Slik bruker du Netflix på en Amazon Fire TV-enhet

Du kan bruke denne artikkelen til å lære mer om Netflix-funksjonene på en Amazon Fire TV-enhet og hvordan du konfigurerer og logger ut av kontoen din. Hvis du ikke vet om Netflix fungerer på enheten din, kan du følge trinnene i delen Konfigurer Netflix.

Netflix-funksjoner
Konfigurere Netflix
Logge av Netflix
Netflix i Ultra HD
Netflix i HDR

Støttede regioner
Netflix er tilgjengelig på utvalgte Amazon Fire TV-enheter i alle regioner der enheten og Netflix-tjenesten er tilgjengelig.

Navigering
På de fleste enheter kan du bla gjennom rader med serier og filmer, inkludert en rad som bare viser det du har valgt å legge til i Min liste. Hver rad representerer en kategori (for eksempel komedier, dramaer, serier) som vi viser deg basert på det du har sett på tidligere.

Eldre enheter har muligens ikke rader med filmkategorier, men du kan allikevel se gjennom Min liste som du lager på Netflix-nettstedet.

Stemmestyring

I enkelte regioner kan du bruke stemmestyring med Alexa til å samhandle med Netflix. Denne funksjonen krever en Amazon Voice Remote eller en annen Alexa-aktivert enhet (for eksempel Amazon Echo).

Fire TV-enheter støtter også Spill av noe med talekommandoer, inkludert “Alexa, spill av noe på Netflix” for å åpne funksjonen og spille av en serie eller film.

Oppløsning
De fleste enheter er i stand til å strømme Netflix med høy oppløsning over raske Internett-tilkoblinger og kan spille av Netflix med maksimal tilgjengelig oppløsning.

Undertekster og alternativ lyd
Lær hvordan du aktiverer undertekster, teksting for hørselshemmede og alternativ lyd (inkludert 5.1 surroundlyd), som er tilgjengelig for mange serier og filmer. For å sjekke om 5.1-lyd fungerer på enheten din, gå til en originalserie fra Netflix for å se om den har alternativ for 5.1-lyd. Hvis ikke kan det hende at enheten din ikke støtter denne funksjonen, eller at den må slås på. Mange enheter lar deg tilpasse utseendet på undertekster og teksting. Eldre enheter vil enten vise undertekster og teksting i standardvisningen, eller ikke være konfigurert for å vise undertekster.

På enkelte enheter kan du også strømme utvalgte titler med Dolby Atmos-lyd.

Enhetsserier

Oppløsning

Undertekster og lyd

Fire TV (1. generasjon)

1080p HD

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 surroundlyd

Fire TV (2. generasjon)

4K Ultra HD

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 surroundlyd

Fire TV (3. generasjon)

4K Ultra HD

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 surroundlyd

Fire TV Cube (1. generasjon)

4K Ultra HD

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 surroundlyd, Dolby Atmos

Fire TV Cube (2. generasjon)

4K Ultra HD

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 surroundlyd, Dolby Atmos

Fire TV Stick (1. generasjon)

1080p HD

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 surroundlyd

Fire TV Stick (2. generasjon)

1080p HD

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 surroundlyd

Fire TV Stick (3. generasjon)

1080p HD

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 surroundlyd, Dolby Atmos

Fire TV Stick Basic Edition

1080p HD

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 surroundlyd

Fire TV Stick Lite

1080p HD

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 surroundlyd

Fire TV Stick 4K

4K Ultra HD

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 surroundlyd

Fire TV Stick 4K Max

4K Ultra HD

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 surroundlyd, Dolby Atmos

Fire TV 4-Series smart-TV

4K Ultra HD

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 surroundlyd

Fire TV Omni Series smart-TV

4K Ultra HD

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 surroundlyd

Anker Nebular Soundbar Fire TV Edition

4K Ultra HD

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 surroundlyd

TCL Alto 8+ Soundbar Fire TV Edition

4K Ultra HD

Undertekster, alternativ lyd, 5.1 surroundlyd

For å koble en Amazon Fire TV-enhet til Netflix-kontoen din, må du begynne på skjermbildet Hjem og deretter følge trinnene nedenfor.

1. Velg Søk fra hovedskjermbildet.

2. Skriv "Netflix" og velg deretter Netflix.

3. Velg Netflix.

4. Velg Gratis eller Last ned.

5. Velg Åpne etter at nedlastingen er fullført.

6. Velg Logg inn.

7. Oppgi e-postadressen og passordet for Netflix.

Enheten er nå koblet til Netflix-kontoen din.

For å koble en Amazon Fire TV-enhet fra Netflix-kontoen din, må du begynne på skjermbildet Hjem og følge trinnene nedenfor.

1. Velg Innstillinger.

2. Velg Applikasjoner.

3. Velg Administrer alle installerte applikasjoner.

4. Rull ned og velg Netflix.

5. Velg Fjern data.

Netflix er tilgjengelig i Ultra HD på utvalgte Amazon Fire TV-enheter. For å strømme i Ultra HD trenger du:

• En TV som er kompatibel med strømming i Ultra HD fra Netflix, koblet til Amazon Fire TV-enheten din via en HDMI-port som støtter HDCP 2.2 eller nyere (vanligvis HDMI 1-porten).

• Et abonnement som støtter strømming i Ultra HD. Du kan finne ut hvilket abonnement du har på netflix.com/ChangePlan.

• En stabil tilkoblingshastighet til Internett på 25 megabit per sekund eller raskere.

• Strømmekvaliteten er satt til Automatisk eller Høy. Du finner mer informasjon om innstillinger for videokvalitet i artikkelen Avspillingsinnstillinger.

Følgende Amazon Fire TV-enheter støtter for øyeblikket Netflix i Ultra HD:

• Fire TV (2. generasjon og 3. generasjon)

• Fire TV Cube (1. og 2. generasjon)

• Fire TV Stick 4K

• Fire TV Stick 4K Max

• Fire TV 4-Series smart-TV

• Fire TV Omni Series smart-TV

• Anker Nebular Soundbar Fire TV Edition

• TCL Alto 8+ Soundbar Fire TV Edition

Netflix er tilgjengelig i Dolby Vision og HDR på utvalgte Amazon Fire TV-enheter. For å strømme i Dolby Vision eller HDR trenger du:

• Et Netflix-abonnement som støtter strømming i Ultra HD.

• En strømmeenhet som støtter enten Dolby Vision eller HDR og Netflix.

• En smart-TV som støtter enten Dolby Vision eller HDR10, koblet til enheten via en HDMI-port som støtter HDCP 2.2 eller nyere (vanligvis HDMI1-porten).

• En stabil internett-tilkoblingshastighet på 15 megabit per sekund eller raskere.

• Strømmekvaliteten er satt til Høy.

Følgende Fire TV-enheter støtter for øyeblikket Netflix i HDR:

• Fire TV (3. generasjon)

• Fire TV Cube (1. og 2. generasjon)

• Fire TV Stick (3. generasjon)

• Fire TV Stick Lite

• Fire TV Stick 4K

• Fire TV Stick 4K Max

• Fire TV 4-Series smart-TV

• Fire TV Omni Series smart-TV

• Anker Nebular Soundbar Fire TV Edition

• TCL Alto 8+ Soundbar Fire TV Edition