Så här skyddar du ditt konto

Här följer våra bästa rekommendationer för att se till att ditt konto och din personliga information förblir säker.

Använd ett unikt lösenord för Netflix och byt det regelbundet

Använd ett annat lösenord för Netflix än det du använder för andra webbplatser eller appar.

Ditt lösenord bör vara:
  • unikt för Netflix och inte användas till andra webbplatser eller appar

• minst 8 tecken långt

• en kombination av bokstäver, siffror och symboler med både små och stora bokstäver

• svårt att gissa – alltså inte ”lösenord”, ”12345” eller din personliga information (namn, födelsedag, adress)

En lösenordshanterare kan göra det lättare att hålla koll på unika lösenord.

Du bör byta lösenord regelbundet. Uppdatera det från sidan Konto (Account), eller skicka ett e-postmeddelande eller textmeddelande för lösenordsåterställning till dig själv.

Andra åtgärder du bör vidta

Rapportera bedräglig eller misstänkt aktivitet

På Netflix tar vi bedrägeri på största allvar. Kontakta oss om du märker misstänkta eller okända debiteringar, eller obehörig användning av kontot.

Lägg till ett telefonnummer för lösenordsåterställning

Lägg till ett telefonnummer på ditt konto så att du kan återställa ditt lösenord om du skulle glömma det. Gå till Så här anger du ditt telefonnummer för återställning av lösenord för att lägga till eller uppdatera ett telefonnummer.

Logga ut från enheter som inte används

Ska du göra dig av med en enhet du använt för att titta på Netflix? Se till att logga ut från alla konton och tjänster du använt på enheten, inklusive Netflix.

Om du inte längre har tillgång till enheten kan du logga ut från alla enheter på sidan Ditt konto (Account). Du måste sedan logga in på de enheter du vill använda.

Se upp för bluffmeddelanden och falska webbplatser (nätfiske)

Nätfiske (phishing) är ett försök att få tag i personlig information från dig genom att någon låtsas representera en webbplats eller ett företag som du har förtroende för online.

Nätfiskare går väldigt långt för att ta kontroll över ditt konto eller stjäla din personliga information. De kan skapa falska webbplatser som liknar Netflix eller skicka e-post- eller textmeddelanden som liknar de från Netflix och be dig om personlig information.

Har du fått ett nätfiskemeddelande eller besökt en nätfiskewebbplats? Se Nätfiske eller misstänkta e-postmeddelanden och sms som utger sig för att komma från Netflix.

Se till att din dator är säker

Skydda din dator från skadlig kod och virus. Tecken på att din dator kan vara infekterad är:

• Ovanligt trög eller långsam datorprestanda

• Popup-fönster eller reklam som visas medan du streamar

• Oväntade omstarter, kraschar eller frysningar

Om du tror att din dator är infekterad använder du ett antivirusprogram som rekommenderas av din datortillverkare eller en tillförlitlig IT-specialist.

Netflix rekommenderar inte några specifika program, men våra supporttekniker har med framgång använt följande för att ta bort virus och skadlig kod:

Kom ihåg att det ständigt dyker upp nya skadliga koder och virus. Vilket program du än använder bör du se till att det alltid har uppdaterats till den senaste versionen.

Rapportera säkerhetsbrister till oss

Om du tror att du har hittat en säkerhetsrisk i en egendom eller en app som tillhör Netflix ber vi att du informerar oss om det så snart som möjligt via vårt Bug Bounty-program. Berätta inte om säkerhetsrisken offentligt förrän den har åtgärdats. Vi uppskattar din hjälp. Vi granskar alla rapporter och gör vårt bästa för att ta itu med problemet i tid.

För mer information, se vår fullständiga policy gällande ansvarsfull redovisning.

Läs vår Sekretessförklaring om du har frågor om sekretess för din information.