Hoe pas ik het uiterlijk van ondertiteling en bijschriften aan?

Vind je de ondertiteling en bijschriften er niet goed uitzien wanneer je Netflix kijkt? Volg de onderstaande stappen voor je apparaat om het uiterlijk aan te passen.

Opmerking:
Aanpassen van ondertiteling en bijschriften is op dit moment niet in alle talen beschikbaar.

Apple TV 2 of Apple TV 3

Opmerking:
Als je het uiterlijk van de ondertiteling en bijschriften op je Apple TV wilt aanpassen, moet je softwareversie 5.0 of hoger hebben geïnstalleerd op het apparaat.

Pas als volgt het uiterlijk van ondertiteling en bijschriften aan op je Apple TV:

1. Selecteer Instellingen (Settings) in het startmenu van het apparaat.

2. Selecteer Algemeen (General).

3. Selecteer Toegankelijkheid (Accessibility).

4. Schakel Bijschriften en SDH (Closed Captions + SDH) in.

5. Selecteer Stijl (Style) en kies de gewenste weergave voor ondertiteling en bijschriften.

Apple TV 4 of Apple TV 4K

Opmerking:
Als je het uiterlijk van de ondertiteling en bijschriften op je Apple TV wilt aanpassen, moet je tvOS 9.0 of hoger hebben geïnstalleerd op het apparaat.

Pas als volgt het uiterlijk van ondertiteling en bijschriften aan op je Apple TV:

1. Selecteer Instellingen (Settings) in het startmenu van het apparaat.

2. Selecteer Algemeen (General).

3. Selecteer Toegankelijkheid (Accessibility).

4. Selecteer Ondertiteling en bijschriften (Subtitles and Captioning).

5. Schakel Bijschriften en SDH (Closed Captions + SDH) in.

6. Vanuit dit scherm kun je het uiterlijk van ondertitels en bijschriften aanpassen onder Stijl (Style).

• Als je ervoor kiest een nieuwe stijl te creëren, zorg dan dat Video overschrijven (Video Override) is uitgeschakeld bij de opties Lettertype (Font), Grootte (Size), Kleur (Color) en Transparantie (Opacity).

iPhone, iPad of iPod touch

iOS 12 en eerder

Pas als volgt het uiterlijk van ondertiteling en bijschriften aan op je iPhone, iPad of iPod touch:

1. Selecteer Instellingen (Settings) in het startmenu van het apparaat.

2. Selecteer Algemeen (General).

3. Selecteer Toegankelijkheid (Accessibility).

4. Selecteer Ondertiteling en bijschriften (Subtitles & Captioning).

5. Gebruik de schuifbalk om Bijschriften en SDH (Closed Captions + SDH) in te schakelen.

6. Vanuit dit scherm kun je het uiterlijk van ondertiteling en bijschriften aanpassen onder Stijl (Style).

• Als je ervoor kiest een nieuwe stijl te creëren, zorg dan dat Video overschrijven (Video Override) is uitgeschakeld bij de opties Lettertype (Font), Grootte (Size), Kleur (Color) en Transparantie (Opacity).

iOS 13+ of iPadOS 13+

Pas als volgt het uiterlijk van ondertiteling en bijschriften aan op je iPhone, iPad of iPod touch:

1. Selecteer Instellingen (Settings) in het startmenu van het apparaat.

2. Selecteer Toegankelijkheid (Accessibility).

3. Selecteer Ondertiteling en bijschriften (Subtitles & Captioning).

4. Gebruik de schuifbalk om Bijschriften en SDH (Closed Captions + SDH) in te schakelen.

5. Vanuit dit scherm kun je het uiterlijk van ondertiteling en bijschriften aanpassen onder Stijl (Style).

• Als je ervoor kiest een nieuwe stijl te creëren, zorg dan dat Video overschrijven (Video Override) is uitgeschakeld bij de opties Lettertype (Font), Grootte (Size), Kleur (Color) en Transparantie (Opacity).

Alle overige apparaten

Opmerking:
Op sommige oudere apparaten kun je ondertiteling en bijschriften niet aanpassen.

Pas als volgt het uiterlijk van ondertiteling en bijschriften aan op je apparaat:

1. Meld je aan bij de Netflix-website.

2. Selecteer het profiel waarvoor je het uiterlijk van ondertiteling en bijschriften wilt aanpassen.

3. Navigeer naar Netflix.com/SubtitlePreferences.

4. Kies de gewenste instellingen voor het uiterlijk van ondertiteling en selecteer Opslaan (Save).

5. Start de Netflix-app op je apparaat om het nieuwe uiterlijk van je ondertiteling en bijschriften te zien.

Opmerking:
    Als je een tv gebruikt, moet je de Netflix-app op de tv openen en achtereenvolgens Instellingen (Settings), Ondersteuning (Get Help) en Opnieuw laden (Reload) selecteren voordat de wijzigingen van kracht worden.