Hoe schakel ik ondertiteling, bijschriften of alternatieve audio in of uit?

Op Netflix kun je ondertiteling, bijschriften en alternatieve audio in- of uitschakelen voor de meeste series en films. Je kunt ook bekijken welke series en films audio-opties en ondertiteling hebben in de door jou gewenste taal door naar netflix.com/subtitles te gaan.

Kies hieronder het apparaat voor gedetailleerde instructies voor het in- of uitschakelen van deze functies:

Opmerking:
Omdat er erg veel talen beschikbaar zijn, geeft Netflix alleen de 5 tot 7 talen weer die het meest relevant worden geacht voor jou tijdens het streamen. Gedownloade titels geven alleen de twee talen weer die het relevantst zijn voor jou. Als je voorkeurstaal ontbreekt, ga dan naar Netflix geeft de verkeerde taal weer.

Android-apparaten

Android-apparaten waarop Netflix wordt ondersteund, ondersteunen ook ondertiteling. Schakel als volgt ondertiteling en alternatieve audio in of uit op je Android-apparaat:

1. Start de Netflix-app.

2. Selecteer een serie of film.

3. Tik ergens op het scherm terwijl de serie of film wordt afgespeeld.

4. Selecteer het pictogram Dialoog (Dialog).

5. Selecteer je voorkeursopties voor audio of ondertiteling.

6. Tik op OK om het afspelen te hervatten.

Opmerking:
Wanneer je gedownloade titels bekijkt, kun je alleen de standaardondertiteling en audio-opties voor je regio selecteren. Als je taalvoorkeuren instelt op je account, kun je ook bijbehorende ondertiteling en audio-opties selecteren (als die voor die titel beschikbaar zijn).

Apple TV 2 en Apple TV 3

Schakel als volgt ondertiteling en alternatieve audio in of uit op je Apple TV:

1. Start de Netflix-app.

2. Selecteer een serie of film.

3. Houd de middelste knop van de Apple TV-afstandsbediening ingedrukt terwijl de serie of film wordt afgespeeld.

4. Selecteer je voorkeursopties voor audio of ondertiteling.

Apple TV 4 en Apple TV 4K

Schakel als volgt ondertiteling en alternatieve audio in of uit op je Apple TV:

1. Start de Netflix-app.

2. Selecteer een serie of film.

3. Veeg omlaag op het touchpad van de Apple TV 4-afstandsbediening terwijl de serie of film wordt afgespeeld.

4. Selecteer je voorkeursopties voor audio of ondertiteling.

Computer

Schakel als volgt ondertiteling en alternatieve audio in of uit op Netflix.com:

1. Meld je aan bij de Netflix-website.

2. Selecteer een serie of film.

3. Beweeg de muis over het scherm terwijl de serie of film wordt afgespeeld.

4. Klik op het pictogram Dialoog (Dialog).

5. Selecteer je voorkeursopties voor audio of ondertiteling.

Google Chromecast

Opmerking:
Ondertiteling moet worden aangepast op het apparaat dat je gebruikt met je Chromecast.

Schakel als volgt ondertiteling en alternatieve audio in of uit op je Android- of Apple iOS-apparaat:

1. Start de Netflix-app.

2. Selecteer een serie of film.

3. Tik ergens op het scherm terwijl de serie of film wordt afgespeeld.

4. Selecteer het pictogram Dialoog (Dialog).

5. Selecteer je voorkeursopties voor audio of ondertiteling.

6. Tik op de X of op Ok om het afspelen te hervatten.

Google TV

Schakel als volgt ondertiteling en alternatieve audio in of uit op je Google TV:

1. Start de Netflix-app.

2. Selecteer een serie of film.

3. Selecteer Audio en ondertiteling (Audio & Subtitles).

4. Selecteer je voorkeursopties voor audio of ondertiteling.

5. Selecteer Afspelen (Play).

iPhone, iPad of iPod touch

Schakel als volgt ondertiteling en alternatieve audio in of uit op je iPhone, iPad of iPod touch:

1. Start de Netflix-app.

2. Selecteer een serie of film.

3. Tik ergens op het scherm terwijl de serie of film wordt afgespeeld.

4. Selecteer rechtsboven het pictogram Dialoog (Dialog).

5. Selecteer je voorkeursopties voor audio of ondertiteling.

6. Tik op de X om door te gaan met kijken.

Opmerking:
Wanneer je gedownloade titels bekijkt, kun je alleen de standaardondertiteling en audio-opties voor je regio selecteren. Als je taalvoorkeuren instelt op je account, kun je ook bijbehorende ondertiteling en audio-opties selecteren (als die voor die titel beschikbaar zijn).

De meeste Blu-rayspelers, Smart-tv's en settopboxen

Schakel als volgt ondertiteling en alternatieve audio in of uit op de meeste blu-rayspelers, smart-tv's en settopboxen:

1. Start de Netflix-app.

2. Selecteer een serie of film.

3. Selecteer Audio en ondertiteling (Audio & Subtitles) in het optievenster.

4. Selecteer je voorkeursopties voor audio of ondertiteling.

5. Druk op Terug (Back) om terug te keren naar het optievenster.

6. Selecteer Afspelen (Play).

Op nieuwere Blu-ray spelers, Smart TV's en settopboxen kunnen de opties voor Geluid en ondertiteling (Audio & Subtitles) worden gebruikt terwijl een serie of film wordt afgespeeld:

1. Start de Netflix-app.

2. Selecteer een serie of film.

3. Druk terwijl de serie of film wordt afgespeeld op de pijl-omlaag.

4. Selecteer het pictogram Dialoog (Dialog).

5. Selecteer je voorkeursopties voor audio of ondertiteling.

Opmerking:
Als je de bovenstaande stappen niet kunt voltooien, dan wordt deze functie niet ondersteund op dit apparaat.

Nook

Schakel als volgt ondertiteling en alternatieve audio in of uit op je Nook:

1. Start de Netflix-app.

2. Selecteer een serie of film.

3. Tik ergens op het scherm terwijl de serie of film wordt afgespeeld.

4. Selecteer het pictogram Dialoog (Dialog).

5. Selecteer je voorkeursopties voor audio of ondertiteling.

6. Tik op Gereed (Done) om het afspelen te hervatten.

PlayStation 3

Schakel als volgt ondertiteling en alternatieve audio in of uit op je PlayStation 3:

1. Start de Netflix-app.

2. Selecteer een serie of film.

3. Druk terwijl de serie of film wordt afgespeeld op de pijl-omlaag.

4. Ga naar het pictogram Dialoog (Dialog) en bevestig je selectie.

5. Selecteer je voorkeursopties voor audio of ondertiteling.

PlayStation 4

Schakel als volgt ondertiteling en alternatieve audio in of uit op je PlayStation 4:

1. Start de Netflix-app.

2. Selecteer een serie of film.

3. Druk terwijl de serie of film wordt afgespeeld op de pijl-omlaag.

4. Ga naar het pictogram Dialoog (Dialog) en bevestig je selectie.

5. Selecteer je voorkeursopties voor audio of ondertiteling.

Roku

Schakel als volgt ondertiteling en alternatieve audio in of uit op je Roku:

1. Start de Netflix-app.

2. Selecteer een serie of film.

3. Selecteer Audio en ondertiteling (Audio & Subtitles) op de pagina met de beschrijving.

4. Selecteer je voorkeursopties voor audio of ondertiteling.

5. Druk op de knop Terug (Back) om terug te gaan naar de pagina met de beschrijving.

6. Selecteer Afspelen (Play).

Op nieuwe Roku-apparaten zijn de opties voor Audio en ondertiteling (Audio & Subtitles) toegankelijk terwijl een serie of film wordt afgespeeld:

1. Start de Netflix-app.

2. Selecteer een serie of film.

3. Druk terwijl de serie of film wordt afgespeeld op de pijl-omlaag.

4. Selecteer Audio en ondertiteling (Audio & Subtitles).

5. Selecteer je voorkeursopties voor audio of ondertiteling.

Wii

Schakel als volgt ondertiteling en alternatieve audio in of uit op je Nintendo Wii:

Opmerking:
Voor kinderprofielen kunnen momenteel de instellingen voor ondertiteling en alternatieve audio niet worden bijgewerkt.
  1. Start het Netflix-kanaal.

2. Selecteer een serie of film met de A-knop.

3. Klik rechts op de pagina met de beschrijving op het pictogram Dialoog (Dialog) aan de rechterkant van het scherm.

4. Selecteer je voorkeursopties voor audio of ondertiteling.

5. Klik op Afspelen (Play) om verder te kijken.

Wii U

Schakel als volgt ondertiteling en alternatieve audio in of uit op je Nintendo Wii U:

Opmerking:
Voor kinderprofielen kunnen momenteel de instellingen voor ondertiteling en alternatieve audio niet worden bijgewerkt.
  1. Start het Netflix-kanaal.

2. Selecteer een serie of film.

3. Selecteer terwijl de serie of film wordt afgespeeld via de GamePad het pictogram Dialoog (Dialog) rechts op het scherm.

4. Selecteer je voorkeursopties voor audio of ondertiteling.

5. Druk op X om het afspelen te hervatten.

Xbox 360

Schakel als volgt ondertiteling en alternatieve audio in of uit op je Xbox 360:

1. Start de Netflix-app.

2. Selecteer een serie of film.

3. Druk terwijl de serie of film wordt afgespeeld op de pijl-omlaag.

4. Ga naar het pictogram Dialoog (Dialog) en druk op A.

5. Selecteer je voorkeursopties voor audio of ondertiteling.

Xbox One

Schakel als volgt ondertiteling en alternatieve audio in of uit op je Xbox One:

1. Start de Netflix-app.

2. Selecteer een serie of film.

3. Druk terwijl de serie of film wordt afgespeeld op de pijl-omlaag.

4. Ga naar het pictogram Dialoog (Dialog) en druk op A.

5. Selecteer je voorkeursopties voor audio of ondertiteling.