Vineyard Valley – spørsmål om spillet

Sitter du fast i spillet? Lurer du på hvordan noe fungerer? Har du spørsmål om innstillinger i spillet? Her får du svar på vanlige spørsmål om spillet.

Mulige spoilere nedenfor.

System og innstillinger

Slik finner du Spiller-ID-en din
Trykk på Innstillinger øverst til høyre. Spiller-ID-en din vises nederst i menyen. Den vises også nederst til venstre når du starter spillet.

Slik tvinger du avslutning av appen

Telefon eller nettbrett med Android:

1. Trykk på det kvadratiske ikonet ved siden av Hjem-knappen.

2. Sveip opp på Vineyard Valley-appens forhåndsvisning for å lukke den.

iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Sveip opp fra nederst på skjermbildet og stopp for å vise apper som for øyeblikket er åpne.

• Trykk raskt to ganger på enheter med en Hjem-knapp.

2. Sveip til venstre eller til høyre helt til du ser Vineyard Valley-appen.

3. Sveip opp på Vineyard Valley-appens forhåndsvisning for å lukke den.

Slik slår du spillvarslinger på eller av

1. Trykk på Innstillinger øverst til høyre.

2. Trykk på Varslinger for å slå dette på eller av.

Hvis du får varslinger etter å ha slått dem av i spillet, følger du trinnene under Slik slår du spillvarslinger på eller av i innstillingene på enheten.

Dette betyr meldingene "Laster ned ressurser" eller "Laster ned data"
Hvis du ser en av disse meldingene, må du sørge for å være tilkoblet en rask, stabil internett-tilkobling for å laste ned filene du trenger for å spille neste oppgave. Det anbefales at du holder spillet aktivt helt til meldingen forsvinner, for å laste ned alle filene du trenger på enheten. Pass på at du ikke laster ned andre filer i bakgrunnen (f.eks. andre app-oppdateringer), som kan gjøre tilkoblingen tregere.

Svart skjermbilde når du viser kartet
Dette skjer vanligvis når filer ikke er fullstendig nedlastet og spillet trenger mer tid til å laste inn kartet. Det kan også skje hvis du nylig har tømt mellomlageret, installert appen på nytt eller byttet fra frakoblet modus. Hvis problemet vedvarer, kan du holde spillet aktivt i minst 10 minutter, slik at alle filene kan lastes ned til enheten.

Slik spiller du

Kom i gang

• Før du begynner å spille et nivå, vises målene dine på venstre side av skjermen. Fullfør alle målene for å gjøre ferdig nivået.

• Du kan velge boostere før du trykker på spill. Disse vises på en tilfeldig blokk ved starten av nivået.

• Når du starter et nivå, må du matche to eller flere blokker i samme farge for å fjerne dem.

• Å fjerne blokker ved siden av hindringer har forskjellige effekter avhengig av hindringen.

• Du har et begrenset antall trekk på hvert nivå. Pass på at du ikke går tom for trekk.

• Kombiner flere blokker i samme farge for å skape oppgraderinger. Kombiner én eller flere boosts for å skape en superkraftig effekt.

• For hvert nivå du beseirer, mottar du stjerner som kan brukes til å renovere Tangled Vines og fullføre kapitlene for å drive historien videre.

Stjerner
Stjerner brukes til å fullføre oppgaver når du fortsetter gjennom historiekapitlene og renoverer dekorasjoner for Tangled Vines. Stjerner er en belønning for å fullføre nummererte nivåer.

Merk:
Når du når det siste nivået i spillet, får du tilgang til bonusnivåer. Bonusnivåene har mynter i stedet for stjerner som belønning ettersom du har nådd slutten av det innholdet som for tiden er tilgjengelig.

Oppgraderinger
Ved å trykke på store grupper av blokker kan du skape nyttige oppgraderinger som du kan bruke på spillbrettet. Her er noen eksempler:

• Flaskeraketter: Trykk på fem eller flere brikker i en gruppe for å skape en flaskerakett. Avhengig av hvilken retning den vender, fjerner den en hel rad eller kolonne av blokker når den brukes.

Merk:
    Retningen flaskeraketten er vendt, er helt tilfeldig.
  • Tønnebomber: Trykk på sju eller flere brikker i en gruppe for å skape en tønnebombe. Når du trykker på en tønnebombe fjernes den og de omkringliggende blokkene i en eksplosjon av bobler.

• Regnbuepolletter: Trykk på ni eller flere tilstøtende brikker i en gruppe for å skape en regnbuepollett. Når du bruker denne, fjernes alle blokker i samme farge. Kombinerer du to regnbuepolletter, tømmer du hele brettet.

• Roterende flaskeraketter: Som vanlige flaskeraketter, med ett unntak – flaskeraketten bytter retning hver gang du gjør et trekk, uansett hva slags trekk det er snakk om.

Oppgraderinger som ligger ved siden av hverandre, kan kombineres med spektakulære resultater. Eksperimenter ved å trykke på forskjellige kombinasjoner av oppgraderinger.

Boostere

• Boostere i spillet
    Bruk disse for å få fordeler i et nivå:

• Skjeer knuser en hvilken som helst enkeltbrikke på brettet. Kom igjen, slå til!

• Stekespader kutter vekk en hel kolonne på spillbrettet.

• Pizzaskjærere kan skjære bort en hel rad på spillbrettet.

• Visper kan brukes til å stokke om brikkenes posisjoner på brettet.

• Forhåndsboostere
    Bruk disse før du starter et nivå for å fylle spillebrettet med oppgraderinger når du starter:

• Flaskeraketter

• Tønnebomber

• Regnbuepollett

• Tikkende boostere
    Vær på utkikk etter belønninger for å fullføre kapitler og andre oppgaver, noe som gir ubegrenset med boostere i en begrenset periode.

Samle ytterligere boostere på forskjellige måter:

• Belønning for å fullføre kapitler og andre oppgaver

• Spesialtilbud i butikken

• Når du spiller et nivå, kan du kjøpe flere boostere med mynter ved å trykke på dem

Mynter
Mynter er den viktigste valutaen i Vineyard Valley. Bruk dem til å kjøpe nye dekorasjoner, boostere eller flere trekk hvis du ikke klarer å fullføre et nivå. Motta mynter for å fullføre nivåer. Du kan også få dem som belønning under begivenheter.

Prestisje
Prestisje er et system som måler hvordan det går med renoveringen av Tangled Vines, og gir deg sjansen til å motta unike belønninger. Tjen prestisjepoeng ved å kjøpe dekorasjoner, fullføre utfordringer med mer. Fyll prestisjemeteret med prestisjepoeng for å gå opp et nivå og motta en belønning. Høyere nivåer øker også prestisjetrinnet (bronse, sølv, gull, osv.). Jo høyere prestisjetrinn, desto bedre belønning, som oppgraderinger.

Lås opp nye områder for å dekorere Tangled Vines
Du må gå gjennom hvert kapittel og fullføre oppgaver ved hjelp av stjerner for å låse opp nye områder for å dekorere Tangled Vines. Et nytt område låses opp for hvert kapittel du fullfører. Det kommer flere områder for dekorasjoner etter hvert som nye kapitler gis ut.

Slik tilpasser du dekorasjoner

1. Finn dekorasjonen du vil tilpasse.

2. Trykk og hold på dekorasjonen til den grønne sirkelen er full.

3. Velg én av de tre til fire tilgjengelige designene.

4. Når du har bestemt deg, trykker du på det grønne avkrysningsmerket nederst til høyre for å lagre endringen.

Dekorasjonskatalog
Innred Tangled Vines med nye gjenstander fra dekorasjonskatalogen.

Slik går du til dekorasjonskatalogen:

1. Trykk på sofaen nederst til venstre.

2. Velg hvilke gjenstander du vil kjøpe i følgende kategorier:

• Soverom / balkong

• Gang / bad

• Gjesterom

• Utendørs

• Stue

Gjenstandene koster en bestemt sum av blå eller lilla polletter. Du mottar polletter ved å fullføre nivåer på første forsøk. Du kan fortsatt tjene polletter etter at du har låst opp alle de tilgjengelige dekorasjonene. Det kommer flere dekorasjoner etter hvert i senere utgivelser.

Slik endrer du navn

1. Trykk på Innstillinger øverst til høyre.

2. Trykk på Endre navn.

3. Endre navnet og trykk på det grønne avkrysningsmerket for å lagre.

Dette betyr meldingen "Kommer snart"
Hvis du ser "Kommer snart" etter å ha fullført en kapitteloppgave, gratulerer! Du har fullført det siste kapitlet som for tiden er tilgjengelig.

Nye kapitler gis ut regelmessig. I mellomtiden kan du fortsette å spille bonusnivåene, tjene mynter og delta i begivenheter.

Om nye kapitler og nivåer
Vi utvikler hele tiden nytt innhold som du kan kose deg med. Nye kapitler og nivåer gis ut regelmessig.

Slik spiller du kapitler eller nivåer på nytt
Det er for tiden ikke mulig å spille et kapittel eller nivå på nytt.

Slik starter du spillet forfra
For tiden er det ikke mulig å tilbakestille spilldataene eller starte helt fra starten av. Hvis du vil gå tilbake og starte på nytt fra nivå 1 igjen, kan du velge en annen profil på Netflix-kontoen og spille spillet på den.

Hindringer

Etter hvert som du tar deg videre i spillet, kommer du til å støte på mange forskjellige hindringer. Brikker kan bli blokkert, eller du må samle gjenstander for å fullføre et nivå.

Kopper
Trykk på brikker ved siden av kopper for å bruke boostere og fjerne dem fra brettet. Noen kopper krever at du trykker på bestemte farger for å fjerne dem.

Isskulpturer
Rydd vei under isskulpturer ved å eliminere brikker eller bruke boostere. Når de når bunnen av brettet, samles de inn og telles mot fullføring av nivåets mål.

Bobler
Trykk på brikker inne i bobler for å sprekke dem. Du kan også eliminere boblebrikker ved hjelp av boostere.

Esker
Trykk på brikker ved siden av esker for å fjerne dem fra brettet. Noen esker er tapet godt sammen og trenger mer enn ett trykk for å bli fjernet. Vær på utkikk etter esker som krever at du trykker på bestemte farger for å fjerne dem.

Druekurver
Trykk på brikker ved siden av druekurver for å samle inn druer for å nå målet. Du kan også bruke boostere direkte på druekurver for å samle inn druer.

Sjokoladejordbær
Trykk på brikker ved siden av jordbær for å dyppe dem i sjokolade. Trykk på brikker en gang til for å fjerne dem fra brettet.

Marmelade
Trykk på brikker ved siden av marmelade eller bruk boostere for å fjerne marmeladen fra brettet. Du må være rask for marmeladen sprer seg fort hvis du ikke fjerner den.

Steiner
Bruk oppgraderinger som tønnebomber og flaskeraketter for å knuse steiner.

Bur
Trykk på brikker ved siden av bur eller bruk boostere for å knuse burene og frigjøre brikkene som er fanget i dem.

Kakefat
Trykk på brikker ved siden av kakefat for å fjerne en cupcake. Når alle cupcakene er borte, fjernes fatet.

Steinblokker
Slå steinblokkene tre ganger med flaskeraketter eller tønnebomber for å fjerne dem fra brettet. Boostere kan også knuse steinblokker.

Fargerike kakefat
Match med samme farge som fargen på cupcaken på fatet for å fjerne dem. Du kan for eksempel matche røde brikker for å fjerne den røde cupcaken, blå brikker for å fjerne den blå cupcaken. Tønnebomber, flaskeraketter, stekespader, pizzaskjærere og skjeer fjerner også en cupcake med farge fra fatet.

Gaveesker
Fullfør mange matcher ved siden av en gaveeske for å pakke opp en oppgradering.

Pansrede brikker
Ødelegg pansrede brikker ved å matche dem med normale brikker eller andre pansrede brikker i samme farge. Stekespader, pizzaskjærere og skjeer kan også ødelegge pansrede brikker. Pansrede brikker tåler mye og kan ikke ødelegges med flaskeraketter, tønnebomber eller regnbuepolletter.

Portaler
Når brikker og hindringer slippes gjennom portaler, dukker de opp i en annen kolonne. Fjern dem raskt!

Låser og nøkler
Slipp en nøkkel til bunnen av brettet for å fjerne låsene med et matchende symbol.

Fargede stearinlys
Tenn fargede stearinlys ved å matche dem med brikker i samme farge ved siden av dem. Du kan også bruke boostere for å tenne fargede stearinlys. Fjern alle fargede stearinlys for å fjerne dem fullstendig fra brettet.

Joker-blokker
De glødende blokkene endrer farge hver runde.

Vinranker
Vinranker låser brikker helt til du knuser potten i midten med oppgraderinger som flaskeraketter eller tønnebomber.

Såpeflasker
Trykk på brikker ved siden av såpeflasker for å lage bobler. Du kan også bruke boostere direkte på såpeflaskene for å lage flere bobler.

Blendere
Blendere fjerner en hel rad. Lad den opp ved å samle brikker i samme farge.

Skap
Trykk på brikker ved siden av skap for å legge til en kopp på et tilfeldig sted på brettet.

Is
Trykk på brikker dekket av is for å hakke vekk isen. Bruk en flaskerakett, tønnebombe eller regnbuepollett for å fjerne alt samtidig!

Gjøkur
Trykk på brikker ved siden av gjøkur for å bygge dem. Når et gjøkur får et blått tak, er det helt ferdig. Trykk på brikker ved siden av ferdigbygde gjøkur for å aktivere dem, noe som fjerner andre nærliggende brikker.

Eføy
Trykk på brikker ved siden av eføy for å fjerne eføyen fra brettet. Brikker skjult av eføy kan ikke trykkes på før eføyen er fjernet. Eføy med blomster må fjernes flere ganger.

Frø og blomsterpotter
Plant frø i blomsterpotter for å gro blomster på brettet. For å plante frø må du fjerne alle blokker mellom frøet og en blomsterpotte. Når en pakke med frø og en blomsterpotte er ved siden av hverandre, dukker det opp fargede blomster på brettet.

Tornete vinranker
Tornete vinranker kan ikke fjernes ved å matche normale brikker. Du må bruke oppgraderinger eller boostere for å fjerne dem fra brettet. Når de tornete vinrankene er fjernet, kan du trykke på brikkene de skjuler.

Malingsspann
Trykk på matchende brikker ved siden av et malingsspann for å aktivere det, noe som maler alle diagonale brikker i samme farge. Hvis for eksempel et lilla malingsspann aktiveres, farges alle de fire diagonale brikkene i nærheten lilla.

Murvegger
Bruk en oppgradering, for eksempel en tønnebombe eller flaskerakett for å rive ned murvegger. Når en murvegg har en sprekk, trykker du på matchende brikker ved siden av den for å fjerne den fullstendig fra brettet.

Begivenheter

Gylne druer – begivenhet
Vinn belønninger mens du konkurrer mot andre spillere. Under denne begivenheten må du beseire nivåer for å tjene gylne druer. Jo flere gylne druer du samler inn ved å fullføre nivåer, desto flere belønninger vinner du. Vær forsiktig: Du mister de gylne druene dine hvis du avslutter et nivå eller går tom for trekk. Hvis du har nådd det siste nivået som er tilgjengelig for tiden, kan du fortsette å tjene gylne druer når du spiller bonusnivåer.

Du kan også konkurrere mot andre spillere på en poengtavle, hvor du får belønninger for å tjene så mange gylne druer som mulig.

Slik ser du gylne druer-poengtavlen
For at du og andre spillere skal kunne se hverandres gylne druer-poengsum kreves det at du har en stabil internett-tilkobling. Når du har koblet til en stabil internett-tilkobling, oppdateres poengtavlen automatisk med den siste gylne druer-poengsummen og spillerrangeringene.

Matservering – begivenhet
Fyll matskålen til katten og motta fantastiske belønninger. Under denne begivenheten må du samle inn brikker med kattesymboler mens du fullfører nivåer. Jo flere brikker du samler inn for å hjelpe katten, desto flere belønninger vinner du. Husk at brikkene du samler inn, bare teller hvis du fullfører nivået. Hvis du har nådd det siste nivå, teller også brikkene du samler inn på bonusnivåene, for begivenheten.

Hakk til topps – begivenhet
Hjelp Bruce å hakke seg til topps! For å delta i denne begivenheten må du fullføre et bestemt antall nivåer for å få troféer. Jo flere nivåer og troféer du har, desto flere belønninger mottar du. Øverst til høyre trykker du på troféikonet for å se fremdriften for begivenheten. Hvis du har nådd siste nivå, kan du også fullføre bonusnivåer for å delta i Hakk til topps-begivenheten.

Snacksangrep – begivenhet
Hjelp Kai med å lage en sandwich! Hvis du vinner et visst antall nivåer etter hverandre under denne begivenheten, får du oppgraderinger. Jo flere nivåer du vinner, desto flere oppgraderinger får du. Alle nivåer, inkludert bonusnivåer, teller mot begivenheten. Oppgraderingene du har fått, brukes i starten av neste nivå. Hvis du taper eller avslutter midt i et nivå, tilbakestilles all progresjon i den aktuelle seiersrekken.

• Seiersrekke 1 (vinn ett nivå): Du blir belønnet med 1 flaskerakett ved starten av et nytt nivå.

• Seiersrekke 2 (vinn to nivåer på rad): Du blir belønnet med 1 flaskerakett og 1 tønnebombe.

• Seiersrekke 3 (vinn tre nivåer på rad): Du blir belønnet med 1 flaskerakett, 1 tønnebombe og 1 regnbuepollett.

Vinn på første forsøk – begivenhet
Snurr hjulet og vinn jackpoten! Under denne begivenheten må du fullføre "vanskelige" nivåer på første forsøk uten å tape eller slutte. Når du vinner, kan du snurre hjulet for å få morsomme, tilfeldige belønninger. Snurr mer for å få en sjanse til å vinne jackpotene.

Nye nivåer og kapitler
Nye kapitler er planlagt for løpende utgivelse fra 23. mai 2023. Nye kapitler og nivåer blir tilgjengelige annenhver uke.

Vil du vite mer om Vineyard Valley? Gå til spillstøttesiden.