Jag kan inte få Netflix att fungera på min Chromecast.

Med Netflix-appen för Chromecast kan du kontrollera din Netflix-upplevelse direkt från din Apple iOS- eller Android-enhet. Om du använder webbläsaren Google Chrome kan du även skicka Netflix från din dator direkt till din tv.

Behöver du hjälp med att komma igång? Mer information finns i Använda Netflix med Chromecast.

Om du har problem med att konfigurera din Chromecast

• Se till att Chromecast-namnet inte innehåller några specialtecken.
    Specialtecken i Chromecast-namnet (t.ex. emoji-tecken eller apostrofer) förhindrar den från att upptäckas av Netflix-appen.
    För att lösa problemet startar du Chromecast-appen på cast-enheten, välj Chromecast-namnet och ta bort eventuella specialtecken.
    När du har ändrat namnet på din Chromecast startar du om Netflix-appen och letar efter Cast-ikonen när du spelar upp en serie eller film.

• Kontrollera att du har installerat den senaste versionen av iOS eller Android på din mobila enhet.
    Netflix på Chromecast är kompatibelt med iPhone, iPad och iPod som har iOS 7.0 och senare, samt med mobiler och surfplattor som har Wi-Fi och Android 4.0 eller senare.

• Kontrollera att Netflix-appen är uppdaterad.
    Du kan söka efter uppdateringar i App Store eller på Google Play.
    På Android-enheter måste version 2.4 eller senare av Netflix-appen köras.
    På mobila Apple-enheter måste version 4.2 eller senare av Netflix-appen köras.

• Om du använder webbläsaren Chrome, se till att du har den senaste versionen.
    Besök Googles supportsida för att verifiera att du har installerat den senaste versionen av Chrome.

• Kontrollera att din enhet är ansluten till samma trådlösa nätverk som din Chromecast.
    Chromecast måste använda samma Wi-Fi-nätverk för att kunna ansluta.

• Är din router, gateway eller ditt modem inställt på multicast?
    Det borde finnas instruktioner för hur man aktiverar multicast i bruksanvisningen för din router, gateway eller ditt modem.

Om du ser ett felmeddelande där det står att du måste uppdatera Netflix-appen

• Om du använder webbläsaren Chrome, se till att du har den senaste versionen.
    Netflix på Chromecast är kompatibelt med iPhone, iPad och iPod som har iOS 7.0 och senare, samt med mobiler och surfplattor som har Wi-Fi och Android 4.0 eller senare.

Obs!
    Om du har installerat alla tillgängliga uppdateringar för din telefon eller surfplatta som kör Android och fortfarande stöter på detta problem kan det bero på att din enhet inte är kompatibel med Chromecast. Kontrollera med tillverkaren om en nyare version av Android finns tillgänglig för din enhet.
  • Kontrollera att Netflix-appen är uppdaterad.
    Du kan söka efter uppdateringar i App Store eller på Google Play.
    På Android-enheter måste version 2.4 eller senare av Netflix-appen köras.

Obs!
    Om din enhet inte kan hämta Netflix-appen direkt från Google Play Store kan detta innebära att du inte kan använda enheten med Chromecast. Vissa Android-enheter, till exempel en Amazon Fire-surfplatta, kanske inte är kompatibla med Chromecast om de inte kan komma åt Google Play Store. På mobila Apple-enheter måste version 4.2 eller senare av Netflix-appen köras.
  • Följ stegen nedan om du fortfarande stöter på samma fel på iOS:

1. Välj Inställningar (Settings) från Apples hemskärm.

2. Svep neråt tills du hittar Netflix-appen.

3. Välj Netflix.

4. Dra reglaget Återställ (Reset) till läget (On).

5. Tryck på Hemknappen för att återvända till hemskärmen.

6. Välj Netflix.

7. Ange din e-postadress och ditt lösenord och prova Netflix igen.

Om Cast-ikonen saknas när du försöker titta på Netflix