Netflixin käyttäminen BT- tai Plusnet YouView ‑digiboksilla

Tervetuloa nauttimaan Netflixistä BT- tai Plusnet YouView ‑digiboksilla! Tästä artikkelista saat tietoa, kuinka voit rekisteröityä palveluun sekä siitä, kuinka voit kirjautua ulos tililtäsi. Jos et tiedä tukeeko laitteesi Netflixiä, seuraa välilehden ”Netflixin asentaminen” ohjeita ja yritä löytää Netflix-sovellus niiden avulla.

Netflix-ominaisuudet

Netflixiä voi käyttää monilla BT- ja Plusnet YouView ‑digibokseilla. Tuetuissa laitteissa saatavilla olevia Netflix-striimausominaisuuksia ovat mm:

Navigointi:
Useimmilla laitteilla Netflixin TV-sarjoja ja elokuvia voi selata riveittäin, ja Oman listan nimikkeille on oma rivi. Jokainen rivi edustaa omaa kategoriaansa (komediat, draamat, TV-sarjat jne.) sen pohjalta, mitä olet aikaisemmin katsellut.

Vanhemmissa laitteissa ei elokuvakategorioita ehkä ole järjestetty riveiksi, mutta niilläkin voit selata Omaa listaa, joka luodaan Netflixin verkkosivulla.

Kuvatarkkuus
Useimmilla laitteilla voi striimata Netflixiä teräväpiirtotarkkuudella nopealla verkkoyhteydellä, ja laitteet toistavat sisällön korkeimmalla tuetulla tarkkuudella (lisätietoja on Verkkoyhteyden nopeussuosituksissa).

Tekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni
Katso ohjeet siitä, kuinka voit ottaa käyttöön monissa elokuvissa ja TV-sarjoissa saatavilla olevat tekstitykset, kuulovammaistekstityksen ja vaihtoehtoisen äänen (mukaan lukien 5.1-tilaääni). Jos haluat tarkistaa, tukeeko laitteesi 5.1-tilaääntä, siirry mihin tahansa Netflix-alkuperäissarjaan ja katso, onko vaihtoehtona tarjolla 5.1-tilaääni. Mikäli ei, laitteesi ei tue tätä ominaisuutta. Monet laitteet sallivat sinun mukauttaa tekstityksen ja kuulovammaistekstityksen ulkoasua. Jotkut laitteet näyttävät tekstityksen ja kuulovammaistekstityksen oletusulkoasussaan tai eivät näytä niitä ollenkaan.

Lapsilukko
Netflixissä voit asettaa lapsilukon yksittäisille profiileille.

Silent Sign-In (SSI):
Jotkin BT:n digiboksit tukevat Silent Sign-In -tekniikkaa, joka mahdollistaa automaattisen sisäänkirjautumisen. BT:n kautta laskutettavat Netflixin asiakkaat kirjataan automaattisesti sisään Netflix-tililleen uudessa, toisessa tai korvaavassa BT:n digiboksissa, jos siinä on käytössä SSI.

Laitesarja Tuetut alueet Kuvatarkkuus Tekstitys ja ääni
DTR-T1000* UK 1080p Tekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni:
DTR-T2100* UK 1080p Tekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni:
DTR-T2110* UK 1080p Tekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni:
DB-T2200* UK 1080p Tekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni:
DB-T2210* UK 1080p Tekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni:
DTRT-4000* UK 4K Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni
Plusnet T2120 UK 1080p Tekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni:
Plusnet T2220 UK 1080p Tekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni:

*SSI-käyttöinen

Netflixin käyttäminen

Kun haluat yhdistää BT- tai Plusnet YouView -digiboksin Netflix-tiliisi, aloita aloitusnäytöltä (Home) ja seuraa alla olevia ohjeita.

Yhdistä BT-digiboksin kanavalta 333

1. Siirry television kaukosäätimellä kanavalle 333.
  2. Käynnistä Netflix-sovellus valitsemalla OK.
  3. Kun olet Netflix-sovelluksessa, valitse Kirjaudu sisään (Sign In).

Yhdistä YouView-painikkeesta

1. Paina YouView-painiketta kaukosäätimessä.
  2. Valitse Soittimet ja sovellukset (Players & Apps).
  3. Valitse Soittimet (Players).
  4. Valitse Netflix.
  5. Kun olet Netflix-sovelluksessa, valitse Kirjaudu sisään (Sign In).

Jos et löydä Netflix-sovellusta

YouView-digiboksi pitää ehkä päivittää. Päivitä YouView seuraamalla alla olevia ohjeita.

1. Paina YouView-painiketta kaukosäätimessä.
  2. Siirry Asetukset (Settings) ‑kohtaan ja paina OK.
  3. Siirry Laitehallinta (Device Management) ‑kohtaan ja paina OK.
  4. Siirry Ohjelmistopäivitys (Software Update) ‑kohtaan ja paina OK.
  5. Paina kaukosäätimen OK-painiketta uudelleen, niin digiboksi hakee saatavilla olevat päivitykset.
    • Jos päivitys on saatavilla, esiin tulee edistymispalkki, joka näyttää päivityksen edistymisen.
    • Jos digiboksissa on jo viimeisin päivitys, tulee ilmoitus ”Ohjelmisto on ajan tasalla” (Software is up to date).
  6. Kun päivitys on valmis, yhdistä YouView-painikkeesta toistamalla yllä olevat vaiheet.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi. Nauti!

Kirjaudu ulos Netflixistä

Kun haluat kirjautua laitteellasi ulos Netflix-tililtä, voit tehdä sen noudattamalla seuraavia ohjeita.

Poistu ja kirjaudu ulos Netflixistä

1. Aloita Netflixin aloitusnäytöltä.
  2. Paina kaukosäätimen Takaisin-painiketta.
  3. Valitse oikealla oleva rataskuvake.
  4. Valitse Kirjaudu ulos (Sign Out).
  5. Vahvista valitsemalla Kyllä (Yes).
  6. Nyt voit kirjautua sisään eri Netflix-jäsenenä.

Poistu kirjautumatta ulos Netflixistä

1. Aloita Netflixin aloitusnäytöltä.
  2. Paina kaukosäätimen Takaisin-painiketta.
  3. Valitse oikealla oleva rataskuvake.
  4. Valitse Lopeta (Exit).
  5. Valitse OK.

Netflix Ultra HD ‑tarkkuudella

Netflixiä voi katsella Ultra HD ‑tarkkuudella monilla BT-digibokseilla. Striimaamiseen Ultra HD ‑tarkkuudella tarvitset:

• Television, joka on yhteensopiva Netflixin Ultra HD ‑striimauksen kanssa ja liitetty digiboksiin HDCP 2.2 tai uudempaa tukevan HDMI-portin kautta (yleensä HDMI 1 -portin).
  • Striimaussopimuksen, joka sisältää katselun Ultra HD ‑tarkkuudella. Voit tarkistaa nykyisen sopimuksesi osoitteessa netflix.com/ChangePlan.
  • Vakaan internet-yhteyden, jonka nopeus on vähintään 25 Mbit/s.
  • Suoratoistolaadun asettamisen parhaaksi (High). Lisätietoja kuvanlaadun asetuksista on artikkelissa Toistoasetukset.

Seuraavassa on luettelo niistä BT:n malleista, joilla Netflixiä voi katsella Ultra HD ‑tarkkuudella.

• DTRT-4000