Hvordan stoppe spesifikk bruk av din personlige informasjon

Denne artikkelen forklarer hvordan Netflix tilbyr enkeltpersoner betydningsfulle valg angående informasjonen vi kan samle inn om deg. Nedenfor beskriver vi kontroller du kan bruke som Netflix-medlem. Du kan i tillegg også ha tilgang til andre kontroller, som du kan bruke uavhengig av om du er medlem av Netflix eller ikke. Disse andre kontrollene kan variere avhengig av hva slags enhet, nettleser eller app du bruker. Det kan hende vi oppdaterer denne artikkelen av og til for å gjenspeile endringer i gjeldende lovverk eller retningslinjene våre.

Medlemskontroller

Når du abonnerer på kontoen din, og du er logget på med en kompatibel nettleser, kan du få tilgang til kontrollene som er beskrevet nedenfor. Vær oppmerksom på at når du bruker disse kontrollene, hjelper du oss til å forstå valgene dine som Netflix-medlem, men det påvirker ikke andre kontroller du muligens bruker når vi ikke kan tilknytte deg til en Netflix konto.

Annonsestøttet Netflix-abonnement – Bortvelging av adferdsbasert reklame

Adferdsbasert reklame er de reklamene som velges basert på bruken av og/eller interaksjonene dine med uavhengige tredjepartsnettsteder/-apper over tid.

Når du abonnerer på et abonnement som støtter reklame, gir Netflix hver profil som ikke er en barneprofil, muligheten til å velge bort adferdsbasert reklame på Netflix. (Barneprofiler får ikke valg om å velge bort adferdsbasert reklame, fordi vi ikke bruker adferdsbasert reklame på barneprofiler.)

Du kan velge bort adferdsbasert reklame ved å velge den aktuelle profilen og endre innstillingen "Adferdsbasert reklame" i menyen "Personvern og personopplysninger" eller "Innstillinger for personvern og personopplysninger" i delen "Konto" på nettstedet vårt. Du kommer likevel til å se reklame selv om du velger bort adferdsbasert reklame (som definert i Netflix' Vilkår for Bruk), men reklamen du ser, er ikke basert på informasjon for adferdsbasert reklame.

Digitalt identifisert markedsføring fra Netflix

Noen tredjepartstjenester gjør det mulig for oss å nå ut til medlemmene våre med nettbasert markedsføring av Netflix-innhold eller Netflix-tjenesten ved å sende personvernbeskyttet kontaktinformasjon til tredjeparten. Personvernbeskyttet kontaktinformasjon betyr at vi bruker avidentifiseringsteknologi til å konvertere de opprinnelige kontaktopplysningene (som e-postadresse eller telefonnummer) til en verdi for å unngå at den opprinnelige informasjonen avsløres. Tredjeparten sammenligner de personvernbeskyttede kontaktopplysningene med den personvernbeskyttede informasjonen i sin egen database, og vil kun finne treff som muliggjør reidentifisering hvis du har brukt den samme identifikatoren (som en e-postadresse) hos Netflix og hos tredjeparten. Hvis det finnes et treff, kan Netflix deretter velge om det skal sendes Netflix-markedsføring til deg på tredjepartstjenesten, og kan optimalisere og bedre måle effektiviteten av slik markedsføring. Du kan velge bort digitalt identifisert markedsføring ved å velge den aktuelle profilen og endre innstillingen "Digitalt identifisert markedsføring" i menyen "Personvern og personopplysninger" eller "Innstillinger for personvern og personopplysninger" i delen "Konto" på nettstedet vårt.

Fastslå om en Netflix-enhet er del av Netflix-husholdningen din

Vi bruker opplysninger som IP-adresser, enhets-ID og kontoaktivitet til å fastslå om en enhet som er logget på kontoen din, tilhører Netflix-husholdningen (for å bekrefte om enheten har tillatelse til å bruke kontoen i overensstemmelse med vilkårene våre for bruk). Hvis du vil at vi skal slutte å samle inn informasjon til dette formålet på en spesifikk Netflix-enhet, må du logge deg ut på den enheten.

Andre former for valg og kontroll

Hvis du ikke er logget på som Netflix-medlem, tilknytter vi ikke tilgangen din med en Netflix-medlemskonto når du åpner sider som netflix.com. Som følge av dette har vi begrenset mulighet til å identifisere deg. Enhetene, nettleserne eller appene dine kan likevel gi deg muligheten til å kontrollere visse typer informasjon Netflix kan samle inn. Dette inkluderer:

Informasjonskapsler

Klikk her for å få mer informasjon om informasjonskapsler som konfigureres via nettstedet vårt, samt andre typer nettbasert sporing (inkludert tredjeparters innsamling av informasjon om Internett-aktiviteten din over tid og på tvers av tredjepartsnettsteder eller nettbaserte tjenester for digital adferdsbasert reklame), og for å konfigurere valg angående dette. På nåværende tidspunkt svarer vi ikke på "Spor ikke"-signaler fra nettlesere. Merk: Kontroll over informasjonskapsler kan være spesifikt for de forskjellige nettleserne eller enhetene. De individuelle valgene for informasjonskapsler respekteres uavhengig av abonnement eller medlemsskapsstatus.  I tillegg til valgene for informasjonskapsler som er oppført i denne delen, kan du, hvis du har et reklamestøttet abonnement og ønsker å benytte deg av valgene dine rundt informasjonen som brukes i adferdsbasert markedsføring på Netflix som en del av et slikt abonnement, få tilgang til kontroller for reklamestøttede abonnementer i delen Bortvelging av adferdsbasert markedsføring for reklamestøttet Netflix-abonnement.

Enhetsidentifikatorer som kan tilbakestilles

Fra tid til annen kan det hende vi bruker en enhetsidentifikator som kan tilbakestilles, på en mobil enhet, et nettbrett eller medieenheter for strømming som et hjelpemiddel for markedsføring av Netflix-tjenesten eller innhold i et abonnement som støttes av reklame. For å kontrollere innstillingene til enhetsidentifikatorer som kan tilbakestilles, må du konfigurere de tilsvarende innstillingene på enheten (disse finner du vanligvis under "personvern" eller "annonser" i innstillingene til enheten). Det kan hende du fortsatt ser markedsføringsmeldinger om Netflix (og Annonser hvis du abonnerer på et abonnement med reklame) på denne enheten, men det vil ikke være valgt basert på bruken av tilbakestillbare enhetsidentifikatorer. Merk: Styring av en identifikator som kan tilbakestilles, gjelder spesifikt for enheten det konfigureres på. Det tas hensyn til valgene dine angående tilbakestillbar enhets-ID, uavhengig av abonnement eller medlemskapsstatus. I tillegg til å kunne takke nei på enhetsnivå, har du tilgang til kontroller for reklamestøttede abonnementer i delen for å velge bort adferdsbasert reklame for Netflix-abonnementet, så sant du har et reklamestøtte abonnement og ønsker å konfigurere valg angående informasjon som brukes til adferdsbasert reklame på Netflix.

Kontroll for å takke nei til Digital Advertising Alliance (DAA)

Enkelte tredjeparter som kan samle inn informasjon fra eller om deg på Netflix-tjenester for å gi deg mer relevant reklame, deltar i Digital Advertising Alliance (DAA) Self-Regulatory Program for Online Behavioral Advertising. For å indikere dine valg om bruken av informasjon i adferdsbasert eller interessebasert reklame på nettsteder går du til:

E-poster og tekstmeldinger (SMS)

• E-post: Hvis du vil kontrollere hva slags e-post som sendes til hver enkel profil på kontoen din, kan du se Hvordan behandler jeg e-post jeg får fra Netflix?.

• Tekstmeldinger (SMS): Hvis du velger å ikke motta varsler, spesialtilbud og meldinger om undersøkelser, vil du fremdeles motta en tekstmelding fra oss hvis du ber om å tilbakestille passordet via tekstmelding. Hvis du ikke lenger har lyst til å motta tekstmeldinger fra oss, kan du fjerne telefonnummeret ditt fra kontoen din på følgende måte:

1. Gå til Konto-siden i en nettleser.

2. Gå til lenken Endre telefonnummer under Medlemskap og fakturering.

• For noen kontoer må du velge Sikkerhet og deretter Mobiltelefon for å fjerne telefonnummeret ditt.

3. Velg Slett telefonnummer.

Push-varsler

Du kan velge om du vil motta push-varslinger fra Netflix. Hvis du ved et senere tidspunkt ikke lenger ønsker å motta disse varslingene, kan du bruke telefonens innstillinger til å skru disse av, eller ved å gå til alternativet "Varslingsinnstillinger" for den relevante profilen i Konto-delen på nettstedet vårt.

Se vår Hjelpeside for personvern og sikkerhet for informasjon om flere emner.