Netflixin käyttäminen Sonyn televisiolla tai Blu-ray-soittimella

Tervetuloa nauttimaan Netflixistä Sonyn televisiolla, Blu-ray-soittimella tai kotiteatterilla! Tästä artikkelista saat tietoa Netflixin ominaisuuksista sekä siitä, kuinka voit määrittää tilisi ja kirjautua ulos. Jos et tiedä tukeeko laitteesi Netflixiä, seuraa välilehden ”Netflixin asentaminen” ohjeita ja yritä löytää Netflix-sovellus niiden avulla.

Netflix-ominaisuudet
Netflixin käyttäminen
Kirjaudu ulos Netflixistä
Netflix Ultra HD ‑tarkkuudella
Netflix HDR-kuvalla

Netflixiä voi käyttää monilla Sonyn laitteilla, kuten Sony Android- ja Sony Google -televisioilla.

Tuetuissa laitteissa saatavilla olevia Netflix-striimausominaisuuksia ovat mm:

Tuetut alueet:
Netflix on saatavana maailmanlaajuisesti, ja useimmat Netflix-laitteet toimivat maasta riippumatta. Tietyt vanhemmat laitteet saattavat kuitenkin toimia vain siinä maassa, josta ne on hankittu. Lisätietoja on tuettujen alueiden kartassa. Jos harkitset uuden laitteen ostoa, tarkista valmistajalta, tukeeko laite Netflixiä omalla alueellasi.

Vanhemmat laitteet saattavat kehottaa sinua käymään sivulla netflix.com/activate määrittelemässä laitteesi. Nämä laitteet tukevat Netflixiä ainoastaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Navigointi
Useimmilla laitteilla Netflixin TV-sarjoja ja elokuvia voi selata riveittäin, ja Oman listan nimikkeille on oma rivi. Jokainen rivi edustaa omaa kategoriaansa (komediat, draamat, TV-sarjat jne.) sen pohjalta, mitä olet aikaisemmin katsellut.

Vanhemmissa laitteissa ei kategorioita ehkä ole järjestetty riveiksi, mutta niilläkin voit selata Omaa listaa, joka luodaan Netflixin verkkosivulla.

Kuvatarkkuus:
Useimmilla laitteilla voi striimata Netflixiä teräväpiirtotarkkuudella nopealla verkkoyhteydellä, ja laitteet toistavat sisällön korkeimmalla tuetulla tarkkuudella (lisätietoja on Verkkoyhteyden nopeussuosituksissa).

Tekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni
Näiden ohjeiden avulla voit ottaa käyttöön tekstitykset, kuulovammaistekstitykset ja vaihtoehtoisen äänen (mukaan lukien 5.1-tilaääni), jotka ovat saatavilla monissa tv-sarjoissa ja elokuvissa. Jos haluat tarkistaa, tukeeko laitteesi 5.1-tilaääntä, siirry mihin tahansa Netflix-alkuperäissarjaan, ja katso, onko vaihtoehtona tarjolla 5.1-tilaääni. Mikäli ei, laitteesi ei tue tätä ominaisuutta. Monet laitteet sallivat sinun mukauttaa tekstityksen ja kuulovammaistekstityksen ulkoasua. Laitteet, jotka eivät tue mukauttamista, näyttävät tekstityksen ja kuulovammaistekstityksen oletusulkoasussaan tai eivät näytä niitä ollenkaan.

Joillakin laitteilla voit myös striimata valikoituja nimikkeitä Dolby Atmos -äänillä. Lue lisää artikkelistamme, jossa kerrotaan Dolby Atmos -äänien käyttämisestä Netflixissä.

Lapsilukko
Netflixissä voit asettaa lapsilukon yksittäisille profiileille.

Kuvan säätäminen
Joissakin vuoden 2018 Sonyn TV-malleissa sarjassa Z9F, ZF9, A9F, AF9 on Netflixin kalibroitu tila, jonka avulla voit katsoa Netflixiä alkuperäisellä kuvanlaadulla. Netflixin kalibroidun tilan voi ottaa käyttöön television asetuksista. Valitse asetuksista tila ja ota asetus käyttöön.

Kun haluat yhdistää Sonyn television, Blu-ray-soittimen tai kotiteatterijärjestelmän Netflix-tiliisi, siirry aloitusnäyttöön ja valitse alla olevista vaihtoehdoista laitettasi parhaiten kuvaava vaihtoehto.

Jos Sony-kaukosäätimessä on Netflix-painike

1. Paina kaukosäätimen Netflix-painiketta.

2. Valitse Kirjaudu sisään.

• Jos Kirjaudu sisään ei ole näkyvissä, vastaa Kyllä kysymykseen Oletko Netflixin jäsen? -ilmoitus.

• Jos et vielä ole jäsen, rekisteröidy jäseneksi verkossa.

3. Kirjoita Netflix-sähköpostiosoite ja -salasana.

4. Valitse Kirjaudu sisään tai Jatka.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi. Nauti!

Jos näyttövalikossa on vaihtoehto Video

1. Siirry Sony-kaukosäätimen nuolinäppäinten avulla oikealle tai vasemmalle korostaaksesi Video-valinnan.

2. Siirry Netflixiin painamalla ylös- tai alaspäin osoittavaa painiketta.

3. Valitse Netflix.

• Jos sinua kehotetaan rekisteröimään laite Sonyn sivustossa, seuraa annettuja rekisteröintiohjeita.

4. Valitse Kirjaudu sisään.

• Jos Kirjaudu sisään ei ole näkyvissä, vastaa Kyllä kysymykseen Oletko Netflixin jäsen? -ilmoitus.

• Jos et vielä ole jäsen, rekisteröidy jäseneksi verkossa.

5. Näkyviin tulee koodi. Anna aktivointikoodi osoitteessa netflix.com/activate.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi. Nauti!

Jos Sony Google TV -laitteeseen kuuluu langaton näppäimistöllinen kaukosäädin

1. Paina langattoman näppäimistöllisen kaukosäätimen Koti-painiketta (Home).

2. Valitse Kaikki sovellukset (All Apps).

3. Siirry Sony Google TV:n kaukosäätimen vasemmassa reunassa olevilla nuolinäppäimillä Netflix-sovellukseen ja paina OK.

4. Valitse Kirjaudu sisään.

• Jos Kirjaudu sisään ei ole näkyvissä, vastaa Kyllä kysymykseen Oletko Netflixin jäsen? -ilmoitus.

• Jos et vielä ole jäsen, rekisteröidy jäseneksi verkossa.

5. Kirjoita Netflix-sähköpostiosoite ja -salasana.

6. Valitse Jatka.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi. Nauti!

Kun haluat kirjautua ulos Netflix-tililtä Sonyn televisiolla, Blu-ray-soittimella tai kotiteatterijärjestelmällä, valitse aloitusnäytöltä (Home) laitetta parhaiten kuvaava vaihtoehto.

Sony Google TV

1. Siirry Google TV:n aloitusnäytölle (jos et ole varma, paina Koti-painiketta (Home).

2. Valitse Kaikki sovellukset (All Apps).

3. Valitse Asetukset (Settings).

4. Valitse Sovellukset (Applications).

5. Valitse Hallitse sovelluksia (Manage Applications).

6. Selaa suuntanuolilla, kunnes näet Netflix-nimen, ja valitse se sitten.

7. Valitse Tyhjennä tiedot (Clear Data) ja paina OK-painiketta, kun näyttöön tulee kehote.

Muut Sonyn laitteet

Kirjaudu ulos Netflixistä
  1. Aloita Netflixin aloitusnäytöltä.

2. Siirry vasemmalle avataksesi valikon ja valitse sitten Asetukset (Settings).

• Jos et saa valikkoa näkyville vasemmalta, siirry ylös ja valitse Asetukset (Settings) tai hammasrataskuvake rataskuvake.

3. Valitse Kirjaudu ulos.

4. Vahvista valitsemalla Kyllä.

5. Nyt voit kirjautua sisään eri Netflix-jäsenenä.

Jos et löydä Asetuksia tai hammasrataskuvaketta:

1. Anna Netflix-sovelluksessa kaukosäätimen nuolinäppäimillä seuraavat painallukset:
    Ylös, ylös, alas, alas, vasemmalle, oikealle, vasemmalle, oikealle, ylös, ylös, ylös, ylös.

2. Valitse Kirjaudu ulos, Aloita alusta, Poista käytöstä tai Palauta (Sign out, Start Over, Deactivate, Reset).

3. Nyt voit kirjautua sisään eri Netflix-jäsenenä.

Netflixiä voi katsella Ultra HD ‑tarkkuudella useimmilla Sony Ultra HD ‑televisioilla. Suoratoistoon Ultra HD ‑tarkkuudella tarvitset:

• Vuoden 2014 tai uudempi Ultra HD -televisio, jossa on Netflix-sovellus ja jolla voi katsoa Ultra HD -sisältöä 60 Hz:n virkistystaajuudella.

• Striimaussopimus, joka sisältää katselun Ultra HD ‑tarkkuudella. Voit tarkistaa nykyisen sopimuksesi osoitteessa Netflix.com/ChangePlan.

• Vakaa internet-yhteys, jonka nopeus on vähintään 25 Mbit/s.

• Striimauslaaduksi on asetettu Auto tai Korkea. Lisätietoja kuvanlaadun asetuksista on artikkelissa toistoasetukset.

Eräillä Sonyn televisioilla ja Blu-ray-soittimilla voi katsella Netflixiä HDR-kuvalla. Striimaukseen HDR-kuvalla tarvitset:

• Älytelevisio, joka tukee sekä Netflixiä että joko Dolby Visionia tai HDR10-tekniikkaa (Jos käytät HDR-kuvaa tukevaa Blu-ray-soitinta, sinun on liitettävä se HDR-kuvaa tukevaan älytelevisioon HDCP 2.2:ta tai uudempaa tukevan HDMI-portin kautta. Tämä on yleensä HDMI 1 -portti.)

• Neljän näytön Netflix-sopimus Voit tarkistaa nykyisen sopimuksesi osoitteessa Netflix.com/ChangePlan.

• Vakaa internet-yhteys, jonka nopeus on vähintään 25 Mbit/s

• Suoratoistolaadun tason on oltava paras (High). Lisätietoja kuvanlaadun asetuksista on artikkelissa Toistoasetukset.