Ik kan de Netflix-app niet downloaden op mijn iOS- of Android-apparaat.

Als je de Netflix-app niet kunt downloaden uit de App Store op iOS-apparaten of niet kunt vinden in de Google Play Store op Android-apparaten, volg dan de onderstaande stappen voor je platform.

iPhone, iPad of iPod Touch

Als de optie voor het downloaden van de Netflix-app ontbreekt op je iPhone, iPad of iPod touch, betekent dit meestal dat sommige instellingen op het apparaat moeten worden aangepast. Volg de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Beperkingen aanpassen of uitschakelen op je iOS-apparaat
  1. Ga naar Instellingen (Settings).

2. Selecteer Algemeen (General).

3. Selecteer Beperkingen (Restrictions).

Opmerking:
    je wordt gevraagd naar de wachtwoordcode die je hebt gemaakt toen je beperkingen hebt ingeschakeld.
  4. Pas beperkingen als volgt aan:

1. Selecteer onder Toegestaan materiaal (Allowed Content) de optie Websites.

• Controleer of Alleen specifieke websites (Specific Websites Only) of Materiaal voor volwassenen beperken (Limit Adult Content) is geselecteerd.

2. Scrol omlaag in de lijst en selecteer Een website toevoegen (Add A Website).

3. Voer https://secure.netflix.com in samen met een titel (d.w.z. Netflix App).

4. Selecteer Gereed (Done) op het toetsenbord.

5. Schakel beperkingen als volgt uit:

1. Selecteer Schakel beperkingen uit (Disable Restrictions).

2. Voer je toegangscode opnieuw in om beperkingen uit te schakelen.

6. Probeer Netflix opnieuw.

Heb je problemen tijdens deze procedure of wil je meer weten over beperkingen op het iOS-apparaat? Raadpleeg dan het Apple-artikel met een uitleg over beperkingen.

Android

Op bepaalde Android-apparaten die compatibel zijn met Netflix kan de Netflix-app niet worden gedownload uit de Google Play Store.

Raadpleeg het artikel Ondersteunde apparaten voor Google Play voor een lijst met ondersteunde apparaten. Als je apparaat ondersteund wordt door Google Play, maar de Netflix-app niet wordt weergegeven in de Play Store, volg je de onderstaande stappen om de Netflix-app te installeren.

Opmerking:
je moet een apparaat gebruiken met Android 4.4.2 of hoger om Netflix vanaf deze pagina te kunnen installeren.

Eerst moet je je Android-telefoon of -tablet zo instellen dat je de app rechtstreeks vanaf Netflix kunt installeren:

1. Ga naar Instellingen (Settings).

2. Tik op Instellingen (Settings).

3. Tik op Beveiliging (Security).

4. Plaats een vinkje naast Onbekende bronnen: toestaan dat apps worden geïnstalleerd vanaf andere bronnen dan de Play Store (Unknown Sources: Allow installation of apps from sources other than the Play Store).

5. Tik op OK om deze wijziging te bevestigen.

Desgewenst kun je deze wijziging terugdraaien nadat je de Netflix-app hebt geïnstalleerd.

Vervolgens klik je, op je Android-telefoon of -tablet,

1. Klik hier om de Netflix-app te downloaden.

2. Er wordt een leeg scherm geopend en vervolgens gesloten om aan te geven dat het downloaden is begonnen.

3. Ga naar het menu Apps.

4. Selecteer Downloads.

5. Selecteer Installeren (Install).

6. De installatie is voltooid wanneer boven in het scherm op de meldingsbalk de tekst Netflix is geïnstalleerd (Successfully Installed Netflix) wordt weergegeven.

7. Ga naar de Netflix-app en start deze.

8. Indien gevraagd, voer je Netflix-aanmeldgegevens in met het toetsenbord op het scherm.

Je kunt nu Netflix kijken op je Android-telefoon of -tablet.

Opmerking:
de Netflix-app kan niet uit de Play Store gedownload worden op geroote of niet-gecertificeerde mobiele Android-apparaten. Geroote of niet-gecertificeerde mobiele apparaten hebben toegang tot Netflix, maar afhankelijk van de configuratie werkt de app mogelijk niet naar behoren.