Problemen met netwerkverbinding oplossen

Een van de meest voorkomende problemen tijdens het kijken van Netflix is een zwakke of onregelmatige internetverbinding. Als titels vaak opnieuw worden gebufferd of geladen, problemen optreden bij het starten van de Netflix-app, de foutmelding 'Kan geen verbinding maken met Netflix' (Cannot Connect to Netflix) verschijnt of problemen optreden bij het afspelen van een serie of film wanneer je deze probeert te streamen op een apparaat, wijst dit meestal op een trage of onregelmatige internetverbinding. Bij deze streamingproblemen wordt in sommige gevallen een foutcode weergegeven. Voor het oplossen van deze foutcodes zijn afzonderlijke stappen beschikbaar. Als er een foutcode optreedt, zoek deze dan in ons Helpcentrum.

Opmerking:
Als je de onderstaande stappen uitvoert en nog geen verbinding kunt maken met de Netflix-service, kun je het beste contact opnemen met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld voor communicatie met de overige apparaten in je thuisnetwerk.

Op wat voor apparaat stream je titels van Netflix?

Gameconsole
Computer
Smart-tv
Blu-rayspeler
Settopbox
Streaming mediaplayer
Tablet of mobiel apparaat

Als je netwerk voldoet aan onze minimumvereisten voor streaming, kun je veelvoorkomende verbindingsproblemen oplossen via de onderstaande stappen.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van je videogameconsole en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel de videogameconsole uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel de gameconsole weer in en probeer Netflix opnieuw.

Sluit je gameconsole rechtstreeks aan op je modem

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op je modem en kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart, probeer dan je router te omzeilen. Zodoende kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak. Op de Wii en Wii U heb je een Wii LAN-adapter nodig als je deze stap wilt uitvoeren.

1. Schakel je gameconsole uit.

2. Sluit je gameconsole rechtstreeks aan op je modem via een Ethernet-kabel.
    Sluit je gameconsole rechtstreeks aan op je modem.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.
    Trek de stekker van je modem uit het stopcontact.

4. Schakel je gameconsole in en probeer Netflix opnieuw te openen.
    Schakel de console in en probeer het opnieuw.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Door de router te omzeilen kun je nu streamen, maar deze configuratie is geen ideale oplossing. Je kunt beter contact opnemen met degene die je thuisnetwerk heeft ingesteld en vragen hoe je je routerinstellingen opnieuw moet instellen of configureren.

Als je nog altijd geen titels kunt streamen:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem en nog altijd geen titels van Netflix kunt streamen, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of het modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je ten zeerste om zo mogelijk je gameconsole rechtstreeks op je modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat je draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga echter door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Herstellen naar de standaardinstellingen van je ISP

Als je je streamingapparaat hebt gewijzigd voor aangepaste verbindingsinstellingen, kun je het beste de standaardinstellingen van je internetprovider terugzetten. Als je verbinding maakt met een Virtual Private Network, schakel deze dan uit en maak rechtstreeks verbinding met je thuisinternet. Stel je streamingapparaat zo in dat DNS automatisch wordt opgehaald als je het apparaat hebt gewijzigd in een aangepaste DNS-instelling. Neem contact op met de fabrikant van je streamingapparaat voor verdere hulp als je niet zeker weet hoe je een van deze stappen moet uitvoeren.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties om je draadloze verbinding te verbeteren:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan grote problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Als je netwerk voldoet aan onze minimumvereisten voor streaming, kun je veelvoorkomende verbindingsproblemen oplossen via de onderstaande stappen.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Schakel voor deze stap je computer uit en trek de stekker van alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel je computer uit.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat de indicatielampjes weer de normale status hebben. Doe hetzelfde met je router als je een aparte router hebt.

4. Zet je computer weer aan en probeer Netflix opnieuw.

Sluit je computer rechtstreeks aan op je modem

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op je modem. Kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart? Probeer dan je router te omzeilen. Hierdoor kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak.

1. Schakel je computer uit.

2. Sluit je computer rechtstreeks aan op je modem via een Ethernet-kabel.

3. Trek de stekker van je modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit je modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel de computer in en probeer Netflix opnieuw.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via je modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router. Neem contact op met degene die je thuisnetwerk heeft opgezet voor hulp bij het opnieuw configureren van de routerinstellingen.

Als je nog steeds geen titels kunt streamen:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met je modem en nog steeds geen titels van Netflix kunt streamen, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of je modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je om zo mogelijk de computer rechtstreeks op je modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat de draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Herstellen naar de standaardinstellingen van je ISP

Als je je streamingapparaat hebt gewijzigd voor aangepaste verbindingsinstellingen, kun je het beste de standaardinstellingen van je internetprovider terugzetten. Als je verbinding maakt met een Virtual Private Network, schakel deze dan uit en maak rechtstreeks verbinding met je thuisinternet. Stel je streamingapparaat zo in dat DNS automatisch wordt opgehaald als je het apparaat hebt gewijzigd in een aangepaste DNS-instelling. Neem contact op met de fabrikant van je streamingapparaat voor verdere hulp als je niet zeker weet hoe je een van deze stappen moet uitvoeren.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties om je draadloze verbinding te verbeteren:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan grote problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Als je netwerk voldoet aan onze minimumvereisten voor streaming, kun je veelvoorkomende verbindingsproblemen oplossen via de onderstaande stappen.

Start je thuisnetwerk opnieuw op

Trek voor deze stap de stekker van je smart-tv en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel je smart-tv uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van het modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router (als je een aparte router hebt).

4. Schakel je smart-tv weer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Je smart-tv rechtstreeks aansluiten op je modem

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op je modem en kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart, probeer dan je router te omzeilen. Zodoende kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak.

1. Schakel je smart-tv uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Sluit de smart-tv rechtstreeks op het modem aan via een Ethernet-kabel.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel de smart-tv in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Door de router te omzeilen, kun je nu streamen, maar deze configuratie is geen ideale oplossing. Je kunt beter contact opnemen met degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld en vragen hoe je de routerinstellingen opnieuw moet instellen of configureren.

Als je nog altijd geen titels kunt streamen:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem en nog altijd geen titels van Netflix kunt streamen, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of het modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je ten zeerste om zo mogelijk de Smart-tv rechtstreeks op het modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat de draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga echter door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Herstellen naar de standaardinstellingen van je ISP

Als je je streamingapparaat hebt gewijzigd voor aangepaste verbindingsinstellingen, kun je het beste de standaardinstellingen van je internetprovider terugzetten. Als je verbinding maakt met een Virtual Private Network, schakel deze dan uit en maak rechtstreeks verbinding met je thuisinternet. Stel je streamingapparaat zo in dat DNS automatisch wordt opgehaald als je het apparaat hebt gewijzigd in een aangepaste DNS-instelling. Neem contact op met de fabrikant van je streamingapparaat voor verdere hulp als je niet zeker weet hoe je een van deze stappen moet uitvoeren.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties om je draadloze verbinding te verbeteren:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan grote problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Als je netwerk voldoet aan onze minimumvereisten voor streaming, kun je veelvoorkomende verbindingsproblemen oplossen via de onderstaande stappen.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van je blu-rayspeler en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel de blu-rayspeler uit of haal de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van het modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router (als je een aparte router hebt).

4. Schakel de blu-rayspeler in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Sluit je blu-rayspeler rechtstreeks aan op je modem

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op je modem en kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart, probeer dan je router te omzeilen. Zodoende kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak.

1. Schakel de blu-rayspeler uit.

2. Sluit de blu-rayspeler rechtstreeks op het modem aan via een Ethernet-kabel.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel de blu-rayspeler in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Door de router te omzeilen, kun je nu streamen, maar deze configuratie is geen ideale oplossing. Je kunt beter contact opnemen met degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld en vragen hoe je de routerinstellingen opnieuw moet instellen of configureren.

Als je nog altijd geen titels kunt streamen;

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem en nog altijd geen titels van Netflix kunt streamen, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of het modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je ten zeerste om zo mogelijk de blu-rayspeler rechtstreeks op het modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat de draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga echter door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Herstellen naar de standaardinstellingen van je ISP

Als je je streamingapparaat hebt gewijzigd voor aangepaste verbindingsinstellingen, kun je het beste de standaardinstellingen van je internetprovider terugzetten. Als je verbinding maakt met een Virtual Private Network, schakel deze dan uit en maak rechtstreeks verbinding met je thuisinternet. Stel je streamingapparaat zo in dat DNS automatisch wordt opgehaald als je het apparaat hebt gewijzigd in een aangepaste DNS-instelling. Neem contact op met de fabrikant van je streamingapparaat voor verdere hulp als je niet zeker weet hoe je een van deze stappen moet uitvoeren.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties om je draadloze verbinding te verbeteren:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan grote problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Als je netwerk voldoet aan onze minimumvereisten voor streaming, kun je veelvoorkomende verbindingsproblemen oplossen via de onderstaande stappen.

Pas een harde reset toe op je apparaat

1. Trek de stekker van je settopbox uit het stopcontact en wacht minstens twee minuten.

2. Steek de stekker van je settopbox weer in het stopcontact.

3. Probeer Netflix opnieuw.

Als je netwerk voldoet aan onze minimumvereisten voor streaming, kun je veelvoorkomende verbindingsproblemen oplossen via de onderstaande stappen.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van je streaming mediaplayer en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel de streaming mediaplayer uit of trek de stekker uit het stopcontact.
    Schakel je streaming mediaplayer uit, wacht tien seconden en schakel het apparaat dan weer in.

2. Trek de stekker van het modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router (als je een aparte router hebt).

4. Schakel je streaming mediaplayer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Sluit je Settopbox rechtstreeks aan op je modem

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op je modem en kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart, probeer dan je router te omzeilen. Zodoende kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak.

1. Schakel je streaming mediaplayer uit.
    Schakel je streaming mediaplayer uit, wacht tien seconden en schakel het apparaat dan weer in.

2. Sluit de streaming mediaplayer rechtstreeks op het modem aan via een Ethernet-kabel.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel de streaming mediaplayer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Door de router te omzeilen, kun je nu streamen, maar deze configuratie is geen ideale oplossing. Je kunt beter contact opnemen met degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld en vragen hoe je de routerinstellingen opnieuw moet instellen of configureren.

Als je nog altijd geen titels kunt streamen:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem en nog altijd geen titels van Netflix kunt streamen, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of het modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je ten zeerste om zo mogelijk de streaming mediaplayer rechtstreeks op je modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat je draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga echter door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Herstellen naar de standaardinstellingen van je ISP

Als je je streamingapparaat hebt gewijzigd voor aangepaste verbindingsinstellingen, kun je het beste de standaardinstellingen van je internetprovider terugzetten. Als je verbinding maakt met een Virtual Private Network, schakel deze dan uit en maak rechtstreeks verbinding met je thuisinternet. Stel je streamingapparaat zo in dat DNS automatisch wordt opgehaald als je het apparaat hebt gewijzigd in een aangepaste DNS-instelling. Neem contact op met de fabrikant van je streamingapparaat voor verdere hulp als je niet zeker weet hoe je een van deze stappen moet uitvoeren.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties om je draadloze verbinding te verbeteren:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan grote problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Als je netwerk voldoet aan onze minimumvereisten voor streaming, kun je veelvoorkomende verbindingsproblemen oplossen via de onderstaande stappen.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van het apparaat en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel je mobiele apparaat uit.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel je apparaat weer in en probeer Netflix opnieuw.

Een andere internetverbinding proberen

Verbind zo mogelijk je mobiele apparaat met een ander internettoegangspunt om potentiële configuratieproblemen van je thuisnetwerk uit te sluiten. Enkele voorbeelden:

• Probeer verbinding te maken met een ander wifi-netwerk binnen het bereik van het apparaat.

• Breng het apparaat naar het huis van de buren of een vriend en probeer daar een titel te streamen.

• Heb je op je apparaat toegang tot een mobiel datanetwerk? Probeer het apparaat dan via dit netwerk te verbinden met Netflix. In het algemeen adviseren we niet om titels te streamen via een datanetwerk, maar het is een goede manier om te bepalen of je niet goed titels kunt streamen door een probleem in de configuratie van het thuisnetwerk.

Als je titels kunt streamen via een andere internetverbinding, kun je het beste degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld om hulp vragen bij potentiële problemen met de netwerkconfiguratie.

Herstellen naar de standaardinstellingen van je ISP

Als je je streamingapparaat hebt gewijzigd voor aangepaste verbindingsinstellingen, kun je het beste de standaardinstellingen van je internetprovider terugzetten. Als je verbinding maakt met een Virtual Private Network, schakel deze dan uit en maak rechtstreeks verbinding met je thuisinternet. Stel je streamingapparaat zo in dat DNS automatisch wordt opgehaald als je het apparaat hebt gewijzigd in een aangepaste DNS-instelling. Neem contact op met de fabrikant van je streamingapparaat voor verdere hulp als je niet zeker weet hoe je een van deze stappen moet uitvoeren.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties om je draadloze verbinding te verbeteren:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan grote problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Als je problemen met de netwerkverbinding hebt terwijl je een titel van Netflix probeert te streamen, zijn de bovenstaande stappen een goed vertrekpunt om het probleem te proberen verhelpen. Als je al onze suggesties hebt geprobeerd en er nog steeds verbindingsproblemen optreden, heb je mogelijk verdere hulp nodig bij het oplossen van problemen met je thuisnetwerk.

Wat moet ik nu doen?

Als je nog altijd geen verbinding kunt maken met Netflix, kun je het beste contact opnemen met degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld. Deze kan je helpen problemen met de netwerkverbinding op te lossen door te bepalen of je router correct is ingesteld voor communicatie met de overige apparaten in je thuisnetwerk.