Använda Netflix på din Amazon Fire TV/Stick

Välkommen till Netflix på din Amazon Fire TV och Fire TV Stick! Läs den här artikeln för att lära dig om Netflix funktioner och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du är osäker på om din enhet stöder Netflix följer du stegen på fliken Konfigurera Netflix (Set up Netflix) för att försöka hitta Netflix-appen.

Netflix-funktioner
Konfigurera Netflix
Logga ut från Netflix
Netflix i Ultra HD

Regioner som stöds:

Netflix är tillgängligt på Amazon Fire TV och Fire TV Stick i alla regioner där Netflix-tjänsten finns tillgänglig.

Navigering:

På de flesta enheter kan du bläddra igenom rader med serier och filmer på Netflix, bland annat en rad med innehåll från Min lista (My List). Varje rad representerar en kategori (komedi, drama, serier, etc.) som vi föreslår utifrån vad du har tittat på tidigare.

På äldre enheter kanske det inte finns rader med filmkategorier, men du kan bläddra i Min lista (My list) som du kan skapa på Netflix webbplats.

Röstsökning för Amazon Fire TV och Fire Stick stöds för närvarande inte med Netflix-appen.

Upplösning:

De flesta enheter kan streama Netflix i HD med snabba internetanslutningar och spelar upp Netflix med den maximala upplösning som stöds (mer information finns i våra hastighetsrekommendationer för internetanslutningar).

Undertexter och alternativt ljud:

Lär dig hur du aktiverar undertexter, dold text och alternativt ljud (inklusive 5.1-surroundljud) som finns tillgängliga för många serier och filmer. För att ta reda på om din enhet stödjer 5.1-ljud går du till valfri originalserie från Netflix och kontrollerar om alternativet 5.1-ljud finns. Om alternativet inte finns kanske denna funktion inte stöds på din enhet eller så måste den aktiveras. På många enheter kan du anpassa utseendet på undertexter och dold text. Äldre enheter visar undertexter och textning i standardutseende eller så är de inte konfigurerade för att visa undertexter.

Om du vill ansluta din Amazon Fire TV eller Fire TV Stick till ditt Netflix-konto ser du till att du är på Hemskärmen (Home) och följer sedan stegen nedan.

1. Välj Sök (Search) på startskärmen.

2. Skriv Netflix och välj sedan Netflix.

3. Välj Netflix.

4. Välj Gratis (Free) eller Hämta (Download).

5. När nedladdningen är klar väljer du Öppna (Open).

6. Välj Logga in (Sign In).

7. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Om du vill koppla från din Amazon Fire TV eller Fire TV Stick från ditt Netflix-konto öppnar du Hemskärmen (Home) och följer stegen nedan.

1. Välj Inställningar (Settings).

2. Välj Appar (Applications).

3. Välj Hantera alla installerade appar (Manage All Installed Applications).

4. Rulla ner till och välj Netflix.

5. Välj Rensa data (Clear data).

Netflix är tillgängligt i Ultra HD på utvalda Amazon Fire TV-enheter. För att streama i Ultra HD behöver du:

• En tv som är kompatibel med Ultra HD-streaming från Netflix och är ansluten till din Amazon Fire TV via en HDMI-port som stödjer HDCP 2.2 eller senare (vanligtvis HDMI 1-porten).

• Ett abonnemang som stöder streaming i Ultra HD. Se vilket abonnemang du har just nu på netflix.com/ChangePlan.

• En stabil internetanslutning på 25 megabit per sekund eller mer.

• Inställningen för streamingkvalitet är Auto eller Hög (High). Mer information om inställningar för videokvalitet finns i artikeln Uppspelningsinställningar.

Följande Amazon Fire TV-modeller stöder för närvarande Netflix i Ultra HD:

• Amazon Fire TV (Ny version)