Hvordan kontrollerer jeg hvor mye data Netflix bruker?

Når du ser serier eller filmer på Netflix, brukes det omtrent 1 GB med data per time for hver videostrøm i standardoppløsning, og opptil 3 GB per time for hver videostrøm i HD. Nedlasting og strømming bruker omtrent like mye data. Hvis du er bekymret over data- eller båndbreddebegrensninger, kan du justere innstillingene for dataforbruk ved å følge fremgangsmåten under.

Kontrollere bruken av Netflix-data
Kontrollere bruken av mobildata

Alternativer for bruk av Netflix-data

Netflix lar deg velge mellom fire innstillinger for databruk:

• Lav – 0,3 GB per time per enhet

• Middels – SD: 0,7 GB per time per enhet

• Høy – beste bildekvalitet, opptil 3 GB per time per enhet for HD, og 7 GB per time per enhet for Ultra HD)

• Automatisk (Auto) – Justeres automatisk for å levere høyest mulig kvalitet basert på gjeldende Internett-hastighet

Justere innstillingene for forbruk av Netflix-data

Innstillinger for databruk gjelder bare for Netflix-profilen du er i når du angir dem, så du kan ha forskjellige innstillinger for databruk for hver enkelt profil i kontoen. Hvis du vil kontrollere totalmengden med data Netflix bruker, må du gjenta fremgangsmåten nedenfor for hver profil.

1. Logg på Netflix.com.

2. Velg profilen du vil endre innstillinger for databruk for.

Merk:
    Innstillinger for databruk kan ikke justeres fra en barneprofil.
  3. Velg Konto (Account).

4. Velg Innstillinger for avspilling (Playback Settings) under Min profil (My profile).

5. Velg ønsket innstilling for dataforbruk.

Merk:
    Begrensning av databruk kan påvirke videokvaliteten.
  6. Velg Lagre. Endringene vil tre i kraft innen 8 timer.

Alternativer for bruk av mobildata

Netflix lar deg velge mellom fire innstillinger for mobildatabruk:

• Automatisk – Netflix vil velge en innstilling for dataforbruk som balanserer dataforbruket med god videokvalitet. For øyeblikket vil dette la deg se cirka 4 timer per GB med data.

• Kun Wi-Fi – Du vil bare kunne strømme på enheten når den er koblet til Wi-Fi.

• Lagre data – Se cirka 6 timer per GB med data.

• Maks datamengde – Anbefales bare hvis du har et ubegrenset dataabonnement. Innstillingen vil strømme med best mulig kvalitet for enheten og innholdet du ser på. Dette kan bruke 1 GB per 20 minutter eller mer, avhengig av enhet og nettverkshastighet.

Justere innstillingene for forbruk av mobildata

Endringer i datainnstillinger som gjøres fra mobilenheten, gjelder bare når enheten strømmer over mobilnettverk. Slik velger du innstillingen som fungerer best for ditt mobilabonnement:

1. I Netflix-appen velger du Meny-ikonet. Dette vises enten som øverst i venstre hjørne, eller som øverst i høyre hjørne.

2. Velg App-innstillinger.

3. Velg Mobildatabruk.

4. Velg ønsket innstilling.

Merk:
Hvis du også har konfigurert bruken av Netflix-data, kommer ikke strømming på mobilenheter til å overskride denne innstillingen.