Netflix-fel NW-2-5

Följ stegen för att åtgärda det här felet.

Smart-tv

Kontrollera din internetanslutning

Prova att använda en annan app på den enhet som ansluter till internet. Du kan även använda enhetens inbyggda anslutningstest som finns i inställningarna.

Om din enhet inte kan ansluta eller visar ett nätverksfel är den eventuellt inte ansluten.

Titta i enhetens bruksanvisning eller kontakta enhetstillverkaren om du behöver hjälp med att ansluta.

Kontrollera att ditt nätverk kan spela upp Netflix

Offentliga nätverk:

Fråga om Netflix är blockerat när du använder Wi-Fi-nätverk på offentliga platser som kaféer, hotell eller skolor.

Privata nätverk:

Se efter om din anslutning är långsammare än våra rekommenderade hastigheter och kontakta din internetleverantör om du behöver hjälp.

Om du ansluter via en trådlös surfzon, eller från ett mobil- eller satellitnätverk, kan det hända att din anslutning är för långsam för att du ska kunna använda Netflix.

Starta om enheten

1. Koppla ur enheten från strömförsörjningen.

2. Tryck en gång på på/av-knappen och vänta 1 minut. Om enheten saknar på/av-knapp, eller om du inte når den, drar du ur kontakten i 3 minuter istället.

3. Anslut enheten till strömförsörjningen igen.

4. Slå på enheten och försök använda Netflix igen.

Starta om ditt hemnätverk

1. Stäng av enheten.

2. Koppla bort modemet och routern från strömförsörjningen.

3. Vänta i 30 sekunder.

4. Koppla in modemet.

5. Vänta i en minut.

6. Koppla in routern.

7. Vänta i en minut.

8. Prova Netflix igen.

Vissa modem eller routrar kan ta längre att återansluta.

Förbättra din Wi-Fi-signal

Så här förbättrar du din Wi-Fi-signal:

• Flytta routern och enheten närmare varandra. Om möjligt, se till att de är i samma rum.

• Flytta routern längre bort från andra trådlösa enheter och apparater.

• Ställ routern på en öppen plats högre upp. Routrar får bättre signal när de står på ett skrivbord eller i en bokhylla.

Kontakta din internetleverantör

Kontakta din internetleverantör. De kan berätta om ditt modem eller din router har konfigurerats på rätt sätt och allt fungerar som det ska.

Digitalbox eller streamingspelare

Kontrollera din internetanslutning

Prova att använda en annan app på den enhet som ansluter till internet. Du kan även använda enhetens inbyggda anslutningstest som finns i inställningarna.

Om din enhet inte kan ansluta eller visar ett nätverksfel är den eventuellt inte ansluten.

Titta i enhetens bruksanvisning eller kontakta enhetstillverkaren om du behöver hjälp med att ansluta.

Kontrollera att ditt nätverk kan spela upp Netflix

Offentliga nätverk:

Fråga om Netflix är blockerat när du använder Wi-Fi-nätverk på offentliga platser som kaféer, hotell eller skolor.

Privata nätverk:

Se efter om din anslutning är långsammare än våra rekommenderade hastigheter och kontakta din internetleverantör om du behöver hjälp.

Om du ansluter via en trådlös surfzon, eller från ett mobil- eller satellitnätverk, kan det hända att din anslutning är för långsam för att du ska kunna använda Netflix.

Starta om enheten

1. Koppla ur enheten från strömförsörjningen.

2. Tryck en gång på på/av-knappen och vänta 1 minut. Om enheten saknar på/av-knapp, eller om du inte når den, drar du ur kontakten i 3 minuter istället.

3. Anslut enheten till strömförsörjningen igen.

4. Slå på enheten och försök använda Netflix igen.

Starta om ditt hemnätverk

1. Koppla ur enheten från strömförsörjningen.

2. Koppla bort modemet och routern från strömförsörjningen.

3. Vänta i 30 sekunder.

4. Koppla in modemet.

5. Vänta i en minut.

6. Koppla in routern.

7. Vänta i en minut.

8. Koppla in din enhet.

9. Prova Netflix igen.

Vissa modem eller routrar kan ta längre att återansluta.

Förbättra din Wi-Fi-signal

Så här förbättrar du din Wi-Fi-signal:

• Flytta routern och enheten närmare varandra. Om möjligt, se till att de är i samma rum.

• Flytta routern längre bort från andra trådlösa enheter och apparater.

• Ställ routern på en öppen plats högre upp. Routrar får bättre signal när de står på ett skrivbord eller i en bokhylla.

Kontakta din internetleverantör

Kontakta din internetleverantör. De kan berätta om ditt modem eller din router har konfigurerats på rätt sätt och allt fungerar som det ska.

Roku

Kontrollera din internetanslutning

Prova att använda en annan app på den enhet som ansluter till internet. Du kan även använda enhetens inbyggda anslutningstest som finns i inställningarna.

Om din enhet inte kan ansluta eller visar ett nätverksfel är den eventuellt inte ansluten.

Titta i enhetens bruksanvisning eller kontakta enhetstillverkaren om du behöver hjälp med att ansluta.

Kontrollera att ditt nätverk kan spela upp Netflix

Offentliga nätverk:

Fråga om Netflix är blockerat när du använder Wi-Fi-nätverk på offentliga platser som kaféer, hotell eller skolor.

Privata nätverk:

Se efter om din anslutning är långsammare än våra rekommenderade hastigheter och kontakta din internetleverantör om du behöver hjälp.

Om du ansluter via en trådlös surfzon, eller från ett mobil- eller satellitnätverk, kan det hända att din anslutning är för långsam för att du ska kunna använda Netflix.

Starta om enheten

1. Stäng av enheten. Om enheten har en strömkabel drar du ur den.

2. Se till att din enhet är helt avstängd, inte i vilo- eller standby-läge.

3. Låt enheten vara avstängd i minst 15 sekunder.

4. Slå på enheten och prova Netflix igen.

Starta om ditt hemnätverk

1. Koppla ur enheten från strömförsörjningen.

2. Koppla bort modemet och routern från strömförsörjningen.

3. Vänta i 30 sekunder.

4. Koppla in modemet.

5. Vänta i en minut.

6. Koppla in routern.

7. Vänta i en minut.

8. Koppla in din enhet.

9. Prova Netflix igen.

Vissa modem eller routrar kan ta längre att återansluta.

Förbättra din Wi-Fi-signal

Så här förbättrar du din Wi-Fi-signal:

• Flytta routern och enheten närmare varandra. Om möjligt, se till att de är i samma rum.

• Flytta routern längre bort från andra trådlösa enheter och apparater.

• Ställ routern på en öppen plats högre upp. Routrar får bättre signal när de står på ett skrivbord eller i en bokhylla.

Kontakta din internetleverantör

Kontakta din internetleverantör. De kan berätta om ditt modem eller din router har konfigurerats på rätt sätt och allt fungerar som det ska.

PlayStation 5

Kontrollera din internetanslutning

Prova att använda en annan app på den enhet som ansluter till internet. Du kan även använda enhetens inbyggda anslutningstest som finns i inställningarna.

Om din enhet inte kan ansluta eller visar ett nätverksfel är den eventuellt inte ansluten.

Titta i enhetens bruksanvisning eller kontakta enhetstillverkaren om du behöver hjälp med att ansluta.

Kontrollera att ditt nätverk kan spela upp Netflix

Offentliga nätverk:

Fråga om Netflix är blockerat när du använder Wi-Fi-nätverk på offentliga platser som kaféer, hotell eller skolor.

Privata nätverk:

Se efter om din anslutning är långsammare än våra rekommenderade hastigheter och kontakta din internetleverantör om du behöver hjälp.

Om du ansluter via en trådlös surfzon, eller från ett mobil- eller satellitnätverk, kan det hända att din anslutning är för långsam för att du ska kunna använda Netflix.

Starta om enheten

1. Koppla ur enheten från strömförsörjningen.

2. Tryck en gång på på/av-knappen och vänta 1 minut. Om enheten saknar på/av-knapp, eller om du inte når den, drar du ur kontakten i 3 minuter istället.

3. Anslut enheten till strömförsörjningen igen.

4. Slå på enheten och försök använda Netflix igen.

Verifiera dina DNS-inställningar

1. Gå till Inställningar inställningar (Settings) på hemskärmen.

2. Välj Nätverk (Network) > Inställningar (Settings) > Konfigurera internetanslutning (Set Up Internet Connection).

3. Välj den typ av anslutning du använder:

• För en trådlös anslutning väljer du ditt Wi-Fi-nätverk > Avancerade inställningar (Advanced Settings).

• För en trådbunden anslutning väljer du Kabelanslutet LAN (Wired LAN) > Avancerade inställningar (Advanced Settings).

4. När du går igenom de inställningar som följer ska du välja dessa alternativ:

• IP-adressinställningar (IP Address Settings) > Automatiskt (Automatic)

• DHCP-värd (DHCP Host) > Specificera inte (Don't Specify)

• DNS-inställningar (DNS Settings) > Automatiskt (Automatic)

• Proxyserver (Proxy Server) > Använd inte (Don't Use)

• MTU-inställningar (MTU Settings) > Automatiskt (Automatic)

5. Välj OK för att testa anslutningen.

6. Prova Netflix igen.

Starta om ditt hemnätverk

1. Stäng av enheten.

2. Koppla bort modemet och routern från strömförsörjningen.

3. Vänta i 30 sekunder.

4. Koppla in modemet.

5. Vänta i en minut.

6. Koppla in routern.

7. Vänta i en minut.

8. Prova Netflix igen.

Vissa modem eller routrar kan ta längre att återansluta.

Det här ska du göra härnäst

Vi undersöker det här problemet. Kontakta Netflix kundtjänst för att hjälpa oss med vår undersökning.

PlayStation 4

Kontrollera din internetanslutning

Prova att använda en annan app på den enhet som ansluter till internet. Du kan även använda enhetens inbyggda anslutningstest som finns i inställningarna.

Om din enhet inte kan ansluta eller visar ett nätverksfel är den eventuellt inte ansluten.

Titta i enhetens bruksanvisning eller kontakta enhetstillverkaren om du behöver hjälp med att ansluta.

Kontrollera att ditt nätverk kan spela upp Netflix

Offentliga nätverk:

Fråga om Netflix är blockerat när du använder Wi-Fi-nätverk på offentliga platser som kaféer, hotell eller skolor.

Privata nätverk:

Se efter om din anslutning är långsammare än våra rekommenderade hastigheter och kontakta din internetleverantör om du behöver hjälp.

Om du ansluter via en trådlös surfzon, eller från ett mobil- eller satellitnätverk, kan det hända att din anslutning är för långsam för att du ska kunna använda Netflix.

Starta om enheten

1. Koppla ur enheten från strömförsörjningen.

2. Tryck en gång på på/av-knappen och vänta 1 minut. Om enheten saknar på/av-knapp, eller om du inte når den, drar du ur kontakten i 3 minuter istället.

3. Anslut enheten till strömförsörjningen igen.

4. Slå på enheten och försök använda Netflix igen.

Verifiera dina DNS-inställningar

1. Öppna huvudmenyn och gå till Inställningar (Settings).

2. Välj Nätverk (Network) > Konfigurera internetanslutning (Set Up Internet Connection).

3. Välj den typ av anslutning du använder:

• Välj Anpassa (Custom) under Använd Wi-Fi (Use Wi-Fi) och välj sedan ditt Wi-Fi-nätverk.

• För Använd en LAN-kabel (Use a LAN Cable) väljer du Anpassa (Custom) > Driftsläge (Operation mode).

4. När du går igenom de inställningar som följer ska du välja dessa alternativ:

• IP-adressinställningar (IP Address Settings) > Automatiskt (Automatic)

• DHCP-värd (DHCP Host) > Specificera inte (Don't Specify)

• DNS-inställningar (DNS Settings) > Automatiskt (Automatic)

• Proxyserver (Proxy Server) > Använd inte (Don't Use)

• MTU-inställningar (MTU Settings) > Automatiskt (Automatic)

5. Välj Testa anslutning (Test Connection).

6. Prova Netflix igen.

Starta om ditt hemnätverk

1. Stäng av enheten.

2. Koppla bort modemet och routern från strömförsörjningen.

3. Vänta i 30 sekunder.

4. Koppla in modemet.

5. Vänta i en minut.

6. Koppla in routern.

7. Vänta i en minut.

8. Prova Netflix igen.

Vissa modem eller routrar kan ta längre att återansluta.

Förbättra din Wi-Fi-signal

Så här förbättrar du din Wi-Fi-signal:

• Flytta routern och enheten närmare varandra. Om möjligt, se till att de är i samma rum.

• Flytta routern längre bort från andra trådlösa enheter och apparater.

• Ställ routern på en öppen plats högre upp. Routrar får bättre signal när de står på ett skrivbord eller i en bokhylla.

Kontakta din internetleverantör

Kontakta din internetleverantör. De kan berätta om ditt modem eller din router har konfigurerats på rätt sätt och allt fungerar som det ska.

PlayStation 3

Kontrollera din internetanslutning

Prova att använda en annan app på den enhet som ansluter till internet. Du kan även använda enhetens inbyggda anslutningstest som finns i inställningarna.

Om din enhet inte kan ansluta eller visar ett nätverksfel är den eventuellt inte ansluten.

Titta i enhetens bruksanvisning eller kontakta enhetstillverkaren om du behöver hjälp med att ansluta.

Kontrollera att ditt nätverk kan spela upp Netflix

Offentliga nätverk:

Fråga om Netflix är blockerat när du använder Wi-Fi-nätverk på offentliga platser som kaféer, hotell eller skolor.

Privata nätverk:

Se efter om din anslutning är långsammare än våra rekommenderade hastigheter och kontakta din internetleverantör om du behöver hjälp.

Om du ansluter via en trådlös surfzon, eller från ett mobil- eller satellitnätverk, kan det hända att din anslutning är för långsam för att du ska kunna använda Netflix.

Starta om enheten

1. Koppla ur enheten från strömförsörjningen.

2. Tryck en gång på på/av-knappen och vänta 1 minut. Om enheten saknar på/av-knapp, eller om du inte når den, drar du ur kontakten i 3 minuter istället.

3. Anslut enheten till strömförsörjningen igen.

4. Slå på enheten och försök använda Netflix igen.

Återställ DNS-inställningar till standardinställningar

1. Öppna huvudmenyn och gå till Inställningar (Settings).

2. Välj Nätverksinställningar (Network Settings) > Internetanslutningsinställningar (Internet Connection Settings) > OK.

3. Välj Anpassa (Custom).

4. Välj den typ av anslutning du använder:

• Välj följande alternativ för Trådlös (Wireless):

• I sektionen WLAN väljer du Ange manuellt (Enter Manually).

• Välj IP-adressinställning (IP Address Setting).

• Om du har en trådbunden anslutning väljer du Automatisk identifiering (Auto-Detect) för Driftsläge (Operation mode).

5. När du går igenom de inställningar som följer ska du välja dessa alternativ:

• IP-adressinställning (IP Address Setting) > Automatiskt (Automatic)

• DHCP-värd (DHCP Host) > Ställ inte in (Do Not Set)

• DNS-inställning (DNS Setting) > Automatiskt (Automatic)

• Proxyserver (Proxy Server) > Använd inte (Do Not Use)

• MTU > Automatiskt (Automatic)

• UPnP > Aktivera (Enable)

6. Tryck på X-knappen för att spara dina inställningar.

7. Välj Testa anslutning (Test Connection).

8. Prova Netflix igen.

Starta om ditt hemnätverk

1. Stäng av enheten.

2. Koppla bort modemet och routern från strömförsörjningen.

3. Vänta i 30 sekunder.

4. Koppla in modemet.

5. Vänta i en minut.

6. Koppla in routern.

7. Vänta i en minut.

8. Prova Netflix igen.

Vissa modem eller routrar kan ta längre att återansluta.

Förbättra din Wi-Fi-signal

Så här förbättrar du din Wi-Fi-signal:

• Flytta routern och enheten närmare varandra. Om möjligt, se till att de är i samma rum.

• Flytta routern längre bort från andra trådlösa enheter och apparater.

• Ställ routern på en öppen plats högre upp. Routrar får bättre signal när de står på ett skrivbord eller i en bokhylla.

Kontakta din internetleverantör

Kontakta din internetleverantör. De kan berätta om ditt modem eller din router har konfigurerats på rätt sätt och allt fungerar som det ska.

Xbox Series X/S

Kontrollera din internetanslutning

Prova att använda en annan app på den enhet som ansluter till internet. Du kan även använda enhetens inbyggda anslutningstest som finns i inställningarna.

Om din enhet inte kan ansluta eller visar ett nätverksfel är den eventuellt inte ansluten.

Titta i enhetens bruksanvisning eller kontakta enhetstillverkaren om du behöver hjälp med att ansluta.

Kontrollera att ditt nätverk kan spela upp Netflix

Offentliga nätverk:

Fråga om Netflix är blockerat när du använder Wi-Fi-nätverk på offentliga platser som kaféer, hotell eller skolor.

Privata nätverk:

Se efter om din anslutning är långsammare än våra rekommenderade hastigheter och kontakta din internetleverantör om du behöver hjälp.

Om du ansluter via en trådlös surfzon, eller från ett mobil- eller satellitnätverk, kan det hända att din anslutning är för långsam för att du ska kunna använda Netflix.

Bekräfta DNS-inställningarna på din Xbox

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna Guiden (Guide).

2. Från menyn Profil och system (Profile & System) väljer du Inställningar (Settings).

3. Välj Allmänt (General) > Nätverksinställningar (Network Settings) > Avancerade inställningar (Advanced Settings) > DNS-inställningar (DNS Settings).

4. Välj Automatiskt (Automatic).

5. Prova Netflix igen.

Starta om ditt hemnätverk

1. Stäng av enheten.

2. Koppla bort modemet och routern från strömförsörjningen.

3. Vänta i 30 sekunder.

4. Koppla in modemet.

5. Vänta i en minut.

6. Koppla in routern.

7. Vänta i en minut.

8. Prova Netflix igen.

Vissa modem eller routrar kan ta längre att återansluta.

Xbox One

Kontrollera din internetanslutning

Prova att använda en annan app på den enhet som ansluter till internet. Du kan även använda enhetens inbyggda anslutningstest som finns i inställningarna.

Om din enhet inte kan ansluta eller visar ett nätverksfel är den eventuellt inte ansluten.

Titta i enhetens bruksanvisning eller kontakta enhetstillverkaren om du behöver hjälp med att ansluta.

Kontrollera att ditt nätverk kan spela upp Netflix

Offentliga nätverk:

Fråga om Netflix är blockerat när du använder Wi-Fi-nätverk på offentliga platser som kaféer, hotell eller skolor.

Privata nätverk:

Se efter om din anslutning är långsammare än våra rekommenderade hastigheter och kontakta din internetleverantör om du behöver hjälp.

Om du ansluter via en trådlös surfzon, eller från ett mobil- eller satellitnätverk, kan det hända att din anslutning är för långsam för att du ska kunna använda Netflix.

Bekräfta DNS-inställningarna på din Xbox

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna Guiden (Guide).

2. Från menyn Profil och system (Profile & System) väljer du Inställningar (Settings).

3. Välj Allmänt (General) > Nätverksinställningar (Network Settings) > Avancerade inställningar (Advanced Settings) > DNS-inställningar (DNS Settings).

4. Välj Automatiskt (Automatic).

5. Prova Netflix igen.

Starta om ditt hemnätverk

1. Stäng av enheten.

2. Koppla bort modemet och routern från strömförsörjningen.

3. Vänta i 30 sekunder.

4. Koppla in modemet.

5. Vänta i en minut.

6. Koppla in routern.

7. Vänta i en minut.

8. Prova Netflix igen.

Vissa modem eller routrar kan ta längre att återansluta.

Förbättra din Wi-Fi-signal

Så här förbättrar du din Wi-Fi-signal:

• Flytta routern och enheten närmare varandra. Om möjligt, se till att de är i samma rum.

• Flytta routern längre bort från andra trådlösa enheter och apparater.

• Ställ routern på en öppen plats högre upp. Routrar får bättre signal när de står på ett skrivbord eller i en bokhylla.

Kontakta din internetleverantör

Kontakta din internetleverantör. De kan berätta om ditt modem eller din router har konfigurerats på rätt sätt och allt fungerar som det ska.

Xbox 360

Kontrollera din internetanslutning

Prova att använda en annan app på den enhet som ansluter till internet. Du kan även använda enhetens inbyggda anslutningstest som finns i inställningarna.

Om din enhet inte kan ansluta eller visar ett nätverksfel är den eventuellt inte ansluten.

Titta i enhetens bruksanvisning eller kontakta enhetstillverkaren om du behöver hjälp med att ansluta.

Kontrollera att ditt nätverk kan spela upp Netflix

Offentliga nätverk:

Fråga om Netflix är blockerat när du använder Wi-Fi-nätverk på offentliga platser som kaféer, hotell eller skolor.

Privata nätverk:

Se efter om din anslutning är långsammare än våra rekommenderade hastigheter och kontakta din internetleverantör om du behöver hjälp.

Om du ansluter via en trådlös surfzon, eller från ett mobil- eller satellitnätverk, kan det hända att din anslutning är för långsam för att du ska kunna använda Netflix.

Bekräfta DNS-inställningarna på din Xbox

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.

2. Gå till Inställningar (Settings) och välj Systeminställningar (System Settings).

3. Välj Nätverksinställningar (Network Settings).

4. Välj ditt nätverk och sedan Konfigurera nätverk (Configure Network).

5. Välj DNS-inställningar (DNS Settings) och sedan Automatiskt (Automatic).

6. Stäng av din Xbox och sätt på den igen.

7. Prova Netflix igen.

Starta om ditt hemnätverk

1. Stäng av enheten.

2. Koppla bort modemet och routern från strömförsörjningen.

3. Vänta i 30 sekunder.

4. Koppla in modemet.

5. Vänta i en minut.

6. Koppla in routern.

7. Vänta i en minut.

8. Prova Netflix igen.

Vissa modem eller routrar kan ta längre att återansluta.

Förbättra din Wi-Fi-signal

Så här förbättrar du din Wi-Fi-signal:

• Flytta routern och enheten närmare varandra. Om möjligt, se till att de är i samma rum.

• Flytta routern längre bort från andra trådlösa enheter och apparater.

• Ställ routern på en öppen plats högre upp. Routrar får bättre signal när de står på ett skrivbord eller i en bokhylla.

Kontakta din internetleverantör

Kontakta din internetleverantör. De kan berätta om ditt modem eller din router har konfigurerats på rätt sätt och allt fungerar som det ska.

Blu-ray-spelare

Kontrollera din internetanslutning

Prova att använda en annan app på den enhet som ansluter till internet. Du kan även använda enhetens inbyggda anslutningstest som finns i inställningarna.

Om din enhet inte kan ansluta eller visar ett nätverksfel är den eventuellt inte ansluten.

Titta i enhetens bruksanvisning eller kontakta enhetstillverkaren om du behöver hjälp med att ansluta.

Kontrollera att ditt nätverk kan spela upp Netflix

Offentliga nätverk:

Fråga om Netflix är blockerat när du använder Wi-Fi-nätverk på offentliga platser som kaféer, hotell eller skolor.

Privata nätverk:

Se efter om din anslutning är långsammare än våra rekommenderade hastigheter och kontakta din internetleverantör om du behöver hjälp.

Om du ansluter via en trådlös surfzon, eller från ett mobil- eller satellitnätverk, kan det hända att din anslutning är för långsam för att du ska kunna använda Netflix.

Starta om enheten

1. Koppla ur enheten från strömförsörjningen.

2. Tryck en gång på på/av-knappen och vänta 1 minut. Om enheten saknar på/av-knapp, eller om du inte når den, drar du ur kontakten i 3 minuter istället.

3. Anslut enheten till strömförsörjningen igen.

4. Slå på enheten och försök använda Netflix igen.

Starta om ditt hemnätverk

1. Stäng av enheten.

2. Koppla bort modemet och routern från strömförsörjningen.

3. Vänta i 30 sekunder.

4. Koppla in modemet.

5. Vänta i en minut.

6. Koppla in routern.

7. Vänta i en minut.

8. Prova Netflix igen.

Vissa modem eller routrar kan ta längre att återansluta.

Förbättra din Wi-Fi-signal

Så här förbättrar du din Wi-Fi-signal:

• Flytta routern och enheten närmare varandra. Om möjligt, se till att de är i samma rum.

• Flytta routern längre bort från andra trådlösa enheter och apparater.

• Ställ routern på en öppen plats högre upp. Routrar får bättre signal när de står på ett skrivbord eller i en bokhylla.

Kontakta din internetleverantör

Kontakta din internetleverantör. De kan berätta om ditt modem eller din router har konfigurerats på rätt sätt och allt fungerar som det ska.