Jag hittar inte Netflix-appen i appbutiker

Om du inte kan hitta Netflix-appen i App Store på iOS eller Play Store på Android följer du de här stegen.

Android-mobil eller Android-surfplatta

Stäng av eller ändra föräldrakontrollsinställningar

Netflix-appen kan vara dold av dina föräldrakontrollsinställningar för Play Store. Så här ändrar du detta:

1. Öppna appen Play Store.

2. Klicka på din profilikon längst upp till höger.

3. Klicka på Inställningar (Settings) > Familj (Family) > Föräldrakontroller (Parental controls).

• Om föräldrakontroller är på klickar du på reglaget och anger din PIN-kod för att stänga av dem.

Obs!
      Du kan slå på inställningarna igen efter att Netflix installerats. Gå till Googles supportsida för föräldrakontroller på Google Play för att återställa din PIN-kod eller få mer information.
    • Om dina föräldrakontroller är avstängda fortsätter du till nästa steg.

4. Försök hitta Netflix-appen igen.

Rensa cacheminnet för Play Store

1. Öppna appen Inställningar (Settings).

2. Tryck på Appar och aviseringar (Apps & notifications).

3. Tryck på Visa alla appar (See all apps) och bläddra sedan ner till och tryck på Play Store.

4. Tryck på Lagring och cache (Storage & cache).

5. Tryck på Rensa cache (Clear cache) och sedan på Rensa lagring (Clear storage).

6. Försök hitta Netflix-appen igen.

Kontrollera certifieringsstatusen för Play Protect på din enhet

Netflix-appen kanske inte visas i Play Store om din mobil eller surfplatta inte är Play Protect-certifierad.

Så här kontrollerar du din enhets Play Protect-status:

1. Öppna appen Play Store.

2. Tryck på din profilikon längst upp till höger.

3. Tryck på Inställningar (Settings) > Om (About).

4. Under Certifiering för Play Protect (Play Protect certification) visas certifieringsstatusen för din enhet.

Kontakta Netflix kundtjänst om din enhet är certifierad.

Om din enhet inte är certifierad:

• Android version 8.0 eller senare: Prova Googles steg för att Åtgärda problem med Play Protect-certifiering, eller kontakta enhetens tillverkare för att be om en Play Protect-certifierad enhet.

• Android version 4.4.2 till 7.1.2: Fortsätt med stegen nedan.

Obs!
    Om du behöver hjälp med att kontrollera vilken Android-version du har på din enhet kan du gå till Hjälp med Android för att hitta din enhetstillverkares supportwebbplats.

Installera appen direkt från Netflix

Enheter som använder en äldre version av Android eller saknar Play Protect-certifiering kan inte ladda ner Netflix-appen från Play Store. Om det inte går att ladda ner Netflix-appen från Play Store kanske du kan installera en förenklad version av appen direkt från Netflix.

Enheter med en modifierad version av Android kan följa Googles steg för att Åtgärda problem med Play Protect-certifiering.

För att kunna installera appen från Netflix måste din enhet använda Android version 4.4.2 till 7.1.2.

Gör följande på enheten som du vill installera Netflix på:

1. Tryck på Inställningar (Settings).

2. Tryck på Säkerhet (Security).

3. Tryck på rutan bredvid Okända källor: Tillåt installation av appar från andra källor än Play Store (Unknown Sources: Allow installation of apps from sources other than the Play Store).

4. Välj OK för att bekräfta ändringen.

5. Hämta Netflix-appen.

6. Svep nedåt längst upp på skärmen för att hitta nerladdningen.

7. Tryck på filen och tryck sedan på Installera (Install).

8. När du har installerat Netflix-appen går du tillbaka till hemskärmen och öppnar Netflix.

Obs!
    Följ steg 1 till 4 för att ändra tillbaka inställningen.

Chromebook

Stäng av eller ändra föräldrakontrollsinställningar

Netflix-appen kan vara dold av dina föräldrakontrollsinställningar för Play Store. Så här ändrar du detta:

1. Öppna appen Play Store.

2. Klicka på din profilikon längst upp till höger.

3. Klicka på Inställningar (Settings) > Familj (Family) > Föräldrakontroller (Parental controls).

• Om föräldrakontroller är på klickar du på reglaget och anger din PIN-kod för att stänga av dem.

Obs!
      Du kan slå på inställningarna igen efter att Netflix installerats. Gå till Googles supportsida för föräldrakontroller på Google Play för att återställa din PIN-kod eller få mer information.
    • Om dina föräldrakontroller är avstängda fortsätter du till nästa steg.

4. Försök hitta Netflix-appen igen.

Det här ska du göra härnäst

Vi undersöker det här problemet. Kontakta Netflix kundtjänst för att hjälpa oss med vår undersökning.

iPhone, iPad eller iPod touch

Kontrollera din iOS-version

Du måste ha en iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 14.0 eller senare för att kunna ladda ner Netflix-appen

Så här kontrollerar du vilken version du har:

1. Öppna Inställningar (Settings).

2. Bläddra ner och välj Allmänt (General).

3. Välj Om (About).

4. Versionsnumret visas bredvid Version.

Om du använder en tidigare iOS-version än 14.0, och har laddat ner Netflix-appen tidigare, kan du besöka Apples supportsida för instruktioner om hur du laddar ner Netflix-appen igen.

Om din iOS-version är lägre än 14.0, och du inte har laddat ner Netflix-appen tidigare, måste du använda en annan enhet för att titta på Netflix.

Om du använder iOS 14.0 eller senare kan du fortsätta med stegen nedan.

Ändra eller stäng av restriktioner

Obs!
Om du har ställt in funktionen Skärmtid (Screen Time) på ett barns enhet måste du ange lösenkoden innan du ändrar inställningarna.
  1. Öppna Inställningar (Settings).

2. Välj Skärmtid (Screen Time).

3. Välj Innehålls- och sekretessbegränsningar (Content & Privacy Restrictions).

4. Välj iTunes- och App Store-köp (iTunes & App Store Purchases).

5. Välj Installera appar (Installing Apps).

6. Välj Tillåt (Allow).

7. Prova Netflix igen.

Läs artikeln Förstå begränsningar på Apples supportwebbplats för att få mer information om begränsningar på din enhet.

Det här ska du göra härnäst

Vi undersöker det här problemet. Kontakta Netflix kundtjänst för att hjälpa oss med vår undersökning.