Netflix gebruiken op je Android-telefoon of -tablet

Lees meer over het instellen van en uitloggen bij je Netflix-account op een Android-apparaat. Raadpleeg het gedeelte 'Netflix instellen' als je niet zeker weet of Netflix wordt ondersteund op het apparaat.

Netflix-functies
Netflix instellen
Uitloggen bij Netflix
Netflix in HD
Netflix in HDR

Netflix is beschikbaar op Android-telefoons en -tablets met Android 2.3 of hoger. Voor de huidige versie van de Netflix-app is Android 5.0 of hoger vereist.

Op apparaten met een eerdere versie van Android OS (en de Samsung Galaxy 10.1" Tablet) wordt je gevraagd om een compatibele, eerdere versie van de Netflix-app te downloaden. Volg deze instructies als je Netflix wilt downloaden op je Samsung Galaxy 10.1" Tablet (modelnummer: GT-P7500).

Opmerking:
Als je apparaat is geroot of niet is gecertificeerd, kun je de Netflix-app mogelijk niet downloaden of werkt de app mogelijk niet goed. Je apparaat wordt niet geblokkeerd door Netflix, maar er is mogelijk een probleem met de configuratie van het apparaat. Vraag bij de fabrikant na of je apparaat is gecertificeerd en compatibel met Netflix is.

Ondersteunde apparaten bevatten de volgende streamingfuncties:

Ondersteunde regio's
Netflix is beschikbaar op gecertificeerde Android-telefoons en -tablets in alle regio's waar de service beschikbaar is.

Navigatie

• Tik rechtsboven in de app op het vergrootglas om titels te zoeken.

• Je kunt door rijen aanbevolen genres scrollen in het startscherm.

• Je kunt door alle genres bladeren via het menu in de linkerbovenhoek.

• Als je vooruit of terug wilt spoelen, tik je ergens op het scherm. Daarna schuif je je vinger langs de voortgangsbalk om vooruit of terug te spoelen.

• Druk op de terugknop om af te sluiten.

Resolutie
Op Android-telefoons en -tablets wordt streaming in 540p of hoger ondersteund. Raadpleeg het tabblad Netflix in HD voor meer informatie.

Ondertiteling en alternatieve audio
Tik tijdens het afspelen boven in het scherm op het pictogram Ondertiteling en alternatieve audio om ondertiteling en audio in een andere taal in te stellen.

Beeld in beeld (Android 8.0 of hoger)
Op bepaalde telefoons en tablets van Android kun je Beeld in beeld gebruiken om Netflix te kijken terwijl je andere apps gebruikt. Niet alle toestellen en besturingssystemen van Android zijn compatibel. Voor gedetailleerde instructies en ondersteuning bij het gebruik van Beeld in beeld neem je contact op met de fabrikant van het apparaat.

Downloads
Download geselecteerde titels die je wilt kijken als je niet online bent.

Omdat diverse apparaten met verschillende mogelijkheden gebruik maken van Android OS, zijn bepaalde Android-apparaten mogelijk niet compatibel met de downloadfunctie. Als je de nieuwste versie van de Netflix-app hebt gedownload en de Netflix-content toch niet kunt downloaden, moet je een ander apparaat gebruiken om deze functie te kunnen gebruiken.

Netflix is beschikbaar op Android-telefoons en -tablets met Android 2.3 of hoger. Voor de huidige versie van de Netflix-app is Android 5.0 of hoger vereist.

Wil je je Android-telefoon of -tablet koppelen aan je Netflix-account? Ga dan naar het startscherm en volg de onderstaande stappen.

Opmerking:
Deze stappen kunnen enigszins variëren als het apparaat is aangepast door jou of de apparaatfabrikant. Bezoek de website van de fabrikant van het Android-apparaat als je de onderstaande stappen niet kunt uitvoeren.
  1. Open de app Play Store.

2. Zoek naar Netflix.

3. Selecteer Netflix in de lijst met zoekresultaten.

4. Tik op Installeren.

5. De installatie is voltooid wanneer boven in het scherm op de meldingsbalk de tekst Netflix is geïnstalleerd wordt weergegeven.

6. Sluit de Play Store.

7. Ga naar de Netflix-app en start deze.

8. Voer je e-mailadres en wachtwoord van Netflix in.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Opmerking:
De app vraagt mogelijk toestemming om de microfoon van je apparaat te gebruiken, omdat je via de Netflix-app rechtstreeks met de klantenondersteuning kunt bellen.

Volg de onderstaande stappen als je wilt uitloggen bij je Netflix-account op je apparaat.

1. Selecteer in de Netflix-app het pictogram Profiel of Meer of .

2. Selecteer Uitloggen.

3. Bevestig dat je wilt uitloggen bij je account.

Opmerking:
Als je de SmartLock-functie van Google gebruikt om wachtwoorden op te slaan naar je Google-account, moet je mogelijk ook je Netflix-inloggegevens uit SmartLock verwijderen. Ga voor meer informatie naar de supportpagina van Google.

Netflix is beschikbaar in HD op de onderstaande Android-tablets.

Opmerking:
HD wordt pas goed afgespeeld als de meest recente firmware is geïnstalleerd op apparaten.

Acer

• Acer Predator 8

• Acer Iconia Tab 10

Amazon

• Fire HD 8" 2020 (KFONWI)

• Fire HD 10" 2019 (KFMAWI)

• Fire HD 8" 2018 (KFKAWI)

• Fire HD 10" 2017 (KFSUWI)

• Fire HD 8" 2017 (KFDOWI)

• Fire HD 8" 2016 (KFGIWI)

• Fire HD 10" 2015 (KFTBWI)

• Fire HD 8" 2015 (KFMEWI)

• Fire HD 7" 2014 (KFASWI)

• Fire HD 6" 2014 (KFARWI)

• Fire HDX 8.9" 2014 (KFSAWI)

Asus

• Asus MeMO Pad 7

• Asus ZenPad S8

• Asus ZenPad 10

• Asus ZenPad Z8 voor Verizon

Honor

• Honor WaterPlayer 8

Huawei

• Huawei Honor Tablet 5

• Huawei MediaPad M5

• Huawei MediaPad M5 10

• Huawei MediaPad M5 10 Lite

• Huawei MediaPad T5 10

Lenovo

• Lenovo Tab P11

• Lenovo Tab P11 Pro

• Lenovo Yoga 3 Pro

• Lenovo Yoga Tab 3

NVIDIA

• NVIDIA Shield Portable

• NVIDIA Shield Tablet

• NVIDIA Shield Tablet K1

• NVIDIA Tegra Note 7

Samsung

• Samsung Galaxy Tab 10.1

• Samsung Galaxy Tab A

• Samsung Galaxy Tab A 8.0

• Samsung Galaxy Tab A met S-pen

• Samsung Galaxy Tab Active 2

• Samsung Galaxy Tab Active Pro

• Samsung Galaxy Tab A7

• Samsung Galaxy Tab S 8.4*

• Samsung Galaxy Tab S 10.5*

• Samsung Galaxy Tab S2*

• Samsung Galaxy Tab S3

• Samsung Galaxy Tab S4

• Samsung Galaxy Tab S5e

• Samsung Galaxy Tab S6

• Samsung Galaxy Tab S6 Lite

• Samsung Galaxy Tab S7

• Samsung Galaxy Tab S7+

• Samsung Galaxy View

• Samsung Galaxy View 2

Opmerking:
*HD is alleen beschikbaar op de Samsung Galaxy Tab en Tab S2 met Android M (versie 6.0–6.0.1)

Netflix is beschikbaar in HD op de onderstaande Android-telefoons.

Opmerking:
HD wordt pas goed afgespeeld als de meest recente firmware is geïnstalleerd op apparaten.

Asus

• Asus ROG Phone II

• Asus ROG Phone 3

• Asus ROG Phone 5

• Asus ZenFone 2

• Asus ZenFone 3 Ultra

• Asus ZenFone 6

• Asus ZenFone 7

• Asus ZenFone 8

• Asus ZenFone 8 Flip

• Asus ZenFone Zoom

Google

• Google Nexus 6

• Google Nexus 5X

• Google Nexus 6P

• Google Pixel en Pixel XL

• Google Pixel 2 en Pixel 2 XL

• Google Pixel 3 en Pixel 3 XL

• Google Pixel 3a en Pixel 3a XL

• Google Pixel 4 en Pixel 4 XL

• Google Pixel 4a en Pixel 4a met 5G

• Google Pixel 5

Honor

• Honor 10

• Honor Play

HTC

• HTC One A9

• HTC Butterfly 3

Huawei

• Huawei Mate 10 Pro

• Huawei Mate 20

• Huawei Nova 3

• Huawei P Smart+

• Huawei P20

• Huawei P30

• Huawei P30 Pro

LG

• LG G3

• LG G6

• LG G7

• LG G7 One

• LG Q9 One

• LG X5

• LG V20

• LG V30

• LG V35

• LG V40

Motorola

• Motorola DROID Turbo 2*

• Motorola Moto X 2014

Opmerking:
*HD met DROID Turbo 2 kan alleen worden afgespeeld op Android 6 (Marshmallow)

Nokia

• Nokia 8.3 5G

• Nokia X10

• Nokia X20

OnePlus

• OnePlus 7

• OnePlus 7 Pro

• OnePlus 7T

• OnePlus 7T Pro

• OnePlus 9 5G

• OnePlus 9 5G Pro

OPPO

• OPPO A73

• OPPO A93

• OPPO A94

• OPPO A94 5G

• OPPO F17

• OPPO F17 Pro

• OPPO F19 Pro

• OPPO F19 Pro+

• OPPO Find X2

• OPPO Find X2 Pro

• OPPO Find X3 Lite

• OPPO Find X3 Neo

• OPPO Find X3 Pro

• OPPO Reno3

• OPPO Reno3 Pro

• OPPO Reno 4

• OPPO Reno 4 5G

• OPPO Reno 4 F

• OPPO Reno 4 Lite

• OPPO Reno 4 Pro

• OPPO Reno 4 Pro 5G

• OPPO Reno 5

• OPPO Reno 5 F

• OPPO Reno 5 Lite

• OPPO Reno 5 Pro 5G

• OPPO Reno 5 Z

Razer

• Razer Phone

• Razer Phone 2

Samsung

• Samsung Galaxy A9

• Samsung Galaxy A10

• Samsung Galaxy A10e

• Samsung Galaxy A20

• Samsung Galaxy A20e

• Samsung Galaxy A21s

• Samsung Galaxy A30

• Samsung Galaxy A30s

• Samsung Galaxy A31

• Samsung Galaxy A40

• Samsung Galaxy A41

• Samsung Galaxy A50

• Samsung Galaxy A50s

• Samsung Galaxy A51

• Samsung Galaxy A51 5G

• Samsung Galaxy A60

• Samsung Galaxy A70

• Samsung Galaxy A70s

• Samsung Galaxy A71

• Samsung Galaxy A71 5G

• Samsung Galaxy A80

• Samsung Galaxy Feel

• Samsung Galaxy M10

• Samsung Galaxy M10s

• Samsung Galaxy M20

• Samsung Galaxy M21

• Samsung Galaxy M30

• Samsung Galaxy M30s

• Samsung Galaxy M31

• Samsung Galaxy M31s

• Samsung Galaxy M40

• Samsung Galaxy Note 4*

• Samsung Galaxy Note 5*

• Samsung Galaxy Note 7

• Samsung Galaxy Note 8

• Samsung Galaxy Note 9

• Samsung Galaxy Note 10

• Samsung Galaxy Note 10 Lite

• Samsung Galaxy Note 20

• Samsung Galaxy Note 20 Ultra

• Samsung Galaxy S6*

• Samsung Galaxy S6 Edge*

• Samsung Galaxy S6 Edge+*

• Samsung Galaxy S7*

• Samsung Galaxy S7 Edge*

• Samsung Galaxy S8

• Samsung Galaxy S9

• Samsung Galaxy S10

• Samsung Galaxy S10+

• Samsung Galaxy S10 5G

• Samsung Galaxy S10e

• Samsung Galaxy S10 Lite

• Samsung Galaxy S20

• Samsung Galaxy S20+

• Samsung Galaxy S20+ 5G

• Samsung Galaxy S20 Ultra

• Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

• Samsung Galaxy S21 5G

• Samsung Galaxy S21+ 5G

• Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

• Samsung Galaxy XCover 4s

• Samsung Galaxy XCover Pro

• Samsung Galaxy Z Flip

• Samsung Galaxy Z Flip 5G

• Samsung Galaxy Z Fold 2

Opmerking:
*Op sommige modellen kun je Netflix niet in HD kijken. Neem contact op met Samsung voor hulp.

Sharp

• Sharp AQUOS R5G

Sony

• Sony Xperia 1

• Sony Xperia 1 II

• Sony Xperia 1 III

• Sony Xperia 5

• Sony Xperia 5 II

• Sony Xperia 10 III

• Sony Xperia X

• Sony Xperia X Compact

• Sony Xperia X Performance

• Sony Xperia XZ

• Sony Xperia XZ Premium

• Sony Xperia XZs

• Sony Xperia XZ1

• Sony Xperia XZ1 Compact

• Sony Xperia XZ2

• Sony Xperia XZ2 Compact

• Sony Xperia XZ2 Premium

• Sony Xperia XZ3

• Sony Xperia Z5

TCL

• TCL 10 5G

• TCL 10 Plus

• TCL 10 Pro

• TCL 10L

• TCL 20 5G

vivo

• vivo X60

• vivo X60 Pro

• vivo X60 Pro+

Xiaomi

• Xiaomi Mi 9T

• Xiaomi Mi 9T Pro

• Xiaomi Mi 10

• Xiaomi Mi 10 Lite 5G

• Xiaomi Mi 10 Pro

• Xiaomi Mi Note 10 Lite

• Xiaomi Redmi K20

• Xiaomi Redmi K20 Pro

Je kunt Netflix niet alleen in HD kijken op de bovenstaande modellen, maar ook op apparaten die werken op de volgende chipsets. Bekijk de informatie van de fabrikant van je apparaat om de hardwarespecificaties te bevestigen:

Compatibele chipsets

• HiSilicon Kirin 710 (beschikbaar op bepaalde modellen)

• HiSilicon Kirin 980 (beschikbaar op bepaalde modellen)

• MediaTek MT6768

• MediaTek MT6769

• MediaTek MT6779

• MediaTek MT6785

• MediaTek MT6833

• MediaTek MT6853

• MediaTek MT6883

• MediaTek MT6885

• MediaTek MT6889

• MediaTek MT6893

• MediaTek MT8185

• MediaTek MT8789

• Qualcomm® Snapdragon™ 429

• Qualcomm® Snapdragon™ 480

• Qualcomm® Snapdragon™ 630

• Qualcomm® Snapdragon™ 660

• Qualcomm® Snapdragon™ 665

• Qualcomm® Snapdragon™ 670

• Qualcomm® Snapdragon™ 675

• Qualcomm® Snapdragon™ 690

• Qualcomm® Snapdragon™ 710

• Qualcomm® Snapdragon™ 730G

• Qualcomm® Snapdragon™ 750G

• Qualcomm® Snapdragon™ 765G

• Qualcomm® Snapdragon™ 835

• Qualcomm® Snapdragon™ 845

• Qualcomm® Snapdragon™ 855

• Qualcomm® Snapdragon™ 865

• Qualcomm® Snapdragon™ 870

• Qualcomm® Snapdragon™ 875

• Samsung Exynos 980

Netflix streamen in HDR vereist versie 5.0 van de Netflix-app voor Android. Als je in HDR wilt streamen, heb je het volgende nodig:

Netflix is beschikbaar in Dolby Vision op de onderstaande Android-apparaten.

Opmerking:
Dolby Vision wordt pas goed afgespeeld als de meest recente firmware is geïnstalleerd op de apparaten.

Lenovo

• Lenovo Tab P11 Pro

LG

• LG G6

Sharp

• Sharp AQUOS R5G

Netflix is beschikbaar in HDR10 op de onderstaande Android-apparaten.

Opmerking:
HDR10 wordt pas goed afgespeeld als de meest recente firmware is geïnstalleerd op apparaten.

Asus

• Asus ROG Phone II

• Asus ROG Phone 3

• Asus ROG Phone 5

• Asus ZenFone 7

• Asus ZenFone 8

• Asus ZenFone 8 Flip

Google

• Google Pixel 3 en 3 XL

• Google Pixel 4 en Pixel 4 XL

• Google Pixel 4a en Pixel 4a met 5G

• Google Pixel 5

Honor

• Honor 10

• Honor Play

Huawei

• Huawei Mate 10 Pro

• Huawei Mate 20

• Huawei P20

• Huawei P30

• Huawei P30 Pro

Lenovo

• Lenovo Tab P11 Pro

LG

• LG G6

• LG G7

• LG G7 One

• LG Q9 One

• LG X5

• LG V30

• LG V35

• LG V40

OnePlus

• OnePlus 7

• OnePlus 7 Pro

• OnePlus 7T

• OnePlus 7T Pro

• OnePlus 9 5G

• OnePlus 9 Pro 5G

OPPO

• OPPO Find X2

• OPPO Find X2 Pro

• OPPO Find X3 Neo

• OPPO Find X3 Pro

• OPPO Reno 4 Pro

• OPPO Reno 5 Pro 5G

Razer

• Razer Phone

• Razer Phone 2

Samsung

• Samsung Galaxy Fold

• Samsung Galaxy Fold 5G

• Samsung Galaxy Note 8

• Samsung Galaxy Note 9

• Samsung Galaxy Note 10

• Samsung Galaxy Note 10+

• Samsung Galaxy Note 20

• Samsung Galaxy Note 20 Ultra

• Samsung Galaxy S9

• Samsung Galaxy S9+

• Samsung Galaxy S10

• Samsung Galaxy S10+

• Samsung Galaxy S10 5G

• Samsung Galaxy S10 Lite

• Samsung Galaxy S10e

• Samsung Galaxy S20

• Samsung Galaxy S20+

• Samsung Galaxy S20+ 5G

• Samsung Galaxy S20 Ultra

• Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

• Samsung Galaxy S21 5G

• Samsung Galaxy S21+ 5G

• Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

• Samsung Galaxy Tab S3

• Samsung Galaxy Tab S4

• Samsung Galaxy Tab S6

• Samsung Galaxy Tab S7+

• Samsung Galaxy Z Flip

• Samsung Galaxy Z Flip 5G

• Samsung Galaxy Z Fold 2

Sharp

• Sharp AQUOS R5G

Sony

• Sony Xperia 1

• Sony Xperia 1 II

• Sony Xperia 1 III

• Sony Xperia 5

• Sony Xperia 5 II

• Sony Xperia 10 III

• Sony Xperia XZ Premium

• Sony Xperia XZ1

• Sony Xperia XZ2

• Sony Xperia XZ2 Premium

• Sony Xperia XZ3

TCL

• TCL 10 5G

• TCL 10 Plus

• TCL 10 Pro

• TCL 10L

• TCL 20 5G

vivo

• vivo X60

• vivo X60 Pro

• vivo X60 Pro+

Xiaomi

• Xiaomi Mi 9T

• Xiaomi Mi 9T Pro

• Xiaomi Mi 10

• Xiaomi Mi 10 Lite 5G

• Xiaomi Mi 10 Pro

• Xiaomi Mi Note 10 Lite

• Xiaomi Redmi K20

• Xiaomi Redmi K20 Pro

Heb je een probleem? Kijk hoe je problemen met streaming kunt oplossen op Android.