Problemen met streaming oplossen op je Android-apparaat

Probeer het probleem als volgt op te lossen als je Netflix niet kunt kijken op je Android-telefoon of -tablet:

Je Android-telefoon of -tablet opnieuw opstarten

1. Schakel je Android-telefoon of -tablet uit door de aan/uit-knop ingedrukt te houden.

2. Bevestig dat je het Android-apparaat wilt uitzetten.

3. Druk de aan/uit-knop opnieuw in om je Android-apparaat weer aan te zetten.

4. Probeer Netflix opnieuw nadat je Android-apparaat opgestart is.

Gegevens in de Netflix-app wissen

1. Ga in het startscherm van je apparaat naar Instellingen (Settings).

2. Selecteer Algemeen (General).

• Ga door met de volgende stap als je Algemeen (General) niet ziet staan.

3. Selecteer Apps of Toepassingen (Applications).

4. Selecteer Applicaties beheren (Manage Applications), Applicatiebeheer (Application Manager) of Alle apps beheren (Manage All Apps).

• Ga door met de volgende stap als je deze keuzes niet ziet staan.

5. Scrol omlaag en selecteer Netflix.

• Als je Netflix niet ziet, controleer dan het tabblad Gedownload (Downloaded).

6. Selecteer Opslag (Storage).

• Ga door met de volgende stap als je Opslag (Storage) niet ziet staan.

7. Selecteer Gegevens wissen (Clear Data) of Opslag wissen (Clear Storage) en dan OK.

8. Probeer Netflix opnieuw.

Opmerking:
Sommige Android-apparaten hebben geen optie om gegevens van de Netflix-app te wissen. Ga hieronder verder met probleemoplossing aje deze stappen niet kunt uitvoeren.

De Netflix-app opnieuw installeren

1. Open de app Play Store.

2. Zoek naar Netflix.

3. Selecteer Verwijderen (Uninstall) op de Netflix-pagina van de App Store.

Opmerking:
    Als je de Netflix-app verwijdert, worden alle titels die je op het apparaat hebt gedownload ook verwijderd.
  4. Selecteer OK ter bevestiging.

5. Selecteer Installeren (Install) als het verwijderen is voltooid.

6. Selecteer Openen (Open) als het installeren is voltooid.

7. Probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van het apparaat en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel je mobiele apparaat uit.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel je apparaat weer in en probeer Netflix opnieuw.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties om je draadloze verbinding te verbeteren:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Een andere internetverbinding proberen

Verbind zo mogelijk je mobiele apparaat met een ander internettoegangspunt om potentiële configuratieproblemen van je thuisnetwerk uit te sluiten. Enkele voorbeelden:

• Probeer verbinding te maken met een ander wifi-netwerk binnen het bereik van het apparaat.

• Breng het apparaat naar het huis van de buren of een vriend en probeer daar een titel te streamen.

• Heb je op je apparaat toegang tot een mobiel datanetwerk? Probeer het apparaat dan via dit netwerk te verbinden met Netflix. In het algemeen adviseren we niet om titels te streamen via een datanetwerk, maar het is een goede manier om te bepalen of je niet goed titels kunt streamen door een probleem in de configuratie van het thuisnetwerk.

Als je titels kunt streamen via een andere internetverbinding, kun je het beste degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld om hulp vragen bij potentiële problemen met de netwerkconfiguratie.

Wat moet ik nu doen?

Als je de bovenstaande stappen hebt voltooid maar nog steeds geen verbinding kunt maken met Netflix, kun je in ons Helpcentrum zoeken naar de foutcode of naar het probleem dat zich voordoet (bijvoorbeeld 'ui-1111' of 'Er kan geen verbinding met Netflix worden gemaakt').