Så här använder du Netflix på din Chromecast

Lär dig mer om Netflix funktioner på Chromecast och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du inte vet om din enhet stöder Netflix följer du stegen i avsnittet Konfigurera Netflix.

Netflix-funktioner
Konfigurera Netflix
Logga ut från Netflix
Netflix i Ultra HD
Netflix i HDR

Regioner som stöds
Netflix är tillgängligt på utvalda Chromecast-enheter i alla regioner där enheten och Netflix-tjänsten finns tillgänglig. På sidan support.google.com/chromecast kan du få hjälp med att komma igång med Chromecast och ansluta den till din tv och/eller ditt Wi-Fi-nätverk.

Navigering

Med Chromecast och Chromecast Ultra kan du styra Netflix från din mobila Android-enhet, mobila Apple-enhet eller dator i webbläsaren Chrome med den senaste versionen av tillägget Google Cast installerat.

Chromecast med Google TV har en medföljande fjärrkontroll och har stöd för röststyrning så att du kan använda Google Assistant för att öppna Netflix och spela upp serier och filmer.

Enhetskompatibilitet

Chromecast och Chromecast Ultra kan konfigureras med Google Home-appen på mobila Android-enheter som kör Android 5.0 eller senare, och mobila Apple-enheter som kör iOS 12.0 eller senare. Alla enheter måste ha de senaste uppdateringarna installerade. Du kan uppdatera Netflix-appen från Google Play Store på Android-enheter och från App Store på Apples mobila enheter. Webbläsaren Google Chrome uppdateras automatiskt.

Obs!
På Googles webbplats finns det mer information om konfiguration och krav för Chromecast-enheter.

Upplösning
Chromecast-enheter kan streama Netflix i högupplösning med snabba internetanslutningar och spelar upp innehåll med högsta möjliga upplösning.

Undertexter och ljud
Chromecast-enheter stöder undertexter, alternativt ljud (dubbning, andra språk) och 5.1-surroundljud när det är tillgängligt. Chromecast med Google TV kan streama utvalda titlar med Dolby Atmos-ljud.

Enhetsserier

Upplösning

Ljud och undertexter

Chromecast

1080p HD

Undertexter, alternativt ljud, 5.1-surroundljud

Chromecast Ultra

4K Ultra HD

Undertexter, alternativt ljud, 5.1-surroundljud

Chromecast med Google TV

4K Ultra HD

Undertexter, alternativt ljud, 5.1-surroundljud, Dolby Atmos

Konfigurera Chromecast eller Chromecast Ultra

Innan du kan konfigurera Netflix på din Chromecast måste du installera och konfigurera appen Google Home på din mobila enhet.

Konfigurera Chromecast eller Chromecast Ultra med Google Home-appen

För information eller hjälp med följande steg, besök support.google.com/chromecast. Du måste göra följande innan du försöker konfigurera Netflix.

1. Koppla in Chromecast.

2. Ladda ner appen Google Home.

3. Anslut din mobila enhet/surfplatta till samma Wi-Fi-nätverk som du tänker använda till att konfigurera din Chromecast-enhet.

4. Öppna appen Google Home och konfigurera Chromecast som en ny enhet.

Obs!
Kontakta Googles kundsupport om du behöver hjälp med att konfigurera Chromecast eller Google Home-appen. Google tillåter inte längre konfigurering av Chromecast på en dator.

Konfigurera Netflix när du har konfigurerat Chromecast eller Chromecast Ultra med Google Home-appen

Starta Netflix-appen på din enhet.

1. När du har loggat in väljer du ikonen Cast netflix castikon i det övre eller nedre högra hörnet av skärmen.

2. Markera din Chromecast i listan över tillgängliga enheter för att starta Netflix-appen på din tv.

3. Välj en serie eller film som du vill titta på och tryck på Spela upp (Play).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

Konfigurera Chromecast med Google TV

Anslut från hemskärmen

Om du vill ansluta din Chromecast med Google TV till ditt Netflix-konto ser du till att du är på Hemskärmen (Home) och följer sedan stegen nedan.

1. Välj Netflix på hemskärmen.

2. Välj Logga in som medlem (Member Sign in).

3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

4. Välj Fortsätt (Continue).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

Anslut med fjärrkontrollen

1. Tryck på Netflix-knappen på din fjärrkontroll.

2. I Netflix-appen väljer du Logga in (Sign In).

3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix och välj sedan Fortsätt (Continue).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

Casta från din enhet

Starta Netflix-appen på din enhet.

1. Välj en serie eller film som du vill titta på och tryck på Spela upp (Play).

2. Välj ikonen Cast netflix castikon på skärmen.

3. Välj Chromecast med Google TV från listan med tillgängliga enheter.

Obs!
Både enheten och Chromecast med Google TV måste vara inloggade på samma Netflix-konto.

Logga ut på Chromecast eller Chromecast Ultra

Chromecast och Chromecast Ultra använder kontoinformationen för Netflix som finns lagrad på din mobila Android- eller Apple-enhet, eller Netflix webbplats i din Chrome-webbläsare. För att koppla från ditt Netflix-konto loggar du bara ut på enheten som du använder för att casta.

Läs följande artiklar om du vill ha specifik information om hur du kopplar från ditt Netflix-konto från din enhet:

Logga ut på Chromecast med Google TV

1. Börja från Netflix hemskärm (Home).

2. Navigera till vänster för att öppna menyn och välj sedan Inställningar (Settings).

• Om du inte ser en meny när du navigerar till vänster kan du istället navigera uppåt och sedan välja Inställningar (Settings) eller kugghjulsikonen kugghjulsikonen.

3. Välj Logga ut (Sign out).

4. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.

5. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Om du inte hittar Inställningar (Settings) eller kugghjulsikonen:

1. I Netflix-appen trycker du in pilknapparna på fjärrkontrollen i följande ordning:
    uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt.

2. Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over), Inaktivera (Deactivate) eller Återställ (Reset).

3. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Netflix är tillgängligt i Ultra HD på vissa Chromecast-modeller. För att streama i Ultra HD behöver du:

• En tv som är kompatibel med Ultra HD-streaming från Netflix och är ansluten till din Chromecast via en HDMI-port som stödjer HDCP 2.2 eller senare (vanligtvis HDMI 1-porten).

• Ett abonnemang som stöder streaming i Ultra HD. Se vilket abonnemang du har just nu på netflix.com/ChangePlan.

• En stabil internetanslutning på 25 megabit per sekund eller mer.

• Streamingkvaliteten är inställd på Auto eller High (Hög).

Följande Chromecast-modeller stöder för närvarande Netflix i Ultra HD:

• Chromecast Ultra

• Chromecast med Google TV

Netflix är tillgängligt i Dolby Vision och HDR på utvalda Chromecast-enheter. För att streama i Dolby Vision eller HDR behöver du:

• En smart-tv som stödjer Netflix och antingen Dolby Vision eller HDR10, samt är ansluten till din enhet via en HDMI-port som stödjer HDCP 2.2 eller senare (vanligtvis HDMI 1-porten).

• Ett Netflix-abonnemang som stöder streaming i Ultra HD.

• En stabil internetanslutning på 25 megabit per sekund eller mer.

• Streamingkvaliteten inställd på Hög (High).

Följande Chromecast-enheter stöder för närvarande Netflix i HDR:

• Chromecast Ultra

• Chromecast med Google TV

Har du stött på ett problem? Gå till Netflix fungerar inte på Chromecast för att få hjälp.