Netflix gebruiken op je Windows-app

Welkom bij Netflix op je Windows-app. Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies en over het instellen van en afmelden bij je account. Als je niet zeker weet of Netflix wordt ondersteund op je apparaat, volg je de stappen op het tabblad Netflix instellen (Set up Netflix) om de Netflix-app te zoeken. De Netflix-app is beschikbaar voor Windows 8 en later.

Netflix-functies
Netflix instellen
Afmelden bij Netflix
Netflix in Ultra HD
Netflix in HDR

In dit gedeelte worden functies van de Netflix-app beschreven die je kunt downloaden vanuit de Windows Store. Zie Netflix gebruiken op je Windows-computer (Using Netflix on your Windows computer) als je Netflix via een webbrowser streamt.

Windows 8

Netflix-streamingfuncties van de Windows 8-app zijn onder andere:

Ondersteunde regio's:

Netflix is beschikbaar in Windows 8 in alle regio's waar de Netflix-service beschikbaar is.

Navigatie:

• Bladeren door kolommen met genres: klik of tik op een genretitel om door de betreffende series en films te bladeren.

• Zoeken: klik in de rechterbovenhoek op het vergrootglas om Zoeken te openen.

• Pagina's met series en films: houd de muisaanwijzer boven de poster van een serie of film om een pop-upvenster met informatie weer te geven, zoals een samenvatting, productiejaar/-jaren of leeftijdsclassificatie. Als je op de titel in het pop-upvenster klikt, word je naar de volledige informatiepagina van die serie of film geleid.

• Afspelen: tik of klik op een poster om een serie of film af te spelen. Gebruik tijdens het afspelen de schuifbalk onder in het app-scherm als je meer opties wilt weergeven. Als je het afspelen van video wilt beëindigen, klik je in de rechterbovenhoek van de film en tik of klik je op de knop Terug (Back).

• Integratie van Cortana: gebruik bij Windows 8.1 en hoger de spraakfunctie Cortana van Microsoft om titels te zoeken. Bijvoorbeeld 'Netflix, zoek Bojack Horseman'.

Resolutie:

Windows 8 ondersteunt streamen in 1080p.

Ondertiteling, alternatieve audio:

Windows 8 ondersteunt ondertiteling en alternatieve audio voor bepaalde titels of 5.1 surround sound indien beschikbaar. Selecteer het pictogram Ondertiteling en alternatieve audio (Subtitles and Alternate Audio) onder in het scherm als je ondertiteling en een andere taal wilt instellen.

Windows 10

Netflix-streamingfuncties van de Windows 10-app zijn onder andere:

Ondersteunde regio's:

Netflix is beschikbaar in Windows 10 in alle regio's waar de Netflix-service beschikbaar is.

Navigatie:

• Bladeren door kolommen met genres: klik of tik op een genretitel om door de betreffende series en films te bladeren.

• Zoeken: klik in de rechterbovenhoek op het vergrootglas om Zoeken te openen.

• Pagina's met series en films: houd de muisaanwijzer boven de poster van een serie of film om een pop-upvenster met informatie weer te geven, zoals een samenvatting, productiejaar/-jaren of leeftijdsclassificatie. Als je op de titel in het pop-upvenster klikt, word je naar de volledige informatiepagina van die serie of film geleid.

• Afspelen: tik of klik op een poster om een serie of film af te spelen. Gebruik tijdens het afspelen de schuifbalk onder in het app-scherm als je meer opties wilt weergeven. Als je het afspelen van video wilt beëindigen, klik je in de rechterbovenhoek van de film en tik of klik je op de knop Terug (Back).

• Integratie van Cortana: gebruik de spraakfunctie Cortana van Microsoft om titels te zoeken. Bijvoorbeeld 'Netflix, zoek Bojack Horseman'.

Resolutie:

De Windows 10-app ondersteunt streaming tot 4K*.

Gedownloade titels zijn beschikbaar tot 1080p.

*Voor streaming in 4K zijn een HDCP 2.2-verbinding met een 4K-beeldscherm, de zevende generatie Core CPU van Intel en de nieuwste Windows Updates vereist. Neem contact op met de fabrikant van je systeem om de specificaties te controleren.

Ondertiteling, alternatieve audio:

Windows 10 ondersteunt ondertiteling en alternatieve audio voor bepaalde titels of 5.1 surround sound indien beschikbaar. Selecteer het pictogram Ondertiteling en alternatieve audio (Subtitles and Alternate Audio) onder in het scherm als je ondertiteling en een andere taal wilt instellen.

Downloads:

Download geselecteerde titels die je wilt kijken als je niet online bent. Raadpleeg ons artikel over downloads voor meer informatie.

Wil je je Windows-app koppelen aan je Netflix-account? Ga dan naar het startscherm en volg de onderstaande stappen.

Windows 8

De Netflix-app installeren
  1. Selecteer in het menu Start de optie Store.

2. Geef de balk Charms weer door vanaf de rechterkant te vegen of door de muis rechtsboven in het scherm te houden.

3. Selecteer Zoeken (Search).

4. Typ Netflix in het zoekvak en druk op Enter.

5. Selecteer Netflix in de zoekresultaten.

6. Selecteer Installeren (Install).

• Als je wordt gevraagd om je aan te melden, gebruik je hiervoor je Microsoft-gegevens.

7. Ga terug naar het menu Start.

8. Selecteer de Netflix-app.

9. Selecteer Aanmelden (Sign In).

10. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

11. Selecteer Aanmelden (Sign In).

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Heb je problemen bij het downloaden van Netflix?

Als je problemen hebt bij het downloaden van de Netflix-app naar je apparaat, komt dit mogelijk door je internetverbinding. Raadpleeg Problemen met netwerkverbinding oplossen voor hulp bij het oplossen van dit probleem.

Als je een specifieke foutmelding ziet wanneer je Netflix probeert te downloaden naar je apparaat, moet je mogelijk contact opnemen met de apparaatfabrikant voor verdere hulp.

Windows 10

De Netflix-app installeren
  1. Selecteer in het menu Start de optie Store.

2. Kies rechtsboven in het scherm de optie Zoeken (Search).

3. Typ Netflix in het zoekvak en druk op Enter.

4. Selecteer Netflix in de zoekresultaten.

5. Selecteer Gratis/Installeren (Free/Install).

• Als je wordt gevraagd om je aan te melden, gebruik je hiervoor je Microsoft-gegevens.

6. Ga terug naar het menu Start.

7. Selecteer de Netflix-app.

8. Selecteer Aanmelden (Sign In).

9. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

10. Selecteer Aanmelden (Sign In).

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Heb je problemen bij het downloaden van Netflix?

Als je problemen hebt bij het downloaden van de Netflix-app naar je apparaat, komt dit mogelijk door je internetverbinding. Raadpleeg Problemen met netwerkverbinding oplossen voor hulp bij het oplossen van dit probleem.

Als je een specifieke foutmelding ziet wanneer je Netflix probeert te downloaden naar je apparaat, moet je mogelijk contact opnemen met de apparaatfabrikant voor verdere hulp.

Volg de onderstaande stappen als je je wilt afmelden bij je Netflix-account op je apparaat.

Windows 8

1. Veeg in de Netflix-app vanaf de rechterkant van het scherm om de balk Charms te openen.

2. Klik of tik op de balk Charms op de optie Instellingen (Settings).

3. Selecteer Afmelden (Sign Out).

4. Selecteer nogmaals Afmelden (Sign Out) ter bevestiging.

Windows 10

1. Selecteer het pictogram voor meer opties rechtsboven in de Netflix-app.

2. Selecteer Afmelden (Sign Out).

3. Selecteer nogmaals Afmelden (Sign Out) ter bevestiging.

Netflix is beschikbaar in Ultra HD met de Windows 10-app. Als je in Ultra HD wilt streamen, heb je het volgende nodig:

• Een HDCP 2.2-verbinding met een 4K-beeldscherm, de zevende generatie Core CPU van Intel en de nieuwste Windows Updates

• Een abonnement waarmee je kunt streamen in Ultra HD. Op netflix.com/ChangePlan kun je bekijken welk abonnement je op dit moment hebt.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Hoog (High) of Automatisch (Automatic). Meer informatie over instellingen voor de beeldkwaliteit vind je in ons artikel Instellingen voor afspelen.

Je kunt Netflix streamen in HDR op je Windows-computer in Microsoft Edge of in de Netflix-app die je kunt downloaden uit de Windows Store.

Om HDR-content te streamen op je Windows-pc, moet je systeem voldoen aan de volgende vereisten:

Bij gebruik van een geïntegreerde Intel GPU:

• Windows 10 Creators Update is vereist (versie 1703).

• CPU: 7e generatie Core-processor (i3, i5, of i7 7xxx of 7Yxx) of hoger.

• Grafische driver: 22.XX.XX-serie, versie 4708 of hoger.

Opmerking:
HDR-mogelijkheden moeten door de fabrikant van het apparaat zijn ingeschakeld.

Bij gebruik van een losse NVIDIA GPU:

• Windows 10 Fall Creators Update is vereist (versie 1703).

• GPU: 1050-, 1060-, 1070- en 1080-kaarten met minimaal 3 GB videogeheugen.

• Grafische driver: 387.68 (23.21.13.8768) of hoger.