Netflix-fel NW-2-5

Du kan få det här meddelandet på din tv eller streamingenhet när du försöker öppna Netflix:

Ett fel har uppstått med Netflix. Försöker igen om [X] sekunder.
Kod: NW-2-5

Felkod NW-2-5 betyder att det tog för lång tid för enheten att ansluta till Netflix. Det här tyder oftast på ett internetanslutningsproblem hos din enhet eller ditt hemnätverk.

Följ stegen nedan för att åtgärda problemet. Om problemet kvarstår efter att du följt dessa steg måste du kontakta din internetleverantör.

Prova de här alternativen för att kontrollera enhetens anslutning:

• På felskärmen väljer du Mer information (More Details) > Kontrollera ditt nätverk (Check your network). Om du ser en röd kryssikon någonstans på skärmen är enheten troligtvis inte ansluten.

• Prova en annan app som behöver internet eller kör ett nätverkstest från inställningsmenyn om en sådan finns. Om andra appar inte heller fungerar eller om nätverkstestet misslyckas är enheten troligtvis inte ansluten.

Om enheten är ansluten men problemen kvarstår läser du vidare för att kontrollera om det är nätverkstypen som är orsaken.

• Offentliga eller delade Wi-Fi-nätverk på exempelvis hotell eller i lägenhetskomplex kanske används av för många människor på samma gång, eller så kan streamingtjänster som Netflix vara blockerade. Prova att be nätverkets ägare eller administratör om hjälp.

• Vissa mobil-, satellit- eller hotspot-anslutningar kan vara för långsamma för att kunna hantera stabil streaming. Fråga din internetleverantör om nätverket har stöd för streamande video.

Obs!Eftersom olika enheter och hemnätverk ansluter till internet och åtgärdar nätverksproblem på olika sätt kan Netflix kundtjänst inte hjälpa till med detta på din enhet.

Om du startar om enheten startas även Netflix om, vilket kan åtgärda vanliga fel och problem.

1. Koppla ur enheten från strömförsörjningen.

2. Vänta i minst 15 sekunder. Vänta istället i 3 minuter om du använder en digitalbox.

3. Anslut enheten till strömförsörjningen igen.

4. Slå på enheten och försök använda Netflix igen.

När du startar om nätverksboxen begär enheten en ny anslutning, rensar gamla data och åtgärdar vanliga anslutningsproblem.

1. Stäng av din enhet och dra sedan ut strömsladdarna på ditt modem och din router.

2. Vänta i 30 sekunder och anslut sedan ditt modem och din router igen.

3. Vänta i en minut och sätt på din enhet igen.

4. Prova Netflix igen.

Obs!Vissa enheter, modem eller routrar kan ta längre tid att återansluta till internet.

Hoppa över det här steget om det är för svårt eller omöjligt att flytta routern eller om enheten använder en Ethernetkabel.

Om enheten inte får en stark Wi-Fi-signal från routern kommer anslutningen att vara mindre stabil och kan orsaka problem.

Här följer några sätt att förbättra din Wi-Fi-anslutning:

• Flytta routern närmare enheten eller till en central plats i ditt hem.

• Flytta routern från golvet och ställ den på en upphöjd yta, till exempel ett bord eller en bokhylla.

• Flytta routern bort från andra trådlösa enheter och apparater av metall, till exempel kylskåp och mikrovågsugnar.

• Placera en trådlös repeater i samma rum som enheten.

• Be internetleverantören att uppdatera routerns inbyggda programvara eller uppgradera den till en nyare modell.

De här stegen gäller för PlayStation- och Xbox-spelkonsoler. Hoppa över de här stegen om du använder en annan enhet.

Om dina DNS-inställningar är felaktiga kanske inte enheten kan hitta Netflix servrar, vilket kan orsaka tidsgränsrelaterade nätverksfel.

Ändra DNS-inställningarna genom att följa stegen för din konsol:

1. Gå till hemskärmen och välj sedan Inställningar (Settings).

2. Välj Nätverk (Network) > Konfigurera internetanslutning (Set Up Internet Connection).

3. Välj den typ av anslutning du använder:

• Välj Anpassa (Custom) under Använd Wi-Fi (Use Wi-Fi) och välj sedan ditt Wi-Fi-nätverk.

• För Använd en LAN-kabel (Use a LAN Cable) väljer du Anpassa (Custom) > Driftsläge (Operation mode).

4. När du går igenom de inställningar som följer ska du välja dessa alternativ:

• IP-adressinställningar (IP Address Settings) > Automatiskt (Automatic)

• DHCP-värd (DHCP Host) > Specificera inte (Don't Specify)

• DNS-inställningar (DNS Settings) > Automatiskt (Automatic)

• Proxyserver (Proxy Server) > Använd inte (Don't Use)

• MTU-inställningar (MTU Settings) > Automatiskt (Automatic)

5. Välj Testa anslutning (Test Connection).

6. Prova Netflix igen.

1. Välj Inställningar (Settings).

2. Välj Nätverksinställningar (Network Settings) > Internetanslutningsinställningar (Internet Connection Settings) > OK.

3. Välj Anpassa (Custom).

4. Välj den typ av anslutning du använder:

• Välj följande alternativ för Trådlös (Wireless):

• I sektionen WLAN väljer du Ange manuellt (Enter Manually).

• Välj IP-adressinställning (IP Address Setting).

• Om du har en trådbunden anslutning väljer du Automatisk identifiering (Auto-Detect) för Driftsläge (Operation mode).

5. När du går igenom de inställningar som följer ska du välja dessa alternativ:

• IP-adressinställning (IP Address Setting) > Automatiskt (Automatic)

• DHCP-värd (DHCP Host) > Ställ inte in (Do Not Set)

• DNS-inställning (DNS Setting) > Automatiskt (Automatic)

• Proxyserver (Proxy Server) > Använd inte (Do Not Use)

• MTU > Automatiskt (Automatic)

• UPnP > Aktivera (Enable)

6. Tryck på X-knappen för att spara dina inställningar.

7. Välj Testa anslutning (Test Connection).

8. Prova Netflix igen.

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna Guiden (Guide).

2. I menyn Profil och system (Profile & system) väljer du Inställningar (Settings).

3. Välj Allmänt (General) > Nätverksinställningar (Network Settings) > Avancerade inställningar (Advanced Settings) > DNS-inställningar (DNS Settings).

4. Välj Automatisk (Automatic).

5. Prova Netflix igen.

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.

2. Gå till Inställningar (Settings) och välj Systeminställningar (System Settings).

3. Välj Nätverksinställningar (Network Settings).

4. Välj ditt nätverk och sedan Konfigurera nätverk (Configure Network).

5. Välj DNS-inställningar (DNS Settings) och sedan Automatiskt (Automatic).

6. Stäng av din Xbox och sätt på den igen.

7. Prova Netflix igen.

Kontakta internetleverantören för hjälp med DNS-problem om de här stegen inte fungerar.

Det här kan hända om det är problem med den server för domännamnssystem (DNS) som din enhet ansluter till. Om du vill ha hjälp med att lösa ett DNS-problem måste du kontakta din internetleverantör.

Be din internetleverantör att göra följande:

• Säkerställ att enheten kan ansluta till följande Netflix-adresser:

• secure.netflix.com

• appboot.netflix.com

• uiboot.netflix.com

• fast.com

• Kontrollera om det finns några DNS-problem med ditt modem, din router, din enhet eller leverantörens DNS-servrar.

• Prova att använda en annan DNS-server för att se om det löser problemet.

Vi rekommenderar att du provar Netflix igen för att säkerställa att problemet är löst innan du avslutar samtalet med internetleverantören.

Om du har följt instruktionerna men problemet kvarstår ska du kontakta din internetleverantör för att få hjälp med att åtgärda anslutningsproblemet.

Din internetleverantör kan göra följande:

• Kontrollera om internet ligger nere i ditt område.

• Åtgärda vanliga problem med routern, modemet eller felaktiga nätverksinställningar.

• Starta om eller återställa din nätverksanslutning.

Berätta följande för din internetleverantör:

• Om problemet gäller en enda enhet eller alla enheter som använder samma nätverk.

• Om enheten ansluter via Wi-Fi eller direkt med en kabel.

Gör följande innan du avslutar samtalet med din internetleverantör:

• Använd en webbläsare för att gå till fast.com och testa din internethastighet och anslutningen till Netflix.

• Prova att spela upp någonting på Netflix igen för att säkerställa att problemet är åtgärdat.