Netflix gebruiken op je tv of blu-rayspeler van Sony

Lees meer over Netflix-functies op je tv of blu-rayspeler van Sony, en over het instellen van en uitloggen bij je account. Raadpleeg het gedeelte 'Netflix instellen' als je niet zeker weet of Netflix werkt op je apparaat.

Netflix-functies
Netflix instellen
Uitloggen bij Netflix
Netflix in Ultra HD
Netflix in HDR

Netflix is beschikbaar op veel Sony-apparaten, waaronder Android TV's en Google TV's van Sony.

Ondersteunde regio's

Netflix is wereldwijd beschikbaar. De meeste apparaten werken waar Netflix beschikbaar is, hoewel sommige oudere apparaten alleen werken in het land waar ze zijn aangeschaft. Als je overweegt om een nieuw apparaat te kopen, vraag dan bij de fabrikant na of Netflix in je regio wordt ondersteund.

Op oudere apparaten wordt je mogelijk gevraagd om naar netflix.com/activate te gaan en je apparaat in te stellen. Op deze apparaten wordt Netflix alleen in de Verenigde Staten en Canada ondersteund.

Navigatie

Op de meeste apparaten kun je bladeren door rijen met series en films, waaronder een rij met de titels die je hebt gekozen voor Mijn lijst. Elke rij vertegenwoordigt een categorie (bijvoorbeeld comedy's, drama's en series) die we je presenteren op basis van wat je hebt gekeken.

Oudere apparaten bevatten mogelijk geen rijen met categorieën, maar je kunt wel bladeren door Mijn lijst. Deze kun je samenstellen via de Netflix-website.

Resolutie

Op de meeste apparaten kun je Netflix kijken in High Definition bij een snellere internetverbinding. Netflix wordt dan afgespeeld in de hoogste ondersteunde resolutie.

Ouderlijk toezicht

Je kunt dan ouderlijk toezicht gebruiken op al je Netflix-profielen.

Ondertiteling, alternatieve audio

Lees hoe je ondertiteling, captions en alternatieve audio inschakelt (inclusief 5.1 surround sound), die beschikbaar zijn voor veel films en series. Als je wilt controleren of 5.1-audio werkt op je apparaat, ga je naar een Netflix Original om te kijken of deze een optie voor 5.1-audio bevat. Zo niet, dan werkt deze functie niet op je apparaat. Je kunt het uiterlijk van ondertiteling en captions op veel apparaten aanpassen. Apparaten die aanpassing niet ondersteunen geven ondertiteling en captions weer in hun standaardopmaak.

Op sommige apparaten kun je ook bepaalde titels kijken met Dolby Atmos-audio, waaronder de onderstaande modellen.

• Android-tv's van Sony BRAVIA (modellen uit 2018 of nieuwer)

Aanpassingen van beeld
Bepaalde tv-modellen van Sony uit 2018 of later bevatten een voor Netflix gekalibreerde modus zodat je Netflix kunt kijken in de oorspronkelijk bedoelde beeldkwaliteit. In de tv-instellingen kun je de voor Netflix gekalibreerde modus aanzetten en dan de instelling inschakelen.

Als je je tv, blu-rayspeler of thuisbioscoopsysteem wilt koppelen aan je Netflix-account, controleer dan of je je in het startscherm bevindt en selecteer hieronder de optie waarmee je apparaat het beste wordt beschreven.

Als de Sony-afstandsbediening de knop Netflix bevat

1. Druk op de knop Netflix van de afstandsbediening.

2. Selecteer Inloggen.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

4. Selecteer Inloggen of Doorgaan.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Als het startscherm het menu Video of Apps bevat

1. Ga met de pijltoetsen van de Sony-afstandsbediening naar links of rechts om de optie Video of Apps te selecteren.

2. Druk op de pijl-omhoog of pijl-omlaag om naar Netflix te gaan.

3. Selecteer Netflix.

• Volg de instructies op het scherm als je wordt gevraagd om het apparaat te registreren.

4. Selecteer Inloggen.

• Als je Inloggen niet ziet, selecteer dan Ja in het scherm Ben je lid van Netflix?. terug te keren.

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

5. Er wordt een code weergegeven. Voer de code in op netflix.com/activate.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Als je Google TV van Sony een draadloze afstandsbediening met een toetsenbord heeft

1. Druk op de knop Home van de afstandsbediening voor het draadloze toetsbord.

2. Selecteer Alle apps.

3. Gebruik de pijltoetsen aan de linkerkant van de afstandsbediening van je Google TV van Sony om naar de Netflix app te gaan, druk daarna op OK.

4. Selecteer Inloggen.

• Als je Inloggen niet ziet, selecteer dan Ja in het scherm Ben je lid van Netflix?. terug te keren.

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

5. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

6. Selecteer Doorgaan.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Als je je tv, blu-rayspeler of thuisbioscoopsysteem wilt afmelden via je Netflix-account, controleer dan of je je in het startscherm bevindt en selecteer hieronder de optie waarmee je apparaat het beste wordt beschreven.

Sony Google TV

1. Ga naar het startscherm van de Google-tv. (Druk bij twijfel op de knop Home.)

2. Selecteer Alle apps.

3. Selecteer Instellingen.

4. Selecteer Toepassingen.

5. Selecteer Toepassingen beheren.

6. Scrol met de pijlknoppen naar Netflix en selecteer deze optie.

7. Selecteer Gegevens wissen en klik op OK wanneer dit wordt gevraagd.

Overige apparaten van Sony

Uitloggen bij Netflix
  1. Begin op het Startscherm van Netflix.

2. Ga naar links om het menu te openen en selecteer Ondersteuning.

• Als je Ondersteuning niet ziet, ga dan omhoog en selecteer Instellingen of het pictogram Instellingen tandwielpictogram .

3. Selecteer Uitloggen.

4. Selecteer Ja ter bevestiging.

Als je Ondersteuning, Instellingen, of het pictogram Instellingen niet ziet:

1. Voer in de Netflix-app de volgende reeks in met de pijltoetsen van je afstandsbediening:
    Omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer Uitloggen, Opnieuw beginnen, Deactiveren of Resetten.

Netflix is in Ultra HD beschikbaar op de meeste Ultra HD-tv's van Sony. Als je in Ultra HD wilt kijken, heb je het volgende nodig:

Netflix is in Dolby Vision en HDR beschikbaar op bepaalde tv's en blu-rayspelers van Sony. Als je in Dolby Vision of HDR wilt kijken, heb je het volgende nodig: