Netflix gebruiken op je tv of blu-rayspeler van Philips

Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies op je Philips-apparaat en over het instellen van en uitloggen bij je account. Raadpleeg het gedeelte 'Netflix instellen' als je niet zeker weet of Netflix werkt op je apparaat.

Netflix-functies
Netflix instellen
Uitloggen bij Netflix
Netflix in Ultra HD
Netflix in HDR

Netflix is beschikbaar op veel Philips-apparaten. Ondersteunde apparaten bevatten de volgende streamingfuncties:

Ondersteunde regio's
Netflix is wereldwijd beschikbaar. De meeste apparaten werken waar Netflix beschikbaar is, hoewel sommige oudere apparaten alleen werken in het land waar ze zijn aangeschaft. Als je overweegt om een nieuw apparaat te kopen, vraag dan bij de fabrikant na of Netflix in je regio wordt ondersteund.

Navigatie
Op de meeste apparaten kun je op Netflix bladeren door rijen met series en films, waaronder een speciale rij met je selecties in Mijn lijst. Elke rij vertegenwoordigt een categorie (bijvoorbeeld comedy's, drama's en series) die we je presenteren op basis van wat je hebt gekeken. Oude apparaten bevatten mogelijk geen rijen met categorieën, maar je kunt wel bladeren door Mijn lijst. Deze kun je samenstellen via de Netflix-website.

Resolutie
Op de meeste apparaten kun je Netflix in HD kijken via een snelle internetverbinding. Netflix wordt dan afgespeeld in de maximaal ondersteunde resolutie.

Ouderlijk toezicht
Je kunt ouderlijk toezicht instellen voor individuele profielen.

Ondertiteling en alternatieve audio
Lees hoe je ondertiteling, closed captions en alternatieve audio inschakelt (inclusief 5.1 surround sound), die beschikbaar zijn voor veel series en films. Als je wilt controleren of 5.1-audio werkt op je apparaat, ga je naar een Netflix Original om te kijken of deze een optie voor 5.1-audio bevat. Zo niet, dan werkt deze functie niet op je apparaat. Je kunt het uiterlijk van ondertiteling en captions op veel apparaten wijzigen. Apparaten waarop dit niet mogelijk is, geven ondertiteling en captions weer in hun standaardopmaak.

Wil je je tv, blu-rayspeler of thuisbioscoopsysteem van Philips koppelen aan je Netflix-account? Ga dan naar het startscherm en selecteer de optie waarmee het apparaat het best wordt beschreven.

Als je op het scherm het Netflix-pictogram ziet:

1. Selecteer Netflix.

2. Selecteer Inloggen.

• Als je Inloggen niet ziet, selecteer dan Ja in het scherm Ben je lid van Netflix? .

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in en selecteer Inloggen.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Gebruik de pijlknoppen van de controller om de volgende reeks in te voeren, zodat je opnieuw kunt beginnen of kunt inloggen met een ander e-mailadres tijdens deze procedure:

• omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

• Selecteer Uitloggen, Opnieuw beginnen of Deactiveren.

Als je op het scherm het Netflix-pictogram niet ziet:

1. Druk op de knop Menu.

2. Selecteer NET TV.

3. Selecteer Netflix.

4. Selecteer Inloggen.

• Als je Inloggen niet ziet, selecteer dan Ja in het scherm Ben je lid van Netflix? .

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

5. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in en selecteer Inloggen.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Gebruik de pijlknoppen van de controller om de volgende reeks in te voeren, zodat je opnieuw kunt beginnen of kunt inloggen met een ander e-mailadres tijdens deze procedure:

• omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

• Selecteer Uitloggen, Opnieuw beginnen of Deactiveren.

Volg deze stappen als je wilt uitloggen bij je Netflix-account op je apparaat.

1. Begin op het Startscherm van Netflix.

2. Ga naar links om het menu te openen en selecteer Ondersteuning.

• Als je Ondersteuning niet ziet, ga dan omhoog en selecteer Instellingen of het pictogram Instellingen tandwielpictogram .

3. Selecteer Uitloggen.

4. Selecteer Ja ter bevestiging.

Als je Ondersteuning, Instellingen, of het pictogram Instellingen niet ziet:

1. Voer in de Netflix-app de volgende reeks in met de pijltoetsen van je afstandsbediening:
    Omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer Uitloggen, Opnieuw beginnen, Deactiveren of Resetten.

Netflix is in Ultra HD beschikbaar op de meeste Ultra HD-tv's van Philips. Als je in Ultra HD wilt kijken, heb je het volgende nodig:

• Een Netflix-abonnement waarmee je in Ultra HD kunt kijken.

• Een Ultra HD-tv uit 2014 of later met de Netflix-app waarmee je Ultra HD-content kunt kijken op 60 Hz.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 15 megabits per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch of Hoog.

Opmerking:
Ultra HD is niet beschikbaar op bepaalde Android-tv's van Philips uit 2017 en 2018.

Netflix is in HDR beschikbaar op bepaalde tv's en blu-rayspelers van Philips. Als je in HDR wilt kijken, heb je het volgende nodig:

• Een smart-tv die Dolby Vision of HDR10 en Netflix ondersteunt.

• Als je een HDR-compatibele blu-rayspeler gebruikt, moet je deze aan een HDR-compatibele smart-tv koppelen via een HDMI-poort die HDCP 2.2 of hoger ondersteunt. (Dit is meestal de HDMI 1-poort.)

• Een Netflix-abonnement waarmee je in Ultra HD kunt kijken.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 15 megabits per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch of Hoog.