Beeld is vervormd, onregelmatig, hapert of verspringt

Als het beeld van Netflix vervormd of onregelmatig is, hapert of verspringt, wijst dit meestal op een probleem met je apparaat of met de videokabel tussen het streamingapparaat en de tv.

Opmerking:
Als het beeld slecht, onscherp of blokkerig is, volg dan onze stappen voor de best mogelijke beeldkwaliteit op je apparaat.

Volg de stappen op je apparaat om het probleem op te lossen.

Tv of hierop aangesloten apparaat

Volg deze stappen als je Netflix kijkt op een tv of een hierop aangesloten apparaat, zoals een streamingstick, mediaplayer, settopbox of decoder, Apple TV, Xbox of PlayStation.

Controleren of andere series of films werken

Sla deze stappen over als hetzelfde probleem ook bij andere series en films optreedt.

Als andere series en films normaal worden afgespeeld, kun je bij ons terecht met het probleem.

1. Ga via je webbrowser naar Kijkactiviteit in je account.

2. Zoek de serie of film met het probleem in de lijst en klik op Een probleem melden.

3. Volg de instructies en klik op Probleem melden.

Onze contentteams gaan hard aan het werk om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Je kunt ondertussen gewoon andere series en films blijven kijken. Ga naar Problemen met een titel melden voor meer informatie.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact.

2. Druk één keer op de aan-uitknop van het apparaat en wacht 1 minuut of laat in plaats hiervan de stekker 3 minuten lang uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Schakel je apparaat in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Uitloggen bij Netflix

1. Ga vanuit het startscherm van Netflix naar links om het menu te openen.

2. Selecteer onderaan Ondersteuning > Uitloggen > Ja.

3. Log weer in en probeer Netflix opnieuw.

Als je een foutscherm ziet op je apparaat:

1. Selecteer Meer informatie.

2. Selecteer Uitloggen of Resetten.

3. Log weer in en probeer Netflix opnieuw.

Als je Ondersteuning of Uitloggen niet kunt vinden:

1. Druk achtereenvolgens op deze knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het menu dat verschijnt Uitloggen, Resetten of Deactiveren.

Problemen met je hardwareverbinding oplossen

Mogelijk is er een probleem met de verbinding tussen je apparaat en de tv.

Los het probleem als volgt op:

1. Controleer of je een HDMI-kabel gebruikt.

2. Probeer de uiteinden van de HDMI-kabel om te keren.

3. Omzeil eventuele gebruikte ontvangers of geluidssystemen door je apparaat rechtstreeks via een HDMI-kabel aan te sluiten op je tv.

4. Probeer de kabel aan te sluiten op een andere HDMI-poort van je tv.

5. Probeer een nieuwe HDMI-kabel.

6. Probeer een HDMI-poort op een andere tv, indien beschikbaar.

• Als je kunt streamen op een andere tv, is er mogelijk een probleem met de HDMI-poort van de oorspronkelijke tv. Neem contact op met de tv-fabrikant voor hulp.

Neem contact op met de fabrikant van het apparaat

Met deze stappen worden mogelijk opgeslagen apps, gegevens of instellingen op je apparaat gewist. Zorg dat je je wifinaam en -wachtwoord en je Netflix-inloggegevens bij de hand hebt voordat je doorgaat.

Als je dit probleem wilt oplossen, moet je contact opnemen met de apparaatfabrikant.

Vraag hun om hulp met deze stappen. Probeer Netflix na elke stap opnieuw om te zien of het probleem is opgelost.

1. Werk de firmware of software van je apparaat bij naar de nieuwste versie.

2. Herstel je apparaat naar de oorspronkelijke instellingen.

Als de fabrikant het probleem niet kan oplossen of als deze stappen niet werken, moet je een ander apparaat gebruiken om Netflix te kijken.

Android-telefoon of -tablet

Controleren of andere series of films werken

Sla deze stappen over als hetzelfde probleem ook bij andere series en films optreedt.

Als andere series en films normaal worden afgespeeld, kun je bij ons terecht met het probleem.

1. Ga via je webbrowser naar Kijkactiviteit in je account.

2. Zoek de serie of film met het probleem in de lijst en klik op Een probleem melden.

3. Volg de instructies en klik op Probleem melden.

Onze contentteams gaan hard aan het werk om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Je kunt ondertussen gewoon andere series en films blijven kijken. Ga naar Problemen met een titel melden voor meer informatie.

Schakel je apparaat uit en dan weer in

1. Schakel je telefoon of tablet uit. Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld en niet alleen vergrendeld.

2. Schakel het apparaat weer in.

3. Probeer Netflix opnieuw.

De Netflix-app bijwerken

Als je een Android-telefoon of -tablet gebruikt, open dan de Netflix-pagina in de Play Store en tik op Updaten.

Je kunt ook de Netflix-app bijwerken met deze stappen:

1. Open de app Play Store. Als je deze app niet hebt, moet je mogelijk een probleem oplossen met Play Store.

2. Typ 'Netflix' in de zoekbalk.

3. Tik in de lijst op de Netflix-app. Volg in plaats hiervan de stappen in dit artikel als je de Netflix-app niet kunt vinden.

4. Tik op Bijwerken. Als je deze optie niet ziet, is de app al bijgewerkt.

Werk je Android OS-versie bij

1. Open de app Instellingen.

2. Tik op Systeem > Systeemupdate.

3. Controleer op beschikbare updates en installeer deze.

4. Probeer Netflix opnieuw.

Neem contact op met de fabrikant van het apparaat

Met deze stappen worden mogelijk opgeslagen apps, gegevens of instellingen op je apparaat gewist. Zorg dat je je wifinaam en -wachtwoord en je Netflix-inloggegevens bij de hand hebt voordat je doorgaat.

Als je dit probleem wilt oplossen, moet je contact opnemen met de apparaatfabrikant.

Vraag hun om hulp met deze stappen. Probeer Netflix na elke stap opnieuw om te zien of het probleem is opgelost.

1. Werk de firmware of software van je apparaat bij naar de nieuwste versie.

2. Herstel je apparaat naar de oorspronkelijke instellingen.

Als de fabrikant het probleem niet kan oplossen of als deze stappen niet werken, moet je een ander apparaat gebruiken om Netflix te kijken.

iPhone of iPad

Controleren of andere series of films werken

Sla deze stappen over als hetzelfde probleem ook bij andere series en films optreedt.

Als andere series en films normaal worden afgespeeld, kun je bij ons terecht met het probleem.

1. Ga via je webbrowser naar Kijkactiviteit in je account.

2. Zoek de serie of film met het probleem in de lijst en klik op Een probleem melden.

3. Volg de instructies en klik op Probleem melden.

Onze contentteams gaan hard aan het werk om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Je kunt ondertussen gewoon andere series en films blijven kijken. Ga naar Problemen met een titel melden voor meer informatie.

Je iPhone of iPad opnieuw starten

1. Houd de knop aan de zijkant en een van de volumeknoppen tegelijkertijd ingedrukt totdat de schuifbalken verschijnen. Sleep de bovenste schuifbalk en schakel je apparaat volledig uit.

• Als de schuifbalken niet verschijnen, houd de knop voor de sluimerstand dan ingedrukt totdat de rode schuifbalk verschijnt. Sleep vervolgens de schuifbalk.

2. Druk na 10 seconden op de knop voor de sluimerstand.

3. Probeer Netflix opnieuw nadat het apparaat opnieuw is opgestart.

De Netflix-app bijwerken

1. Ga naar het startscherm en tik op App Store.

2. Tik op Zoeken en voer in de zoekbalk 'Netflix' in.

3. Zoek en tik op Netflix in de lijst en tik daarna op Bijwerken. Mogelijk moet je het wachtwoord van je Apple ID invoeren. Als je het vergeten bent, volg dan de stappen van Apple om het opnieuw in te stellen.

4. Probeer Netflix opnieuw nadat de update is voltooid.

Je iOS-versie bijwerken

Volg de stappen van Apple om je apparaat bij te werken naar de nieuwste versie en probeer Netflix dan opnieuw.

Als je verbinding maakt met een tv via een videokabel of adapter

Lightning-connector met videoadapter

Controleer of je videoadapter wordt ondersteund

1. Verwijder alle kabels die zijn aangesloten op de adapter en sluit de adapter aan op je iPhone of iPad.

2. Ga naar Instellingen > Algemeen > Over > Apple HDMI Adapter.

3. Controleer het modelnummer.

Thunderbolt- of USB-C-videokabel of -adapter

Voor problemen met iPhone- en iPad-apparaten met een USB-C-poort kunnen deze opties helpen:

• Zorg dat je tv of display is ingesteld op de juiste ingangsbron.

• Controleer of je videokabel of -adapter HDCP 2.2 ondersteunt.

• Probeer de uiteinden van de videokabel of -adapter om te keren.

• Probeer zo mogelijk een andere videopoort op je tv of display.

Neem contact op met de fabrikant van het apparaat

Met deze stappen worden mogelijk opgeslagen apps, gegevens of instellingen op je apparaat gewist. Zorg dat je je wifinaam en -wachtwoord en je Netflix-inloggegevens bij de hand hebt voordat je doorgaat.

Als je dit probleem wilt oplossen, moet je contact opnemen met de apparaatfabrikant.

Vraag hun om hulp met deze stappen. Probeer Netflix na elke stap opnieuw om te zien of het probleem is opgelost.

1. Werk de firmware of software van je apparaat bij naar de nieuwste versie.

2. Herstel je apparaat naar de oorspronkelijke instellingen.

Als de fabrikant het probleem niet kan oplossen of als deze stappen niet werken, moet je een ander apparaat gebruiken om Netflix te kijken.

Computer

Controleren of andere series of films werken

Sla deze stappen over als hetzelfde probleem ook bij andere series en films optreedt.

Als andere series en films normaal worden afgespeeld, kun je bij ons terecht met het probleem.

1. Ga via je webbrowser naar Kijkactiviteit in je account.

2. Zoek de serie of film met het probleem in de lijst en klik op Een probleem melden.

3. Volg de instructies en klik op Probleem melden.

Onze contentteams gaan hard aan het werk om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Je kunt ondertussen gewoon andere series en films blijven kijken. Ga naar Problemen met een titel melden voor meer informatie.

Andere browsertabbladen, toepassingen of programma's sluiten

Streaming vanaf Netflix verloopt mogelijk beter als je browsertabbladen, toepassingen en programma's sluit die geheugen- en verwerkingsbronnen van je computer in beslag kunnen nemen.

Je computer afsluiten

1. Sluit je computer als volgt af via het menu:

• Voor Mac: klik linksboven op het Apple-menu > Zet uit.

• Voor Windows: klik in het Start-menu op Aan/uit > Afsluiten.

• Voor Chromebook: klik rechtsonder op de tijd > Uitloggen > Afsluiten.

2. Schakel je computer tenminste tien seconden uit.

3. Schakel de computer weer in en probeer Netflix opnieuw.

Een ondersteunde videokabel gebruiken

Zorg dat je een ondersteund type videokabel gebruikt:

Opmerking:
als je een videokabeladapter gebruikt, moeten beide uiteinden van de verbinding van een ondersteund type zijn.
  • HDMI of HDMI Mini

• USB-C (ook wel Type C genoemd)

• Thunderbolt

• DisplayPort of DisplayPort Mini

Als je nog steeds problemen ervaart en je videoverbinding wordt ondersteund of als je geen extern scherm gebruikt, ga dan door met de onderstaande stappen.

Volg de onderstaande stappen voor je computer als je de bovenstaande stappen hebt geprobeerd en nog steeds problemen hebt.

Windows-computer

Pas instellingen van je scherm of monitor aan

1. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad.

2. Selecteer Beeldscherminstellingen.

3. Selecteer Geavanceerd beeldscherm.

4. Selecteer Eigenschappen van beeldschermadapter.

5. Selecteer het tabblad Beeldscherm.

6. Ga naar de keuzelijst Vernieuwingsfrequentie.

7. Selecteer een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz of hoger.

8. Selecteer Toepassen.

9. Probeer Netflix opnieuw.

Werk je Windows-versie bij

Gebruik de links hieronder voor de stappen voor het controleren op updates voor je versie van Windows en probeer Netflix opnieuw.

Computers waarop Windows XP of Vista wordt uitgevoerd, kunnen niet worden bijgewerkt naar een versie die Netflix ondersteunt. Je kunt het beste een computer met Windows 10 of hoger gebruiken.

Problemen met je monitorinstellingen oplossen

1. Omzeil eventuele HDMI-converters door je monitor rechtstreeks met je computer te verbinden.

2. Gebruik je een HDMI-kabel? Probeer dan de uiteinden om te wisselen of probeer een nieuwe HDMI-kabel.

3. Als je meerdere monitors gebruikt, koppel deze dan los van je computer en verbind ze één voor één weer met je computer, terwijl je Netflix na elke poging opent.

• Als deze foutcode optreedt terwijl je maar één monitor gebruikt, is er wellicht een probleem met de kopieerbeveiliging. We raden je aan contact op te nemen met de fabrikant van de monitor of het apparaat los te koppelen tijdens het streamen.

Mac-computer

Je Mac-computer bijwerken

Volg de stappen van Apple om updates en upgrades voor macOS te installeren. Probeer vervolgens Netflix opnieuw.

Chromebook

Je computer bijwerken
  1. Maak op je computer verbinding met internet via wifi of Ethernet. Er kunnen geen updates worden geïnstalleerd als je bent verbonden via een mobiel netwerk.

2. Klik op het statusgebied (rechtsonder, waar je accountfoto wordt weergegeven).

3. Selecteer Instellingen (Settings).

4. Selecteer Over Chrome OS (About Chrome OS) in het menu aan de linkerkant van de pagina.

5. Selecteer Controleren op updates en updates uitvoeren (Check for and apply updates).

6. Op je computer worden benodigde updates geïnstalleerd. Nadat de updates zijn geïnstalleerd, selecteer je Herstart om bij te werken (Restart to update).

7. Probeer Netflix opnieuw nadat je computer opnieuw is opgestart.

Ga naar Beeldproblemen met Netflix voor verdere hulp.