Audiodescripties kunnen niet worden uitgeschakeld

Als je audiodescripties niet kunt uitschakelen, wijst dit meestal op een instelling op je apparaat die moet worden gewijzigd.

Volg de stappen op je apparaat om het probleem op te lossen.

Apple TV 2 of Apple TV 3

1. Selecteer Instellingen in het startscherm van je apparaat.

2. Selecteer Algemeen.

3. Selecteer Toegankelijkheid.

4. Selecteer Videobeschrijvingen.

5. Selecteer nogmaals Videobeschrijvingen om de functie uit te schakelen.

6. Keer terug naar de Netflix-app en start een serie of film.

7. Houd terwijl een serie of film wordt afgespeeld de knop Select op de afstandsbediening van de Apple TV ingeschakeld.

8. Controleer of de audio-optie die je hebt geselecteerd geen Audiodescriptie bevat.

9. Druk op de afstandsbediening van de Apple TV op Menu.

Speel de serie of film ten minste vijf minuten af om de instellingen op te slaan.

Apple TV 4 of Apple TV 4K

1. Selecteer Instellingen in het startscherm van je apparaat.

2. Selecteer Algemeen > Toegankelijkheid > Audiodescriptie.

3. Wijzig de instelling in Uit.

4. Keer terug naar de Netflix-app en start een serie of film.

5. Veeg terwijl een serie of film wordt afgespeeld omlaag over de afstandsbediening van de Apple TV.

6. Selecteer rechtsonder Audio Audiopictogram.

7. Kies een andere optie dan Audiodescriptie en selecteer Klaar.

8. Speel de serie of film ten minste vijf minuten af om deze instelling op te slaan in je Netflix-profiel.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op Instellingen in het startscherm van je apparaat.

2. Tik aan de linkerkant op Toegankelijkheid.

3. Tik op Audiobeschrijvingen.

4. Controleer of de instelling Audiobeschrijvingen is uitgeschakeld.

5. Keer terug naar de Netflix-app en start een serie of film.

6. Tik terwijl een serie of film wordt afgespeeld ergens op het scherm van het iOS-apparaat.

7. Tik onder aan het scherm op Audio en ondertiteling.

8. Controleer onder Audio of de audio-optie die je hebt geselecteerd geen Audiodescriptie bevat.

9. Tik op Gereed.

10. Speel de serie of film ten minste vijf minuten af om de instellingen op te slaan.