Netflix Games zoeken en installeren

Als je wilt spelen, moet je de game eerst op je apparaat installeren. Je hebt het volgende nodig:

• Een compatibel apparaat:

• Android-telefoon of -tablet met Android 8.0 of hoger

• iPhone, iPad, of iPod touch met iOS/iPadOS 15 of hoger

• Een actief Netflix-abonnement

• Een internetverbinding voor het downloaden en installeren van de game

• Voldoende opslagruimte op je apparaat

Opmerking:
Voor sommige Netflix Games gelden aanvullende vereisten. Raadpleeg het artikel over een specifieke game voor details.

Android-telefoons en -tablets

Vanuit de Netflix-app

De Netflix-app bevat een rij met Netflix Games in het startscherm en een tabblad Games onderaan.

1. Veeg van het startscherm in de app naar beneden om de rij Netflix Games of tik op het tabblad Games.

2. Tik op de game en tik op Game downloaden. De Play Store wordt geopend.

3. Tik op Installeren.

• Afhankelijk van de game en de instellingen van je apparaat verschijnt mogelijk een scherm Toestemmingen. Kies Accepteren.

4. De game wordt gedownload en geïnstalleerd. Kies Openen nadat de game is gedownload.

• Nadat je een game hebt geïnstalleerd, kun je deze vinden in de rij Netflix Games van de Netflix-app. Mogelijk staat de game in het startscherm van je apparaat of in de app-lade.

5. Kies je profiel en begin met spelen.

Vanuit de Play Store

Je kunt ook naar een bepaalde game zoeken in de Google Play Store.

1. Open de Play Store en zoek naar de game op naam of zoek op 'Netflix Games'.

2. Selecteer de game in de zoekresultaten en tik op Installeren

• Afhankelijk van de game en de instellingen van je apparaat verschijnt mogelijk een scherm Toestemmingen. Kies Accepteren.

3. De game wordt gedownload en geïnstalleerd. Kies Openen na de installatie.

• Nadat je een game hebt geïnstalleerd, kun je deze vinden in de rij Netflix Games van de Netflix-app. Mogelijk staat de game in het startscherm van je apparaat of in de app-lade.

4. Tik op Doorgaan en log in met het e-mailadres en wachtwoord van je Netflix-account als dit wordt gevraagd

5. Kies je Netflix-profiel en begin met spelen.

Netflix Games zijn niet beschikbaar voor Kids-profielen. Een game is mogelijk niet zichtbaar voor een profiel als dit een lagere leeftijdsclassificatie heeft dan de game. Ook kan het zijn dat je apparaat niet compatibel is met de game.

iPhone, iPad en iPod touch

Vanuit de Netflix-app

De Netflix-app bevat een rij met Netflix Games in het startscherm.

1. Scrol in het startscherm naar beneden naar de rij Netflix Games.

2. Tik op de game en tik dan op Game downloaden. De App Store wordt geopend.

3. Selecteer Downloaden of tik op het pictogram Cloud.

4. De game wordt gedownload en geïnstalleerd. Kies Openen nadat de game is gedownload.

• Nadat een game is geïnstalleerd, kun je deze vinden in de rij Netflix Games van de Netflix-app. Mogelijk staat de game in het startscherm van je apparaat.

5. De game wordt gestart met het hoofdprofiel van het account. Tik op het pictogram Profiel in de game als je een ander account wilt kiezen en begin met spelen.

Vanuit de App Store

Je kunt ook naar een bepaalde game zoeken in de App Store.

1. Open de App Store en zoek naar de game op naam of zoek op 'Netflix Games'.

2. Selecteer de game in de zoekresultaten en selecteer Download of tik op het pictogram Cloud.

3. De game wordt gedownload en geïnstalleerd. Kies Openen nadat de game is gedownload.

• Nadat de game is geïnstalleerd, kun je deze vinden in de rij Netflix Games van de Netflix-app. Mogelijk staat de game in het startscherm van je apparaat.

4. Als je wordt gevraagd om in te loggen, tik je op Volgende en log je in met het e-mailadres van je Netflix-account en je wachtwoord. Selecteer Inloggen.

5. Kies je profiel en begin met spelen.

Netflix Games zijn niet beschikbaar voor Kids-profielen. Een game is mogelijk niet zichtbaar voor een profiel als dit een lagere leeftijdsclassificatie heeft dan de game. Ook kan het zijn dat je apparaat niet compatibel is met de game.