Netflix gebruiken op je Windows-computer of -tablet

Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies op je Windows-computer of -tablet en over het instellen van en uitloggen bij je account. Raadpleeg het gedeelte 'Netflix instellen' als je niet zeker weet of Netflix werkt op je apparaat. De Netflix-app is beschikbaar voor Windows 8 en hoger. Als je een eerdere versie van Windows gebruikt, kun je Netflix kijken in een browser.

Netflix-functies
Netflix instellen
Uitloggen bij Netflix
Netflix in Ultra HD
Netflix in HDR

Netflix is beschikbaar op Windows-computers met een ondersteunde browser of de Netflix-app voor Windows 8 en nieuwer. Windows-computers beschikken over de volgende streaming-functies van Netflix:

Navigatie

• Bladeren door rijen met filmposters: op de startpagina worden rijen met series en films weergegeven waar je door kunt bladeren. Je kunt via de vervolgkeuzelijst Bladeren ook door genres bladeren.

• Zoeken: zoek rechtsboven naar specifieke titels van series en films, acteurs, regisseurs of genres.

• Pagina's met series en films: houd de muisaanwijzer boven de poster van een serie of film om een pop-upvenster met informatie weer te geven, zoals een samenvatting, productiejaar/-jaren of leeftijdsclassificatie. Klik of tik op de titel in het venster voor de volledige informatie.

• Afspelen: klik op een poster om de serie of film af te spelen. Gebruik tijdens het afspelen van je titel de schuifbalk onder in het spelerscherm als je wilt door- en terugspoelen of meer opties wilt bekijken. Als je het afspelen van video wilt beëindigen, klik je linksboven in het scherm op de knop Vorige. Als je de schuifbalk of de knop Vorige niet op het scherm ziet, beweeg je de muisaanwijzer totdat deze worden weergegeven.

• Integratie van Cortana: gebruik in de Netflix-app voor Windows 8 de spraakfunctie Cortana van Microsoft om titels te zoeken. Bijvoorbeeld 'Netflix, find 'Bojack Horseman'.

Downloads

De Netflix-app voor Windows 10 en Windows 11 ondersteunt het downloaden van titels, zodat je series en films kunt kijken als je niet online bent. Gedownloade titels zijn beschikbaar tot 1080p.

Ondertiteling en alternatieve audio

Selecteer het pictogram Audio en ondertiteling om een andere taal te selecteren of eventuele ondertiteling in te schakelen.

Op sommige computers met Windows 10 (versie 1709 of nieuwer) en Windows 11 kun je ook bepaalde titels met Dolby Atmos-audio kijken in de Microsoft Edge-browser of de Netflix-app.

Resolutie

Windows-computers ondersteunen streaming in de volgende resoluties.

Browser of app

Resolutie

Google Chrome

720p HD

Microsoft Edge

4K Ultra HD*

High Dynamic Range

Mozilla Firefox

720p HD

Opera

720p HD

Netflix-app voor Windows 8

1080p HD

Netflix-app voor Windows 10

Netflix-app voor Windows 11

4K Ultra HD*

High Dynamic Range

*Zie 'Netflix in Ultra HD' voor systeemvereisten

Opmerking:
Sommige niet-ondersteunde browsers werken mogelijk wel, maar we kunnen niet garanderen dat Netflix in deze browsers goed werkt.

Netflix-website

Je kunt Netflix bekijken op je Windows-computer door naar netflix.com te gaan. In de volgende browsers kun je titels kijken op de Netflix-website: Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox en Opera.

1. Ga in je voorkeursbrowser naar netflix.com.

2. Selecteer Inloggen.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord van Netflix in.

Je bent nu ingelogd bij je Netflix-account.

Netflix-app voor Windows 8 en nieuwer

1. Selecteer in het menu Start de optie Store.

2. Selecteer Zoeken.

3. Typ Netflix in het zoekvak en druk op Enter.

4. Selecteer Netflix in de zoekresultaten.

5. Selecteer Installeren.

• Als je wordt gevraagd om in te loggen, gebruik je hiervoor je Microsoft-gegevens.

6. Ga terug naar het menu Start.

7. Selecteer de Netflix-app.

8. Selecteer Inloggen.

9. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

10. Selecteer Inloggen.

Je bent nu ingelogd bij je Netflix-account.

Volg de onderstaande stappen als je wilt uitloggen bij je Netflix-account op je apparaat.

Netflix-website

1. Ga in je voorkeursbrowser naar netflix.com.

2. Houd in het startscherm van Netflix de cursor boven je profielnaam rechtsboven op de pagina.

3. Selecteer Uitloggen bij Netflix.

4. Je bent nu uitgelogd bij je Netflix-account.

Opmerking:
Met deze stappen word je alleen uitgelogd bij Netflix op je huidige browser. Als je op meer dan een browser bij je Netflix-account bent ingelogd, moet je deze stappen herhalen op elke browser waarmee je toegang hebt tot Netflix.

Netflix-app voor Windows 8 en nieuwer

1. Selecteer het pictogram Meer opties rechtsboven in de Netflix-app.

2. Selecteer Uitloggen.

3. Selecteer nogmaals Uitloggen ter bevestiging.

4. Je bent nu uitgelogd bij je Netflix-account.

Netflix is beschikbaar in Ultra HD op Windows-computers en -tablets. Als je in Ultra HD wilt streamen, heb je het volgende nodig:

• Windows 10 of Windows 11 met de laatste Windows-updates.

• Er moet een uitbreiding voor HEVC-video zijn geïnstalleerd.

Opmerking:
    Op veel apparaten met Windows 10 of Windows 11 is vooraf een uitbreiding voor HEVC-video geïnstalleerd. Neem contact op met de apparaatfabrikant als je twijfelt of als je hulp nodig hebt bij het installeren van video-uitbreidingen.
  • De Microsoft Edge-browser of de Netflix-app voor Windows.

• Een 60Hz 4K-beeldscherm (met HDCP 2.2-verbinding als het een extern beeldscherm is).

Opmerking:
    Elke monitor die is verbonden met je computer, moet voldoen aan deze vereisten als je Netflix in Ultra HD wilt kijken.
  • Bij gebruik van een geïntegreerde GPU: een Intel Core-processor van de 7e generatie of nieuwer, of een AMD Ryzen-processor.

• Bij gebruik van een losse videokaart: een Nvidia GeForce-videokaart die voldoet aan deze vereisten, of een videokaart uit de AMD Radeon RX 400-serie of nieuwer.

• Een Netflix-abonnement waarmee je in Ultra HD kunt kijken.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch of Hoog.

Netflix is beschikbaar in HDR op Windows 10 of Windows 11 met Microsoft Edge of de Netflix-app voor Windows.

Als je HDR-content wilt kijken op je Windows-computer, moet je beeldscherm voldoen aan deze vereisten. Je systeem moet ten minste voldoen aan de volgende vereisten:

Bij gebruik van een geïntegreerde Intel GPU:

• Windows 10 (versie 1709 of nieuwer) of Windows 11

• Processor: Intel Core-processor van de 7e generatie of nieuwer met geïntegreerde GPU

• Grafische driver: 22.XX.XX-serie, versie 4708 of hoger

Bij gebruik van een geïntegreerde AMD-GPU:

• Windows 10 (versie 1809 of nieuwer) of Windows 11

• Processor: AMD Ryzen-processor met geïntegreerde GPU

Bij gebruik van een losse NVIDIA-videokaart:

• Windows 10 (versie 1709 of nieuwer) of Windows 11

• GPU: Nvidia Geforce GTX 1050 of hoger met minimaal 3 GB videogeheugen

• Grafische driver: 387.68 (23.21.13.8768) of hoger

Bij gebruik van een losse AMD-videokaart:

• Windows 10 (versie 1809 of nieuwer) of Windows 11

• GPU: AMD Radeon RX 400-serie of nieuwer

Opmerking:
HDR-mogelijkheden moeten door de fabrikant van het apparaat zijn ingeschakeld en Microsoft PlayReady 3.0 of hoger ondersteunen.

Als je niet zeker weet of je computer voldoet aan deze vereisten, neem dan contact op met de fabrikant.