Hastighetsrekommendationer för internetanslutning

Nedan hittar du rekommendationer för internethastighet per stream för att spela upp serier och filmer via Netflix.

• 0,5 megabit per sekund – lägsta bredbandshastighet

• 1,5 megabit per sekund – rekommenderad bredbandshastighet

• 3,0 megabit per sekund – rekommenderas för SD-kvalitet

• 5,0 megabit per sekund – rekommenderas för HD-kvalitet

• 25 Mb/s – rekommenderas för Ultra HD-kvalitet

Titta på Netflix i HD

Om du vill titta på Netflix i HD ser du till att du har ett HD-abonnemang och ändrar sedan inställningen för videokvalitet till Auto eller Hög (High). Titlar spelas upp i HD om du har en anslutningshastighet på 5,0 megabit per sekund eller snabbare.

Hantera Netflix bandbreddsanvändning

Högre bildkvalitet använder mer bandbredd än lägre bildkvalitet. Om din internetleverantör tillämpar en begränsning för bandbredd eller data för din internettjänst kan du hantera bandbreddsanvändningen genom att ändra inställningarna för videokvalitet till Låg (Low) eller Medium (Medium) och på så sätt använda mindre data.

Kontrollera din anslutningshastighet

På många enheter kan du kontrollera din anslutningshastighet i Netflix-appen. Följ stegen nedan för att kontrollera din anslutningshastighet.

Obs!
Besök Fast.com för att testa din anslutningshastighet om du använder en mobil enhet eller dator.
  1. Börja från Netflix hemskärm (Home).

2. Navigera upp och välj Inställningar (Settings) eller kugghjulsikonen .

• Om du inte ser kugghjulsikonen stödjer din enhet inte denna funktion.

3. Välj Kontrollera ditt nätverk (Check Your Network).

4. Netflix-appen kontrollerar att du kan ansluta till internet och nå Netflix servrar. Din anslutningshastighet kontrolleras också.

5. När testet är klart ser du om din anslutning uppfyller våra hastighetsrekommendationer för internetanslutningar ovan.

Om anslutningen är långsammare än förväntat kan du prova att felsöka anslutningsproblem för att få högre hastighet.