Kan de Netflix-app niet vinden in de app-stores

Volg de onderstaande stappen als je de Netflix-app niet kunt vinden in de App Store voor iOS-apparaten of in de Google Play Store voor Android-apparaten.

iPhone, iPad of iPod touch

Als de optie voor het downloaden van de Netflix-app ontbreekt op je iPhone, iPad of iPod touch, betekent dit meestal dat je bepaalde instellingen moet aanpassen.

Controleer je iOS-versie

Als je de Netflix-app wilt downloaden, moet je op je iOS-apparaat iOS 12.0 of hoger uitvoeren. Bij eerdere iOS-versies (5.0 en hoger) kun je Netflix alleen downloaden als je de app in het verleden hebt gedownload. Volg de onderstaande stappen om je iOS-versie te controleren.

1. Ga naar Instellingen.

2. Scrol omlaag en selecteer Algemeen.

3. Selecteer Info.

4. Je versienummer wordt weergegeven naast Versie.

Als je iOS-versie tussen 5.0 en 11.4.1 ligt en je de Netflix-app in het verleden hebt gedownload, kun je op de ondersteuningssite van Apple instructies voor het downloaden van een eerdere Netflix-versie raadplegen. Als je iOS 12.0 of hoger gebruikt, kun je hieronder verdergaan met de probleemoplossing.

Beperkingen wijzigen of uitschakelen

iOS 12.0 of hoger

Opmerking:
Als er instellingen voor schermtijd zijn ingesteld voor het apparaat van een kind, moet je de wachtwoordcode voor de schermtijd invoeren voordat je deze instellingen wijzigt.
  1. Ga naar Instellingen.

2. Selecteer Schermtijd.

3. Selecteer Content- en privacybeperkingen.

4. Selecteer iTunes- en App Store-aankopen.

5. Selecteer Apps installeren.

6. Selecteer Toestaan.

7. Probeer Netflix opnieuw.

Lees het Apple-ondersteuningsartikel Beperkingen begrijpen als er problemen optreden tijdens dit proces of als je meer wilt weten over beperkingen op je iOS-apparaat.

Android

Controleren of je Android-apparaat is gecertificeerd voor Google Play Protect

Je vindt de Netflix-app mogelijk niet in de Google Play Store als het apparaat niet is gecertificeerd voor Google Play Protect. Controleer als volgt de status van de certificering:

1. Open de app Google Play Store.

2. Selecteer het menupictogram .

3. Selecteer Instellingen.

4. Onder Play Protect-certificering kun je zien of je apparaat is gecertificeerd met Play Protect.

• Neem contact op met de fabrikant voor hulp als je apparaat niet is gecertificeerd en op het apparaat Android-versie 8.0 of hoger wordt uitgevoerd.

• Ga verder met de probleemoplossing hieronder als je apparaat niet is gecertificeerd en op het apparaat een Android-versie tussen 4.4.2 en 7.1.2 wordt uitgevoerd.

• Neem contact met ons op voor hulp als je apparaat is gecertificeerd.

Ouderlijk toezicht aanpassen of uitschakelen

Je vindt de Netflix-app mogelijk niet in de Google Play Store als de instelling voor ouderlijk toezicht downloads via de app beperkt. Pas als volgt ouderlijk toezicht voor Google Play Store aan:

1. Open de app Play Store.

2. Selecteer het menupictogram .

3. Selecteer Instellingen.

4. Selecteer onder Gebruikersinstellingen de optie Ouderlijk toezicht.

• Ga hieronder verder met probleemoplossing als Ouderlijk toezicht is uitgeschakeld.

Opmerking:
      Als je een aparte app van derden gebruikt voor ouderlijk toezicht, moet je die mogelijk ook uitschakelen.
    • Zet de schuifknop uit als Ouderlijk toezicht is ingeschakeld. Mogelijk moet je je pincode invoeren.

5. Probeer de Netflix-app opnieuw te vinden. Nadat Netflix is geïnstalleerd, kun je desgewenst ouderlijk toezicht opnieuw inschakelen.

De cache van de Play Store wissen

1. Open de app Instellingen.

2. Selecteer Apps en meldingen.

3. Selecteer Alle apps weergeven, scrol omlaag en selecteer de Google Play Store-app.

4. Selecteer Opslag.

5. Selecteer Cache wissen.

6. Selecteer Gegevens wissen of Opslag wissen.

7. Open de Google Play Store-app en zoek Netflix opnieuw.

Je Android-versie controleren

1. Open de app Instellingen.

2. Selecteer Over telefoon of Over tablet.

3. Zoek het nummer op onder Android-versie.

Opmerking:
Deze stappen kunnen mogelijk verschillen per versie of fabrikant. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor hulp als je de Android-versie niet kunt vinden.

Als je Android-versie 8.0 of hoger gebruikt, kun je contact opnemen met de fabrikant van je Android-telefoon of -tablet voor hulp bij het vinden en installeren van de Netflix-app.

Ga verder met de probleemoplossing hieronder als je Android-versie 7.1.2 of lager is.

De app rechtstreeks vanaf Netflix installeren

Bepaalde apparaten met een oudere Android-versie zijn compatibel met Netflix, maar je kunt de Netflix-app niet downloaden vanaf de Google Play Store. Op deze apparaten kun je mogelijk een versie van Netflix rechtstreeks bij ons downloaden door de onderstaande stappen te volgen.

Opmerking:
Je moet een apparaat met een Android-versie tussen 4.4.2 en 7.1.2 gebruiken als je Netflix vanaf deze pagina wilt installeren.

Stel je Android-telefoon of -tablet als volgt in:

1. Ga naar Instellingen.

2. Tik op Instellingen.

3. Tik op Beveiliging.

4. Vink het vakje Onbekende bronnen: toestaan dat apps worden geïnstalleerd vanaf andere bronnen dan de Play Store aan.

5. Tik op OK om deze wijziging te bevestigen.

Opmerking:
Je kunt de oorspronkelijke instellingen herstellen zodra je de Netflix-app hebt geïnstalleerd.

Doe vervolgens dit op je Android-telefoon of -tablet:

1. Download de Netflix-app.

2. Er wordt een leeg scherm geopend en vervolgens gesloten om aan te geven dat het downloaden is begonnen.

3. Veeg, als de download voltooid is, naar beneden op je scherm om het venster Meldingen te openen.

4. Tik op het gedownloade Netflix-bestand en selecteer Installeren.

5. De installatie is voltooid wanneer boven in het scherm op de meldingsbalk de tekst Netflix is geïnstalleerd wordt weergegeven.

6. Ga naar de Netflix-app en start deze.

7. Voer desgevraagd je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in met het toetsenbord op het scherm.

Opmerking:
De Netflix-app kan niet uit de Play Store worden gedownload op geroote of niet-gecertificeerde mobiele Android-apparaten. Deze apparaten blijven toegang houden tot Netflix, maar werken mogelijk niet naar behoren.