Så här skyddar du ditt konto

Här följer våra bästa rekommendationer för att se till att ditt konto och din personliga information förblir säker.

Använd ett lösenord för Netflix som du inte använder någon annanstans.

Om du använder samma kombination av e-postadress och lösenord för flera olika webbplatser, appar och tjänster kan en datatjuv som lyckas stjäla information på en webbplats/app/tjänst använda kombinationen för att ta över andra konton som använder samma e-postadress och lösenord.

Ditt lösenord bör vara:
  • unikt för Netflix

• minst 8 tecken långt

• en blandning av versaler och gemener, siffror och symboler

• svårt att gissa – alltså inte ”lösenord”, ”12345678” eller personlig information (namn, födelsedag, adress)

En lösenordshanterare kan göra det lättare att hålla koll på unika lösenord.

Andra åtgärder du bör vidta

Logga ut från okända enheter eller enheter som inte används

På sidan Hantera åtkomst och enheter (Manage Access & Devices) kan du logga ut från alla enheter eller logga ut från specifika enheter som inte används eller okända enheter som nyligen har streamat.

Om du gör dig av med en enhet som du tidigare använt för att titta på Netflix ska du se till att du har loggat ut från Netflix och andra konton och tjänster på enheten.

Se upp för bluffmeddelanden och falska webbplatser (nätfiske)

Nätfiske (phishing) är ett försök att få tag i personlig information från dig genom att någon låtsas representera en webbplats eller ett företag som du har förtroende för online.

Nätfiskare går väldigt långt för att ta kontroll över ditt konto eller stjäla din personliga information. De kan skapa falska webbplatser som liknar Netflix eller skicka e-post- eller textmeddelanden som liknar de från Netflix och be dig om personlig information.

Har du fått ett nätfiskemeddelande eller besökt en nätfiskewebbplats? Gå till Nätfiske eller misstänkta e-postmeddelanden och sms som utger sig för att komma från Netflix.

Rapportera bedräglig eller misstänkt aktivitet

På Netflix tar vi bedrägeri på största allvar. Kontakta oss om du märker misstänkta eller okända debiteringar, eller obehörig användning av kontot.

Lägg till ett telefonnummer för lösenordsåterställning

Lägg till ett telefonnummer på ditt konto så att du kan återställa ditt lösenord om du skulle glömma det. Gå till Så här lägger du till, ändrar eller tar bort ett telefonnummer.

Se till att din dator är säker

Skydda din dator från skadlig kod och virus. Tecken på att din dator kan vara infekterad är:

• Ovanligt trög eller långsam datorprestanda

• Popup-fönster eller reklam som visas medan du streamar

• Oväntade omstarter, kraschar eller frysningar

Om du tror att din dator är infekterad använder du ett antivirusprogram som rekommenderas av din datortillverkare eller en tillförlitlig IT-specialist.

Netflix rekommenderar inte några specifika program, men våra supporttekniker har med framgång använt följande för att ta bort virus och skadlig kod:

Kom ihåg att det ständigt dyker upp nya skadliga koder och virus. Vilket program du än använder bör du se till att det alltid har uppdaterats till den senaste versionen.

Rapportera säkerhetsbrister till oss

Om du tror att du har hittat en säkerhetsrisk i en egendom eller en app som tillhör Netflix ber vi att du informerar oss om det så snart som möjligt via vårt Bug Bounty-program. Berätta inte om säkerhetsrisken offentligt förrän den har åtgärdats. Vi uppskattar din hjälp. Vi granskar alla rapporter och gör vårt bästa för att ta itu med problemet i tid.

För mer information, se vår fullständiga policy gällande ansvarsfull redovisning.

Läs vår sekretesspolicy om du har frågor om sekretess för din information.