Een probleem op je Chromecast oplossen

Als je problemen hebt met het casten van Netflix naar je Chromecast, is de meest voor de hand liggende oplossing ervoor te zorgen dat je Chromecast correct is ingesteld.

Als je Chromecast goed is ingesteld, kunnen deze artikelen helpen:

Als je een ander probleem hebt, volg dan de stappen voor jouw apparaat.

Android-telefoon of -tablet

Controleer of je Android-apparaat up-to-date is

Om Netflix via Chromecast te gebruiken met je Android-telefoon of -tablet moet Android 7 of hoger op je apparaat zijn geïnstalleerd. Volg deze stappen om te controleren op een systeemupdate.

1. Open de app Instellingen.

2. Tik op Systeem > Systeemupdate.

3. Controleer op beschikbare updates en installeer deze.

4. Probeer Netflix opnieuw.

Als de Android-versie van je apparaat lager is dan 7, kun je bij de fabrikant navragen of er een nieuwere versie beschikbaar is voor je apparaat.

Ga naar de volgende stap als de Android-versie van je apparaat 7 of hoger is.

De Netflix-app bijwerken

Als je een Android-telefoon of -tablet gebruikt, open dan de Netflix-pagina in de Play Store en tik op Updaten.

Je kunt ook de Netflix-app bijwerken met deze stappen:

1. Open de app Play Store. Als je deze app niet hebt, moet je mogelijk een probleem oplossen met Play Store.

2. Typ 'Netflix' in de zoekbalk.

3. Tik in de lijst op de Netflix-app. Volg in plaats hiervan de stappen in dit artikel als je de Netflix-app niet kunt vinden.

4. Tik op Bijwerken. Als je deze optie niet ziet, is de app al bijgewerkt.

Als het apparaat de Netflix-app niet rechtstreeks van de Play Store kan downloaden, kun je het mogelijk niet gebruiken met Chromecast. Sommige Android-apparaten, zoals de Amazon Fire-tablet, werken mogelijk niet met de Chromecast omdat ze geen toegang hebben tot de Play Store.

Google Chrome

Google Chrome bijwerken
  1. Klik rechtsboven in de browser op Meer .

2. Klik op Help > Over Google Chrome.

3. Wacht terwijl Chrome automatisch controleert op nieuwe updates.

4. Klik op Opnieuw starten als er een update beschikbaar is.

5. Probeer Netflix opnieuw.

iPhone of iPad

Controleer je iOS-versie

Als je Netflix via Chromecast wilt gebruiken, moet iOS 16 of hoger zijn geïnstalleerd op je iPhone of iPad . Volg deze stappen om de iOS-versie van je apparaat te controleren.

1. Ga naar Instellingen.

2. Scrol omlaag en klik op Algemeen.

3. Klik op Over.

4. Je versienummer wordt weergegeven naast Versie.

Als de iOS-versie van je apparaat lager is dan 16, ga je naar de ondersteuningssite van Apple voor instructies om je apparaat bij te werken.

Ga naar de volgende stap als de iOS-versie van je apparaat 16 of hoger is.

De Netflix-app resetten

Als je de app opnieuw instelt, worden opgeslagen downloads op je apparaat verwijderd en word je uitgelogd bij Netflix.
  1. Ga naar het startscherm en tik op Instellingen.

2. Scrol omlaag en tik op Netflix.

3. Schuif de knop Opnieuw instellen naar de positie Aan om de app opnieuw in te stellen.