Det går inte att stänga av syntolkning

Om du inte kan stänga av syntolkning beror det ofta på att en inställning på din enhet behöver ändras.

Följ stegen för din enhet för att lösa problemet.

Apple TV 2 eller Apple TV 3

1. Välj Inställningar (Settings) på enhetens hemskärm.

2. Välj Allmänt (General).

3. Välj Hjälpmedel (Accessibility).

4. Välj Syntolkning (Audio Descriptions).

5. Välj Syntolkning (Audio Descriptions) igen för att stänga av det.

6. Gå tillbaka till Netflix-appen och spela upp en film eller serie.

7. Håll ner knappen Select på Apple TV-fjärrkontrollen när en film eller serie spelas upp.

8. Se till att ditt valda ljudalternativ inte innehåller Syntolkning (Audio Description).

9. Tryck på knappen Menu på Apple TV-fjärrkontrollen.

Spela upp filmen eller serien i minst 5 minuter för att spara inställningarna.

Apple TV 4 eller Apple TV 4K

1. Välj Inställningar (Settings) på enhetens hemskärm.

2. Välj Allmänt (General) > Hjälpmedel (Accessibility) > Syntolkning (Audio Descriptions).

3. Ändra inställningen till Av (Off).

4. Gå tillbaka till Netflix-appen och spela upp en film eller serie.

5. Svep nedåt på din Apple TV-fjärrkontroll när en film eller serie spelas upp.

6. Välj Ljud Ljudikon i det nedre högra hörnet.

7. Välj något annat än Syntolkning (Audio Description) och välj sedan Klar (Done).

8. Spela upp filmen eller serien i minst 5 minuter för att spara den här inställningen i din Netflix-profil.

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på Inställningar (Settings) på enhetens hemskärm.

2. Tryck på Hjälpmedel (Accessibility) på vänster sida.

3. Tryck på Syntolkning (Audio Descriptions).

4. Se till att inställningen för Syntolkning (Audio Descriptions) är avstängd.

5. Gå tillbaka till Netflix-appen och spela upp en film eller serie.

6. Tryck var som helst på iOS-enhetens skärm när en film eller serie spelas upp.

7. Tryck på Ljud och undertexter (Audio & Subtitles) längst ner.

8. Se till att ditt valda ljudalternativ under Ljud (Audio) inte innehåller Syntolkning (Audio Description).

9. Tryck på Klar (Done).

10. Spela upp filmen eller serien i minst 5 minuter för att spara inställningarna.