Nätfiske eller misstänkta e-postmeddelanden och sms som utger sig för att komma från Netflix

Om du får ett e-postmeddelande eller sms som ber om e-postadressen, telefonnumret, lösenordet eller betalningsmetoden för ditt Netflix-konto kom det med stor säkerhet inte från Netflix. Nedan hittar du några bra tips på hur du identifierar och hanterar misstänkta e-postmeddelanden eller sms, och hur du håller ditt konto säkert.

Hur du vet att ett e-postmeddelande eller sms faktiskt kommer från Netflix

• Vi ber dig aldrig ange personlig information i ett text- eller e-postmeddelande. Denna information inkluderar:

• Kredit- eller bankkortsnummer

• Information om bankkonto

• Lösenord till Netflix

• Vi ber aldrig om betalning via en utomstående leverantör eller en webbplats som tillhandahålls av tredje part.

• Om text- eller e-postmeddelandet innehåller webbadresser som du inte känner ingen ska du inte klicka eller trycka på dem. Om du redan tryckt eller klickat på en länk ska du inte ange någon information på sidan som öppnades.

Vad ska jag göra om jag får ett misstänkt e-postmeddelande eller sms?

Bedragare kan inte få någon information från dig om du inte ger den till dem. Se därför till att du aldrig klickar på länkar i meddelanden eller besvarar dem.

Misstänkta e-postmeddelanden

1. Klicka inte på någon av länkarna och öppna inte någon av bilagorna.

2. Vidarebefordra e-postmeddelandet till phishing@netflix.com.

Obs!
    Om ditt e-postmeddelande avvisas när du vidarebefordrar det beror det på att vi redan fått en kopia av nätfiskemeddelandet. Du behöver inte göra någonting, förutom att radera meddelandet.
  3. Radera e-postmeddelandet.

Misstänkta sms

Android

1. Håll fingret på det meddelande du vill vidarebefordra.

2. Tryck på Vidarebefordra meddelande (Forward message).

3. Tryck på pilen för att vidarebefordra.

4. Skriv in phishing@netflix.com.

5. Välj den adress du nyss angav.

6. Tryck på Skicka Pilen Skicka.

7. Radera meddelandet.

Obs!
Stegen kan vara annorlunda för din enhet. Kontrollera manualen som levererades med din enhet eller få hjälp av tillverkaren med steg för din enhet.

iPhone, iPad, iPod Touch

1. Håll fingret på det meddelande du vill vidarebefordra.

2. Tryck på Mer ... (More...) och sedan på pilen Pilen Vidarebefordra för att vidarebefordra.

3. Skriv in phishing@netflix.com.

4. Tryck på Skicka Pilen Skicka.

5. Radera meddelandet.

Obs!
Avgifter för sms kan tillkomma.

Vad ska jag göra om jag redan har klickat på en länk eller delat personlig information?

• Ändra ditt Netflix-lösenord till ett nytt som är säkert och unikt för Netflix.

• Uppdatera lösenordet på andra webbplatser och appar där du har använt samma kombination av e-postadress och lösenord.

Obs!
    Det är bäst att inte använda samma kombination av e-postadress och lösenord för olika webbplatser och appar.
  • Kontakta ditt finansinstitut om du har angivit betalningsinformation eftersom den kan ha komprometterats.

• Följ stegen ovan för att vidarebefordra meddelandet till phishing@netflix.com.

Vad ska jag göra om jag ser en falsk webbplats eller app som utger sig för att vara Netflix eller Netflix kundtjänst?

1. Klicka inte på några länkar och ange inte någon information på webbplatsen eller i appen.

2. Mejla länken till webbplatsen eller appen som utger sig för att vara Netflix till phishing@netflix.com.

Vilka är de bästa sätten att hålla min information säker?

Var försiktig varje gång du får ett e-postmeddelande eller sms som ber dig om personlig information.

• Klicka inte på en länk om du är osäker – gå direkt till företagets webbplats istället.

• Skicka aldrig personlig information eller känslig ekonomisk information via e-post.

• Kontrollera avsändarens adress för att se om den verkar legitim.

• I en webbläsare på en dator kan du hålla muspekaren över länkar innan du klickar på dem för att se webbadressen. Se till att länkarna leder till den adress du förväntar dig.

• Installera antivirusprogram för att skydda dina enheter och din personliga information.

Kontakta oss om du tror att din e-postadress har ändrats utan ditt tillstånd så att vi kan hjälpa dig att ändra tillbaka den. Du kan också gå till Så här skyddar du ditt konto för att få fler säkerhetstips.