Hur aktiverar eller inaktiverar jag undertexter, dold text eller alternativt ljud?

På Netflix kan du aktivera och inaktivera undertexter, dold text och alternativt ljud för många serier och filmer. Du kan se vilka filmer och serier som har ljud och undertexter på det språk du föredrar genom att gå till netflix.com/subtitles.

Välj din enhet i listan nedan för att få instruktioner om hur du aktiverar eller inaktiverar dessa funktioner.

Obs!
Eftersom så många olika språk är tillgängliga så visar Netflix bara de 5–7 språk som är mest relevanta för dig under streaming. Nerladdade titlar visar endast de två språk som är mest relevanta för dig. Om det språk du vill använda inte finns går du till Netflix är på fel språk.

Amazon Fire TV/Stick

Så här aktiverar eller inaktiverar du undertexter och alternativt ljud på din Amazon Fire TV/Stick:

1. Starta Netflix-appen.

2. Välj en serie eller film.

3. Tryck på nedpilen på fjärrkontrollen när serien eller filmen spelas upp.

4. Markera ikonen Dialog och bekräfta valet.

5. Välj de alternativ för ljud eller undertexter som du vill använda.

Android-enheter

Android-enheter som stöder Netflix har också stöd för undertexter. Så här aktiverar eller inaktiverar du undertexter eller alternativt ljud på din Android-enhet:

1. Starta Netflix-appen.

2. Välj en serie eller film.

3. Tryck var som helst på skärmen när serien eller filmen spelas upp.

4. Välj ikonen Dialog .

5. Välj de alternativ för ljud eller undertexter som du vill använda.

6. Tryck på OK för att fortsätta uppspelningen.

Obs!
När du tittar på nerladdade titlar kan du bara välja standardalternativen för undertexter och ljud för din region. Om du ställer in språkpreferenser på ditt konto kan du även ha möjlighet att välja motsvarande alternativ för undertexter och ljud om de finns tillgängliga för den titeln.

Apple TV 2 och Apple TV 3

Så här aktiverar eller inaktiverar du undertexter eller alternativt ljud på din Apple TV:

1. Starta Netflix-appen.

2. Välj en serie eller film.

3. Medan serien eller filmen spelas upp håller du ner mittknappen på din Apple TV-fjärrkontroll.

4. Välj de alternativ för ljud eller undertexter som du vill använda.

Apple TV 4 och Apple TV 4K

Så här aktiverar eller inaktiverar du undertexter eller alternativt ljud på din Apple TV:

1. Starta Netflix-appen.

2. Välj en serie eller film.

3. Medan serien eller filmen spelas upp sveper du nedåt på pekplattan på din Apple TV 4-fjärrkontroll.

4. Välj de alternativ för ljud eller undertexter som du vill använda.

Dator

Så här aktiverar eller inaktiverar du undertexter eller alternativt ljud på Netflix.com:

1. Logga in på Netflix.com.

2. Välj en serie eller film.

3. Medan serien eller filmen spelas upp flyttar du musen över skärmen.

4. Klicka på ikonen Dialog .

5. Välj de alternativ för ljud eller undertexter som du vill använda.

Google Chromecast

Obs!
Undertexter måste justeras på den enhet som du använder med din Chromecast.

Så här aktiverar eller inaktiverar du undertexter eller alternativt ljud på din Android- eller Apple iOS-enhet:

1. Starta Netflix-appen.

2. Välj en serie eller film.

3. Tryck var som helst på skärmen när serien eller filmen spelas upp.

4. Välj ikonen Dialog .

5. Välj de alternativ för ljud eller undertexter som du vill använda.

6. Tryck på X eller OK för att fortsätta uppspelningen.

Google TV

Så här aktiverar eller inaktiverar du undertexter eller alternativt ljud på din Google TV:

1. Starta Netflix-appen.

2. Välj en serie eller film.

3. Välj Ljud och undertexter (Audio & Subtitles).

4. Välj de alternativ för ljud eller undertexter som du vill använda.

5. Välj Spela upp (Play).

iPhone, iPad, iPod touch

Så här aktiverar eller inaktiverar du undertexter eller alternativt ljud på din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Starta Netflix-appen.

2. Välj en serie eller film.

3. Tryck var som helst på skärmen när serien eller filmen spelas upp.

4. Välj ikonen Dialog i det övre högra hörnet.

5. Välj de alternativ för ljud eller undertexter som du vill använda.

6. Tryck på X om du vill fortsätta titta.

Obs!
När du tittar på nerladdade titlar kan du bara välja standardalternativen för undertexter och ljud för din region. Om du ställer in språkpreferenser på ditt konto kan du även ha möjlighet att välja motsvarande alternativ för undertexter och ljud om de finns tillgängliga för den titeln.

De flesta Blu-ray-spelare, Smart-tv-apparater och digitalboxar

Så här aktiverar eller inaktiverar du undertexter eller alternativt ljud på de flesta Blu-ray-spelare, smart-tv-apparater och digitalboxar:

1. Starta Netflix-appen.

2. Välj en serie eller film.

3. Välj Ljud och undertexter (Audio & Subtitles) i inställningspanelen.

4. Välj de alternativ för ljud eller undertexter som du vill använda.

5. Tryck på Bakåt-knappen (Back) om du vill gå tillbaka till inställningspanelen.

6. Välj Spela upp (Play).

På nya Blu-ray-spelare, Smart-tv-apparater och digitalboxar går det att ställa in alternativ för Ljud och undertexter (Audio & Subtitles) när en serie eller film spelas upp:

1. Starta Netflix-appen.

2. Välj en serie eller film.

3. Tryck på nedpilen när serien eller filmen spelas upp.

4. Välj ikonen Dialog .

5. Välj de alternativ för ljud eller undertexter som du vill använda.

Obs!
Om du inte kan slutföra stegen ovan stöds inte den här funktionen på din enhet.

Nook

Så här aktiverar eller inaktiverar du undertexter eller alternativt ljud på din Nook:

1. Starta Netflix-appen.

2. Välj en serie eller film.

3. Tryck var som helst på skärmen när serien eller filmen spelas upp.

4. Välj ikonen Dialog .

5. Välj de alternativ för ljud eller undertexter som du vill använda.

6. Tryck på Klar (Done) för att fortsätta uppspelningen.

PlayStation 3

Så här aktiverar eller inaktiverar du undertexter eller alternativt ljud på din PlayStation 3:

1. Starta Netflix-appen.

2. Välj en serie eller film.

3. Tryck på nedpilen på handkontrollen när serien eller filmen spelas upp.

4. Markera ikonen Dialog och bekräfta valet.

5. Välj de alternativ för ljud eller undertexter som du vill använda.

PlayStation 4

Så här aktiverar eller inaktiverar du undertexter eller alternativt ljud på din PlayStation 4:

1. Starta Netflix-appen.

2. Välj en serie eller film.

3. Tryck på nedpilen på handkontrollen när serien eller filmen spelas upp.

4. Markera ikonen Dialog och bekräfta valet.

5. Välj de alternativ för ljud eller undertexter som du vill använda.

Roku

Så här aktiverar eller inaktiverar du undertexter och alternativt ljud på din Roku:

1. Starta Netflix-appen.

2. Välj en serie eller film.

3. Välj Ljud och undertexter (Audio & Subtitles) på beskrivningssidan.

4. Välj de alternativ för ljud eller undertexter som du vill använda.

5. Tryck på Bakåt-knappen (Back) för att återgå till beskrivningssidan.

6. Välj Spela upp (Play).

Obs!
Om du inte kan slutföra stegen ovan stöds inte den här funktionen på din enhet.

På nya Roku-enheter går det att ställa in alternativ för Ljud och undertexter (Audio & Subtitles) när en serie eller film spelas upp:

1. Starta Netflix-appen.

2. Välj en serie eller film.

3. Tryck på nedpilen på fjärrkontrollen när serien eller filmen spelas upp.

4. Välj Ljud och undertexter (Audio & Subtitles).

5. Välj de alternativ för ljud eller undertexter som du vill använda.

Wii

Så här aktiverar eller inaktiverar du undertexter eller alternativt ljud på din Nintendo Wii:

1. Starta Netflix-kanalen.

2. Välj en serie eller film med hjälp av A-knappen.

3. På beskrivningssidan klickar du på ikonen Dialog på höger sida av skärmen.

4. Välj de alternativ för ljud eller undertexter som du vill använda.

5. Välj Spela upp (Play).

Obs!
På Kids-profiler går det för tillfället inte att justera undertexter eller alternativa ljudinställningar.

Wii U

Så här aktiverar eller inaktiverar du undertexter eller alternativt ljud på din Nintendo Wii U:

1. Starta Netflix-kanalen.

2. Välj en serie eller film.

3. Använd handkontrollen (GamePad) för att välja ikonen Dialog till höger på skärmen medan serien eller filmen spelas upp.

4. Välj de alternativ för ljud eller undertexter som du vill använda.

5. Tryck på X.

Obs!
På Kids-profiler går det för tillfället inte att justera undertexter eller alternativa ljudinställningar.

Xbox 360

Så här aktiverar eller inaktiverar du undertexter eller alternativt ljud på din Xbox 360:

1. Starta Netflix-appen.

2. Välj en serie eller film.

3. Tryck på nedpilen på handkontrollen när serien eller filmen spelas upp.

4. Markera ikonen Dialog och tryck på A.

5. Välj de alternativ för ljud eller undertexter som du vill använda.

Xbox One

Så här aktiverar eller inaktiverar du undertexter eller alternativt ljud på din Xbox One:

1. Starta Netflix-appen.

2. Välj en serie eller film.

3. Tryck på nedpilen på handkontrollen när serien eller filmen spelas upp.

4. Markera ikonen Dialog och tryck på A.

5. Välj de alternativ för ljud eller undertexter som du vill använda.