Netflixin käyttäminen Sonyn televisiolla tai Blu-ray-soittimella

Tervetuloa nauttimaan Netflixistä Sonyn televisiolla, Blu-ray-soittimella tai kotiteatterilla! Tästä artikkelista saat tietoa Netflixin ominaisuuksista ja siitä, kuinka voit rekisteröityä palveluun ja kirjautua ulos tililtäsi. Jos et tiedä tukeeko laitteesi Netflixiä, seuraa välilehden ”Netflixin asentaminen” ohjeita ja yritä löytää Netflix-sovellus niiden avulla.

Netflix-ominaisuudet

Netflixiä voi käyttää monilla Sonyn laitteilla, kuten Sony Android- ja Sony Google -televisioilla.

Tuetuissa laitteissa saatavilla olevia Netflix-striimausominaisuuksia ovat mm:

Tuetut alueet:
Netflix on saatavana maailmanlaajuisesti, ja useimmat Netflix-laitteet toimivat maasta riippumatta. Tietyt vanhemmat laitteet saattavat kuitenkin toimia vain siinä maassa, josta ne on hankittu. Lisätietoja on tuettujen alueiden kartassa. Jos harkitset uuden laitteen ostoa, tarkista valmistajalta, tukeeko laite Netflixiä omalla alueellasi.

Vanhemmat laitteet saattavat kehottaa sinua käymään sivulla netflix.com/activate määrittelemässä laitteesi. Nämä laitteet tukevat Netflixiä ainoastaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Navigointi:
Useimmilla laitteilla Netflixin TV-sarjoja ja elokuvia voi selata riveittäin, ja Oman listan nimikkeille on oma rivi. Jokainen rivi edustaa omaa kategoriaansa (komediat, draamat, TV-sarjat jne.) sen pohjalta, mitä olet aikaisemmin katsellut.

Vanhemmissa laitteissa ei kategorioita ehkä ole järjestetty riveiksi, mutta niilläkin voit selata Omaa listaa, joka luodaan Netflixin verkkosivulla.

Kuvatarkkuus:
Useimmilla laitteilla voi striimata Netflixiä teräväpiirtotarkkuudella nopealla verkkoyhteydellä, ja laitteet toistavat sisällön korkeimmalla tuetulla tarkkuudella (lisätietoja on verkkoyhteyden nopeussuosituksissa).

Tekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni:
Katso ohjeet, kuinka tekstitykset, kuulovammaistekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni (mukaan lukien 5.1-tilaääni) otetaan käyttöön monissa TV-sarjoissa ja elokuvissa. Jos haluat tarkistaa, tukeeko laitteesi 5.1-tilaääntä, siirry mihin tahansa Netflix-alkuperäissarjaan ja katso, onko vaihtoehtona tarjolla 5.1-tilaääni. Mikäli ei, laitteesi ei tue tätä ominaisuutta. Monet laitteet sallivat sinun mukauttaa tekstityksen ja kuulovammaistekstityksen ulkoasua. Laitteet, jotka eivät tue mukauttamista, näyttävät tekstityksen ja kuulovammaistekstityksen oletusulkoasussaan tai eivät näytä niitä ollenkaan.

Lapsilukko
Netflixissä voit asettaa lapsilukon yksittäisille profiileille.

Netflixin käyttäminen

Kun haluat yhdistää Sonyn television, Blu-ray-soittimen tai kotiteatterijärjestelmän Netflix-tiliisi, siirry aloitusnäyttöön ja valitse alla olevista vaihtoehdoista laitettasi parhaiten kuvaava vaihtoehto.

Jos Sony-kaukosäätimessä on Netflix-painike

1. Paina Netflix-painiketta.
  2. Valitse Kirjaudu sisään.
    • Jos Kirjaudu sisään ei ole näkyvissä, vastaa Kyllä kysymykseen Oletko Netflixin jäsen? -ilmoitus.
    • Jos et ole vielä jäsen, rekisteröidy jäseneksi.
  3. Kirjoita Netflix-sähköpostiosoite ja -salasana.
  4. Valitse Kirjaudu sisään (Sign In) tai Jatka (Continue).

Jos haluat milloin tahansa tämän prosessin aikana aloittaa alusta ja/tai kirjautua sisään eri sähköpostiosoitteesta, syötä ohjaimen nuolinäppäimillä seuraava sarja:

• Ylös, ylös, alas, alas, vasen, oikea, vasen, oikea, ylös, ylös, ylös, ylös.
  • Valitse Kirjaudu ulos, Aloita alusta tai Poista käytöstä..

Jos näyttövalikossa on vaihtoehto Video

1. Siirry Sony-kaukosäätimen nuolinäppäinten avulla oikealle tai vasemmalle korostaaksesi Video-valinnan.
  2. Siirry Netflixiin painamalla ylös- tai alaspäin osoittavaa painiketta.
  3. Valitse Netflix.
    • Jos sinua kehotetaan rekisteröimään laite Sonyn sivustossa, seuraa annettuja rekisteröintiohjeita.
  4. Valitse Kirjaudu sisään.
    • Jos Kirjaudu sisään ei ole näkyvissä, vastaa Kyllä kysymykseen Oletko Netflixin jäsen? -ilmoitus.
    • Jos et ole vielä jäsen, rekisteröidy jäseneksi.
  5. Näkyviin tulee koodi. Anna aktivointikoodi osoitteessa netflix.com/activate.

Jos haluat milloin tahansa tämän prosessin aikana aloittaa alusta ja/tai kirjautua sisään eri sähköpostiosoitteesta, syötä ohjaimen nuolinäppäimillä seuraava sarja:

• Ylös, ylös, alas, alas, vasen, oikea, vasen, oikea, ylös, ylös, ylös, ylös.
  • Valitse Kirjaudu ulos, Aloita alusta tai Poista käytöstä..

Jos Sony Google TV -laitteeseen kuuluu langaton näppäimistöllinen kaukosäädin

1. Paina langattoman näppäimistöllisen kaukosäätimen Home -painiketta.
  2. Valitse Kaikki sovellukset (All Apps).
  3. Siirry Sony Google TV:n kaukosäätimen vasemmalla puolella olevilla nuolinäppäimillä Netflix-sovellukseen ja paina OK-painiketta.
  4. Valitse Kirjaudu sisään.
    • Jos Kirjaudu sisään ei ole näkyvissä, vastaa Kyllä kysymykseen Oletko Netflixin jäsen? -ilmoitus.
    • Jos et ole vielä jäsen, rekisteröidy jäseneksi.
  5. Kirjoita Netflix-sähköpostiosoite ja -salasana.
  6. Valitse Jatka (Continue).

Jos haluat milloin tahansa tämän prosessin aikana aloittaa alusta ja/tai kirjautua sisään eri sähköpostiosoitteesta, syötä ohjaimen nuolinäppäimillä seuraava sarja:

• Ylös, ylös, alas, alas, vasen, oikea, vasen, oikea, ylös, ylös, ylös, ylös.
  • Valitse Kirjaudu ulos, Aloita alusta tai Poista käytöstä..

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi. Nauti!

Kirjaudu ulos Netflixistä

Kun haluat kirjautua ulos Netflix-tililtä Sonyn televisiolla, Blu-ray-soittimella tai kotiteatterijärjestelmällä, valitse aloitusnäytöltä (Home) laitetta parhaiten kuvaava vaihtoehto.

Sony Google TV:

1. Siirry Google TV:n aloitusnäytölle (jos et ole varma, paina Koti (Home) -painiketta).
  2. Valitse Kaikki sovellukset (All Apps).
  3. Valitse Asetukset (Settings).
  4. Valitse Sovellukset (Applications).
  5. Valitse Hallitse sovelluksia (Manage Applications).
  6. Selaa suuntanuolilla, kunnes näet Netflix-nimen, ja valitse se sitten.
  7. Valitse Tyhjennä tiedot (Clear Data) ja paina OK-painiketta, kun näyttöön tulee kehote.

Muut Sony-laitteet:

Kirjaudu ulos Netflixistä
  1. Aloita Netflixin aloitusnäytöltä.
  2. Siirry ylös ja valitse Asetukset (Settings) tai hammasrataskuvake.
  3. Valitse Kirjaudu ulos (Sign Out).
  4. Vahvista valitsemalla Kyllä (Yes).
  5. Nyt voit kirjautua sisään eri Netflix-jäsenenä.

Jos et löydä kohtaa Asetukset (Settings) tai hammasrataskuvaketta:

1. Syötä Netflix-sovelluksessa kaukosäätimen nuolinäppäimillä seuraava sarja:
    • Ylös, ylös, alas, alas, vasen, oikea, vasen, oikea, ylös, ylös, ylös, ylös.
  2. Valitse Kirjaudu ulos, Aloita alusta, Poista käytöstä tai Palauta (Sign out, Start Over, Deactivate, Reset).
  3. Nyt voit kirjautua sisään eri Netflix-jäsenenä.

Netflix Ultra HD ‑tarkkuudella

Netflixiä voi katsella Ultra HD ‑tarkkuudella useimmilla Sony Ultra HD ‑televisioilla. Striimaamiseen Ultra HD ‑tarkkuudella tarvitset: