Så här använder du röststyrda funktioner med Netflix

Många röststyrda enheter och virtuella assistenter kan användas för att styra Netflix.

Röststyrda enheter

Röststyrda enheter har en knapp för röstkommandon på fjärrkontrollen.

Så här använder du ett röstkommando:

1. Tryck på mikrofonknappen på fjärrkontrollen.

2. När enheten lyssnar säger du ett röstkommando som stöds.

Om du är osäker på om din enhet har röststyrning kan du fråga tillverkaren.

Virtuella assistenter

Virtuella assistenter som Amazon Alexa, Apple Siri, Google Assistant och Samsung Bixby kan också användas med Netflix.

Så här använder du röststyrning:

1. Säg assistentens aktiveringsord för att aktivera den. På vissa enheter finns en knapp som kan användas för att aktivera assistenten utan aktiveringsordet.

2. När assistenten lyssnar säger du ett röstkommando som stöds, till exempel ”Hej Bixby, starta Netflix,” eller ”Hej Siri, öppna Netflix.”

Obs!
Alla röststyrda enheter och virtuella assistenter har inte stöd för samtliga röstkommandon i Netflix.

Röstkommandon som stöds

De åtgärder som kan utföras med röstkommandon är:

• Öppna Netflix. Säg ”Starta Netflix” eller ”Öppna Netflix”.

• Sök eller bläddra. Vi rekommenderar att du lägger till ”på Netflix” när du söker efter, bläddrar bland eller spelar upp serier eller filmer.

Om du vill bläddra efter kategori, regissör eller skådespelare följer du de här exemplen:

• ”Visa komedier på Netflix.”

• ”Hitta filmer av Steven Spielberg på Netflix.”

• ”Visa filmer med Tom Cruise på Netflix.”

Så här söker du efter en specifik titel, en viss säsong eller ett enskilt avsnitt:

• ”Hitta Bird Box på Netflix.”

• ”Visa mig Stranger Things på Netflix.”

• Spela upp en serie eller film. Säg namnet på serien eller filmen du vill titta på, till exempel ”Spela upp The Irishman på Netflix.”

• Kontrollera uppspelning. Pausa serien eller filmen du tittar på genom att säga ”Pausa”. Du kan även använda andra styrfunktioner som ”spela upp”, ”spola framåt” och ”spola bakåt”.

Obs!
Om du har problem med röstkommandon kan du kontakta enhetens tillverkare.