Ik krijg Netflix niet aan de gang op mijn Chromecast.

De Netflix-app op de Chromecast is zo ontworpen dat je de beleving rechtstreeks vanaf je Apple iOS- of Android-apparaat kunt regelen. Als je de Google Chrome-browser gebruikt, kun je Netflix ook rechtstreeks vanaf de computer naar je tv verzenden.

Voor hulp bij opstarten ga je naar Netflix gebruiken met Chromecast.

Als je problemen hebt met het instellen van je Chromecast

• Controleer of de naam van de Chromecast geen speciale tekens bevat.
    Door speciale tekens in de naam (zoals emoji's of een apostrof) wordt de Chromecast niet gedetecteerd door de Netflix-app.
    Los dit probleem op door de Chromecast-app op het casting-apparaat te starten, de naam van de Chromecast te selecteren en speciale tekens te verwijderen.
    Start de Netflix-app opnieuw nadat je de naam van je Chromecast hebt gewijzigd. Ga je naar het Cast-pictogram wanneer je een serie of film afspeelt.

• Controleer of je de meest recente versie van iOS of Android hebt geïnstalleerd op je mobiele apparaat.
    Netflix voor Chromecast is compatibel met iOS 7.0+-iPhones, -iPads en -iPods en met Android 4.0+-smartphones en -tablets met wifi.

• Controleer of de Netflix-app up-to-date is.
    Je kunt in de App Store of in Google Play controleren of er updates beschikbaar zijn.
    Op Android-apparaten moet versie 2.4 of hoger van de Netflix-app worden uitgevoerd.
    Op mobiele Apple-apparaten moet versie 4.2 of hoger van de Netflix-app worden uitgevoerd.

• Gebruik je Chrome als browser? Controleer dan of je de meest recente versie hebt.
    Ga naar ondersteuningspagina van Google en controleer of je de meest recente versie van Chrome hebt geïnstalleerd.

• Controleer of het apparaat is verbonden met hetzelfde draadloze netwerk als de Chromecast.
    Je kunt pas verbinding maken met de Chromecast als deze zich in hetzelfde wifi-netwerk bevindt.

• Is je router, modem of gateway ingesteld op multicast?
    Via de gebruikershandleiding of fabrikant van de router, modem of gateway kun je normaal gesproken achterhalen hoe je multicast moet inschakelen.

Als je een foutmelding ziet waarin wordt aangegeven dat je de Netflix-app moet bijwerken

• Controleer of je de meest recente versie van iOS of Android hebt geïnstalleerd op je mobiele apparaat.
    Netflix voor Chromecast is compatibel met iOS 7.0+-iPhones, -iPads en -iPods en met Android 4.0+-smartphones en -tablets met wifi.

Opmerking:
    Als je alle beschikbare updates voor je Android-telefoon hebt uitgevoerd en de fout nog altijd optreedt, is het apparaat mogelijk niet compatibel met Chromecast. Je kunt bij de fabrikant navragen of er een nieuwe Android-versie beschikbaar is voor het apparaat.
  • Controleer of de Netflix-app up-to-date is.
    Je kunt in de App Store of in Google Play controleren of er updates beschikbaar zijn.
    Op Android-apparaten moet versie 2.4 of hoger van de Netflix-app worden uitgevoerd.

Opmerking:
    Als het apparaat geen toegang heeft tot Google Play Store, kun je het niet gebruiken met Chromecast. Sommige Android-apparaten, zoals de Amazon Fire-tablet, zijn mogelijk niet compatibel met de Chromecast als ze geen toegang hebben tot de Google Play Store. Op mobiele Apple-apparaten moet versie 4.2 of hoger van de Netflix-app worden uitgevoerd.
  • Voer de onderstaande stappen uit als de fout nog altijd optreedt:

1. Selecteer Instellingen (Settings) in het startscherm van Apple.

2. Veeg omlaag totdat je de Netflix-app ziet.

3. Selecteer Netflix.

4. Schuif de knop Opnieuw instellen (Reset) naar de positie Aan (On).

5. Druk op de knop Home om terug naar het startscherm te gaan.

6. Selecteer Netflix.

7. Voer je e-mailadres en wachtwoord in en probeer Netflix opnieuw.

Als het pictogram Cast ontbreekt wanneer je Netflix probeert te kijken