Netflix gebruiken op je tv of blu-rayspeler van Sony

Lees meer over Netflix-functies op je tv of blu-rayspeler van Sony, en over het instellen van en uitloggen bij je account. Raadpleeg het gedeelte 'Netflix instellen' als je niet zeker weet of Netflix werkt op je apparaat.

Netflix-functies
Netflix instellen
Uitloggen bij Netflix
Netflix in Ultra HD
Netflix in HDR

Netflix is beschikbaar op veel Sony-apparaten, waaronder Android TV's en Google TV's van Sony.

• Android-tv's van Sony BRAVIA (modellen uit 2018 of nieuwer)

Aanpassingen van beeld
Bepaalde tv-modellen van Sony uit 2018 of later bevatten een voor Netflix gekalibreerde modus zodat je Netflix kunt kijken in de oorspronkelijk bedoelde beeldkwaliteit. In de tv-instellingen kun je de voor Netflix gekalibreerde modus aanzetten en dan de instelling inschakelen.

Als je je tv, blu-rayspeler of thuisbioscoopsysteem wilt koppelen aan je Netflix-account, controleer dan of je je in het startscherm bevindt en selecteer hieronder de optie waarmee je apparaat het beste wordt beschreven.

Als de Sony-afstandsbediening de knop Netflix bevat

1. Druk op de knop Netflix van de afstandsbediening.

2. Selecteer Inloggen.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

4. Selecteer Inloggen of Doorgaan.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Als het startscherm het menu Video of Apps bevat

1. Ga met de pijltoetsen van de Sony-afstandsbediening naar links of rechts om de optie Video of Apps te selecteren.

2. Druk op de pijl-omhoog of pijl-omlaag om naar Netflix te gaan.

3. Selecteer Netflix.

• Volg de instructies op het scherm als je wordt gevraagd om het apparaat te registreren.

4. Selecteer Inloggen.

• Als je Inloggen niet ziet, selecteer dan Ja in het scherm Ben je lid van Netflix?. terug te keren.

• Stel je lidmaatschap online in als je nog geen lid bent.

5. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

6. Selecteer Inloggen.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Als je Google TV van Sony een draadloze afstandsbediening met een toetsenbord heeft

1. Druk op de knop Home van de afstandsbediening voor het draadloze toetsbord.

2. Selecteer Alle apps.

3. Gebruik de pijltoetsen aan de linkerkant van de afstandsbediening van je Google TV van Sony om naar de Netflix app te gaan, druk daarna op OK.

4. Selecteer Inloggen.

• Als je Inloggen niet ziet, selecteer dan Ja in het scherm Ben je lid van Netflix?. terug te keren.

• Stel je lidmaatschap online in als je nog geen lid bent.

5. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

6. Selecteer Doorgaan.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Als je je tv, blu-rayspeler of thuisbioscoopsysteem wilt afmelden via je Netflix-account, controleer dan of je je in het startscherm bevindt en selecteer hieronder de optie waarmee je apparaat het beste wordt beschreven.

Sony Google TV

1. Ga naar het startscherm van de Google-tv. (Druk bij twijfel op de knop Home.)

2. Selecteer Alle apps.

3. Selecteer Instellingen.

4. Selecteer Toepassingen.

5. Selecteer Toepassingen beheren.

6. Scrol met de pijlknoppen naar Netflix en selecteer deze optie.

7. Selecteer Gegevens wissen en klik op OK wanneer dit wordt gevraagd.

Overige apparaten van Sony

1. Ga vanuit het startscherm van Netflix naar links om het menu te openen.

2. Selecteer onderaan Ondersteuning > Uitloggen > Ja.

Opmerking:
    Als je Ondersteuning niet ziet, ga dan omhoog en selecteer Instellingen pictogram instellingen.

Als je Ondersteuning, Instellingen of Uitloggen niet kunt vinden:

1. Druk achtereenvolgens op deze knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het menu dat verschijnt Uitloggen, Opnieuw beginnen, Resetten of Deactiveren.

Netflix is in Ultra HD beschikbaar op de meeste Ultra HD-tv's van Sony. Als je in Ultra HD wilt kijken, heb je het volgende nodig:

• Een Netflix-abonnement waarmee je in Ultra HD kunt kijken.

• Een Ultra HD-tv uit 2014 of later met de Netflix-app waarmee je Ultra HD-content kunt kijken op 60 Hz.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 15 megabits per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch of Hoog.

Netflix is in Dolby Vision en HDR beschikbaar op bepaalde tv's en blu-rayspelers van Sony. Als je in Dolby Vision of HDR wilt kijken, heb je het volgende nodig:

• Een smart-tv die Dolby Vision of HDR10 en Netflix ondersteunt.

• Als je een HDR-compatibele blu-rayspeler gebruikt, moet je deze aan een HDR-compatibele smart-tv koppelen via een HDMI-poort die HDCP 2.2 of hoger ondersteunt. (Dit is meestal de HDMI 1-poort.)

• Een Netflix-abonnement waarmee je in Ultra HD kunt kijken.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 15 megabits per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch of Hoog.