Netflix werkt niet op de Chromecast

Zorg dat je alle stappen voor het instellen van Netflix op je Chromecast hebt gevolgd voordat je de onderstaande stappen probeert.

Als er een fout optreedt, kun je in ons Helpcentrum zoeken naar het complete foutbericht of de complete code.

Je kunt ook een van deze artikelen proberen:

Probeer als eerste deze stappen als het probleem blijft optreden.

Controleer je verbinding

Chromecast moet zich op hetzelfde wifi-netwerk bevinden als je mobiele apparaat.

Sommige thuisnetwerken hebben twee verschillende verbindingstypen: 2,4 GHz en 5,0 GHz. Controleer of je Chromecast en je mobiele apparaat dezelfde verbinding van 5,0 GHz gebruiken.

Speciale tekens verwijderen

De Netflix-app kan problemen ondervinden met emoji's of speciale tekens in de naam van je Chromecast. Los dit probleem als volgt op:

1. Open de Google Home-app op je mobiele telefoon of tablet.

2. Tik op de naam van je Chromecast in de apparaatlijst.

3. Tik op het pictogram Instellingen en op Apparaatgegevens.

4. Tik op Apparaatnaam en verwijder emoji's en speciale tekens.

5. Tik op Opslaan.

6. Open de Netflix-app weer en probeer het opnieuw.

Opmerking:
Als je de naam van de Chromecast wilt wijzigen, moet je mobiele apparaat of tablet zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als de Chromecast.

Heeft dit niet gewerkt? Controleer dan je apparaat.

Android-telefoon of -tablet

Controleer of je Android-apparaat up-to-date is

Om Netflix via Chromecast te gebruiken met je Android-telefoon of -tablet moet Android 6.0 of hoger op je apparaat zijn geïnstalleerd. Volg deze stappen om te controleren op een systeemupdate.

1. Open Instellingen.

2. Ga naar Systeemupdate of Software-update.

3. Controleer op beschikbare updates en installeer deze.

4. Probeer Netflix opnieuw.

Als de Android-versie van je apparaat lager is dan 6.0, kun je bij de fabrikant navragen of er een nieuwere versie beschikbaar is voor je apparaat.

Ga naar de volgende stap als de Android-versie van je apparaat 6.0 of hoger is.

De Netflix-app bijwerken

Als je een Android-telefoon of -tablet gebruikt, open dan de Netflix-pagina in Play Store en tik op Updaten.

Je kunt de app ook bijwerken via deze stappen:

1. Open de app Play Store. Als je deze app niet hebt, moet je mogelijk een probleem oplossen met Play Store.

2. Typ 'Netflix' in de zoekbalk.

3. Tik in de zoekresultaten op de Netflix-app. Volg in plaats hiervan deze stappen als je de Netflix-app niet kunt vinden.

4. Tik op Bijwerken. Als je deze optie niet ziet, is de app al bijgewerkt.

Als het apparaat de Netflix-app niet rechtstreeks van de Play Store kan downloaden, kun je het mogelijk niet gebruiken met Chromecast. Sommige Android-apparaten, zoals de Amazon Fire-tablet, werken mogelijk niet met de Chromecast omdat ze geen toegang hebben tot de Play Store.

Google Chrome

Google Chrome bijwerken
  1. Klik rechtsboven in de browser op Menu .

2. Klik op Help > Over Google Chrome.

3. Wacht terwijl Chrome automatisch controleert op nieuwe updates.

4. Klik op Opnieuw starten als er een update beschikbaar is.

5. Probeer Netflix opnieuw.

iPhone, iPad of iPod touch

Controleer je iOS-versie

Als je Netflix via Chromecast wilt gebruiken, moet iOS 14.0 of hoger zijn geïnstalleerd op je iPhone, iPad of iPod touch. Volg deze stappen om de iOS-versie van je apparaat te controleren.

1. Ga naar Instellingen.

2. Scrol omlaag en klik op Algemeen.

3. Klik op Over.

4. Je versienummer wordt weergegeven naast Versie.

Als de iOS-versie van je apparaat lager is dan 14.0, ga je naar de ondersteuningssite van Apple voor instructies om je apparaat bij te werken.

Ga naar de volgende stap naar de iOS-versie van je apparaat 14.0 of hoger is.

De Netflix-app resetten

Vernieuw verouderde Netflix-gegevens op je iPhone, iPad of iPod touch door de app te resetten.

Opmerking:
Als je de Netflix-app verwijdert, worden alle gedownloade titels op het apparaat ook verwijderd.
  1. Selecteer Instellingen (Settings) in het startscherm.

2. Veeg omlaag totdat je de Netflix-app ziet.

3. Selecteer Netflix.

4. Schuif de knop Opnieuw instellen naar de positie Aan.

• Ga hieronder verder met probleemoplossing als je de schuifknop Opnieuw instellen niet ziet.

5. Druk op de knop Home om terug naar het startscherm te gaan.

6. Druk tweemaal op de knop Home en veeg naar rechts totdat je de Netflix-app ziet.

7. Veeg omhoog op de Netflix-app om je sessie te sluiten.

8. Druk tweemaal op de knop Home om terug naar het startscherm te gaan.

9. Probeer Netflix opnieuw.