Hoe Netflix video's streamt

Netflix stuurt series en films naar je scherm via het internet, maar dat kunnen we niet alleen. Onze content passeert veel punten voordat je thuis kunt kijken, zoals servers, het internet en het netwerk van je provider.

Wanneer je op Afspelen klikt

Het begint wanneer je op Afspelen klikt

Wanneer je op Afspelen klikt, stuurt Netflix het beeld naar je internetprovider via de snelst mogelijke weg. Het is alsof je op een weg rijdt. Wanneer Netflix beeld stuurt, proberen we verkeer, ongelukken en werkzaamheden te ontwijken om het beeld snel bij jou te krijgen. Langs kortere trajecten is je beeldkwaliteit beter.

Hulp van je internetprovider

We kunnen het niet zonder hulp

Nadat Netflix het beeld heeft gestuurd, komt het via het netwerk van je internetprovider bij je thuis. Als dit netwerk te langzaam is of problemen heeft, kan dit van invloed zijn op de beeldkwaliteit of problemen met Netflix veroorzaken.

Als de weg vrij is, stuurt je internetprovider het beeld rechtstreeks naar je scherm. De beeldkwaliteit kan ook worden beïnvloed door hoe sterk je internetverbinding thuis is en hoeveel apparaten bij je thuis het internet tegelijkertijd gebruiken.

Netflix kan helpen

Hulp wanneer je het nodig hebt

Als een deel van de verbinding tussen Netflix en je scherm overbelast is, is dit van invloed op de beeldkwaliteit. Ook kunnen er problemen met streaming optreden.

Als je probleem hier niet wordt vermeld, kun je in ons Helpcentrum zoeken naar het opgetreden probleem.