Hur man använder en mobil enhet för att titta på Netflix på en tv

Du kan ansluta din mobila Android- eller Apple-enhet till många tv-apparater. Genom att ansluta en mobil enhet kan du använda din tv för att visa innehållet som spelas upp på Netflix mobilapp, eller använda din mobila enhet som en fjärrkontroll. Nedan hittar du olika sätt att ansluta din mobila enhet till tv:n.

Android-mobil eller Android-surfplatta

Anslut med inbyggd Chromecast (tidigare Google Cast)

Tv-apparater med inbyggd Chromecast låter dig casta från din mobila enhet till tv:n. Inbyggd Chromecast är tillgänglig på tv-apparater från Philips, Polaroid, Sharp, Skyworth, Soniq, Sony, Toshiba och Vizio.

Så här gör du för att casta från din mobila enhet med Android:

1. Öppna Netflix-appen på din mobila enhet och logga in.

2. I det övre eller nedre högra hörnet på skärmen trycker du på Casta Chromecast-ikon.

3. Välj enheten du vill använda för att titta på serien eller filmen.

4. Välj en serie eller film och tryck på Spela upp (Play).

Du kan snabbspola framåt och bakåt, pausa, samt ändra inställningarna för ljud och undertexter från din mobila enhet.

Anslut med Netflix-skärm 2

Netflix-appen på din mobila enhet kan synkroniseras med vissa tv-apparater och streamingspelare, så att du kan använda surfplattan eller mobilen för att styra din Netflix-upplevelse.

Så här gör du för att använda din mobila enhet med Android som fjärrkontroll:

1. Anslut din mobila enhet till samma Wi-Fi-nätverk som din tv.

2. Starta Netflix-appen på både din tv och din mobila enhet.

3. Logga in på samma Netflix-konto på både din tv och din mobila enhet.

4. Välj ikonen Cast Cast-ikon i övre eller nedre högra hörnet av skärmen.

5. Välj enheten du vill använda för att titta på serien eller filmen.

6. Välj en serie eller film som du vill titta på och tryck på Spela upp (Play).

Nu kan du snabbspola framåt och bakåt, pausa, samt ändra inställningarna för ljud och undertexter från din mobila enhet.

Anslut med en extern kabel

Mobila enheter kan använda en kabel för att ansluta direkt till en tv och visa det innehåll som spelas upp på den mobila enheten. Kabelanslutningarna varierar beroende på den mobila enhetens utgång och tv-ingången.

För att ansluta din Android-mobil eller Android-surfplatta till tv:n behöver du en kabel för att återge innehållet på din mobila enhet på tv:n. De flesta nyare Android-mobiler och Android-surfplattor använder en Type-C-anslutning (även kallad USB-C) eller Type-D-anslutning (Micro HDMI). De flesta nyare tv-apparater använder HDMI-anslutningar, medan äldre tv-apparater kan använda VGA.

När du använder kompatibla anslutningar för att titta på Netflix kan det hända att du märker en skillnad mellan hur streamade och nerladdade titlar visas.

Obs!
Automatisk uppspelning stöds inte med kabelanslutningar.

iPhone, iPad eller iPod touch

Anslut med inbyggd Chromecast (tidigare Google Cast)

Tv-apparater med inbyggd Chromecast låter dig casta från din mobila enhet till tv:n. Inbyggd Chromecast är endast tillgänglig på tv-apparater från Philips, Polaroid, Sharp, Skyworth, Soniq, Sony, Toshiba och Vizio.

Så här gör du för att casta från din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Starta Netflix-appen på din mobila enhet.

2. När du har loggat in väljer du ikonen Cast Chromecast-ikon i övre eller nedre högra hörnet av skärmen.

3. Välj enheten du vill använda för att titta på serien eller filmen.

4. Välj en serie eller film som du vill titta på och tryck på Spela upp (Play).

Nu kan du snabbspola framåt och bakåt, pausa, samt ändra inställningarna för ljud och undertexter från din mobila enhet.

Anslut med Netflix-skärm 2

Netflix-appen på din mobila enhet kan synkroniseras med vissa tv-apparater och streamingspelare, så att du kan använda surfplattan eller mobilen för att styra din Netflix-upplevelse.

1. Anslut din mobila enhet till samma Wi-Fi-nätverk som din tv.

2. Starta Netflix-appen på både din tv och din mobila enhet.

3. Logga in på samma Netflix-konto på både din tv och din mobila enhet.

4. Välj ikonen Cast Cast-ikon i övre eller nedre högra hörnet av skärmen.

5. Välj enheten du vill använda för att titta på serien eller filmen.

6. Välj en serie eller film som du vill titta på och tryck på Spela upp (Play).

Nu kan du snabbspola framåt och bakåt, pausa, samt ändra inställningarna för ljud och undertexter från din mobila enhet.

Anslut med en extern kabel

Mobila enheter kan använda en kabel för att ansluta direkt till en tv och visa det innehåll som spelas upp på den mobila enheten. Kabelanslutningarna varierar beroende på den mobila enhetens utgång och tv-ingången.

För att ansluta en 30-stiftsenhet till din tv behöver du en kompatibel komposit-, komponent- eller HDMI-kabel.

För att ansluta en Lightning-enhet till din tv måste din iPhone, iPad eller iPod touch köra iOS-version 11.2.6 eller senare, och du behöver även en kompatibel HDMI-kabel. Mer information om kompatibla anslutningskablar finns på Apples supportwebbplats.

När du använder en kompatibel anslutningskabel för att titta på Netflix kan det hända att du märker en skillnad mellan hur streamade och nerladdade titlar visas. Streamade titlar gör att bilden kan anpassas efter skärmen. Nerladdade titlar kommer att skärmdubbleras från din iPhone, iPad eller iPod touch, så det kan hända att videon omges av svarta kanter.

Obs!
Kabelanslutningar är inte kompatibla med automatisk uppspelning eller interaktivt innehåll.
Airplay stöds inte längre för användning med Netflix.