Dolby Atmos op Netflix

Netflix ondersteunt streamen met Dolby Atmos-audio voor bepaalde titels.

Wat heb ik nodig om te streamen met Dolby Atmos-audio?

• Een audiosysteem dat Dolby Atmos ondersteunt.

• Een abonnement waarmee je in Ultra HD kunt streamen. Op netflix.com/ChangePlan kun je bekijken welk abonnement je op dit moment hebt.

• Een apparaat met ondersteuning voor Netflix en Dolby Atmos

• Streamingkwaliteit ingesteld op Hoog (High) of Automatisch (Auto). Meer informatie over instellingen voor de beeldkwaliteit vind je in ons artikel Instellingen voor afspelen.

Welke apparaten ondersteunen Dolby Atmos-audio voor Netflix?

Onderstaande apparaten ondersteunen Dolby Atmos voor Netflix:

• LG OLED-tv's (modellen uit 2017 en later)

• Windows 10-app (vereist Windows 10 RS3 build 16299 of later)

• Xbox One, Xbox One S en Xbox One X

Hoe stel ik Dolby Atmos-audio in?

Xbox One, Xbox One S of Xbox One X

Je kunt op twee manier genieten van Dolby Atmos-audio op Xbox One, Xbox One S of Xbox One X:

• Met een audiosysteem voor thuisbioscopen dat Dolby Atmos ondersteunt, zoals een AV-ontvanger of soundbar.

• Met een koptelefoon en de Dolby Access-app op Xbox.

Een audiosysteem voor thuisbioscopen gebruiken:

1. Druk op de controller op de knop Xbox.

2. Selecteer Systeem (System).

3. Selecteer Instellingen (Settings).

4. Selecteer Scherm en geluid (Display and Sound).

5. Selecteer Audio-uitvoer (Audio Output).

6. Onder Speakeraudio (Speaker Audio) zoek je naar het uitklapmenu HDMI-audio (HDMI Audio) en selecteer je Bitstream uit (Bitstream out).

7. Ga naar het uitklapmenu Bitstream-formaat (Bitstream format) en selecteer Dolby Atmos voor thuisbioscoop (alleen HDMI) (Dolby Atmos for home theater (HDMI only)).

8. Selecteer Download de app (Get the app) als je gevraagd wordt om de gratis Dolby Access-app te downloaden uit de Xbox Store. Selecteer vervolgens nogmaals Download (Get) om het downloadproces te starten.

• Als je gevraagd wordt om blu-ray-audio rechtstreeks aan te sluiten op je ontvanger (Pass Blu-ray audio directly to your receiver), heb je de Dolby Access-app al gedownload. Selecteer Audio aansluiten op ontvanger (Pass audio to receiver) om het instellen van Dolby Atmos te voltooien.

9. Zodra de Dolby Access-app volledig op je Xbox is geïnstalleerd, kun je genieten van Netflix met Dolby Atmos-audio!

Je koptelefoon en de Dolby Access-app gebruiken:

1. Druk op de controller op de knop Xbox.

1. Selecteer Systeem (System).

2. Selecteer Instellingen (Settings).

3. Selecteer Scherm en geluid (Display and Sound).

4. Selecteer Audio-uitvoer (Audio Output).

5. Onder Audio koptelefoon (Headset Audio) zoek je naar het uitklapmenu Headset-format (Headset format) en selecteer je Dolby Atmos voor koptelefoons (Dolby Atmos for headphones).

6. Selecteer Download de app (Get the app) als je gevraagd wordt om de gratis Dolby Access-app te downloaden uit de Xbox Store. Selecteer vervolgens nogmaals Download (Get) om het downloadproces te starten.

7. Zodra de Dolby Access-app volledig is gedownload op je Xbox, moet je de Dolby Atmos for Headphones-app aanschaffen om te genieten van Dolby Atmos. Volg de prompts in de Dolby Access-app om de Dolby Atmos for Headphones-app te downloaden.

LG OLED-tv

Je LG OLED-tv uit 2017 biedt je een Atmos-ervaring als je gebruikmaakt van de geïntegreerde soundbar of speakers.

Je kunt ook een home theater-audiosysteem dat Dolby Atmos ondersteunt koppelen aan de HDMI-ARC-poort van je LG-tv.

Opmerking:
Je audiosysteem moet Dolby Atmos ondersteunen via HDMI-ARC-ingang. Vraag bij de fabrikant van je audiosysteem na of je systeem aan deze vereiste voldoet.

Hoe snel moet mijn internet zijn als ik Netflix met Dolby Atmos-audio wil streamen?

Je kunt het beste een internetverbinding van minstens 3 megabit per seconde gebruiken om titels te streamen met Dolby Atmos-audio.

Hoe vind ik titels met Dolby Atmos-audio?

Als je een Dolby Atmos-systeem en een streaming-abonnement voor Ultra HD hebt, wordt bij beschikbare titels het Dolby Atmos-logo naast de beschrijving weergegeven:

globe