Jag hittar inte Netflix-appen

Du kan ladda ner och installera Netflix-appen från en appbutik på de flesta enheter. Netflix-appen är ofta förinstallerad på nyare tv-apparater och streamingspelare.

Följ dessa steg om du inte hittar Netflix-appen på din enhet, eller om appen saknas i listan över appar eller i appbutiken.

Android-mobil eller Android-surfplatta

Netflix-appen är tillgänglig i Google Play Store, men enbart för enheter med Android OS version 5 eller senare.

Stäng av eller ändra föräldrakontrollsinställningar

Netflix-appen kan vara dold av dina föräldrakontrollsinställningar för Play Store.

Så här ändrar du detta:

1. Öppna appen Play Store.

2. Tryck på din profilikon i det övre högra hörnet.

3. Tryck på Inställningar (Settings) > Familj (Family) > Föräldrakontroller (Parental controls).

• Om föräldrakontroller är på trycker du på reglaget och anger din PIN-kod för att stänga av dem.

Obs!
      Du kan slå på inställningarna igen efter att Netflix installerats. Gå till Googles supportsida för föräldrakontroller på Google Play för att återställa din PIN-kod eller få mer information.
    • Om dina föräldrakontroller är avstängda fortsätter du till nästa steg.

4. Försök hitta Netflix-appen igen.

Rensa cacheminnet för Play Store

1. Öppna appen Inställningar (Settings).

2. Tryck på Appar och aviseringar (Apps & notifications).

3. Tryck på Visa alla appar (See all apps) och bläddra sedan ner till och tryck på Play Store.

4. Tryck på Lagring och cache (Storage & cache).

5. Tryck på Rensa cache (Clear cache) och sedan på Rensa lagring (Clear storage).

6. Försök hitta Netflix-appen igen.

Kontrollera certifieringsstatusen för Play Protect på din enhet

Netflix-appen kanske inte visas om enheten inte är Play Protect-certifierad.

Så här kontrollerar du din enhets Play Protect-status:

1. Öppna appen Play Store.

2. Tryck på din profilikon längst upp till höger.

3. Tryck på Inställningar (Settings) > Om (About).

4. Kontrollera enhetens status under Play Protect-certifiering (Play Protect certification).

Kontakta oss för mer hjälp om du ser att enheten är certifierad.

Om enheten inte är certifierad måste du använda en enhet som stöds för att titta på Netflix. Vi rekommenderar att du kontaktar enhetens tillverkare för att be om en Play Protect-certifierad enhet. Gå till Googles supportsida om Play Protect-certifiering om du vill läsa mer.

Tv-apparat eller tv-ansluten enhet

Om du inte hittar Netflix-appen på din tv, eller på en enhet som är ansluten till din tv, kanske enhetens programvara behöver uppdateras. På de flesta enheter kan du söka efter och installera uppdateringar under menyerna för inställningar eller system. Kontrollera bruksanvisningen för din enhet eller kontakta tillverkaren för att få hjälp med att uppdatera enheten.

Om det inte finns några uppdateringar och enheten redan använder den senaste versionen bör du kontakta tillverkaren av enheten för att få hjälp med följande:

• Kontrollera om Netflix-appen är tillgänglig för din enhet.

• Hitta eller installera Netflix-appen.

Om tillverkaren bekräftar att Netflix-appen inte är tillgänglig för din enhet måste du använda en annan enhet som stöds.

iPhone eller iPad

Kontrollera din iOS-version

Du måste ha en iPhone eller iPad med iOS/iPadOS 16 eller senare för att kunna ladda ner Netflix-appen.

Så här kontrollerar du vilken version du har:

1. Öppna Inställningar (Settings).

2. Bläddra ner och välj Allmänt (General).

3. Välj Om (About).

4. Versionsnumret visas bredvid Version.

Om du använder en tidigare OS-version än 16, och har laddat ner Netflix-appen tidigare, kan du besöka Apples supportwebbplats för instruktioner om hur du laddar ner Netflix-appen igen.

Om du använder en tidigare OS-version än 16 och inte har laddat ner Netflix-appen tidigare måste du använda en annan enhet för att titta på Netflix.

Om iOS-versionen är 16 eller senare går du till nästa steg.

Kontrollera dina inställningar för föräldrakontroller

Det kan hända att Netflix-appen inte visas trots att den är installerad om du använder funktionen Skärmtid för att begränsa appar med åldersgränser. Så här kontrollerar du inställningarna:

Obs!
Om du har ställt in funktionen Skärmtid på ett barns enhet måste du ange PIN-koden för Skärmtid när du följer dessa steg.
  1. Gå till Inställningar (Settings) och tryck på Skärmtid (Screen Time).

2. Tryck på Innehålls- och sekretessbegränsningar (Content & Privacy Restrictions) och tryck sedan på Innehållsbegränsningar (Content Restrictions).

3. Tryck på Appar (Apps). Netflix-appen visas inte om Tillåt inte (Don't Allow) har valts för 4+ eller 9+.

Gå till Ställa in sekretessinställningar med innehålls- och sekretessbegränsningar på Apples supportwebbplats för mer information.

Windows-dator

Om du inte hittar Netflix-appen i Microsoft store följer du Microsofts anvisningar för att åtgärda problem med appar från Microsoft Store.

Om du i stället vill titta på Netflix utan appen kan du gå till netflix.com i en webbläsare som stöds.

Mac-dator

Netflix-appen är endast tillgänglig i App Store för iPhone, iPad och Apple TV.

Du kan titta på Netflix på en Mac genom att gå till www.netflix.com i en webbläsare som stöds.

Chromebook

Netflix-appen är bara tillgänglig på Chromebook-enheter som kan installera Android-appar från Google Play Store. Följ Googles anvisningar för hjälp att hämta Play Store på din Chromebook.

Om din Chromebook stöder Android-appar och du ändå inte hittar Netflix-appen i Play Store följer du de här stegen:

Uppdatera din Chromebook

Följ Googles steg för att uppdatera operativsystemet på Chromebook och prova sedan Netflix igen.

Ändra föräldrakontroller i Google Play Store

Du kan behöva uppdatera dina föräldrakontroller om de döljer Netflix-appen.

1. Öppna appen Play Store.

2. Klicka på din profilikon längst upp till höger.

3. Klicka på Inställningar (Settings) > Familj (Family) > Föräldrakontroller (Parental controls).

• Om föräldrakontroller är på klickar du på reglaget och anger din PIN-kod för att stänga av dem.

Obs!
      Du kan slå på inställningarna igen efter att Netflix installerats. Gå till Googles supportsida för föräldrakontroller på Google Play för att återställa din PIN-kod eller få mer information.
    • Om dina föräldrakontroller är avstängda fortsätter du till nästa steg.

4. Försök hitta Netflix-appen igen.

Apple TV

Om Netflix-appen är installerad och du inte hittar den kan den vara dold eller ligga i en mapp. Följ Apples anvisningar för att ändra hur appar visas på hemskärmen på Apple TV för att lösa problemet.