Netflix gebruiken op je tv of blu-rayspeler van Sony

Lees meer over de Netflix-functies en over het instellen en uitloggen van je account op tv's en blu-rayspelers van Sony. Als je niet zeker weet of Netflix wordt ondersteund op je apparaat, volg je de stappen in het gedeelte 'Netflix instellen'.

Netflix-functies
Netflix instellen
Uitloggen bij Netflix
Netflix in Ultra HD
Netflix in HDR

Netflix is beschikbaar op veel Sony-apparaten, waaronder Android TV's en Google TV's van Sony.

Ondersteunde regio's
Netflix is beschikbaar in diverse landen wereldwijd. De meeste apparaten werken waar Netflix beschikbaar is, hoewel sommige oudere apparaten alleen werken in het land waar ze zijn aangeschaft. Bekijk ons overzicht van ondersteunde regio's voor details. Als je overweegt om een nieuw apparaat aan te schaffen, vraag dan bij de fabrikant na of Netflix in je regio wordt ondersteund.

Op oudere apparaten wordt je mogelijk gevraagd om naar netflix.com/activate te gaan en je apparaat in te stellen. Op deze apparaten wordt Netflix alleen in de Verenigde Staten en Canada ondersteund.

Navigatie
Op de meeste apparaten kun je bladeren door rijen met series en films, waaronder een rij met de titels die je koos voor Mijn ljist. Elke rij vertegenwoordigt een categorie (Comedy, Drama, Series, etc.) die we je presenteren op basis van wat je hebt gekeken.

Oude apparaten bevatten mogelijk geen rijen met categorieën, maar je kunt wel bladeren door Mijn lijst. Deze kun je samenstellen via de Netflix-website.

Resolutie
Op de meeste apparaten kun je Netflix in HD streamen via een snelle internetverbinding, waarbij Netflix wordt afgespeeld in de maximaal ondersteunde resolutie. (Zie het artikel Aanbevolen snelheid van internetverbinding voor meer informatie.)

Ouderlijk toezicht
Ouderlijk toezicht Op Netflix kun je ouderlijk toezicht instellen op individuele profielen.

Ondertiteling en alternatieve audio
Lees hoe je ondertiteling, captions en alternatieve audio inschakelt (inclusief 5.1 surround sound), die beschikbaar zijn voor veel series en films. Als je wilt controleren of 5.1-audio wordt ondersteund op je apparaat, ga je naar een Netflix Original om te kijken of deze een optie voor 5.1-audio bevat. Zo niet, dan wordt deze functie niet ondersteund op dit apparaat. Op veel apparaten kun je de weergave van ondertiteling en bijschriften aanpassen. Apparaten die aanpassing niet ondersteunen geven ondertitels en bijschriften weer in hun standaardopmaak of zijn niet ingesteld om ondertitels weer te geven.

Op sommige apparaten kun je ook bepaalde titels kijken met Dolby Atmos-audio, waaronder de onderstaande modellen. Meer informatie over Dolby Atmos vind je in ons artikel over het gebruik van Dolby Atmos op Netflix.

• Android-tv's van Sony BRAVIA (modellen uit 2018 of nieuwer)

Aanpassingen van beeld
Bepaalde tv-modellen van Sony uit 2018 of later bevatten een voor Netflix gekalibreerde modus waarmee je Netflix kunt kijken in de oorspronkelijk bedoelde beeldkwaliteit. In de tv-instellingen kun je de voor Netflix gekalibreerde modus inschakelen met de schuifknop.

Als je je tv, blu-rayspeler of thuisbioscoopsysteem wilt koppelen aan je Netflix-account, controleer dan of je je in het startscherm bevindt en selecteer hieronder de optie waarmee je apparaat het beste wordt beschreven.

Als de Sony-afstandsbediening de knop Netflix bevat

1. Druk op de knop Netflix van de afstandsbediening.

2. Selecteer Inloggen.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

4. Selecteer Inloggen of Doorgaan.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Als het menu op het scherm de optie Video bevat

1. Ga met de pijltoetsen van de Sony-afstandsbediening naar links of rechts om de optie Video te selecteren.

2. Druk op de pijl-omhoog of pijl-omlaag om naar Netflix te gaan.

3. Selecteer Netflix.

• Volg de instructies op het scherm als je wordt gevraagd om het apparaat te registreren.

4. Selecteer Inloggen.

5. Er wordt een code weergegeven. Voer deze activeringscode in op netflix.com/activate.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Als je Google TV van Sony een draadloze afstandsbediening met een toetsenbord heeft

1. Druk op de knop Home van de afstandsbediening voor het draadloze toetsbord.

2. Selecteer Alle apps.

3. Gebruik de pijltoetsen aan de linkerkant van de afstandsbediening van je Google TV van Sony om naar de Netflix-app te gaan en druk op OK.

4. Selecteer Inloggen.

5. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

6. Selecteer Doorgaan.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Als je je tv, blu-rayspeler of thuisbioscoopsysteem wilt koppelen aan je Netflix-account, controleer dan of je je in het startscherm bevindt en selecteer hieronder de optie waarmee je apparaat het beste wordt beschreven.

Sony Google TV

1. Ga naar het startscherm van de Google-tv. (Druk bij twijfel op de knop Home.)

2. Selecteer Alle apps.

3. Selecteer Instellingen.

4. Selecteer Toepassingen.

5. Selecteer Toepassingen beheren.

6. Scrol met de pijlknoppen naar Netflix en selecteer deze optie.

7. Selecteer Gegevens wissen en klik op OK wanneer dit wordt gevraagd.

Overige apparaten van Sony

Uitloggen bij Netflix
  1. Begin op de startpagina van Netflix.

2. Ga naar links om het menu te openen en selecteer Instellingen.

• Als je geen menu ziet wanneer je naar links gaat, ga je omhoog en selecteer je Instellingen of het tandwielpictogram tandwielpictogram .

3. Selecteer Uitloggen.

4. Selecteer Ja ter bevestiging.

5. Je krijgt nu de mogelijkheid om in te loggen als een ander Netflix-lid.

Als je Instellingen of het tandwielpictogram niet kunt vinden:

1. Voer in de Netflix-app de volgende reeks in met de pijltoetsen van je afstandsbediening:
    Omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer Uitloggen, Opnieuw beginnen, Deactiveren of Resetten.

3. Je krijgt nu de mogelijkheid om in te loggen als een ander Netflix-lid.

Netflix is in Ultra HD beschikbaar op de meeste Ultra HD-tv's van Sony. Als je in Ultra HD wilt kijken, heb je het volgende nodig:

• Een Ultra HD-tv uit 2014 of later met de Netflix-app waarmee je Ultra HD-content kunt kijken op 60 Hz.

• Een abonnement waarmee je Netflix in Ultra HD kunt kijken. Op netflix.com/ChangePlan kun je bekijken welk abonnement je op dit moment hebt.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch (Auto) of Hoog (High). Meer informatie over instellingen voor de beeldkwaliteit vind je in ons artikel Instellingen voor afspelen.

Netflix is in Dolby Vision en HDR beschikbaar op bepaalde tv's en blu-rayspelers van Sony. Als je in Dolby Vision of HDR wilt kijken, heb je het volgende nodig:

• Een smart-tv die Dolby Vision of HDR10 en Netflix ondersteunt. (Als je een HDR-compatibele blurayspeler gebruikt, moet je deze koppelen aan een HDR-compatibele smart-tv via een HDMI-poort die HDCP 2.2 of hoger ondersteunt. Dit is meestal de HDMI 1-poort.)

• Een Netflix-abonnement voor vier schermen. Op netflix.com/ChangePlan kun je bekijken welk abonnement je op dit moment hebt.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Hoog (High). Meer informatie over instellingen voor de beeldkwaliteit vind je in ons artikel Instellingen voor afspelen.