Een probleem op je Android-telefoon of -tablet oplossen

Als Netflix niet werkt op je Android-telefoon of -tablet, kun je het probleem vaak oplossen met deze basisstappen voor probleemoplossing.

Schakel je apparaat uit en dan in.

1. Schakel je Android uit. Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld en niet alleen vergrendeld.

2. Schakel het apparaat weer in.

3. Probeer Netflix opnieuw.

Gegevens in de Netflix-app wissen

Als je de gegevens in de Netflix-app wist, worden alle gedownloade series en films op je apparaat verwijderd en word je uitgelogd bij je account.
  1. Houd het pictogram van de Netflix-app ingedrukt en tik op App-info.

2. Tik op Opslag en cache > Opslag wissen > OK.

3. Probeer Netflix opnieuw.

De stappen om de gegevens in de app te wissen, kunnen verschillen op jouw apparaat. Raadpleeg de meegeleverde handleiding of neem contact op met de fabrikant als je de stappen voor jouw apparaat wilt weten.

De Netflix-app opnieuw installeren

Als je de app verwijdert, worden alle gedownloade series en films op je apparaat verwijderd en word je uitgelogd bij je account.

Als je een Android-telefoon of -tablet gebruikt, open dan de Netflix-pagina in de Play Store, tik op Verwijderen en vervolgens op Installeren.

Via deze stappen kan de app ook opnieuw worden geïnstalleerd:

1. Open de app Play Store en zoek naar Netflix.

2. Tik op Verwijderen op de Netflix-pagina van de App Store.

3. Tik opnieuw op Verwijderen om te bevestigen.

4. Tik op Installeren.

5. Wacht tot de app is geïnstalleerd en tik dan op Openen.

6. Probeer Netflix opnieuw.

Je internetverbinding testen

1. Ga via je webbrowser naar fast.com.

2. Wacht totdat de test klaar is.

Als je browser een foutmelding geeft of als de website niet laadt, betekent dit dat je apparaat geen verbinding met internet heeft. Mogelijk moet je problemen oplossen met de internetverbinding van je thuisnetwerk of je apparaat.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van het apparaat en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel je mobiele apparaat uit.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel je apparaat weer in en probeer Netflix opnieuw.

Verdere stappen

Probeer in ons Helpcentrum te zoeken naar de foutcode of het probleem dat je hebt. Er is wellicht een artikel met stappen om je probleem op te lossen.

Als met deze stappen het probleem niet is opgelost of als er geen artikel is dat betrekking heeft op je probleem,  neem dan contact op met de klantenservice voor meer hulp.