Miten Netflixin Oma lista -osio toimii?

Oman listan avulla voit luoda oman rivin haluamistasi TV-ohjelmista ja sarjoista, jotka olet valikoimaamme selatessasi löytänyt. Kun olet lisännyt Omaan listaan useita nimikkeitä, järjestelemme listaa puolestasi: esittelemme ylimpänä ne nimikkeet, jotka todennäköisimmin haluat katsoa. Kuhunkin profiiliin kuuluu oma lista, joka takaa yksilöllisen katselukokemuksen. Tässä on vastauksia yleisimpiin Omaa listaa koskeviin kysymyksiin.

Mistä löydän Oman listan?

Oma lista on käytettävissä Netflix-sivustolla ja kaikilla Netflix-valmiilla laitteilla. Tietyissä vanhemmissa laitteissa Oma listaa voidaan kutsua nimellä ”Instant Queue”, mutta se toimii aivan samalla tavalla. Löydät Oman listan verkko-osoitteesta Netflix.com/MyList tai kirjautumalla sisään Netflixiin laitteellasi ja selaamalla Oma lista -riville.

Lapsille sopiva Netflixin osio ei näytä Omaa listaa, mutta voit kuitenkin koska tahansa siirtyä takaisin Netflixin vakiokäyttöliittymään, jolloin pääset taas käyttämään Omaa listaa.

Etkö vieläkään löydä Omaa listaa? Lue kohta Oma lista ei näy iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

Miten lisään TV-ohjelmia ja elokuvia Omalle listalleni?

Voit lisätä nimikkeitä Omalle listallesi alla olevien ohjeiden mukaan.

• Verkkosivustolla: Pidä hiiren osoitinta TV-sarjan tai elokuvan kohdalla ja valitse vaihtoehto + tai valitse TV-sarja tai elokuva ja valitse sitten + Oma lista.

• Netflix-valmiissa laitteessa: Valitse TV-sarja tai elokuva ja valitse sen jälkeen Lisää Omalle listalle tai + Oma lista.

• Jos sinulla on Oma lista: Lisää nimikkeitä Netflixin sivustolta.

Omalle listalle mahtuu korkeintaan 500 nimikettä. Jos nimikkeiden lisääminen Omalle listalle tuottaa ongelmia, varmista, ettei tämä raja ole ylittynyt.

Kuinka poistan TV-ohjelmia ja elokuvia Omalta listaltani?

Kun haluat poistaa TV-sarjan tai elokuvan, seuraa alla olevia ohjeita.

• Sivustolla: Kun tarkastelet TV-sarjan tai elokuvan tietoja, valitse valintamerkkikuvake.

• Netflix-valmiissa laitteessa: Valitse TV-sarja tai elokuva ja valitse sen jälkeen Poista omalta listalta.

• Jos sinulla on Oma lista: Poista nimikkeitä Netflixin sivustolta.

Miten saan kaikki Oman listan nimikkeet näkyviin yhdellä sivulla?

Saat kaikki Omalle listalle lisäämäsi nimikkeet näkyviin katsomalla Netflix-sivuston kohdassa Oma lista.

Useimmissa Netflix-valmiissa laitteissa Oma lista näyttää kaikki TV-ohjelmat ja elokuvat, jotka olet sinne lisännyt.

Miten Netflix määrittelee Oman listan järjestyksen?

Järjestämme listan TV-ohjelmat ja elokuvat järjestykseen, jonka mukaan todennäköisimmin haluat niitä katsoa. Järjestyksen määrittämisessä otamme huomioon muun muassa seuraavia seikkoja:

• Lisäsit nimikkeen Omalle listalle äskettäin.

• Jostain Omalle listalle lisäämästäsi sarjasta on saatavilla uusi kausi.

• Kaverisi katsoi äskettäin Oman listasi nimikettä. (Käytetään vain, jos olet yhdistänyt Netflix-tilisi Facebookiin.)

• Jokin Oman listan nimike vanhenee pian eikä ole kohta enää katsottavissa.

Sivustolla näytämme joskus TV-sarjan tai elokuvan kuvan alla syyn, miksi olemme siirtäneet nimikkeen Oman listasi kärkeen.

Jos olet Yhdysvalloissa, voit Oma tili -sivulla muuttaa Oman listan tv-sarjojen ja elokuvien järjestystä manuaalisesti. Se onnistuu, kun siirryt Oma tili -sivulle, klikkaat linkkiä Järjestä oma lista ja valitset sitten Järjestely käsin.

En halua käyttää Omaa listaa. Miten pääsen siitä eroon?

Jos et koskaan käytä Omaa listaa tai katsot nimikkeitä tältä riviltä vain harvoin, rivi siirtyy hiljalleen sivulla alaspäin, kun selaat Netflixin tv-sarjoja ja elokuvia. Uusimmissa laitteissa Oma listaa ei näytetä, ellei siihen ole lisätty mitään.

En näe kaikkia nimikkeitä Omassa listassani. Mistä on kyse?

Jos olet matkalla:

Vaikka Oma lista on maailmanlaajuinen ominaisuus, listalla näytetään ainoastaan sellaisia TV-sarjoja ja elokuvia, jotka ovat saatavilla sen hetkisellä alueellasi. Kaikki nimikkeet, jotka lisäät Omalle listalle, tallennetaan, joten kotiin palattuasi – tai kun kyseiset nimikkeet tulevat saataville sijaintipaikassasi – näet ne jälleen Omalla listallasi.

Jos et matkusta ja olet USA:ssa:

Nimikkeiden puuttuminen Omasta listasta voi johtua vain USA:ssa käytettävästä Oma järjestys -ominaisuudesta. Poista Oma järjestys käytöstä noudattamalla seuraavia ohjeita.

1. Mene Tili-sivulle.

2. Oma profiili -osiossa valitse Oman listan järjestys.

3. Valitse Netflix suosittelee.

4. Valitse Tallenna.

5. Siirry takaisin Oma lista -sivulle ja tarkista, löytyvätkö nimikkeet nyt.

globe