Toegankelijkheid op Netflix

Je kunt regelen hoe je Netflix opent en kijkt. We bieden de volgende toegankelijkheidsopties om mensen met een auditieve, visuele of fysieke beperking te helpen.

Luisterhulpsystemen

Je kunt via allerlei hulpmiddelen luisteren naar series en films die je kijkt, zoals een headset, hoortoestel, koptelefoon of netlus.

Audiodescripties

Audiodescripties geven meer details over wat er gebeurt op het scherm, zoals gezichtsuitdrukkingen, fysieke acties en veranderingen in scènes. Op Netflix zijn allerlei series en films beschikbaar met audiodescripties.

Helderheidsknoppen

Verhoog of verlaag de helderheid van een serie of film wanneer je deze op een mobiel apparaat kijkt.

Knoppen voor tekstgrootte

Werk instellingen in je mobiele iOS- of Android-apparaat bij als je een grotere tekstgrootte wilt weergeven.

Sneltoetsen

Je kunt het afspelen van series en films bedienen via sneltoetsen op je computer. Voorbeelden hiervan zijn afspelen/pauzeren, terugspoelen en vooruitspoelen, maar je kunt ook de schermgrootte en het volume regelen met sneltoetsen.

Bediening afspeelsnelheid

Verhoog of verlaag de afspeelsnelheid van een serie of film wanneer je deze op een mobiel apparaat kijkt.

Schermlezers

Je kunt op Netflix navigeren met veelgebruikte schermlezers waarmee tekst wordt omgezet in spraak.

Ondertiteling en closed captions

Met Ondertiteling worden dialogen weergegeven als tekst zodat je kunt meelezen op het scherm. Closed captions bevatten niet alleen de gesproken tekst, maar beschrijven ook de geluiden die te horen zijn in series of films. Je kunt het lettertype, de tekstgrootte, de schaduw en de achtergrondkleur van ondertiteling en captions wijzigen. Neem contact met ons op als je vragen of opmerkingen over closed captions op Netflix hebt.

Spraakopdrachten

Je kunt series en films zoeken en afspelen door spraakopdrachten te gebruiken op Netflix. Bij veel spraakgestuurde afstandsbedieningen en assistenten kun je alleen jouw stem gebruiken.