Audiodescriptie voor series en films

Audiodescriptie is een optionele vertelmethode waarmee wordt beschreven wat er gebeurt op het scherm, zoals lichamelijke handelingen, gezichtsuitdrukkingen, kostuums, omgevingen en scèneovergangen.

• Het is beschikbaar voor de meeste Netflix Originals en veel andere series en films. We werken continu samen met studio's om het beschikbaar te maken voor meer titels.

• Bekijk alle beschikbare titels met audiodescriptie of zoek de badge voor audiodescriptie AD-badge voor audiodescriptie beschikbaar op de informatiepagina van een titel.

• Bij sommige series zijn audiodescripties niet beschikbaar voor alle seizoenen of afleveringen.

Schakel Audiodescriptie als volgt in of uit:

1. Open Netflix en speel een serie of film af.

2. Voer de aangegeven actie voor je apparaat uit:

Apparaat

Actie

Mobile telefoons of tablets, computers

Tik of klik op het scherm.

Smart-tv, blu-rayspelers, settopboxen, gameconsoles, streaming mediaspelers

Druk op de afstandsbediening op de pijl-omhoog of pijl-omlaag.

Apple TV 2 of Apple TV 3

Houd de middelste knop op de afstandsbediening van je Apple TV ingedrukt.

Apple TV 4 en Apple TV 4K

Veeg omhoog of druk op de pijl-omlaag op de afstandsbediening van je Apple TV.

4. Selecteer Audio en ondertiteling knop voor ondertiteling boven- of onderaan het scherm. Op tv's kan het zijn dat de taalopties onderaan het scherm weergegeven worden zonder het pictogram. Je kunt kiezen uit de weergegeven talen of Overige selecteren om alle taalopties te bekijken.

5. Breng wijzigingen aan in je selecties voor audio of ondertiteling.

Opmerking:
Voorkeuren voor ondertiteling en audio worden niet opgeslagen wanneer de meeste Kids-titels worden gekeken vanuit een profiel voor volwassenen. Ze worden wel opgeslagen wanneer ze worden bekeken vanuit een Kids-profiel. Als je de audio telkens moet resetten wanneer je probeert te kijken, speel dan 2 tot 3 minuten een titel af met een leeftijdsclassificatie voor tieners of hoger om jouw voorkeurstaal voor audio in te stellen. Hierdoor worden je instellingen opgeslagen voor als je later wilt kijken.

Kies de audiotrack waarbij Audiodescriptie in de titel staat om de optie in te schakelen, of kies een audiotrack waarbij de optie er niet staat om deze uit te schakelen.