Jag har fått ett misstänkt e-postmeddelande eller SMS.

Om du misstänker att du har fått ett bedrägerimeddelande via e-post eller SMS som ser ut att komma från Netflix följer du dessa tips för att hålla din information säker. Följ därefter stegen nedan för att rapportera meddelandet:

• Ange aldrig någon inloggnings- eller finansiell information efter att du följt en länk i ett e-postmeddelande eller SMS. Om du är osäker på om du befinner dig på Netflix riktiga webbplats ska du skriva in www.netflix.com direkt i din webbläsare.
  • Klicka aldrig på länkar eller öppna bifogade filer i e-post eller SMS som du inte hade förväntat dig att få, oavsett var de kommer ifrån.
  • Om du misstänker att ett e-postmeddelande eller ett SMS inte är från Netflix ska du inte svara på det. Följ stegen nedan för att vidarebefordra det till oss.

Hur rapporterar jag misstänkta meddelanden eller nätfiskemeddelanden som jag har fått via e-post eller SMS?

Om du har fått misstänkt e-post eller e-post med nätfiske ska du vidarebefordra meddelandet till phishing@netflix.com och sedan radera meddelandet. Inkludera informationen i meddelandehuvudet som kan hittas med hjälp av den här Google-artikeln.

Om du har fått ett misstänkt SMS ska du vidarebefordra det till phishing@netflix.com genom att följa stegen för din enhet nedan.

iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Välj det meddelande du vill vidarebefordra och håll fingret på det tills en meny visas.
  2. Tryck på Mer ... (More...).
  3. Tryck på pilen Dela (Share).
  4. Skicka meddelandet till phishing@netflix.com.

Android-mobil eller Android-surfplatta:

1. Välj det meddelande du vill vidarebefordra och håll fingret på det tills en meny visas.
  2. Tryck på pilen Vidarebefordra (Forward).
  3. Skicka meddelandet till phishing@netflix.com.

Avgifter för sms kan tillkomma.

Vad ska jag göra om jag har öppnat en länk i ett nätfiskemeddelande eller angivit personlig information?

Om du har klickat på en misstänkt länk eller angivit personlig information på webbplatser som utger sig för att vara Netflix, rekommenderar vi starkt att du gör följande:

• Ändra ditt Netflix-lösenord till ett nytt, unikt lösenord.
  • Uppdatera lösenordet på andra webbplatser där du har använt samma kombination av e-postadress och lösenord.
  • Kontakta ditt finansinstitut om du har angivit betalningsinformation eftersom den kan ha komprometterats.
  • Följ stegen ovan för att vidarebefordra meddelandet till phishing@netflix.com.