Netflix-feil NW-2-5

Du ser kanskje denne meldingen på TV-en eller TV-strømmeenheten din når du prøver å åpne Netflix:

Netflix har oppdaget en feil. Prøver på nytt om [X] sekunder.
Kode: NW-2-5

Feilkode NW-2-5 betyr at enheten din brukte for lang tid på å koble til Netflix. Dette tyder vanligvis på et problem med Internett-tilkoblingen på enheten eller hjemmenettverket ditt.

Følg trinnene nedenfor for å løse problemet. Hvis det ikke er løst etter at du har gjennomført disse trinnene, må du kontakte Internett-leverandøren din.

Prøv disse alternativene for å teste enhetens tilkobling:

• På feilmeldingsskjermen velger du Mer informasjon > Kontroller nettverket. Hvis det vises en rød X på skjermen, er enheten sannsynligvis ikke tilkoblet.

• Prøv en annen app som bruker Internett, eller kjør en nettverkstest fra innstillinger-menyen hvis det er mulig. Hvis andre apper ikke fungerer eller nettverkstesten feiler, er enheten din sannsynligvis ikke tilkoblet.

Hvis enheten din er tilkoblet og du fortsatt får feilmeldingen, kan du lese nedenfor for å sjekke om nettverkstypen kan være problemet.

• Offentlige eller delte Wi-Fi-nettverk, som på hotell og i boligblokker, kan ha for mange mennesker som bruker nettet samtidig eller strømmevideotjenester som Netflix kan være blokkert. Prøv å kontakte nettverkseieren eller -administratoren for å få hjelp.

• Noen mobil- eller satellittilkoblinger eller mobile tilkoblingspunkter kan være for trege til å strømme stabilt. Kontakt Internett-leverandøren din for å spørre om nettverket støtter strømming av video.

Merk:Fordi trinnene for å koble til Internett eller fikse et tilkoblingsproblem ofte er unike for hver enhet og hvert hjemmenettverk, kan ikke Netflix kundeservice hjelpe deg med trinnene for enheten din.

Når du starter enheten på nytt, lar det Netflix starte på nytt, noe som kan løse vanlige feil og problemer.

1. Koble enheten fra strømuttaket.

2. Vent i minst 15 sekunder. Vent i tre minutter hvis du bruker en kabel-TV-mottaker.

3. Koble enheten til igjen.

4. Slå på enheten, og prøv deretter Netflix på nytt.

Når du starter nettverksboksene dine på nytt, gjør det at enheten ber om en ny tilkobling, sletter gamle data og løser vanlige tilkoblingsproblemer.

1. Slå av enheten, og koble fra strømmen til modemet og ruteren.

2. Vent i 30 sekunder før du kobler til modemet og ruteren.

3. Vent i ett minutt før du slår på enheten.

4. Prøv Netflix på nytt.

Merk:Noen enheter, modemer og rutere kan bruke litt lengre tid på å koble til internett igjen.

Hopp over dette trinnet hvis det er for vanskelig eller umulig å flytte ruteren eller hvis enheten tilkobles med en nettverkskabel.

Hvis enheten ikke får et sterkt Wi-Fi-signal fra ruteren din, blir tilkoblingen mindre stabil og kan skape problemer.

Slik kan du forbedre Wi-Fi:

• Flytt ruteren nærmere enheten din eller til et sentralt sted i husholdningen.

• Flytt ruteren opp fra gulvet og opp på en høyere overflate, som en pult eller bokhylle.

• Flytt ruteren bort fra andre trådløse enheter og apparater med metall, som kjøleskap og mikrobølgeovn.

• Legg til en trådløs repeater i samme rom som enheten.

• Spør Internett-leverandøren din om de kan oppdatere ruterens fastvare eller oppgradere den til en nyere modell.

Disse trinnene er til PlayStation- og Xbox-spillkonsoller. Hvis du bruker en annen enhet, kan du hoppe over disse trinnene.

Hvis DNS-innstillingene er feil, kan det hende at enheten din ikke greier å finne Netflix-serverne, noe som kan føre til nettverkstidsavbruddsfeil.

Følg trinnene for konsollen din for å endre DNS-innstillingene:

1. Gå til hovedmenyen, og velg Innstillinger (Settings).

2. Velg Nettverk (Network) > Konfigurer Internett-tilkobling (Set Up Internet Connection).

3. Velg tilkoblingstypen du bruker:

• For Bruk Wi-Fi (Use Wi-Fi) velger du Tilpasset (Custom) og så Wi-Fi-nettverket ditt.

• For Bruk en LAN-kabel (Use a LAN Cable) velger du Tilpasset (Custom) > Bruksmodus (Operation mode).

4. Velg følgende alternativer når du går gjennom de neste innstillingene:

• IP-adresseinnstillinger (IP Address Settings) > Automatisk (Automatic)

• DHCP-vert (DHCP Host) > Ikke angi (Don't Specify)

• DNS-innstillinger (DNS Settings) > Automatisk (Automatic)

• Proxy-server (Proxy Server) > Ikke bruk (Don't Use)

• MTU-innstillinger (MTU Settings) > Automatisk (Automatic)

5. Velg Test tilkobling (Test Connection).

6. Prøv Netflix på nytt.

1. Gå til startskjermbildet og velg Innstillinger (Settings).

2. Velg Nettverksinnstillinger (Network Settings) > Innstillinger for Internett-tilkobling (Internet Connection Settings) > OK.

3. Velg Tilpasset (Custom).

4. Velg tilkoblingstypen du bruker:

• For Trådløs (Wireless) velger du disse alternativene:

• Under WLAN-delen velger du Angi manuelt (Enter Manually).

• Velg IP-adresseinnstilling (IP Address Setting).

• For Kablet tilkobling (Wired Connection) velger du Finn automatisk (Auto-Detect) for Bruksmodus (Operation mode).

5. Når du går gjennom de neste innstillingene, velger du disse alternativene:

• IP-adresseinnstillinger (IP Address Setting) > Automatisk (Automatic)

• DHCP-vert (DHCP Host) > Ikke angi (Do Not Set)

• DNS-innstilling (DNS Setting) > Automatisk (Automatic)

• Proxy-server (Proxy Server) > Ikke bruk (Do Not Use)

• MTU > Automatisk (Automatic)

• UPnP > Aktiver (Enable)

6. Trykk på X-knappen for å lagre innstillingene dine.

7. Velg Test tilkobling (Test Connection).

8. Prøv Netflix på nytt.

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne Guide.

2. Åpne menyen Profil og system (Profile & system), og velg Innstillinger (Settings).

3. Velg Generelt (General) > Nettverksinnstillinger (Network Settings) > Avanserte innstillinger (Advanced Settings) > DNS-innstillinger (DNS Settings).

4. Velg Automatisk (Automatic).

5. Prøv Netflix på nytt.

1. Trykk på Guide-knappen på håndkontrolleren.

2. Gå til Innstillinger (Settings) og velg Systeminnstillinger (System Settings).

3. Velg Nettverksinnstillinger (Network Settings).

4. Velg nettverket ditt og deretter Konfigurer nettverk (Configure Network).

5. Velg DNS-innstillinger (DNS Settings) og velg Automatisk (Automatic).

6. Slå Xbox av og på igjen.

7. Prøv Netflix på nytt.

Hvis trinnene ikke fungerer, kontakter du Internett-leverandøren din for å få hjelp med et DNS-problem.

Dette problemet kan oppstå når det er et problem med serveren til domenenavnsystemet (DNS) som enheten din kobles til. Du må ta kontakt med internett-leverandøren din for å få hjelp til å løse et DNS-problem.

Når du snakker med internett-leverandøren din, ber du dem om følgende:

• Sjekke at enheten din kan koble til disse Netflix-adressene:

• secure.netflix.com

• appboot.netflix.com

• uiboot.netflix.com

• fast.com

• Sjekk om det er DNS-problemer på modemet, ruteren eller enheten din, eller hos DNS-serveren deres.

• Prøv å bruke en annen DNS-server for å sjekke om det løser problemet.

Vi anbefaler deg å prøve Netflix på nytt mens du fortsatt snakker med internett-leverandøren din, slik at du kan være sikker på at problemet er løst.

Hvis fremgangsmåten ikke løser problemet, kontakter du Internett-leverandøren din for å få hjelp med å løse problemet med nettverkstilkoblingen.

Internett-leverandøren din kan gjøre følgende:

• Kontrollere om Internett er nede der du befinner deg.

• Løse vanlige problemer med ruter eller modem og feil nettverksinnstillinger.

• Starte nettverkstilkoblingen din på nytt eller tilbakestille nettverkstilkoblingen.

Når du snakker med Internett-leverandøren din, informerer du dem om følgende:

• Om problemet bare oppstår på én enhet eller andre enheter på det samme nettverket.

• Om enheten tilkobles via Wi-Fi eller direkte med en kabel.

Før du avslutter samtalen med Internett-leverandøren din:

• Gå til fast.com i en nettleser for teste Internett-hastigheten din og forbindelsen direkte til Netflix.

• Prøv å spille av Netflix på nytt for å være sikker på at problemet er løst.