Syntolkning för filmer och tv-serier på Netflix

Syntolkning är en extra berättarmetod som beskriver vad som händer på skärmen, inklusive fysiska handlingar, ansiktsuttryck, kläder, omgivningar och scenförändringar. Kunder kan aktivera syntolkning på samma sätt som de väljer undertexter och alternativt ljud.

Syntolkning finns tillgängligt för de flesta av Netflix originaltitlar samt vissa andra filmer och serier. Vi arbetar med produktionsbolag och andra innehållsägare för att göra syntolkning tillgängligt på fler enheter, inklusive smart-tv-apparater, surfplattor och smartphones.

Titlar som för närvarande har syntolkning finns på netflix.com/browse/audio-description. Vissa serier kanske inte har syntolkning för alla säsonger eller avsnitt.

På följande enheter kan du för närvarande aktivera syntolkning (fler tillkommer snart):

• Mobiler och surfplattor som kör Android

• iPhone- och iPad-enheter med iOS 8.0 eller senare som kör Netflix-appen version 7.1.4 eller senare

• Apple TV med systemversion 7.2 eller senare

• Webbläsare på PC eller Mac

• PlayStation 3 och PlayStation 4

• Xbox 360 och Xbox One

• Roku 3

• Samt många nyare Smart-tv-apparater, Blu-ray-spelare och streamingspelare

Obs!
Se till att hämta och installera alla tillgängliga uppdateringar för att säkerställa att enheten har tillgång till alla tillgängliga funktioner.

Om du behöver hjälp med ditt Netflix-konto eller behöver felsöka ett problem när du tittar på en video eller använder syntolkning kan du kontakta kundtjänst genom att klicka på Starta en chattsession (Start Live Chat) eller Ring oss (Call Us) nedan.