Chromecast visas inte i Netflix

När du har tryckt på cast-knappen Chromecast-ikon kan du behöva trycka på Tillåt (Allow) så att Netflix kan identifiera och ansluta till enheter på ditt lokala nätverk.

Om du inte kan se din tv eller Chromecast efter att du tryckt på cast-knappen Chromecast-ikon betyder det att en inställning eller ett nätverksproblem hindrar Netflix från att identifiera din enhet på wifi-nätverket.

Obs!
Följ de här felsökningsstegen i stället om du inte kan hitta cast-knappen Chromecast-ikon någonstans i Netflix-appen.

Följ stegen för din enhet för att lösa problemet.

Android-mobil eller Android-surfplatta

Starta om enheten

1. Stäng av enheten. Om enheten har en strömkabel drar du ur den.

2. Se till att din enhet är helt avstängd, inte i vilo- eller standby-läge.

3. Låt enheten vara avstängd i minst 15 sekunder.

4. Slå på enheten och prova Netflix igen.

Aktivera Cast-inställning

1. Öppna appen Inställningar (Settings) på din mobil eller surfplatta med Android.

2. Tryck på Google > Enhetsanslutningar (Devices & sharing) > Inställningar för Cast (Cast options).

3. Aktivera Gästläge (Guest mode) eller Använd nätverksinformation (Use network information).

4. Prova Netflix igen.

Obs!
Gästläget stängs av automatiskt efter två timmar. Du måste aktivera det igen för att fortsätta titta.

Kontrollera Chromecasts Wi-Fi-nätverk

1. Öppna Google Home-appen på din Android-mobil eller Android-surfplatta. Hämta appen från Google Play Store om du inte har installerat den än.

2. Tryck på Hem-ikonen längst ner till vänster och rulla nedåt tills du hittar din Chromecast.

• Om du inte kan hitta din Chromecast, eller om det ser ut som att den är offline, kan du behöva ansluta den till samma nätverk som din mobil eller surfplatta. Följ Googles steg för att ansluta din Chromecast till ett annat nätverk.

• Om det står att din Chromecast är  (On) så är den ansluten till rätt nätverk.

3. Prova Netflix igen.

iPhone eller iPad

Starta om enheten

1. Stäng av enheten. Om enheten har en strömkabel drar du ur den.

2. Se till att din enhet är helt avstängd, inte i vilo- eller standby-läge.

3. Låt enheten vara avstängd i minst 15 sekunder.

4. Slå på enheten och prova Netflix igen.

Aktivera lokal nätverksåtkomst

För att Netflix ska kunna hitta din Chromecast eller tv på ditt lokala nätverk:

1. Öppna Inställningar (Settings).

2. Leta reda och tryck på Netflix i listan.

3. Se till att inställningen Lokalt nätverk (Local Network) är aktiverad.

Kontrollera Chromecasts Wi-Fi-nätverk

1. Öppna Google Home-appen på din iPhone eller iPad. Hämta appen från App Store om du inte har installerat den än.

2. Tryck på Hem-ikonen längst ner till vänster och rulla nedåt tills du hittar din Chromecast.

• Om du inte kan hitta din Chromecast, eller om det ser ut som att den är offline, kontrollerar du att den är inkopplad och ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som din iPhone eller iPad. Följ Googles steg för att ansluta din Chromecast till rätt nätverk.

• Om det står att din Chromecast är  (On) så är den ansluten till rätt nätverk.

3. Öppna Netflix och försök igen.