Hur kan jag se till att mitt Netflix-konto är säkert?

Vi vet att du bryr dig om säkerheten för ditt Netflix-konto. Det gör vi också. Du har kanske fått e-post från oss som rekommenderar dig att byta lösenord eller du har märkt misstänkt aktivitet – här följer våra bästa rekommendationer för att se till att ditt konto och din personliga information förblir säker.

Använd ett unikt lösenord för Netflix och ändra det regelbundet

Netflix-konton kan komprometteras när samma lösenord används för flera olika tjänster. Detta inträffar när en Netflix-användare använder samma kombination av e-postadress och lösenord på flera olika tjänster. Om en av dessa tjänster komprometteras kan angriparen testa e-postadressen och lösenordet på Netflix och på så sätt ta över användarens konto. Vi rekommenderar att du väljer ett starkt lösenord som är unikt för Netflix. Du kan använda en lösenordshanterare, antingen i din webbläsare eller som en fristående produkt från tredje part, för att hålla reda på unika lösenord.

Förutom att använda ett lösenord som är unikt för Netflix rekommenderar vi att du använder ett lösenord som är:

• Minst 8 tecken långt.

• En blandning av versaler och gemener, siffror och symboler.

• Inte innehåller eller består av ett ord som finns i ordlistor, ett namn eller annan personlig information som en födelsedag, adress eller en årsdag.

Vi rekommenderar att du byter lösenord regelbundet. Du kan uppdatera ditt lösenord på sidan Ditt konto (Account) när du har loggat in på Netflix webbplats, eller så kan du helt enkelt skicka ett e-postmeddelande, textmeddelande eller röstsamtal för återställning av lösenord till dig själv.

Se upp för försök till nätfiske

Nätfiske (phishing) är ett försök att få tag i personlig information från dig genom att någon låtsas representera en webbplats eller ett företag som du har förtroende för online.

Nätfiskare går väldigt långt för att försöka ta kontroll över ditt konto eller stjäla din personliga information. De kan skapa falska webbplatser som liknar Netflix eller skicka e-postmeddelanden som liknar de från Netflix och be dig om personlig information.

Netflix ber dig aldrig skicka personlig information i ett e-postmeddelande. Detta inkluderar:

• Betalningsinformation (kreditkortsnummer, betalkortsnummer, autogirokonto, PIN-kod osv.).

• Social security-nummer för amerikanska medborgare (i någon form), identifikationsnummer eller skattenummer.

• Ditt kontolösenord.

Netflix kan skicka ett e-postmeddelande till dig och be dig uppdatera den här informationen med en länk till vår webbplats. Se dock upp för falska e-postmeddelanden som kan länka till nätfiskewebbplatser. Om du är osäker på en länk i ett e-postmeddelande kan du alltid hålla muspekaren över länken för att se vart den leder (du kan se den verkliga länkade webbadressen i nederkanten på de flesta webbläsare).

Om du misstänker att du har fått ett nätfiskemeddelande kan du besöka vårt Hjälpcenter för information om hur du kan rapportera det till oss.

Se till att din dator är säker

För att uppleva Netflix på bästa möjliga sätt är det viktigt att skydda datorn från skadlig programvara och datavirus. Tecken på att din dator kan vara infekterad är:

• Ovanligt trög eller långsam datorprestanda.

• Popup-fönster eller reklam medan du streamar.

• Oväntade omstarter, kraschar eller frysningar.

Om du tror att din dator kan vara infekterad kan du använda ett antivirusprogram som rekommenderas av din datortillverkare eller en tillförlitlig IT-specialist.

Netflix som företag rekommenderar inte specifika företag, men våra supporttekniker har med framgång använt följande program för att ta bort den här typen av virus:

Tänk på att skadlig programvara kan utvecklas med tiden och att även andra skadliga program kan orsaka liknande problem. Oavsett vilket program du väljer att använda bör du hålla din programvara uppdaterad med den senaste versionen.

Rapportera bedräglig eller misstänkt aktivitet

På Netflix tar vi bedrägeri på största allvar. Om du upptäcker misstänkta eller okända kostnader eller obehörig kontoaktivitet ska du kontakta oss omedelbart så att vi kan hjälpa dig att utreda problemet.

Logga ut från enheter som inte används

Om du tänker ge bort eller sälja en enhet som du har använt tidigare bör du logga ut från alla konton och tjänster som du har använt på enheten, inklusive Netflix. Om du inte har gjort detta, och om du inte längre har tillgång till enheten, kan du Logga ut på alla enheter (Sign out of all devices) från sidan Mitt konto (My Account). Observera att det kan ta upp till 8 timmar att logga ut från alla enheter.

Rapportera säkerhetsbrister till oss

Om du tror att du har hittat en säkerhetsrisk i en egendom eller en app som tillhör Netflix rekommenderar vi att du informerar oss om det så snart som möjligt och inte berättar om säkerhetsrisken offentligt förrän den har åtgärdats. Vi uppskattar verkligen din hjälp. Vi granskar alla rapporter och gör vårt bästa för att ta itu med problemet i tid.

Se vår fullständiga policy gällande ansvarsfull redovisning för ytterligare information.

Frågor?

Hjälp oss att ge dig snabbast möjliga svar genom att skicka dina frågor eller kommentarer till rätt team:

För allmänna kundtjänstförfrågningar kontaktar du oss genom att besöka vårt hjälpcenter.

Om du är en säkerhetsanalytiker kan du få mer information om vårt program för ansvarsfull redovisning.

Läs vår sekretesspolicy om du har frågor om sekretess för din information.