Kuinka voin hallita Netflixin käyttämän datan määrää?

TV-sarjojen ja elokuvien katselu Netflixistä käyttää noin 1 Gt:n dataa tunnissa normaalilla kuvanlaadulla ja jopa 3 Gt HD-kuvanlaadulla kutakin katsottavaa striimiä kohden. Lataaminen ja suoratoisto käyttävät suurin piirtein saman määrän dataa. Jos olet huolissasi datakiintiöstä tai kaistanleveyden rajoituksista, voit muuttaa datan käyttöasetuksia seuraamalla alla olevia ohjeita.

Hallitse Netflixin datankäyttöä
Hallitse mobiilidatan käyttöä

Netflixin datankäyttöasetukset

Netflix tarjoaa neljä vaihtoehtoa datan käyttöön:

• Matala – 0,3 Gt tunnissa/laite

• Keskitaso – SD: 0,7 Gt tunnissa/laite

• Korkea – Paras videolaatu, korkeintaan 3 Gt tunnissa HD:lle ja 7 Gt tunnissa Ultra HD:lle laitetta kohti

• Automaattinen – Säätää datankäyttöä automaattisesti niin, että kuvan laatu on paras mahdollinen, joka nykyisellä yhteysnopeudellasi voidaan saavuttaa

Muuta Netflixin datankäyttöasetuksia

Datankäyttöasetukset koskevat vain sitä Netflix-profiilia, josta käsin olet ne asettanut. Tilisi eri profiileilla voi siis olla erilaiset datankäyttöasetukset. Jos olet huolissasi siitä, kuinka paljon Netflix kokonaisuudessaan käyttää dataa, toista seuraavat vaiheet jokaisessa profiilissa.

1. Kirjaudu sisään osoitteeseen Netflix.com.

2. Valitse profiili, jonka datankäyttöasetuksia haluat muuttaa.

Huomautus:
    Datankäyttöasetuksia ei voi muuttaa lasten profiilista.
  3. Valitse Tili.

4. Valitse Oma profiili -kohdasta Toiston asetukset.

5. Valitse haluamasi datankäyttöasetus.

Huomautus:
    Datan käyttörajoitukset voivat heikentää kuvanlaatua.
  6. Valitse Tallenna. Muutokset tulevat voimaan 8 tunnin kuluessa.

Mobiilidata-asetukset

Netflix tarjoaa neljä vaihtoehtoa mobiilidatan käyttöön.

• Automaattinen – Netflix valitsee datankäyttöasetuksen, jossa yhdistyy kohtuullinen datan käyttö ja hyvä videonlaatu. Tällä hetkellä asetuksella voi katsoa noin 4 tuntia / Gt.

• Vain Wi-Fi – Voit striimata laitteella vain, kun käytössäsi on Wi-Fi-yhteys.

• Säästö – Katso noin 6 tuntia / Gt

• Rajoittamaton – Suositellaan vain, jos sinulla on rajoittamaton datasopimus. Tällä asetuksella sisältöä striimataan korkeimmalla laadulla, joka on saatavilla laitteeseesi ja katsottavaan sisältöön. Tällä asetuksella käyttö saattaa olla 1 Gt / 20 minuuttia tai enemmän riippuen laitteesta ja verkkonopeudesta.

Huomautus:
Jos olet määrittänyt myös Netflixin datankäyttöasetuksen, mobiililaitteilla striimaus ei ylitä tätä asetusta.

Muuta mobiilidata-asetuksia

Jos teet muutoksia data-asetuksiin mobiililaitteesta, ne koskevat kyseistä laitetta vain kun striimataan mobiiliverkossa. Näin valitset mobiilidatasopimukseesi parhaiten sopivan asetuksen:

1. Valitse Netflix-sovelluksessa Valikko-kuvake. Tämä näkyy joko kuvakkeena vasemmassa yläkulmassa tai kuvakkeena oikeassa yläkulmassa.

2. Valitse Sovellusasetukset.

3. Valitse Mobiililaitteen datansiirto.

4. Valitse haluamasi asetus.

Huomautus:
Et voi muuttaa tätä asetusta, mikäli sinulla on latauksia odottamassa. Jos haluamasi data-asetus on harmaana, peruuta kaikki odottavat lataukset tai odota niiden valmistumista. Yritä sitten uudelleen.