Problemen met streaming oplossen op je Android-apparaat

Als Netflix niet werkt op je Android-telefoon of -tablet, zoek dan in ons Helpcentrum naar de foutcode of het probleem (bijvoorbeeld '-111' of 'kan geen verbinding maken').

Deze stappen lossen de meeste problemen op, maar het Helpcentrum kan een ander artikel bevatten met stappen waarvan bekend is dat ze het probleem oplossen.

Schakel je apparaat uit en dan in.

1. Schakel je Android uit. Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld en niet alleen vergrendeld.

2. Schakel het apparaat weer in.

3. Probeer Netflix opnieuw.

Gegevens in de Netflix-app wissen

Opmerking:
Als je de app-gegevens wist, worden alle gedownloade series en films op het apparaat ook verwijderd.
  1. Ga in het startscherm van je apparaat naar Instellingen.

2. Selecteer Algemeen (General).

• Ga door met de volgende stap als je Algemeen (General) niet ziet staan.

3. Selecteer Apps of Toepassingen (Applications).

4. Selecteer Applicaties beheren (Manage Applications), Applicatiebeheer (Application Manager) of Alle apps beheren (Manage All Apps).

• Ga door met de volgende stap als je deze keuzes niet ziet staan.

5. Scrol omlaag en selecteer Netflix.

• Als je Netflix niet ziet, controleer dan het tabblad Gedownload (Downloaded).

6. Selecteer Opslag (Storage).

• Ga door met de volgende stap als je Opslag (Storage) niet ziet staan.

7. Selecteer Gegevens wissen (Clear Data) of Opslag wissen (Clear Storage) en dan OK.

8. Probeer Netflix opnieuw.

Opmerking:
Sommige Android-apparaten bieden geen optie om gegevens van de Netflix-app te wissen. Ga hieronder verder met probleemoplossing als je deze stappen niet kunt uitvoeren.

De Netflix-app opnieuw installeren

1. Open de app Play Store en zoek naar Netflix.

2. Tik op Verwijderen op de Netflix-pagina van de App Store.

Opmerking:
    Als je de Netflix-app verwijdert, worden alle series en films verwijderd die je op het apparaat hebt gedownload.
  3. Tik opnieuw op Verwijderen om te bevestigen.

4. Tik op Installeren.

5. Tik op Openen wanneer de app is geïnstalleerd.

6. Probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van het apparaat en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel je mobiele apparaat uit.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel je apparaat weer in en probeer Netflix opnieuw.

Je wifi-signaal verbeteren

Je wifi-signaal verbeteren:

• Zet je router en je apparaat dichter bij elkaar. Zet ze zo mogelijk in dezelfde ruimte.

• Zorg dat je router niet in de buurt staat van andere draadloze apparaten en toestellen.

• Zet je router op een open plek los van de vloer. Routers hebben een betere ontvangst als ze op een bureau of boekenplank staan.

Verdere stappen

Als je deze stappen hebt uitgevoerd maar Netflix nog steeds niet werkt, zoek dan in ons Helpcentrum naar de foutcode of het probleem.

Je kunt ook contact opnemen met de klantenservice van Netflix voor hulp.