Audiobeschrijving voor series en films

Audiobeschrijving is een optionele vertelmethode waarmee wordt beschreven wat er gebeurt op het scherm, zoals lichamelijke handelingen, gezichtsuitdrukkingen, kostuums, omgevingen en scèneovergangen.

• Het is beschikbaar voor de meeste Netflix Originals en veel andere series en films. We werken continu samen met studio's om het beschikbaar te maken voor meer titels.

• Bekijk beschikbare titels met audiobeschrijving.

• Bij sommige series zijn audiobeschrijvingen niet beschikbaar voor alle seizoenen of afleveringen.

Schakel Audiobeschrijving als volgt in of uit:

1. Open Netflix.

2. Selecteer een serie of film.

3. Tik tijdens het afspelen ergens op het scherm.

Apparaat

Actie

Mobile telefoons of tablets, computers

Tik of klik op het scherm.

Smart-tv, blu-rayspelers, settopboxen, gameconsoles, streaming mediaspelers

Druk op de afstandsbediening op pijl-omhoog of pijl-omlaag.

Apple TV 2 of Apple TV 3

Houd de middelste knop op de Apple TV-afstandsbediening ingedrukt.

Apple TV 4 en Apple TV 4K

Swipe omlaag op de Apple TV-afstandsbediening.

4. Selecteer Dialoog boven- of onderaan het scherm. Op tv's kan het zijn dat de taalopties onderaan het scherm weergegeven worden zonder het pictogram. Je kunt kiezen uit de weergegeven talen of Overige selecteren om alle taalopties te bekijken.

5. Breng wijzigingen aan in de selecties voor audio of ondertiteling.

Opmerking:
Voorkeuren voor ondertiteling en audio worden niet opgeslagen wanneer de meeste Kids-titels worden gekeken vanuit een profiel voor volwassenen. Ze worden wel opgeslagen wanneer ze worden bekeken vanuit een Kids-profiel.

Kies de audiotrack waarbij Audiobeschrijving in de titel staat om de optie in te schakelen, of kies een audiotrack waarbij de optie er niet staat om deze uit te schakelen.