Syntolkning för serier och filmer

Syntolkning är en extra berättarmetod som beskriver vad som händer på skärmen, inklusive fysiska handlingar, ansiktsuttryck, kläder, omgivningar och scenförändringar.

• Det finns tillgängligt för de flesta originaltitlar från Netflix, samt för många andra serier och filmer. Vi samarbetar aktivt med studior för att syntolkning ska göras tillgängligt för fler titlar.

• Visa alla titlar med syntolkning eller leta efter syntolkningsmärket Märke som visas när syntolkning finns på informationssidan för titeln.

• Vissa serier kanske inte har syntolkning för alla säsonger eller avsnitt.

Sätta på eller stänga av syntolkning:

1. Öppna Netflix och börja spela upp en serie eller film.

2. Utför den åtgärd som anges för din enhet:

Enhet

Åtgärd

Mobiler eller surfplattor, datorer

Tryck eller klicka på skärmen

Smart-tv, Blu-ray-spelare, digitalboxar, spelsystem, streamingspelare

Tryck på uppåt- eller nedåtpilen på fjärrkontrollen.

Apple TV 2 eller Apple TV 3

Håll ner mittknappen på Apple TV-fjärrkontrollen.

Apple TV 4 och Apple TV 4K

Svep uppåt eller tryck på uppåtpilen på din Apple TV-fjärrkontroll.

4. Välj ikonen Ljud och undertexter knappen för undertexter längst upp eller längst ner på skärmen. På tv-apparater kan språkalternativ visas längst ner utan ikonen. Du kan välja bland språken som visas eller välja Annat (Other) för att se alla språkalternativ.

5. Ändra dina inställningar för ljud eller undertexter.

Obs!
Ändringar av ljud och undertexter sparas inte när man tittar på de flesta barntitlar med en vuxenprofil. De sparas när du tittar med en barnprofil. Om du måste återställa ljudet varje gång du ska titta kan du prova att spela upp en titel med åldersgränsen Tonåringar eller högre i ungefär två till tre minuter för att ställa in ljudet på det språk du vill använda. Då sparas dina inställningar.

Välj ett ljudspår som har syntolkning i titeln för att aktivera det, eller ett ljudspår utan syntolkning i titeln för att stänga av det.