Problemen met streaming oplossen op je Android-apparaat

Probeer het probleem als volgt op te lossen als je Netflix niet kunt kijken op je Android-telefoon of -tablet:

Je Android-telefoon of -tablet opnieuw opstarten

1. Schakel je Android-telefoon of -tablet uit door de aan/uit-knop ingedrukt te houden.

2. Bevestig dat je het Android-apparaat wilt uitzetten.

3. Druk opnieuw op de aan/uit-knop om je Android weer aan te zetten.

4. Probeer Netflix opnieuw.

Gegevens in de Netflix-app wissen

Opmerking:
Als je de app-gegevens wist, worden alle gedownloade series en films op het apparaat ook verwijderd.
  1. Ga in het startscherm van je apparaat naar Instellingen.

2. Selecteer Algemeen (General).

• Ga door met de volgende stap als je Algemeen (General) niet ziet staan.

3. Selecteer Apps of Toepassingen (Applications).

4. Selecteer Applicaties beheren (Manage Applications), Applicatiebeheer (Application Manager) of Alle apps beheren (Manage All Apps).

• Ga door met de volgende stap als je deze keuzes niet ziet staan.

5. Scrol omlaag en selecteer Netflix.

• Als je Netflix niet ziet, controleer dan het tabblad Gedownload (Downloaded).

6. Selecteer Opslag (Storage).

• Ga door met de volgende stap als je Opslag (Storage) niet ziet staan.

7. Selecteer Gegevens wissen (Clear Data) of Opslag wissen (Clear Storage) en dan OK.

8. Probeer Netflix opnieuw.

Opmerking:
Sommige Android-apparaten bieden geen optie om gegevens van de Netflix-app te wissen. Ga hieronder verder met probleemoplossing als je deze stappen niet kunt uitvoeren.

De Netflix-app opnieuw installeren

1. Open de app Play Store en zoek naar Netflix.

2. Selecteer Verwijderen (Uninstall) op de pagina van de Netflix-app in de Store.

Opmerking:
    Als je de Netflix-app verwijdert, worden alle series en films verwijderd die je op het apparaat hebt gedownload.
  3. Selecteer OK om te bevestigen.

4. Selecteer Installeren (Install) als de verwijdering is voltooid.

5. Selecteer Openen (Open) als de installatie is voltooid.

6. Probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van het apparaat en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel je mobiele apparaat uit.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel je apparaat weer in en probeer Netflix opnieuw.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Een andere internetverbinding proberen

Probeer zo mogelijk je telefoon of tablet te verbinden met een ander netwerk. Bijvoorbeeld:

• Probeer verbinding te maken met een ander wifinetwerk binnen het bereik van je apparaat.

• Probeer verbinding te maken bij iemand anders thuis.

Als je Netflix kunt kijken via een andere internetverbinding, vraag degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld dan om hulp om te controleren of het juist is geconfigureerd.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt voltooid maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, kun je in ons Helpcentrum zoeken naar de foutcode of naar het probleem dat zich voordoet (bijvoorbeeld 'ui-1111' of 'Er kan geen verbinding met Netflix worden gemaakt').