Syntolkning för serier och filmer

Syntolkning är en extra berättarmetod som beskriver vad som händer på skärmen, inklusive fysiska handlingar, ansiktsuttryck, kläder, omgivningar och scenförändringar.

• Det finns tillgängligt för de flesta originaltitlar från Netflix, samt för många andra serier och filmer. Vi samarbetar aktivt med studior för att syntolkning ska göras tillgängligt för fler titlar.

• Se titlar som finns tillgängliga med syntolkning.

• Vissa serier kanske inte har syntolkning för alla säsonger eller avsnitt.

Sätta på eller stänga av syntolkning:

1. Öppna Netflix.

2. Välj en serie eller film.

3. Starta uppspelningen och utför den åtgärd som anges för din enhet:

Enhet

Åtgärd

Mobiler eller surfplattor, datorer

Tryck eller klicka på skärmen

Smart-tv, Blu-ray-spelare, digitalboxar, spelsystem, streamingspelare

Tryck på uppåt- eller nedåtpilen på fjärrkontrollen

Apple TV 2 eller Apple TV 3

Håll ner mittknappen på Apple TV-fjärrkontrollen

Apple TV 4 och Apple TV 4K

Svep nedåt på Apple TV-fjärrkontrollen

4. Välj ikonen Dialog längst upp eller längst ner på skärmen.

5. Gör ändringar av ljud- eller undertextval.

Välj ett ljudspår som har syntolkning i titeln för att aktivera det, eller ett ljudspår utan syntolkning i titeln för att stänga av det.