Kan de Netflix-app niet vinden in de app-stores

Volg deze stappen als je de Netflix-app niet kunt vinden in de App Store voor iOS-apparaten of in de Play Store voor Android-apparaten.

Android-telefoon of -tablet

Controleer of je Android de Play Protect-status heeft

De Netflix-app verschijnt misschien niet in de Play Store als je telefoon of tablet geen Play Protect-certificering heeft.

Controleer als volgt de Play Protect-status van je apparaat:

1. Open de app Play Store.

2. Tik rechtsboven op het pictogram Profiel.

3. Tik op Instellingen > Info (About).

4. Onder Play Protect-certificering vind je de status van de certificering van je apparaat.

Neem contact op met de klantenservice van Netflix als je apparaat is gecertificeerd.

Als je apparaat niet is gecertificeerd:

• Android-versie 8.0 of hoger: volg de stappen in het Google-artikel Problemen met de status van uw Play Protect-certificering oplossen of neem contact op met de fabrikant van je apparaat om een Play Protect-gecertificeerd apparaat aan te vragen.

• Android-versie 4.4.2 tot en met 7.1.2: ga verder met de onderstaande stappen.

Opmerking:
    Heb je hulp nodig bij het controleren van de Android-versie van je apparaat? Gebruik dan Android Help om de ondersteuningssite van de apparaatfabrikant te zoeken.

Ouderlijk toezicht aanpassen of uitschakelen

De instellingen voor ouderlijk toezicht van de Google Play Store zorgen er mogelijk voor dat de Netflix-app niet zichtbaar is. Je kunt deze instelling als volgt wijzigen:

1. Open de app Play Store.

2. Tik rechtsboven op je Profielpictogram.

3. Tik op Instellingen > Familie > Ouderlijk toezicht.

• Als Ouderlijk toezicht is ingeschakeld, tik dan op de schakelaar om het uit te schakelen. Je kunt deze instellingen weer terugzetten nadat Netflix is geïnstalleerd.

Opmerking:
      Ga naar de ondersteuningssite van Google voor meer informatie of hulp met deze instellingen.
    • Volg de onderstaande stappen als Ouderlijk toezicht is uitgeschakeld.

4. Probeer de Netflix-app opnieuw te vinden.

Als je een aparte app van derden gebruikt voor ouderlijk toezicht, moet je die mogelijk ook uitschakelen.

De cache van de Play Store wissen

1. Open de app Instellingen.

2. Tik op Apps en meldingen.

3. Tik op Alle apps weergeven, scrol omlaag en tik op Play Store.

4. Tik op Opslag en cache.

5. Tik op Cache wissen en tik op Opslag wissen.

6. Probeer de Netflix-app opnieuw te vinden.

De app rechtstreeks vanaf Netflix installeren

Apparaten die een oudere Android-versie bevatten of niet Play Protect-gecertificeerd zijn, kunnen Netflix niet downloaden uit de Play Store. Je kunt misschien een vereenvoudigde app-versie rechtstreeks vanaf Netflix installeren als je deze niet uit de Play Store kunt downloaden.

Volg de stappen van Google voor het oplossen van problemen met de status van je Play Protect-certificering op apparaten met een aangepaste Android-versie.

Als je de app rechtstreeks vanaf Netflix wilt installeren, moet je apparaat een Android-versie tussen 4.4.2 en 7.1.2 bevatten.

Bij gebruik van het Android-apparaat waarop je Netflix wilt installeren:

1. Tik op Instellingen.

2. Tik op Beveiliging.

3. Vink op het vakje Onbekende bronnen: toestaan dat apps worden geïnstalleerd vanaf andere bronnen dan de Play Store aan.

4. Tik op OK om deze wijziging te bevestigen.

5. Download de Netflix-app.

6. Ga naar de download door vanaf de bovenkant van de pagina omlaag te swipen.

7. Tik op het bestand en daarna op Installeren.

8. Ga terug naar het startscherm nadat de Netflix-app is gedownload en open Netflix.

Opmerking:
    Volg stappen 1-4 opnieuw om de instelling terug te zetten.

iPhone, iPad of iPod touch

Controleer je iOS-versie

Als je de Netflix-app wilt downloaden, moet iOS 14.0 of hoger zijn geïnstalleerd op je iPhone, iPad of iPod touch.

Controleer als volgt de versie:

1. Ga naar Instellingen.

2. Scrol omlaag en selecteer Algemeen.

3. Selecteer Info.

4. Je versienummer wordt weergegeven naast Versie.

Als je iOS-versie lager dan 14.0 is en je de Netflix-app in het verleden hebt gedownload, kun je op de ondersteuningssite van Apple instructies voor het opnieuw downloaden van de Netflix-app raadplegen.

Als je een eerdere versie dan iOS 14.0 gebruikt en de Netflix-app niet eerder hebt gedownload, moet je Netflix kijken op een ander apparaat.

Volg de onderstaande stappen als je iOS 14.0 of hoger gebruikt.

Beperkingen wijzigen of uitschakelen

Opmerking:
Als er instellingen voor schermtijd zijn ingesteld voor het apparaat van een kind, moet je de wachtwoordcode voor de schermtijd invoeren voordat je deze instellingen wijzigt.
  1. Ga naar Instellingen.

2. Selecteer Schermtijd.

3. Selecteer Content- en privacybeperkingen.

4. Selecteer iTunes- en App Store-aankopen.

5. Selecteer Apps installeren.

6. Selecteer Toestaan.

7. Probeer Netflix opnieuw.

Als je meer wilt weten weten over de beperkingen op je apparaat, ga je naar Beperkingen begrijpen op de ondersteuningssite van Apple.