en Windows 10 RS3 build 16299 of hoger beschikt.

Downloads

Download geselecteerde titels die je wilt kijken als je niet online bent. Raadpleeg ons artikel over downloads voor meer informatie.

Netflix-website

Je kunt Netflix bekijken op je Windows-computer door naar Netflix.com te gaan. `Je kunt op de Netflix-website titels kijken in de volgende browsers: Google Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox en Opera. De volledige systeemvereisten zijn hier beschikbaar.

1. Ga via je voorkeursbrowser naar de Netflix-website.

2. Selecteer Aanmelden (Sign In).

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord van Netflix in.

Je bent nu aangemeld bij je Netflix-account. Veel plezier!

Netflix-app for Windows 8

1. Selecteer in het menu Start de optie Store.

2. Geef de balk Charms weer door vanaf de rechterkant te vegen of door de muis rechtsboven in het scherm te houden.

3. Selecteer Zoeken (Search).

4. Typ Netflix in het zoekvak en druk op Enter.

5. Selecteer Netflix in de zoekresultaten.

6. Selecteer Installeren (Install).

• Als je wordt gevraagd om je aan te melden, gebruik je hiervoor je Microsoft-gegevens.

7. Ga terug naar het menu Start.

8. Selecteer de Netflix-app.

9. Selecteer Aanmelden (Sign In).

10. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

11. Selecteer Aanmelden (Sign In).

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Netflix-app voor Windows 10

De Netflix-app installeren
  1. Selecteer in het menu Start de optie Store.

2. Kies rechtsboven in het scherm de optie Zoeken (Search).

3. Typ Netflix in het zoekvak en druk op Enter.

4. Selecteer Netflix in de zoekresultaten.

5. Selecteer Installeren (Install).

• Als je wordt gevraagd om je aan te melden, gebruik je hiervoor je Microsoft-gegevens.

6. Ga terug naar het menu Start.

7. Selecteer de Netflix-app.

8. Selecteer Aanmelden (Sign In).

9. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

10. Selecteer Aanmelden (Sign In).

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Volg de onderstaande stappen als je je wilt afmelden bij je Netflix-account op je apparaat.

Netflix-website

1. Ga via je voorkeursbrowser naar de Netflix-website.

2. Houd in het startscherm van Netflix de cursor boven je profielnaam rechtsboven op de pagina.

3. Selecteer Afmelden bij Netflix (Sign out of Netflix).

4. Je bent nu afgemeld bij je Netflix-account.

Opmerking:
Met deze stappen word je alleen afgemeld bij Netflix op je huidige browser. Als je op meer dan een browser bij je Netflix-account bent aangemeld, moet je deze stappen herhalen op elke browser waarmee je toegang hebt tot Netflix.

Netflix-app voor Windows 8

1. Veeg in de Netflix-app vanaf de rechterkant van het scherm om de balk Charms te openen.

2. Klik of tik op de balk Charms op de optie Instellingen (Settings).

3. Selecteer Afmelden (Sign Out).

4. Selecteer nogmaals Afmelden (Sign Out) ter bevestiging.

Netflix-app voor Windows 10

1. Selecteer het pictogram Meer opties (More Options) rechtsboven in de Netflix-app.

2. Selecteer Afmelden (Sign Out).

3. Selecteer nogmaals Afmelden (Sign Out) ter bevestiging.

Netflix is beschikbaar in Ultra HD op Windows-computers en -tablets. Als je in Ultra HD wilt streamen, heb je het volgende nodig:

• Een Windows 10-computer of -tablet met de meest recente Windows-updates.

• De Microsoft Edge-browser of de Netflix-app voor Windows 10.

• Een 60Hz 4K-beeldscherm (met HDCP 2.2-verbinding als het een extern beeldscherm is).

Opmerking:
    Elke monitor die is verbonden met je computer, moet voldoen aan deze vereisten als je Netflix in Ultra HD wilt kijken.
  • Intel 7e generatie Core CPU (i3-, i5- of i7-modellen uit de 7xxx of 7Yxx serie) of hoger, of een NVIDIA GPU die voldoet aan deze vereisten.

• Een abonnement waarmee je in Ultra HD kunt kijken. Je kunt op netflix.com/ChangePlan bekijken welk abonnement je momenteel hebt.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch (Auto) of Hoog (High). Meer informatie over instellingen voor de beeldkwaliteit vind je in ons artikel Instellingen voor afspelen.

Netflix is beschikbaar in HDR op Windows-computers en -tablets met Microsoft Edge of de Netflix-app voor Windows.

Als je HDR-content wilt streamen op je Windows-computer, moet je systeem voldoen aan de volgende vereisten:

Bij gebruik van een geïntegreerde Intel GPU:

• Windows 10 Creators Update (versie 1709).

• CPU: 7e generatie Core CPU (i3-, i5- of i7-modellen uit de 7xxx of 7Yxx serie) of hoger.

• Grafische driver: 22.XX.XX-serie, versie 4708 of hoger.

Opmerking:
HDR-mogelijkheden moeten door de fabrikant van het apparaat zijn ingeschakeld.

Bij gebruik van een losse NVIDIA GPU:

• Windows 10 Fall Creators Update (versie 1709).

• GPU: 1050-, 1060-, 1070- en 1080-kaarten met minimaal 3 GB videogeheugen.

• Grafische driver: 387.68 (23.21.13.8768) of hoger.

Opmerking:
Apparaten moeten Microsoft PlayReady 3.0 of hoger ondersteunen.

Als je niet zeker weet of je computer voldoet aan deze vereisten, neem dan contact op met de fabrikant.