Netflix gebruiken op je tv of blu-rayspeler van Panasonic

Welkom bij Netflix op je tv, blu-rayspeler of thuisbioscoopsysteem van Panasonic. Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies en over het instellen en afmelden van je account. Als je niet zeker weet of Netflix wordt ondersteund op je apparaat, volg je de stappen in het gedeelte 'Netflix instellen' om de Netflix-app te zoeken.

Netflix-functies
Netflix instellen
Afmelden bij Netflix
Netflix in Ultra HD
Netflix in HDR

Netflix is beschikbaar op veel Panasonic-apparaten.

Supported Regions
Netflix is available worldwide, and most devices will work wherever Netflix is available, though some older devices will only work in the country where they were purchased. Bekijk ons overzicht van ondersteunde regio's voor details. Als je overweegt om een nieuw apparaat aan te schaffen, vraag dan bij de fabrikant na of Netflix in je regio wordt ondersteund.

Op oudere apparaten wordt je mogelijk gevraagd om naar netflix.com/activate te gaan en je apparaat in te stellen. Op deze apparaten wordt Netflix alleen in de Verenigde Staten en Canada ondersteund.

Navigation
On most devices, Netflix lets you browse through rows of TV shows and movies, including a row dedicated to your My List selections. Elke rij vertegenwoordigt een categorie (Comedy, Drama, Series, etc.) die we je presenteren op basis van wat je hebt gekeken.

Oude apparaten bevatten mogelijk geen rijen met categorieën, maar je kunt wel bladeren door Mijn lijst. Deze kun je samenstellen via de Netflix-website.

Resolutie
Op de meeste apparaten kun je Netflix in HD streamen via een snelle internetverbinding, waarbij Netflix wordt afgespeeld in de maximaal ondersteunde resolutie. (Zie het artikel Aanbevolen snelheid van internetverbinding voor meer informatie.)

Parental Controls
Netflix allows you to set parental controls on individual profiles.

Subtitles & Alternate Audio
Learn how to enable subtitles, closed captions, and alternate audio (including 5.1 surround sound), which are available on many TV shows and movies. Als je wilt controleren of 5.1-audio wordt ondersteund op je apparaat, ga je naar een Netflix Original om te kijken of deze een optie voor 5.1-audio bevat. Zo niet, dan wordt deze functie niet ondersteund op dit apparaat. Op veel apparaten kun je de weergave van ondertiteling en bijschriften aanpassen. Apparaten die aanpassing niet ondersteunen geven ondertitels en bijschriften weer in hun standaardopmaak of zijn niet ingesteld om ondertitels weer te geven.

Op sommige apparaten kun je ook bepaalde titels kijken met Dolby Atmos-audio, waaronder de onderstaande modellen. Meer informatie over Dolby Atmos vind je in ons artikel over het gebruik van Dolby Atmos op Netflix.

• Panasonic-tv's (modellen uit 2019 of nieuwer)

Beeldaanpassingen

Bepaalde tv-modellen van Panasonic uit 2019 bevatten een voor Netflix gekalibreerde modus zodat je Netflix kunt kijken in de oorspronkelijk bedoelde beeldkwaliteit. Schakel de voor Netflix gekalibreerde modus in door op de afstandsbediening op de menuknop te drukken, Beeld (Picture) te selecteren en de instelling in te schakelen via de schuifknop.

Wil je je blu-rayspeler, Smart TV of thuisbioscoopsysteem van Panasonic koppelen aan je Netflix-account? Ga dan naar het startscherm en selecteer de optie waarmee het apparaat het best wordt beschreven.

Als de Panasonic-afstandsbediening de knop Viera Cast bevat:

1. Druk op de knop Viera Cast van de afstandsbediening.

2. Selecteer Netflix.

3. Selecteer Aanmelden (Sign In).

• Als je Aanmelden (Sign In) niet ziet, selecteer je Ja (Yes) in het scherm Ben je lid van Netflix? (Are you a member of Netflix?).

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

4. Er wordt een code weergegeven. Voer deze activeringscode in op netflix.com/activate.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Voer de volgende reeks in met de pijlknoppen van de controller als je opnieuw wilt beginnen en/of je wilt aanmelden met een ander e-mailadres tijdens deze procedure:

• omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

• Selecteer Afmelden (Sign Out), Opnieuw beginnen (Start Over) of Deactiveren (Deactivate).

Als je op het scherm de Netwerk-optie (Network) ziet:

1. Selecteer Netwerk in het startscherm.

2. Selecteer Internetcontent (Internet Contents).

3. Selecteer Netflix.

4. Selecteer Aanmelden (Sign In).

• Als je Aanmelden (Sign In) niet ziet, selecteer je Ja (Yes) in het scherm Ben je lid van Netflix? (Are you a member of Netflix?).

• Registreer je als je nog geen lid bent.

5. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

6. Selecteer Doorgaan (Continue).

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Voer de volgende reeks in met de pijlknoppen van de controller als je opnieuw wilt beginnen en/of je wilt aanmelden met een ander e-mailadres tijdens deze procedure:

• omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

• Selecteer Afmelden (Sign Out), Opnieuw beginnen (Start Over) of Deactiveren (Deactivate).

Volg de onderstaande stappen als je je wilt afmelden bij je Netflix-account op je apparaat.

1. Begin op de startpagina van Netflix.

2. Ga naar links om het menu te openen en selecteer Instellingen (Settings).

• Als je geen menu ziet wanneer je naar links gaat, ga je omhoog en selecteer je Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram tandwielpictogram .

3. Selecteer Afmelden (Sign Out).

4. Selecteer Ja (Yes) ter bevestiging.

5. Je krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden als een ander Netflix-lid.

Als je Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram niet kunt vinden:

1. Voer in de Netflix-app de volgende reeks in met de pijltoetsen van je afstandsbediening:
    Omhoog, Omhoog, Omlaag, Omlaag, Links, Rechts, Links, Rechts, Omhoog, Omhoog, Omhoog, Omhoog.

2. Selecteer Afmelden (Sign Out), Opnieuw beginnen (Start Over), Deactiveren (Deactivate) of Resetten (Reset).

3. Je krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden als een ander Netflix-lid.

Netflix is in Ultra HD beschikbaar op de meeste Ultra HD-tv's van Panasonic. Als je in Ultra HD wilt kijken, heb je het volgende nodig:

• Een Ultra HD-tv uit 2014 of later met de Netflix-app waarmee je Ultra HD-content kunt kijken op 60 Hz.

• Een abonnement waarmee je Netflix in Ultra HD kunt kijken. Op netflix.com/ChangePlan kun je bekijken welk abonnement je op dit moment hebt.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch (Auto) of Hoog (High). Meer informatie over instellingen voor de beeldkwaliteit vind je in ons artikel Instellingen voor afspelen.

Netflix is in Dolby Vision en HDR beschikbaar op bepaalde tv's en blu-rayspelers van Panasonic. Als je in Dolby Vision of HDR wilt kijken, heb je het volgende nodig:

• Een smart-tv die Dolby Vision of HDR10 en Netflix ondersteunt. (Als je een HDR-compatibele blurayspeler gebruikt, moet je deze koppelen aan een HDR-compatibele smart-tv via een HDMI-poort die HDCP 2.2 of hoger ondersteunt. Dit is meestal de HDMI 1-poort.)

• Een Netflix-abonnement voor vier schermen. Op netflix.com/ChangePlan kun je bekijken welk abonnement je op dit moment hebt.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Hoog (High). Meer informatie over instellingen voor de beeldkwaliteit vind je in ons artikel Instellingen voor afspelen.