Naliczono opłaty po anulowaniu konta w serwisie Netflix

Jeśli po anulowaniu konta opłata za korzystanie z serwisu jest wciąż naliczana, może to oznaczać, że konto zostało przypadkowo odnowione przez Ciebie lub osobę mającą dostęp do Twojego konta. Jeśli nie możesz wykonać poniższych kroków, skontaktuj się z nami.

Zaloguj się na stronie netflix.com i wykonaj następujące czynności:

  1. Anuluj konto

    • Przejdź na stronę netflix.com/cancelplan.

    • Wybierz opcję Potwierdź anulowanie. Konto zostanie zamknięte wraz z końcem Twojego bieżącego okresu rozliczeniowego. Nie pobierzemy już od Ciebie żadnej opłaty.

  2. Zmień swoje hasło, aby uniemożliwić innym osobom odnowienie Twojego konta.

    • Przejdź na stronę netflix.com/password i zmień swoje hasło.

    • Koniecznie zaznacz opcję Wymuś ponowne zalogowanie z nowym hasłem na wszystkich urządzeniach. W ten sposób zmienisz obecne hasło i wylogujesz się na wszystkich urządzeniach, na których możesz być jeszcze zalogowany(-a) na swoje konto.


Powiązane artykuły