Netflix gebruiken op je Windows-computer of -tablet

Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies op je Windows-computer of -tablet en over het instellen van en uitloggen bij je account. Raadpleeg het gedeelte 'Netflix instellen' als je niet zeker weet of Netflix werkt op je apparaat. De Netflix-app is beschikbaar voor Windows 8 en hoger. Als je een eerdere versie van Windows gebruikt, kun je Netflix kijken in een browser.

Netflix-functies
Netflix instellen
Uitloggen bij Netflix
Netflix in Ultra HD
Netflix in HDR

Netflix-website

Netflix is beschikbaar op Windows-computers met de browsers Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Opera of de Netflix-app voor Windows 8 of Windows 10. Windows-computers beschikken over de volgende streaming-functies van Netflix:

Navigatie

• Bladeren door rijen met filmposters: op de startpagina van Netflix.com worden rijen met series en films weergegeven waar je door kunt bladeren. Je kunt via de vervolgkeuzelijst Bladeren ook door genres bladeren.

• Zoeken: zoek rechtsboven op de menubalk van de Netflix-website naar specifieke titels van series en films, acteurs, regisseurs of genres.

• Pagina's met series en films: houd de muisaanwijzer boven de poster van een serie of film om een pop-upvenster met informatie weer te geven, zoals een samenvatting, productiejaar/-jaren of leeftijdsclassificatie. Klik of tik op de titel in het venster voor de volledige informatie.

• Afspelen: klik op een poster om de serie of film af te spelen. Gebruik tijdens het afspelen van je titel de schuifbalk onder in het spelerscherm als je wilt door- en terugspoelen of meer opties wilt bekijken. Als je het afspelen van video wilt beëindigen, klik je linksboven in het scherm op de knop Vorige. Als je de schuifbalk of de knop Vorige niet op het scherm ziet, beweeg je de muisaanwijzer totdat deze worden weergegeven.

Ondersteunde regio's
Netflix ondersteunt streaming op Windows-computers door middel van ondersteunde browsers in alle regio's waar Netflix beschikbaar is.

Resolutie
Windows-computers ondersteunen streaming in de volgende browserresoluties.

• Google Chrome tot 720p

• Microsoft Edge tot 4K*

• Mozilla Firefox tot 720p

• Opera tot 720p

• Windows 8-app tot 1080p

• Windows 10-app tot 4K*

*Voor streamen in 4K zijn een HDCP 2.2-verbinding met een 4K-beeldscherm van 60 Hz, een Intel Core CPU van de zevende generatie of nieuwer en de nieuwste Windows-updates vereist. Neem contact op met de fabrikant van je systeem om de specificaties te controleren.

Ondertiteling en alternatieve audio
Selecteer het pictogram Audio en ondertiteling om een andere taal te selecteren of ondertiteling in te schakelen.

Op sommige apparaten kun je ook bepaalde titels kijken met Dolby Atmos-audio, waaronder de onderstaande modellen.

Microsoft Edge-browser op een Windows 10-computer of -tablet (vereist Windows 10 RS3 Build 16299 of hoger)

Opmerking:
Sommige niet-ondersteunde browsers werken mogelijk wel, maar we kunnen niet garanderen dat Netflix in deze browsers goed werkt.

Netflix-app voor Windows 8

Netflix-streamingfuncties van de Windows 8-app zijn onder andere:

Ondersteunde regio's

Netflix is beschikbaar in Windows 8 in alle regio's waar de Netflix-service beschikbaar is.

Navigatie

• Bladeren door kolommen met genres: klik of tik op een genretitel om door de betreffende series en films te bladeren.

• Zoeken: klik of tik rechtsboven op het pictogram Zoeken.

• Pagina's met series en films: houd de muisaanwijzer boven de poster van een serie of film om een venster met informatie weer te geven, zoals een samenvatting, productiejaren of leeftijdsclassificatie. Klik of tik op de titel in het venster voor de volledige informatie.

• Afspelen: klik of tik op een poster om een serie of film af te spelen. Gebruik tijdens het afspelen de schuifbalk onder in het app-scherm als je meer opties wilt weergeven. Als je het afspelen van video wilt beëindigen, klik of tik je in de rechterbovenhoek van de film en selecteer je op de knop Terug.

• Integratie van Cortana: gebruik bij Windows 8.1 en hoger de spraakfunctie Cortana van Microsoft om titels te zoeken. Bijvoorbeeld 'Netflix, zoek Bojack Horseman'.

Resolutie

Windows 8 ondersteunt streamen in 1080p.

Ondertiteling en alternatieve audio

Windows 8 ondersteunt ondertiteling en alternatieve audio voor bepaalde titels en 5.1 surround sound, indien beschikbaar. Selecteer het pictogram Ondertiteling en alternatieve audio onder in het scherm als je ondertiteling en een andere taal wilt instellen.

Netflix-app voor Windows 10

Netflix-streamingfuncties van de Windows 10-app zijn onder andere:

Ondersteunde regio's

Netflix is beschikbaar in Windows 10 in alle regio's waar de Netflix-service beschikbaar is.

Navigatie

• Bladeren door kolommen met genres: klik of tik op een genretitel om door de betreffende series en films te bladeren.

• Zoeken: klik of tik rechtsboven op het vergrootglas om Zoeken te openen.

• Pagina's met series en films: houd de muisaanwijzer boven de poster van een serie of film om een venster met informatie weer te geven, zoals een samenvatting, productiejaren of leeftijdsclassificatie. Klik of tik op de titel in het venster voor de volledige informatie.

• Afspelen: klik of tik op een poster om een serie of film af te spelen. Gebruik tijdens het afspelen de schuifbalk onder in het app-scherm als je meer opties wilt weergeven. Als je het afspelen van video wilt beëindigen, klik of tik je in de rechterbovenhoek van de film en selecteer je op de knop Terug.

• Integratie van Cortana: gebruik de spraakfunctie Cortana van Microsoft om titels te zoeken, bijvoorbeeld: "Netflix, zoek Bojack Horseman."

Resolutie

De Windows 10-app ondersteunt streaming tot 4K*.

Gedownloade titels zijn beschikbaar tot 1080p.

*Voor streaming in 4K zijn een HDCP 2.2-verbinding met een 4K-beeldscherm, de zevende generatie Core CPU van Intel en de nieuwste Windows Updates vereist. Neem contact op met je apparaatfabrikant om de specificaties te controleren.

Downloads

Download geselecteerde titels die je wilt kijken als je niet online bent. Raadpleeg ons artikel over downloads voor meer informatie.

Ondertiteling en alternatieve audio

Windows 10 ondersteunt ondertiteling en alternatieve audio voor bepaalde titels en 5.1 surround sound, indien beschikbaar. Selecteer het pictogram Ondertiteling en alternatieve audio onder in het scherm als je ondertiteling en een andere taal wilt instellen.

Op sommige apparaten kun je ook bepaalde titels kijken met Dolby Atmos-audio, waaronder de onderstaande modellen.

• Windows 10-computer of -tablet (vereist Windows 10 RS3 Build 16299 of hoger)

Netflix-website

Je kunt Netflix bekijken op je Windows-computer door naar netflix.com te gaan. Titels kijken op de Netflix-website is mogelijk in de volgende browsers: Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox en Opera.

1. Ga in je voorkeursbrowser naar netflix.com.

2. Selecteer Inloggen.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord van Netflix in.

Je bent nu ingelogd bij je Netflix-account.

Netflix-app voor Windows 8

1. Selecteer in het menu Start de optie Store.

2. Geef de balk Charms weer door vanaf de rechterkant te vegen of door de muis rechtsboven in het scherm te houden.

3. Selecteer Zoeken.

4. Typ Netflix in het zoekvak en druk op Enter.

5. Selecteer Netflix in de zoekresultaten.

6. Selecteer Installeren.

• Als je wordt gevraagd om in te loggen, gebruik je hiervoor je Microsoft-gegevens.

7. Ga terug naar het menu Start.

8. Selecteer de Netflix-app.

9. Selecteer Inloggen.

10. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

11. Selecteer Inloggen.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Netflix-app voor Windows 10

De Netflix-app installeren
  1. Selecteer in het menu Start de optie Store.

2. Kies rechtsboven in het scherm de optie Zoeken .

3. Typ Netflix in het zoekvak en druk op Enter.

4. Selecteer Netflix in de zoekresultaten.

5. Selecteer Installeren.

• Als je wordt gevraagd om in te loggen, gebruik je hiervoor je Microsoft-gegevens.

6. Ga terug naar het menu Start.

7. Selecteer de Netflix-app.

8. Selecteer Inloggen.

9. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

10. Selecteer Inloggen.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Volg de onderstaande stappen als je wilt uitloggen bij je Netflix-account op je apparaat.

Netflix-website

1. Ga in je voorkeursbrowser naar netflix.com.

2. Houd in het startscherm van Netflix de cursor boven je profielnaam rechtsboven op de pagina.

3. Selecteer Uitloggen bij Netflix.

4. Je bent nu uitgelogd bij je Netflix-account.

Opmerking:
Met deze stappen word je alleen uitgelogd bij Netflix op je huidige browser. Als je op meer dan een browser bij je Netflix-account bent ingelogd, moet je deze stappen herhalen op elke browser waarmee je toegang hebt tot Netflix.

Netflix-app voor Windows 8

1. Veeg in de Netflix-app vanaf de rechterkant van het scherm om de balk Charms te openen.

2. Klik of tik op de balk Charms op de optie Instellingen.

3. Selecteer Uitloggen.

4. Selecteer nogmaals Uitloggen ter bevestiging.

Netflix-app voor Windows 10

1. Selecteer het pictogram Meer opties rechtsboven in de Netflix-app.

2. Selecteer Uitloggen.

3. Selecteer nogmaals Uitloggen ter bevestiging.

Netflix is beschikbaar in Ultra HD op Windows-computers en -tablets. Als je in Ultra HD wilt streamen, heb je het volgende nodig:

• Een Windows 10-computer of -tablet met de meest recente Windows-updates.

• De Microsoft Edge-browser of de Netflix-app voor Windows 10.

• Een 60Hz 4K-beeldscherm (met HDCP 2.2-verbinding als het een extern beeldscherm is).

Opmerking:
    Elke monitor die is verbonden met je computer, moet voldoen aan deze vereisten als je Netflix in Ultra HD wilt kijken.
  • Intel 7e generatie Core CPU (i3-, i5- of i7-modellen uit de serie 7xxx of 7Yxx) of hoger, of een NVIDIA GPU die voldoet aan deze vereisten.

• Een Netflix-abonnement waarmee je in Ultra HD kunt kijken.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch of Hoog.

Netflix is beschikbaar in HDR op Windows-computers en -tablets met Microsoft Edge of de Netflix-app voor Windows.

Als je HDR-content wilt streamen op je Windows-computer, moet je systeem voldoen aan de volgende vereisten:

Bij gebruik van een geïntegreerde Intel GPU:

• Windows 10 Creators Update (versie 1709).

• CPU: 7e generatie Core CPU (i3-, i5- of i7-modellen uit de 7xxx of 7Yxx serie) of hoger.

• Grafische driver: 22.XX.XX-serie, versie 4708 of hoger.

Opmerking:
HDR-mogelijkheden moeten door de fabrikant van het apparaat zijn ingeschakeld.

Bij gebruik van een losse NVIDIA GPU:

• Windows 10 Fall Creators Update (versie 1709).

• GPU: 1050-, 1060-, 1070- en 1080-kaarten met minimaal 3 GB videogeheugen.

• Grafische driver: 387.68 (23.21.13.8768) of hoger.

Opmerking:
Apparaten moeten Microsoft PlayReady 3.0 of hoger ondersteunen.

Als je niet zeker weet of je computer voldoet aan deze vereisten, neem dan contact op met de fabrikant.