Använda Netflix på din Chromecast

Välkommen till Netflix på din Chromecast! Läs den här artikeln för att lära dig om Netflix funktioner och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du är osäker på om din enhet stöder Netflix följer du stegen på fliken Konfigurera Netflix (Set up Netflix) för att försöka hitta Netflix-appen.

Netflix-funktioner
Konfigurera Netflix
Logga ut från Netflix
Netflix i Ultra HD

Netflix är tillgängligt på många Chromecast-enheter. Netflix streamingfunktioner på enheter som stöds inkluderar:

Regioner som stöds:
Chromecast-enheter fungerar med Netflix överallt där Netflix är tillgängligt, men går kanske bara att köpa i dessa regioner.

Navigering:
Med din Chromecast kan du kontrollera Netflix-upplevelsen från din Android-enhet, Apples mobila enheter (iPad, iPhone och iPod touch) eller Netflix webbplats i webbläsaren Chrome när du har installerat tillägget Google Cast.

Enhetskompatibilitet:

• Kompatibelt med iPhone, iPad och iPod touch som har iOS 7.0 eller senare.

• Kompatibelt med smartphones och surfplattor som har Wi-Fi samt Android 4.1 eller senare.

• Kompatibel med webbläsaren Chrome på Windows-, Mac- och Chromebook-datorer

• Chrome-versioner som är äldre än version 51 måste ha tillägget Google Cast installerat

Alla enheter måste ha de senaste uppdateringarna installerade. Du kan uppdatera Netflix-appen från Google Play Store på Android-enheter och från App Store på Apples mobila enheter. Webbläsaren Google Chrome uppdateras automatiskt.

Upplösning:
Chromecast streamar serier och filmer från Netflix i 1080p. Titlar med en HD-symbol kommer att streama högupplöst via internetanslutningar med en överföringshastighet på minst 5 megabit per sekund.

Chromecast Ultra streamar serier och filmer från Netflix i 4K. Titlar med en Ultra HD-symbol kommer att streama högupplöst via internetanslutningar med en överföringshastighet på minst 25 megabit per sekund.

Undertexter och ljud:
Chromecast stöder undertexter, alternativt ljud (dubbning, andra språk) och 5.1 surround-ljud när det är tillgängligt.

Allmän information om Chromecast finns på google.com/chromecast.

På sidan support.google.com/chromecast kan du få hjälp med att komma igång med Chromecast och ansluta den till din tv och/eller ditt Wi-Fi-nätverk.

Alla routrar är inte kompatibla med Google Chromecast. Mer information finns i Googles lista över routrar som stöds.

Om du vill ansluta din Chromecast till ditt Netflix-konto ser du till att den är ansluten till din tv och ditt Wi-Fi-nätverk och följer sedan stegen nedan. Din mobila enhet eller dator måste vara ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som din Chromecast. Gå till support.google.com/chromecast om du vill ha information om eller hjälp med att ansluta Chromecast till din tv och/eller ditt Wi-Fi-nätverk.

1. Starta Netflix-appen på din mobila Android- eller Apple-enhet, eller öppna Netflix webbplats i webbläsaren Chrome.

2. När du har loggat in väljer du ikonen Cast netflix castikon i det övre högra eller nedre högra hörnet av skärmen.

3. Markera din Chromecast-enhet i listan för att starta Netflix-appen på din tv.

4. Välj en serie eller film som du vill titta på och tryck på Spela upp (Play).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Chromecast använder kontoinformationen för Netflix som finns lagrad på din mobila Android- eller Apple-enhet, eller Netflix webbplats i din Chrome-webbläsare. För att koppla från ditt Netflix-konto loggar du bara ut på enheten som du använder för att casta.

Läs följande artiklar om du vill ha specifik information om hur du kopplar från ditt Netflix-konto från din enhet:

Netflix finns tillgängligt i Ultra HD på vissa Chromecast-streamingspelare. För att streama i Ultra HD behöver du:

• En tv som är kompatibel med Ultra HD-streaming från Netflix och är ansluten till din Chromecast via en HDMI-port som stödjer HDCP 2.2 eller senare (vanligtvis HDMI 1-porten).

• Ett abonnemang som stöder streaming i Ultra HD. Se vilket abonnemang du har just nu på netflix.com/ChangePlan.

• En stabil internetanslutning på 25 megabit per sekund eller mer.

• En streamingkvalitet inställd på Hög (High) eller Auto. Mer information om inställningar för videokvalitet finns i artikeln Uppspelningsinställningar.

Följande Chromecast-modeller stöder för närvarande Netflix i Ultra HD:

• Chromecast Ultra

Har du stött på ett problem? Gå till Jag får inte Netflix att fungera på min Chromecast för att få hjälp.