Sådan stopper du visse anvendelser af dine personoplysninger

Denne artikel forklarer, hvordan Netflix giver brugere valgmuligheder med hensyn til de informationer, vi kan indsamle om dig. Nedenfor beskriver vi de kontrolmuligheder, du har adgang til som Netflix-medlem. Derudover kan der være andre tilgængelige kontrolmuligheder, som du har adgang til, uanset om du er Netflix-medlem eller ej. Disse andre kontrolmuligheder kan variere afhængigt af de typer enheder, webbrowsere eller apps, du bruger. Vi opdaterer eventuelt denne artikel fra tid til anden for at tilpasse os ændringer i gældende love eller vores praksis.

Medlemskontroller

Hvis du har et aktivt abonnement og er logget på din konto via en kompatibel webbrowser, har du adgang til de kontroller, der er beskrevet nedenfor. Bemærk, at brugen af disse kontroller hjælper os med at forstå dine valg som Netflix-medlem, men de påvirker ikke andre kontroller, du kan vælge, når vi ikke kan knytte dig til en Netflix-konto.

Netflix-abonnement med reklamer – Fravalg af adfærdsbaseret annoncering

Adfærdsbaseret annoncering er de reklamer, der vælges baseret på din brug og/eller interaktion med ikke-tilknyttede tredjepartswebsteder/-apps over tid.

Når du vælger et abonnement med reklamer, giver Netflix alle ikke-børneprofiler mulighed for at fravælge adfærdsbaseret annoncering på Netflix. (Der er ikke nogen fravalgsmulighed til børneprofiler, fordi vi ikke benytter adfærdsbaseret annoncering til børneprofiler).

Du kan fravælge adfærdsbaserede reklamer ved at vælge den relevante profil og ændre indstilling for "Adfærdsbaserede reklamer" i menuen "Privatliv og data" eller "Indstillinger for privatliv og data" under afsnittet "Konto" på vores websted. Når du fravælger adfærdsbaserede reklamer, vil du stadig se reklamer (som det fremgår af Netflix' brugerbetingelser), men de vil ikke være baseret på adfærdsbaserede reklamer.

Kommunikation med matchede identifikatorer fra Netflix

Nogle tredjepartstjenester giver os mulighed for at nå vores medlemmer med online markedsføring om Netflix-indhold eller Netflix-tjenester ved at sende fortrolighedsbeskyttede kontaktoplysninger til tredjeparten. Fortrolighedsbeskyttede kontaktoplysninger betyder, at vi benytter anonymiseringsteknologi til at konvertere de oprindelige kontaktoplysninger (f.eks. en e-mailadresse eller et telefonnummer) til en værdi for at holde de oprindelige oplysninger skjult. Tredjeparten sammenligner de fortrolighedsbeskyttede kontaktoplysninger med de fortrolighedsbeskyttede kontaktoplysninger i sin egen database, og der er kun et match til genidentificering, hvis du har anvendt samme identifikator (som f.eks. en e-mailadresse) både hos Netflix og tredjeparten. Hvis der er et match, kan Netflix vælge, om der skal sendes Netflix-markedsføring til dig via tredjepartens tjeneste, og kan optimere og forbedre effektiviteten af den type markedsføring. Du kan fravælge denne mulighed for at matche identifikatorkommunikation ved at vælge den relevante profil og ændre indstilling for "Kommunikation med matchede identifikatorer" i menuen "Indstillinger for privatliv og data" under afsnittet "Konto" på vores websted.

Sådan fastslår vi, om en Netflix-enhed er en del af din Netflix-husstand

Vi bruger oplysninger, som f.eks. IP-adresser, enheds-id'er og kontoaktivitet til at bestemme, om en enhed, der er logget på din konto, er en del af din Netflix-husstand (for at bekræfte, om enheden har lov til at bruge kontoen i overensstemmelse med vores brugerbetingelser). Hvis du ønsker, at vi ikke længere skal indsamle oplysninger til dette formål på en særlig Netflix-enhed, skal du logge af den pågældende enhed.

Andre valg og kontroller

Hvis du ikke er logget ind eller ikke er Netflix-medlem, når du går til websteder såsom netflix.com, knytter vi ikke din adgang til en Netflix-medlemskonto. Derfor har vi begrænsede muligheder for at identificere dig. Dine enheder, webbrowsere eller apps kan dog give dig mulighed for at styre visse oplysninger, Netflix kan indsamle. Disse omfatter:

Cookies

Hvis du vil have flere oplysninger om cookies, der er konfigureret via vores websted, samt andre typer onlinesporing (herunder indsamling af oplysninger fra tredjeparter om dine onlineaktiviteter over tid og på tværs af tredjepartswebsteder eller onlinetjenester til brug for adfærdsbaseret annoncering online), og hvis du vil administrere brugen af dem, kan du klikke her. På nuværende tidspunkt besvarer vi ikke "do not track"-signaler fra webbrowsere. Bemærk: Kontrol af cookies kan være specifik for den pågældende webbrowser eller enhed. Dine individuelle cookie-valg vil blive respekteret uanset abonnement eller medlemsstatus. Ud over de cookie-indstillinger, der er angivet i dette afsnit, kan du, hvis du har et abonnement med reklamer og ønsker at foretage valg vedrørende de oplysninger, der bruges til adfærdsbaseret annoncering på Netflix som en del af et sådant abonnement, få adgang til kontrollerne for det reklamebaserede abonnement i afsnittet Fravalg af adfærdsbaseret annoncering for et Netflix-abonnement med reklamer.

Enhedsidentifikatorer, der kan nulstilles

Nogle gange kan vi bruge en enhedsidentifikator på en mobilenhed, tablet eller streamingenhed, der kan nulstilles, til at hjælpe os med markedsføring af Netflix-tjenester eller -indhold i et abonnement med reklamer. Hvis du vil ændre indstillingen af en enhedsidentifikator, der kan nulstilles, skal du konfigurere den relevante indstilling på din enhed (den findes normalt under "privatliv" eller "annoncer" i din enheds indstillinger). Du vil muligvis stadig få vist markedsføringsmeddelelser, der promoverer Netflix (og reklamer, hvis du har et abonnement med reklamer) på den pågældende enhed, men de vil ikke blive valgt baseret på brugen af en enhedsidentifikator til adfærdsbaseret annoncering, der kan nulstilles. Bemærk: Kontrolmuligheder for en identifikator, der kan nulstilles, er specifik for den pågældende enhed. Dine valg vedrørende enhedsidentifikatorer, der kan nulstilles, vil blive respekteret uanset abonnement eller medlemsstatus. Ud over fravalg på enhedsniveau kan du, hvis du har et abonnement med reklamer og ønsker at foretage valg vedrørende de oplysninger, der bruges til adfærdsbaseret annoncering på Netflix som en del af et sådant abonnement, få adgang til kontrol af det reklamebaserede abonnement i afsnittet Fravalg af adfærdsbaseret annoncering for et Netflix-abonnement med reklamer.

Kontroller for fravalg – Digital Advertising Alliance (DAA)

Nogle tredjeparter, der kan indsamle oplysninger fra eller om dig på Netflix-tjenester for at levere mere relevant annoncering til dig, støtter de selvregulerende adfærdsprincipper for online adfærdsbaseret marketing udfærdiget af Digital Advertising Alliance (DAA). For at træffe valg om brugen af oplysninger i online adfærdsbaseret eller interessebaseret reklame på websteder kan du gå til:

E-mails og sms-beskeder

• E-mails: Se Hvordan administrerer jeg e-mails fra Netflix? for at læse, hvordan du styrer, hvilke e-mails der sendes til hver profil på din konto.

• Sms-beskeder: Hvis du fravælger advarsler, specialtilbud og undersøgelsesmeddelelser, modtager du stadig en sms fra os, hvis du beder om en nulstilling af din adgangskode via sms. Hvis du ikke længere ønsker at modtage sms'er fra os, kan du fjerne dit telefonnummer fra din konto på følgende måde:

1. I en webbrowser skal du gå til siden Konto.

2. Gå til linket Rediger telefonnummer under Medlemskab og fakturering.

• For nogle konti skal du vælge Sikkerhed og derefter Mobiltelefon for at fjerne dit telefonnummer.

3. Vælg Slet telefonnummer.

Push-notifikationer

Du kan vælge at modtage push-notifikationer fra Netflix på din mobiltelefon. Hvis du senere beslutter, at du ikke længere ønsker at modtage disse beskeder, kan du bruge indstillingerne på din mobilenhed til at slå dem fra via "Beskedindstillinger" for den relevante profil under "Konto" på vores websted.

Se vores hjælpeside for sikkerhed og beskyttelse af fortrolige oplysninger for at få oplysninger om flere emner.