Slecht of vervormd beeld

Als je beeld wazig, onduidelijk of onscherp is, heb je mogelijk een zwakke of instabiele internetverbinding. Volg de stappen voor je apparaat om het probleem op te lossen.

Blu-rayspeler

Stream je serie of film gedurende één minuut

Netflix kan bij het begin van een serie of film in een lagere resolutie starten. Als de videoresolutie na een minuut niet verbetert, ga dan verder met de onderstaande probleemoplossing.

Je verbindingssnelheid controleren

Volg de onderstaande stappen om je verbindingssnelheid te controleren via de Netflix-app.

Opmerking:
Als je een mobiel apparaat of computer gebruikt, ga dan naar Fast.com om je snelheid te testen.
  1. Begin op het Startscherm van Netflix.

2. Ga naar links om het menu te openen en selecteer Instellingen (Settings).

• Ga omhoog en selecteer Instellingen of het instellingenpictogram als je geen menu ziet wanneer je naar links gaat. Als je het pictogram nog steeds niet ziet, wordt deze functie niet ondersteund op je apparaat.

3. Selecteer Ondersteuning (Get Help).

4. Selecteer Controleer je netwerk (Check your network).

5. De Netflix-app controleert of je verbinding kunt maken met internet en contact kunt maken met Netflix. De app controleert ook je verbindingssnelheid.

6. Zorg dat je snelheid voldoet aan onze aanbevelingen voor internetsnelheid als de test eenmaal is uitgevoerd.

Je afspeelinstellingen voor Netflix aanpassen

Op een telefoon of tablet

1. Meld je aan bij de Netflix-website via een webbrowser.

2. Tik linksboven op Menu menupictogram .

3. Tik op Account.

4. Scrol omlaag naar Profiel en ouderlijk toezicht.

5. Tik op het profiel dat je wilt wijzigen.

Opmerking:
    Instellingen voor dataverbruik kunnen niet worden aangepast in een Kids-profiel.
  6. Naast Instellingen voor afspelen tik je op Wijzigen.

7. Tik onder Dataverbruik per scherm op Hoog en vervolgens op Opslaan.

Opmerking:
    Als je deze instelling aanpast, wordt het dataverbruik van je apparaat mogelijk verhoogd.
  8. Probeer Netflix opnieuw.

Op een computer

1. Meld je aan bij de Netflix-website via een webbrowser.

2. Klik vanuit het scherm Wie kijkt er? op je profiel.

3. Plaats je cursor op je Profiel profielpictogram rechtsboven in het scherm en klik op Account.

4. Klik onder Profiel en ouderlijk toezicht op het profiel dat je wilt wijzigen.

Opmerking:
    Instellingen voor dataverbruik kunnen niet worden aangepast in een Kids-profiel.
  5. Naast Instellingen voor afspelen klik je op Wijzigen.

6. Klik onder Dataverbruik per scherm op Hoog en vervolgens op Opslaan.

Opmerking:
    Als je deze instelling aanpast, wordt het dataverbruik van je apparaat mogelijk verhoogd.
  7. Probeer Netflix opnieuw.

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

• Het streamen van video wordt soms geblokkeerd op openbare wifi-netwerken, zoals die op scholen, op werkplekken en in hotels. Controleer bij gebruik van een openbaar netwerk of Netflix is toegestaan.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

Herstart de blu-rayspeler.

1. Schakel je blu-rayspeler volledig uit.

2. Wacht tien seconden.

3. Schakel de blu-rayspeler weer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Als je je blu-rayspeler vaak opnieuw moet opstarten, probeer dan problemen met je thuisnetwerk te analyseren voor een langdurige oplossing.

Uitloggen bij Netflix

1. Ga naar het uitlogscherm.

• Selecteer op de homepagina van Netflix de optie Instellingen of het pictogram Instellingen .

• Druk in elk ander scherm achtereenvolgens op de volgende knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het uitlogscherm Resetten, Uitloggen of Deactiveren.

3. Meld je weer aan en probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel de blu-rayspeler uit of haal de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel de blu-rayspeler in en probeer Netflix opnieuw.

Sluit je blu-rayspeler rechtstreeks aan op je modem

1. Schakel je blu-rayspeler uit.

2. Sluit de blu-rayspeler rechtstreeks op het modem aan via een ethernetkabel.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel de blu-rayspeler in en probeer Netflix opnieuw.

Als deze stap werkt:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Neem contact op met degene die je thuisnetwerk heeft opgezet voor hulp bij het resetten of opnieuw configureren van de routerinstellingen.

Als deze stap niet werkt:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem maar nog altijd geen titels van Netflix kunt kijken, kun je het best bij de leverancier van je apparaat navragen of het modem en de internetservice naar behoren werken.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• Ga verder met de onderstaande stappen als je je apparaat niet rechtstreeks kunt verbinden met het modem.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Computer

Stream je serie of film gedurende één minuut

Netflix kan bij het begin van een serie of film in een lagere resolutie starten. Als de videoresolutie na een minuut niet verbetert, ga dan verder met de onderstaande probleemoplossing.

Je verbindingssnelheid controleren

Als je Netflix kijkt op je computer, mobiele telefoon of tablet, kun je de snelheid van je internetverbinding controleren op fast.com.

1. Ga via je webbrowser naar fast.com.

2. Wacht totdat de test is uitgevoerd en controleer of je internetsnelheid voldoet aan onze aanbevelingen voor internetsnelheid.

Je afspeelinstellingen voor Netflix aanpassen

Op een telefoon of tablet

1. Meld je aan bij de Netflix-website via een webbrowser.

2. Tik linksboven op Menu menupictogram .

3. Tik op Account.

4. Scrol omlaag naar Profiel en ouderlijk toezicht.

5. Tik op het profiel dat je wilt wijzigen.

Opmerking:
    Instellingen voor dataverbruik kunnen niet worden aangepast in een Kids-profiel.
  6. Naast Instellingen voor afspelen tik je op Wijzigen.

7. Tik onder Dataverbruik per scherm op Hoog en vervolgens op Opslaan.

Opmerking:
    Als je deze instelling aanpast, wordt het dataverbruik van je apparaat mogelijk verhoogd.
  8. Probeer Netflix opnieuw.

Op een computer

1. Meld je aan bij de Netflix-website via een webbrowser.

2. Klik vanuit het scherm Wie kijkt er? op je profiel.

3. Plaats je cursor op je Profiel profielpictogram rechtsboven in het scherm en klik op Account.

4. Klik onder Profiel en ouderlijk toezicht op het profiel dat je wilt wijzigen.

Opmerking:
    Instellingen voor dataverbruik kunnen niet worden aangepast in een Kids-profiel.
  5. Naast Instellingen voor afspelen klik je op Wijzigen.

6. Klik onder Dataverbruik per scherm op Hoog en vervolgens op Opslaan.

Opmerking:
    Als je deze instelling aanpast, wordt het dataverbruik van je apparaat mogelijk verhoogd.
  7. Probeer Netflix opnieuw.

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

• Het streamen van video wordt soms geblokkeerd op openbare wifi-netwerken, zoals die op scholen, op werkplekken en in hotels. Controleer bij gebruik van een openbaar netwerk of Netflix is toegestaan.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

Je computer opnieuw opstarten

1. Schakel je computer volledig uit.

2. Wacht tien seconden.

3. Schakel de computer weer in en probeer Netflix opnieuw.

Je kunt het probleem mogelijk direct oplossen door het apparaat opnieuw op te starten. Als het probleem zich echter vaak voordoet, kun je het beste voor een blijvende oplossing nagaan of dit aan je thuisnetwerk ligt.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Schakel voor deze stap je computer uit en trek de stekker van alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel je computer uit.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat de indicatielampjes weer de normale status hebben. Doe hetzelfde met je router als je een aparte router hebt.

4. Zet je computer weer aan en probeer Netflix opnieuw.

Sluit je computer rechtstreeks aan op je modem

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op je modem. Kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart? Probeer dan je router te omzeilen. Hierdoor kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak.

1. Schakel je computer uit.

2. Sluit je computer rechtstreeks aan op je modem via een Ethernet-kabel.

3. Trek de stekker van je modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit je modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel de computer in en probeer Netflix opnieuw.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via je modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router. Neem contact op met degene die je thuisnetwerk heeft opgezet voor hulp bij het opnieuw configureren van de routerinstellingen.

Als je nog steeds geen titels kunt streamen:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met je modem en nog steeds geen titels van Netflix kunt streamen, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of je modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je om zo mogelijk de computer rechtstreeks op je modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat de draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Gameconsole

Stream je serie of film gedurende één minuut

Netflix kan bij het begin van een serie of film in een lagere resolutie starten. Als de videoresolutie na een minuut niet verbetert, ga dan verder met de onderstaande probleemoplossing.

Je verbindingssnelheid controleren

Volg de onderstaande stappen om je verbindingssnelheid te controleren via de Netflix-app.

Opmerking:
Als je een mobiel apparaat of computer gebruikt, ga dan naar Fast.com om je snelheid te testen.
  1. Begin op het Startscherm van Netflix.

2. Ga naar links om het menu te openen en selecteer Instellingen (Settings).

• Ga omhoog en selecteer Instellingen of het instellingenpictogram als je geen menu ziet wanneer je naar links gaat. Als je het pictogram nog steeds niet ziet, wordt deze functie niet ondersteund op je apparaat.

3. Selecteer Ondersteuning (Get Help).

4. Selecteer Controleer je netwerk (Check your network).

5. De Netflix-app controleert of je verbinding kunt maken met internet en contact kunt maken met Netflix. De app controleert ook je verbindingssnelheid.

6. Zorg dat je snelheid voldoet aan onze aanbevelingen voor internetsnelheid als de test eenmaal is uitgevoerd.

Je afspeelinstellingen voor Netflix aanpassen

Op een telefoon of tablet

1. Meld je aan bij de Netflix-website via een webbrowser.

2. Tik linksboven op Menu menupictogram .

3. Tik op Account.

4. Scrol omlaag naar Profiel en ouderlijk toezicht.

5. Tik op het profiel dat je wilt wijzigen.

Opmerking:
    Instellingen voor dataverbruik kunnen niet worden aangepast in een Kids-profiel.
  6. Naast Instellingen voor afspelen tik je op Wijzigen.

7. Tik onder Dataverbruik per scherm op Hoog en vervolgens op Opslaan.

Opmerking:
    Als je deze instelling aanpast, wordt het dataverbruik van je apparaat mogelijk verhoogd.
  8. Probeer Netflix opnieuw.

Op een computer

1. Meld je aan bij de Netflix-website via een webbrowser.

2. Klik vanuit het scherm Wie kijkt er? op je profiel.

3. Plaats je cursor op je Profiel profielpictogram rechtsboven in het scherm en klik op Account.

4. Klik onder Profiel en ouderlijk toezicht op het profiel dat je wilt wijzigen.

Opmerking:
    Instellingen voor dataverbruik kunnen niet worden aangepast in een Kids-profiel.
  5. Naast Instellingen voor afspelen klik je op Wijzigen.

6. Klik onder Dataverbruik per scherm op Hoog en vervolgens op Opslaan.

Opmerking:
    Als je deze instelling aanpast, wordt het dataverbruik van je apparaat mogelijk verhoogd.
  7. Probeer Netflix opnieuw.

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

• Het streamen van video wordt soms geblokkeerd op openbare wifi-netwerken, zoals die op scholen, op werkplekken en in hotels. Controleer bij gebruik van een openbaar netwerk of Netflix is toegestaan.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

Je gameconsole opnieuw opstarten

1. Schakel je gameconsole volledig uit.

2. Wacht tien seconden.

3. Schakel je gameconsole weer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Je kunt het probleem mogelijk direct oplossen door de console opnieuw op te starten. Als het probleem zich echter vaak voordoet, kun je het beste voor een blijvende oplossing nagaan of dit aan je thuisnetwerk ligt.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel de videogameconsole uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel de gameconsole weer in en probeer Netflix opnieuw.

Sluit je gameconsole rechtstreeks aan op je modem

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op je modem en kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart, probeer dan je router te omzeilen. Zodoende kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak.

1. Schakel je gameconsole uit.

2. Sluit je gameconsole rechtstreeks aan op je modem via een ethernetkabel.
    Sluit je gameconsole rechtstreeks aan op je modem.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.
    Trek de stekker van je modem uit het stopcontact.

4. Schakel je gameconsole in en probeer Netflix opnieuw te openen.
    Schakel de console in en probeer het opnieuw.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Door de router te omzeilen kun je nu streamen, maar deze configuratie is geen ideale oplossing. Je kunt beter contact opnemen met degene die je thuisnetwerk heeft ingesteld en vragen hoe je je routerinstellingen opnieuw moet instellen of configureren.

Als je nog altijd geen titels kunt streamen:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem en nog altijd geen titels van Netflix kunt streamen, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of het modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je ten zeerste om zo mogelijk je gameconsole rechtstreeks op je modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat je draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga echter door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Mobiele telefoon of tablet

Stream je serie of film gedurende één minuut

Netflix kan bij het begin van een serie of film in een lagere resolutie starten. Als de videoresolutie na een minuut niet verbetert, ga dan verder met de onderstaande probleemoplossing.

Je verbindingssnelheid controleren

Als je Netflix kijkt op je computer, mobiele telefoon of tablet, kun je de snelheid van je internetverbinding controleren op fast.com.

1. Ga via je webbrowser naar fast.com.

2. Wacht totdat de test is uitgevoerd en controleer of je internetsnelheid voldoet aan onze aanbevelingen voor internetsnelheid.

Je afspeelinstellingen voor Netflix aanpassen

Op een telefoon of tablet

1. Meld je aan bij de Netflix-website via een webbrowser.

2. Tik linksboven op Menu menupictogram .

3. Tik op Account.

4. Scrol omlaag naar Profiel en ouderlijk toezicht.

5. Tik op het profiel dat je wilt wijzigen.

Opmerking:
    Instellingen voor dataverbruik kunnen niet worden aangepast in een Kids-profiel.
  6. Naast Instellingen voor afspelen tik je op Wijzigen.

7. Tik onder Dataverbruik per scherm op Hoog en vervolgens op Opslaan.

Opmerking:
    Als je deze instelling aanpast, wordt het dataverbruik van je apparaat mogelijk verhoogd.
  8. Probeer Netflix opnieuw.

Op een computer

1. Meld je aan bij de Netflix-website via een webbrowser.

2. Klik vanuit het scherm Wie kijkt er? op je profiel.

3. Plaats je cursor op je Profiel profielpictogram rechtsboven in het scherm en klik op Account.

4. Klik onder Profiel en ouderlijk toezicht op het profiel dat je wilt wijzigen.

Opmerking:
    Instellingen voor dataverbruik kunnen niet worden aangepast in een Kids-profiel.
  5. Naast Instellingen voor afspelen klik je op Wijzigen.

6. Klik onder Dataverbruik per scherm op Hoog en vervolgens op Opslaan.

Opmerking:
    Als je deze instelling aanpast, wordt het dataverbruik van je apparaat mogelijk verhoogd.
  7. Probeer Netflix opnieuw.

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

• Het streamen van video wordt soms geblokkeerd op openbare wifi-netwerken, zoals die op scholen, op werkplekken en in hotels. Controleer bij gebruik van een openbaar netwerk of Netflix is toegestaan.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

Schakel je apparaat uit en dan weer in

1. Schakel je Android-telefoon of -tablet uit door de aan/uit-knop ingedrukt te houden.

2. Bevestig dat je het Android-apparaat wilt uitzetten.

3. Druk opnieuw op de aan/uit-knop om je Android weer aan te zetten.

4. Probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van het apparaat en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel je mobiele apparaat uit.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel je apparaat weer in en probeer Netflix opnieuw.

Een andere internetverbinding proberen

Probeer zo mogelijk je telefoon of tablet te verbinden met een ander netwerk. Bijvoorbeeld:

• Probeer verbinding te maken met een ander wifinetwerk binnen het bereik van je apparaat.

• Probeer verbinding te maken bij iemand anders thuis.

Als je Netflix kunt kijken via een andere internetverbinding, vraag degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld dan om hulp om te controleren of het juist is geconfigureerd.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Settopbox

Stream je serie of film gedurende één minuut

Netflix kan bij het begin van een serie of film in een lagere resolutie starten. Als de videoresolutie na een minuut niet verbetert, ga dan verder met de onderstaande probleemoplossing.

Je verbindingssnelheid controleren

Volg de onderstaande stappen om je verbindingssnelheid te controleren via de Netflix-app.

Opmerking:
Als je een mobiel apparaat of computer gebruikt, ga dan naar Fast.com om je snelheid te testen.
  1. Begin op het Startscherm van Netflix.

2. Ga naar links om het menu te openen en selecteer Instellingen (Settings).

• Ga omhoog en selecteer Instellingen of het instellingenpictogram als je geen menu ziet wanneer je naar links gaat. Als je het pictogram nog steeds niet ziet, wordt deze functie niet ondersteund op je apparaat.

3. Selecteer Ondersteuning (Get Help).

4. Selecteer Controleer je netwerk (Check your network).

5. De Netflix-app controleert of je verbinding kunt maken met internet en contact kunt maken met Netflix. De app controleert ook je verbindingssnelheid.

6. Zorg dat je snelheid voldoet aan onze aanbevelingen voor internetsnelheid als de test eenmaal is uitgevoerd.

Je afspeelinstellingen voor Netflix aanpassen

Op een telefoon of tablet

1. Meld je aan bij de Netflix-website via een webbrowser.

2. Tik linksboven op Menu menupictogram .

3. Tik op Account.

4. Scrol omlaag naar Profiel en ouderlijk toezicht.

5. Tik op het profiel dat je wilt wijzigen.

Opmerking:
    Instellingen voor dataverbruik kunnen niet worden aangepast in een Kids-profiel.
  6. Naast Instellingen voor afspelen tik je op Wijzigen.

7. Tik onder Dataverbruik per scherm op Hoog en vervolgens op Opslaan.

Opmerking:
    Als je deze instelling aanpast, wordt het dataverbruik van je apparaat mogelijk verhoogd.
  8. Probeer Netflix opnieuw.

Op een computer

1. Meld je aan bij de Netflix-website via een webbrowser.

2. Klik vanuit het scherm Wie kijkt er? op je profiel.

3. Plaats je cursor op je Profiel profielpictogram rechtsboven in het scherm en klik op Account.

4. Klik onder Profiel en ouderlijk toezicht op het profiel dat je wilt wijzigen.

Opmerking:
    Instellingen voor dataverbruik kunnen niet worden aangepast in een Kids-profiel.
  5. Naast Instellingen voor afspelen klik je op Wijzigen.

6. Klik onder Dataverbruik per scherm op Hoog en vervolgens op Opslaan.

Opmerking:
    Als je deze instelling aanpast, wordt het dataverbruik van je apparaat mogelijk verhoogd.
  7. Probeer Netflix opnieuw.

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

• Het streamen van video wordt soms geblokkeerd op openbare wifi-netwerken, zoals die op scholen, op werkplekken en in hotels. Controleer bij gebruik van een openbaar netwerk of Netflix is toegestaan.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

Je settopbox opnieuw opstarten

1. Schakel je settopbox volledig uit.

• Heeft je settopbox geen aan-uitknop? Trek dan de stekker uit het stopcontact en wacht minstens twee minuten.

2. Wacht tien seconden.

3. Schakel de settopbox weer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Je kunt het probleem mogelijk onmiddellijk oplossen door je settopbox opnieuw op te starten. Als het probleem zich echter vaak voordoet, kun je het beste voor een blijvende oplossing nagaan of dit aan je thuisnetwerk ligt.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van je settopbox en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel je settopbox uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel de settopbox weer in en probeer Netflix opnieuw.

Sluit je settopbox rechtstreeks op je modem aan

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op je modem. Kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart? Probeer dan je router te omzeilen. Hierdoor kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak.

1. Schakel je settopbox uit.

2. Sluit je settopbox rechtstreeks aan op je modem via een Ethernet-kabel.

3. Trek de stekker van je modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit je modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel de settopbox in en probeer Netflix opnieuw.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via je modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Door de router te omzeilen, kun je nu streamen, maar deze configuratie is geen ideale oplossing. Je kunt beter contact opnemen met degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld en vragen hoe je de routerinstellingen opnieuw moet instellen of configureren.

Als je nog steeds geen titels kunt streamen:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met je modem en nog steeds geen titels van Netflix kunt streamen, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of je modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je om zo mogelijk je settopbox rechtstreeks op je modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat je draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Smart-tv

Stream je serie of film gedurende één minuut

Netflix kan bij het begin van een serie of film in een lagere resolutie starten. Als de videoresolutie na een minuut niet verbetert, ga dan verder met de onderstaande probleemoplossing.

Je verbindingssnelheid controleren

Volg de onderstaande stappen om je verbindingssnelheid te controleren via de Netflix-app.

Opmerking:
Als je een mobiel apparaat of computer gebruikt, ga dan naar Fast.com om je snelheid te testen.
  1. Begin op het Startscherm van Netflix.

2. Ga naar links om het menu te openen en selecteer Instellingen (Settings).

• Ga omhoog en selecteer Instellingen of het instellingenpictogram als je geen menu ziet wanneer je naar links gaat. Als je het pictogram nog steeds niet ziet, wordt deze functie niet ondersteund op je apparaat.

3. Selecteer Ondersteuning (Get Help).

4. Selecteer Controleer je netwerk (Check your network).

5. De Netflix-app controleert of je verbinding kunt maken met internet en contact kunt maken met Netflix. De app controleert ook je verbindingssnelheid.

6. Zorg dat je snelheid voldoet aan onze aanbevelingen voor internetsnelheid als de test eenmaal is uitgevoerd.

Je afspeelinstellingen voor Netflix aanpassen

Op een telefoon of tablet

1. Meld je aan bij de Netflix-website via een webbrowser.

2. Tik linksboven op Menu menupictogram .

3. Tik op Account.

4. Scrol omlaag naar Profiel en ouderlijk toezicht.

5. Tik op het profiel dat je wilt wijzigen.

Opmerking:
    Instellingen voor dataverbruik kunnen niet worden aangepast in een Kids-profiel.
  6. Naast Instellingen voor afspelen tik je op Wijzigen.

7. Tik onder Dataverbruik per scherm op Hoog en vervolgens op Opslaan.

Opmerking:
    Als je deze instelling aanpast, wordt het dataverbruik van je apparaat mogelijk verhoogd.
  8. Probeer Netflix opnieuw.

Op een computer

1. Meld je aan bij de Netflix-website via een webbrowser.

2. Klik vanuit het scherm Wie kijkt er? op je profiel.

3. Plaats je cursor op je Profiel profielpictogram rechtsboven in het scherm en klik op Account.

4. Klik onder Profiel en ouderlijk toezicht op het profiel dat je wilt wijzigen.

Opmerking:
    Instellingen voor dataverbruik kunnen niet worden aangepast in een Kids-profiel.
  5. Naast Instellingen voor afspelen klik je op Wijzigen.

6. Klik onder Dataverbruik per scherm op Hoog en vervolgens op Opslaan.

Opmerking:
    Als je deze instelling aanpast, wordt het dataverbruik van je apparaat mogelijk verhoogd.
  7. Probeer Netflix opnieuw.

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

• Het streamen van video wordt soms geblokkeerd op openbare wifi-netwerken, zoals die op scholen, op werkplekken en in hotels. Controleer bij gebruik van een openbaar netwerk of Netflix is toegestaan.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

Je smart-tv opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van de tv uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Houd de aan-uitknop 5 seconden ingedrukt terwijl de stekker nog uit het stopcontact is om de tv te ontladen.

• Als je geen toegang hebt tot de aan-uitknop of als je tv er geen heeft, laat de stekker van de tv dan minstens drie minuten uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van de tv weer in het stopcontact.

4. Schakel de tv in.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Uitloggen bij Netflix

1. Ga naar het uitlogscherm.

• Selecteer op de homepagina van Netflix de optie Instellingen of het pictogram Instellingen .

• Druk in elk ander scherm achtereenvolgens op de volgende knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het uitlogscherm Resetten, Uitloggen of Deactiveren.

3. Meld je weer aan en probeer Netflix opnieuw.

Start je thuisnetwerk opnieuw op

1. Schakel je smart-tv uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel je smart-tv weer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Je smart-tv rechtstreeks aansluiten op je modem

1. Schakel je smart-tv uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Sluit de smart-tv rechtstreeks op het modem aan via een ethernetkabel.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel de smart-tv in en probeer Netflix opnieuw.

Als deze stap werkt:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Neem contact op met degene die je thuisnetwerk heeft opgezet voor hulp bij het resetten of opnieuw configureren van de routerinstellingen.

Als deze stap niet werkt:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem maar nog altijd geen titels van Netflix kunt kijken, kun je het best bij de leverancier van je apparaat navragen of het modem en de internetservice naar behoren werken.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• Ga verder met de onderstaande stappen als je je apparaat niet rechtstreeks kunt verbinden met het modem.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Streaming mediaplayer

Stream je serie of film gedurende één minuut

Netflix kan bij het begin van een serie of film in een lagere resolutie starten. Als de videoresolutie na een minuut niet verbetert, ga dan verder met de onderstaande probleemoplossing.

Je verbindingssnelheid controleren

Volg de onderstaande stappen om je verbindingssnelheid te controleren via de Netflix-app.

Opmerking:
Als je een mobiel apparaat of computer gebruikt, ga dan naar Fast.com om je snelheid te testen.
  1. Begin op het Startscherm van Netflix.

2. Ga naar links om het menu te openen en selecteer Instellingen (Settings).

• Ga omhoog en selecteer Instellingen of het instellingenpictogram als je geen menu ziet wanneer je naar links gaat. Als je het pictogram nog steeds niet ziet, wordt deze functie niet ondersteund op je apparaat.

3. Selecteer Ondersteuning (Get Help).

4. Selecteer Controleer je netwerk (Check your network).

5. De Netflix-app controleert of je verbinding kunt maken met internet en contact kunt maken met Netflix. De app controleert ook je verbindingssnelheid.

6. Zorg dat je snelheid voldoet aan onze aanbevelingen voor internetsnelheid als de test eenmaal is uitgevoerd.

Je afspeelinstellingen voor Netflix aanpassen

Op een telefoon of tablet

1. Meld je aan bij de Netflix-website via een webbrowser.

2. Tik linksboven op Menu menupictogram .

3. Tik op Account.

4. Scrol omlaag naar Profiel en ouderlijk toezicht.

5. Tik op het profiel dat je wilt wijzigen.

Opmerking:
    Instellingen voor dataverbruik kunnen niet worden aangepast in een Kids-profiel.
  6. Naast Instellingen voor afspelen tik je op Wijzigen.

7. Tik onder Dataverbruik per scherm op Hoog en vervolgens op Opslaan.

Opmerking:
    Als je deze instelling aanpast, wordt het dataverbruik van je apparaat mogelijk verhoogd.
  8. Probeer Netflix opnieuw.

Op een computer

1. Meld je aan bij de Netflix-website via een webbrowser.

2. Klik vanuit het scherm Wie kijkt er? op je profiel.

3. Plaats je cursor op je Profiel profielpictogram rechtsboven in het scherm en klik op Account.

4. Klik onder Profiel en ouderlijk toezicht op het profiel dat je wilt wijzigen.

Opmerking:
    Instellingen voor dataverbruik kunnen niet worden aangepast in een Kids-profiel.
  5. Naast Instellingen voor afspelen klik je op Wijzigen.

6. Klik onder Dataverbruik per scherm op Hoog en vervolgens op Opslaan.

Opmerking:
    Als je deze instelling aanpast, wordt het dataverbruik van je apparaat mogelijk verhoogd.
  7. Probeer Netflix opnieuw.

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

• Het streamen van video wordt soms geblokkeerd op openbare wifi-netwerken, zoals die op scholen, op werkplekken en in hotels. Controleer bij gebruik van een openbaar netwerk of Netflix is toegestaan.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Schakel het apparaat volledig uit en wacht minimaal 10 seconden.

• Heeft je apparaat geen aan/uit-knop? Trek dan de stekker uit het stopcontact en wacht minstens 2 minuten.

2. Schakel het apparaat opnieuw in.

3. Probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel de streaming mediaplayer uit of trek de stekker uit het stopcontact.
    Schakel je streaming mediaplayer uit, wacht tien seconden en schakel het apparaat dan weer in.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel je streaming mediaplayer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Een andere internetverbinding proberen

Probeer zo mogelijk je telefoon of tablet te verbinden met een ander netwerk. Bijvoorbeeld:

• Probeer verbinding te maken met een ander wifinetwerk binnen het bereik van je apparaat.

• Probeer verbinding te maken bij iemand anders thuis.

Als je Netflix kunt kijken via een andere internetverbinding, vraag degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld dan om hulp om te controleren of het juist is geconfigureerd.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.