Netflix-fel NW-2-5

Ett fel har uppstått med Netflix. Försöker igen om [X] sekunder.
Kod: NW-2-5

Det här felet inträffar när ett nätverksproblem hindrar din enhet från att nå Netflix.

Så här åtgärdar du problemet:

Kontrollera din internetanslutning

Du kan testa enhetens anslutning genom att prova en annan app som använder internet. På vissa enheter kan du testa nätverket under enhetens inställningar.

Om andra appar inte heller fungerar, eller om du ser ett nätverksfel, innebär det vanligtvis att enheten inte är ansluten.

Obs!
Eftersom olika enheter ansluter till internet och felsöker nätverket på olika sätt har Netflix kundtjänst inte möjlighet att hjälpa till med detta på din enhet.

Om du vill se hur anslutningen går till på din enhet:

• Läs instruktionerna eller användarhandboken som du fick med enheten.

• Kontakta enhetens tillverkare för att få hjälp att ansluta enheten till internet.

Om enheten är ansluten men problemen kvarstår följer du nedanstående steg.

Kontrollera att ditt nätverk kan spela upp Netflix

Offentliga nätverk:

Fråga om Netflix är blockerat när du använder Wi-Fi-nätverk på offentliga platser som kaféer, hotell eller skolor.

Privata nätverk:

Se efter om din anslutning är långsammare än våra rekommenderade hastigheter och kontakta din internetleverantör om du behöver hjälp.

Om du ansluter via en trådlös surfzon, eller från ett mobil- eller satellitnätverk, kan det hända att din anslutning är för långsam för att du ska kunna använda Netflix.

Starta om ditt hemnätverk

1. Stäng av din enhet och dra sedan ut strömsladdarna på ditt modem och din router.

2. Vänta i 30 sekunder och anslut sedan ditt modem och din router igen.

3. Vänta i en minut och sätt på din enhet igen.

4. Prova Netflix igen.

Obs!
Vissa enheter, modem eller routrar kan ta längre tid att återansluta till internet.

Starta om enheten

1. Stäng av enheten. Om enheten har en strömkabel drar du ur den.

2. Se till att din enhet är helt avstängd, inte i vilo- eller standby-läge.

3. Låt enheten vara avstängd i minst 15 sekunder.

4. Slå på enheten och prova Netflix igen.

Förbättra din Wi-Fi-signal

Så här förbättrar du din Wi-Fi-signal:

• Flytta routern och enheten närmare varandra. Om möjligt, se till att de är i samma rum.

• Flytta routern längre bort från andra trådlösa enheter och apparater.

• Ställ routern på en öppen plats högre upp. Routrar får bättre signal när de står på ett skrivbord eller i en bokhylla.

Återställ till standardinställningar för anslutning

Om du har ändrat anslutningsinställningarna på din enhet måste du återställa dem till standardinställningarna.

Detta kan gälla följande inställningar:

• Anpassade modeminställningar.

• VPN- eller proxyinställningar.

• Anpassade DNS-inställningar.

Kontakta enhetstillverkaren om du behöver hjälp med att ändra dessa inställningar.

När du har återställt dessa inställningar provar du Netflix igen.

Följ felsökningsstegen för din enhet om stegen ovan inte löste problemet.

Spelkonsoler

PlayStation 3

Kontrollera DNS-inställningarna på din PlayStation

1. Välj Inställningar (Settings).

2. Välj Nätverksinställningar (Network Settings) > Internetanslutningsinställningar (Internet Connection Settings) > OK.

3. Välj Anpassa (Custom).

4. Välj den typ av anslutning du använder:

• Välj följande alternativ för Trådlös (Wireless):

• I sektionen WLAN väljer du Ange manuellt (Enter Manually).

• Välj IP-adressinställning (IP Address Setting).

• Om du har en trådbunden anslutning väljer du Automatisk identifiering (Auto-Detect) för Driftsläge (Operation mode).

5. När du går igenom de inställningar som följer ska du välja dessa alternativ:

• IP-adressinställning (IP Address Setting) > Automatiskt (Automatic)

• DHCP-värd (DHCP Host) > Ställ inte in (Do Not Set)

• DNS-inställning (DNS Setting) > Automatiskt (Automatic)

• Proxyserver (Proxy Server) > Använd inte (Do Not Use)

• MTU > Automatiskt (Automatic)

• UPnP > Aktivera (Enable)

6. Tryck på X-knappen för att spara dina inställningar.

7. Välj Testa anslutning (Test Connection).

8. Prova Netflix igen.

Kontakta din internetleverantör

Det här kan hända om det är problem med den server för domännamnssystem (DNS) som din enhet ansluter till. Om du vill ha hjälp med att lösa ett DNS-problem måste du kontakta din internetleverantör.

Be din internetleverantör att göra följande:

• Säkerställ att enheten kan ansluta till följande Netflix-adresser:

• secure.netflix.com

• appboot.netflix.com

• uiboot.netflix.com

• fast.com

• Kontrollera om det finns några DNS-problem med ditt modem, din router, din enhet eller leverantörens DNS-servrar.

• Prova att använda en annan DNS-server för att se om det löser problemet.

Vi rekommenderar att du provar Netflix igen för att säkerställa att problemet är löst innan du avslutar samtalet med internetleverantören.

PlayStation 4

Kontrollera DNS-inställningarna på din PlayStation

1. Gå till hemskärmen och välj sedan Inställningar (Settings).

2. Välj Nätverk (Network) > Konfigurera internetanslutning (Set Up Internet Connection).

3. Välj den typ av anslutning du använder:

• Välj Anpassa (Custom) under Använd Wi-Fi (Use Wi-Fi) och välj sedan ditt Wi-Fi-nätverk.

• För Använd en LAN-kabel (Use a LAN Cable) väljer du Anpassa (Custom) > Driftsläge (Operation mode).

4. När du går igenom de inställningar som följer ska du välja dessa alternativ:

• IP-adressinställningar (IP Address Settings) > Automatiskt (Automatic)

• DHCP-värd (DHCP Host) > Specificera inte (Don't Specify)

• DNS-inställningar (DNS Settings) > Automatiskt (Automatic)

• Proxyserver (Proxy Server) > Använd inte (Don't Use)

• MTU-inställningar (MTU Settings) > Automatiskt (Automatic)

5. Välj Testa anslutning (Test Connection).

6. Prova Netflix igen.

Kontakta din internetleverantör

Det här kan hända om det är problem med den server för domännamnssystem (DNS) som din enhet ansluter till. Om du vill ha hjälp med att lösa ett DNS-problem måste du kontakta din internetleverantör.

Be din internetleverantör att göra följande:

• Säkerställ att enheten kan ansluta till följande Netflix-adresser:

• secure.netflix.com

• appboot.netflix.com

• uiboot.netflix.com

• fast.com

• Kontrollera om det finns några DNS-problem med ditt modem, din router, din enhet eller leverantörens DNS-servrar.

• Prova att använda en annan DNS-server för att se om det löser problemet.

Vi rekommenderar att du provar Netflix igen för att säkerställa att problemet är löst innan du avslutar samtalet med internetleverantören.

PlayStation 5

Kontrollera DNS-inställningarna på din PlayStation

1. Gå till hemskärmen och välj sedan Inställningar (Settings).

2. Välj Nätverk (Network) > Konfigurera internetanslutning (Set Up Internet Connection).

3. Välj den typ av anslutning du använder:

• Välj Anpassa (Custom) under Använd Wi-Fi (Use Wi-Fi) och välj sedan ditt Wi-Fi-nätverk.

• För Använd en LAN-kabel (Use a LAN Cable) väljer du Anpassa (Custom) > Driftsläge (Operation mode).

4. När du går igenom de inställningar som följer ska du välja dessa alternativ:

• IP-adressinställningar (IP Address Settings) > Automatiskt (Automatic)

• DHCP-värd (DHCP Host) > Specificera inte (Don't Specify)

• DNS-inställningar (DNS Settings) > Automatiskt (Automatic)

• Proxyserver (Proxy Server) > Använd inte (Don't Use)

• MTU-inställningar (MTU Settings) > Automatiskt (Automatic)

5. Välj Testa anslutning (Test Connection).

6. Prova Netflix igen.

Kontakta din internetleverantör

Det här kan hända om det är problem med den server för domännamnssystem (DNS) som din enhet ansluter till. Om du vill ha hjälp med att lösa ett DNS-problem måste du kontakta din internetleverantör.

Be din internetleverantör att göra följande:

• Säkerställ att enheten kan ansluta till följande Netflix-adresser:

• secure.netflix.com

• appboot.netflix.com

• uiboot.netflix.com

• fast.com

• Kontrollera om det finns några DNS-problem med ditt modem, din router, din enhet eller leverantörens DNS-servrar.

• Prova att använda en annan DNS-server för att se om det löser problemet.

Vi rekommenderar att du provar Netflix igen för att säkerställa att problemet är löst innan du avslutar samtalet med internetleverantören.

Xbox 360

Kontrollera DNS-inställningarna på din Xbox

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.

2. Gå till Inställningar (Settings) och välj Systeminställningar (System Settings).

3. Välj Nätverksinställningar (Network Settings).

4. Välj ditt nätverk och sedan Konfigurera nätverk (Configure Network).

5. Välj DNS-inställningar (DNS Settings) och sedan Automatiskt (Automatic).

6. Stäng av din Xbox och sätt på den igen.

7. Prova Netflix igen.

Kontakta din internetleverantör

Det här kan hända om det är problem med den server för domännamnssystem (DNS) som din enhet ansluter till. Om du vill ha hjälp med att lösa ett DNS-problem måste du kontakta din internetleverantör.

Be din internetleverantör att göra följande:

• Säkerställ att enheten kan ansluta till följande Netflix-adresser:

• secure.netflix.com

• appboot.netflix.com

• uiboot.netflix.com

• fast.com

• Kontrollera om det finns några DNS-problem med ditt modem, din router, din enhet eller leverantörens DNS-servrar.

• Prova att använda en annan DNS-server för att se om det löser problemet.

Vi rekommenderar att du provar Netflix igen för att säkerställa att problemet är löst innan du avslutar samtalet med internetleverantören.

Xbox One

Kontrollera DNS-inställningarna på din Xbox

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna Guiden (Guide).

2. I menyn Profil och system (Profile & system) väljer du Inställningar (Settings).

3. Välj Allmänt (General) > Nätverksinställningar (Network Settings) > Avancerade inställningar (Advanced Settings) > DNS-inställningar (DNS Settings).

4. Välj Automatisk (Automatic).

5. Prova Netflix igen.

Kontakta din internetleverantör

Det här kan hända om det är problem med den server för domännamnssystem (DNS) som din enhet ansluter till. Om du vill ha hjälp med att lösa ett DNS-problem måste du kontakta din internetleverantör.

Be din internetleverantör att göra följande:

• Säkerställ att enheten kan ansluta till följande Netflix-adresser:

• secure.netflix.com

• appboot.netflix.com

• uiboot.netflix.com

• fast.com

• Kontrollera om det finns några DNS-problem med ditt modem, din router, din enhet eller leverantörens DNS-servrar.

• Prova att använda en annan DNS-server för att se om det löser problemet.

Vi rekommenderar att du provar Netflix igen för att säkerställa att problemet är löst innan du avslutar samtalet med internetleverantören.

Xbox Series X/S

Kontrollera DNS-inställningarna på din Xbox

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna Guiden (Guide).

2. I menyn Profil och system (Profile & system) väljer du Inställningar (Settings).

3. Välj Allmänt (General) > Nätverksinställningar (Network Settings) > Avancerade inställningar (Advanced Settings) > DNS-inställningar (DNS Settings).

4. Välj Automatisk (Automatic).

5. Prova Netflix igen.

Kontakta din internetleverantör

Det här kan hända om det är problem med den server för domännamnssystem (DNS) som din enhet ansluter till. Om du vill ha hjälp med att lösa ett DNS-problem måste du kontakta din internetleverantör.

Be din internetleverantör att göra följande:

• Säkerställ att enheten kan ansluta till följande Netflix-adresser:

• secure.netflix.com

• appboot.netflix.com

• uiboot.netflix.com

• fast.com

• Kontrollera om det finns några DNS-problem med ditt modem, din router, din enhet eller leverantörens DNS-servrar.

• Prova att använda en annan DNS-server för att se om det löser problemet.

Vi rekommenderar att du provar Netflix igen för att säkerställa att problemet är löst innan du avslutar samtalet med internetleverantören.

Alla andra enheter

Kontakta din internetleverantör

Om du har följt instruktionerna men problemet kvarstår ska du kontakta din internetleverantör för att få hjälp med att åtgärda anslutningsproblemet.

Din internetleverantör kan göra följande:

• Kontrollera om internet ligger nere i ditt område.

• Åtgärda vanliga problem med routern, modemet eller felaktiga nätverksinställningar.

• Starta om eller återställa din nätverksanslutning.

Berätta följande för din internetleverantör:

• Om problemet gäller en enda enhet eller alla enheter som använder samma nätverk.

• Om enheten ansluter via Wi-Fi eller direkt med en kabel.

Gör följande innan du avslutar samtalet med din internetleverantör:

• Använd en webbläsare för att gå till fast.com och testa din internethastighet och anslutningen till Netflix.

• Prova att spela upp någonting på Netflix igen för att säkerställa att problemet är åtgärdat.