Hjälpmedel på Netflix

Du har tillgång till alternativ för att använda och titta på Netflix. Följande hjälpmedelsfunktioner finns tillgängliga för individer med nedsatt hörsel, nedsatt syn eller rörelsehinder.

Hörseltekniska hjälpmedel

Du kan använda många olika typer av hörseltekniska hjälpmedel i form av headset, hörapparater, hörlurar eller halsslingor för att lyssna på de serier eller filmer du tittar på.

Syntolkning

Syntolkning beskriver mer utförligt vad som sker på skärmen, inklusive ansiktsuttryck, fysiska rörelser och scenförändringar. Netflix har ett stort utbud av serier och filmer med syntolkning.

Kontroller för ljusstyrka

Öka eller minska ljusstyrkan för en serie eller film när du tittar på mobila enheter.

Kontroller för teckenstorlek

För att se en större teckenstorlek i Netflix-appen behöver du uppdatera inställningarna på din mobila iOS- eller Android-enhet.

Kortkommandon

Du kan kontrollera uppspelning av serier och filmer via kortkommandon på datorns tangentbord. De funktioner som finns är bland annat spela upp/pausa, spola bakåt, spola framåt, skärmstorlek och volyminställningar.

Kontroller för uppspelningshastighet

Öka eller sänk uppspelningshastigheten för en serie eller film när du tittar på mobila enheter.

Skärmläsare

Du kan navigera på Netflix med flera vanliga skärmläsare som läser upp text.

Undertexter och dold text

Undertexter visar dialogen som text så att du kan läsa den på skärmen. Dold text ger mer information om de ljud som hörs i serier eller filmer utöver dialogen. Du kan ändra typsnitt, storlek, bakgrundsskugga och bakgrundsfärg för undertexter och dold text. Om du har några frågor eller problem med textningen på Netflix får du gärna kontakta oss.

Röstkommandon

Du kan hitta och spela upp serier och filmer genom att säga röstkommandon på Netflix. Många röstaktiverade fjärrkontroller och assistenter gör det möjligt att endast använda din röst.