Netflix gebruiken op je PlayStation

Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies op je PlayStation en over het instellen en uitloggen van je account. Raadpleeg het gedeelte 'Netflix instellen' als je niet zeker weet of Netflix werkt op je apparaat.

Netflix-functies
Netflix instellen
Uitloggen bij Netflix
Netflix in Ultra HD
Netflix in HDR

Netflix is beschikbaar op de PlayStation. De PlayStation bevat de volgende streamingfuncties voor Netflix:

PlayStation 3

Ondersteunde regio's
Netflix is beschikbaar op de Sony PlayStation 3 in alle regio's waar de Netflix-service beschikbaar is.

Navigatie
Blader door rijen met filmposters of selecteer Zoeken om films te zoeken.

Resolutie
Kijk series en films tot 1080p. Titels met een HD-symbool worden in high definition gestreamd als je internetverbinding 5 megabit per seconde of meer ondersteunt.

Ondertiteling en alternatieve audio
Selecteer Audio en ondertiteling om ondertiteling of 5.1 surround sound in te schakelen als deze opties worden aangeboden voor de serie of film.

Tweede scherm
Gebruik de Netflix-app op een iPhone, iPad, iPod touch of Android-apparaat als tweede scherm voor de Netflix-app op de PlayStation.

PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro

Ondersteunde regio's
Netflix is beschikbaar op de Sony PlayStation 4 in alle regio's waar de Netflix-service beschikbaar is.

Navigatie
Blader door rijen met filmposters of selecteer Zoeken om films te zoeken.

Resolutie
Kijk series en films tot 1080p HD op de Playstation 4. Titels met een HD-symbool worden in High Definition gestreamd als je internetverbinding 5 megabit per seconde of meer ondersteunt.

Kijk series en films tot 4K Ultra HD op de Playstation 4 Pro. Titels met een Ultra HD-symbool worden in ultra HD gestreamd als je internetverbinding 25 megabit per seconde of meer ondersteunt.

Ondertiteling en alternatieve audio
Selecteer Audio en ondertiteling om ondertiteling of 5.1 surround sound in te schakelen als deze opties worden aangeboden voor de serie of film.

Tweede scherm
Gebruik de Netflix-app op een iPhone, iPad, iPod touch of Android-apparaat als tweede scherm voor de Netflix-app op de PlayStation.

PlayStation 5

Ondersteunde regio's
Netflix is beschikbaar op de Sony PlayStation 5 in alle regio's waar de Netflix-service beschikbaar is.

Navigatie
Blader door rijen met filmposters of selecteer Zoeken om films te zoeken.

Resolutie
Stream series en films tot Ultra HD. Titels met een Ultra HD-symbool worden in ultra HD gestreamd als je internetverbinding 25 megabit per seconde of meer ondersteunt.

Ondertiteling en alternatieve audio
Selecteer Audio en ondertiteling om ondertiteling of 5.1 surround sound in te schakelen als deze opties worden aangeboden voor de serie of film.

Tweede scherm
Gebruik de Netflix-app op een iPhone, iPad, iPod touch of Android-apparaat als tweede scherm voor de Netflix-app op je PlayStation.

PlayStation Vita

Ondersteunde regio's
Netflix is beschikbaar op de Sony PlayStation Vita in de Verenigde Staten, Canada en Latijns-Amerika.

Navigatie
Scrol omhoog en omlaag om door genres te bladeren die specifiek op jou zijn afgestemd. Selecteer boven in het scherm Zoeken als je een specifieke titel wilt zoeken. Tik op een willekeurige plek op het scherm om vooruit of terug te spoelen. Schuif daarna je vinger langs de voortgangsbalk om de titel vooruit of terug te spoelen. Tik op de knop Terug om de film af te sluiten.

Resolutie
Kijk series en films in 480p.

Ondertiteling en audio
Selecteer Audio en ondertiteling om ondertiteling en een alternatieve audiotaal in te schakelen als deze opties worden aangeboden voor de serie of film.

Wil je je PlayStation koppelen aan je Netflix-account? Ga dan naar het startscherm en zorg dat je verbonden bent met PlayStation Network. Volg vervolgens de onderstaande stappen voor jouw apparaat.

PlayStation 3

Download de Netflix-app

1. Ga in het startscherm naar het gedeelte TV-/videodiensten en selecteer het Netflix-pictogram.

• Ben je nog niet in het startscherm? Houd dan de PS-knop midden op de controller ingedrukt, selecteer Afsluiten en selecteer Ja om terug te keren naar het startscherm.

2. Selecteer Ja wanneer het volgende bericht wordt weergegeven: Als je deze functie wilt gebruiken, moet je eerst software downloaden. Wil je nu downloaden? De Netflix-app wordt nu gedownload.

Zie je de Netflix-app niet in Tv-/videodiensten? Volg dan de onderstaande stappen om de app te downloaden uit PlayStation Store.

1. Selecteer PlayStation Store.

2. Selecteer Apps.

3. Selecteer Series en films.

4. Selecteer Netflix.

5. Selecteer Downloads.

Ga door met de onderstaande stappen wanneer de download is voltooid.

Inloggen bij Netflix

1. Ga in het startscherm naar het gedeelte TV-/videodiensten en selecteer het Netflix-pictogram.

• Ben je nog niet in het startscherm? Houd dan de PS-knop midden op de controller ingedrukt, selecteer Afsluiten en selecteer Ja om terug te keren naar het startscherm.

2. Selecteer Inloggen in het startscherm van Netflix.

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

Opmerking:
      Mogelijk wordt je eerst gevraagd om in te loggen bij PlayStation Network (PSN). Als je deze vraag ziet, moet je eerst inloggen bij je PlayStation Network-account voordat je verdergaat. Ben je je inloggegevens vergeten? Ga dan naar PlayStation.com om je PSN-wachtwoord te resetten.
      • Het inlogscherm voor PSN vraagt je naar je e-mailadres en de optie Automatisch inloggen wordt weergegeven. Als je het vakje Automatisch inloggen aanvinkt, hoef je niet telkens bij PlayStation Network in te loggen wanneer je Netflix start.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

PlayStation 4 en Playstation 4 Pro

Download de Netflix-app

1. Ga in het startscherm naar het gedeelte Tv en video en selecteer het Netflix-pictogram.

• Tik midden op je controller op de PS-knop als je het startscherm nog niet ziet.

Opmerking:
      Je moet zijn ingelogd bij je PSN-account om het gedeelte Tv en video te openen.
  2. Selecteer Downloads. De Netflix-app wordt nu gedownload.

Zie je de Netflix-app niet in Tv en video? Volg dan de onderstaande stappen om de app te downloaden uit PlayStation Store.

1. Selecteer PlayStation Store.

2. Selecteer Apps.

3. Selecteer Series en films.

4. Selecteer Netflix.

5. Selecteer Downloads.

Ga door met de onderstaande stappen wanneer de download is voltooid.

Inloggen bij Netflix

1. Ga in het startscherm naar het gedeelte Tv en video en selecteer het Netflix-pictogram.

• Druk midden op je controller op de PS-knop als je het startscherm nog niet ziet.

Opmerking:
      Je moet zijn ingelogd bij je PSN-account om het gedeelte Tv en video te openen.
  2. Selecteer Inloggen in het startscherm van Netflix.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

PlayStation 5

Download de Netflix-app

1. Ga in het startscherm naar het gedeelte Media.

• Druk midden op je controller op de PS-knop als je het startscherm nog niet ziet en selecteer Home.

2. Selecteer Alle apps, ga naar Video- en muziek-apps en selecteer het Netflix-pictogram.

3. Selecteer Downloads. De Netflix-app wordt nu gedownload.

Inloggen bij Netflix

1. Ga in het startscherm naar het gedeelte Media.

• Druk midden op je controller op de PS-knop als je het startscherm nog niet ziet.

2. Selecteer Alle apps, ga naar Video- en muziek-apps en selecteer het Netflix-pictogram.

3. Selecteer Inloggen in het startscherm van Netflix.

4. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Opmerking:
Je moet zijn ingelogd op je PlayStation Network-account om het gedeelte Video- en muziek-apps te zien.

PlayStation Vita

Download de Netflix-app

Netflix is op de PlayStation Vita alleen beschikbaar in de VS, Canada en Latijns-Amerika.

1. Ga in het startscherm van de PS Vita naar PS Store.

2. Selecteer Zoeken en typ Netflix om de Netflix-app te zoeken.

3. Selecteer het item Netflix PS Vita.

4. Selecteer Downloads.

5. Druk op de PlayStation-knop en sleep de rechterbovenhoek van de pagina naar linksonder om PS Store te sluiten.

6. De Netflix-app wordt automatisch geïnstalleerd nadat deze is gedownload.

Ga door met de onderstaande stappen wanneer de download is voltooid.

Inloggen bij Netflix

1. Open de Netflix-app.

2. Selecteer Ja in het scherm Ben je lid van Netflix? .

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

• Als je wordt gevraagd in te loggen bij PlayStation Network (PSN), log dan in om door te gaan.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Opmerking:
Op de Playstation Vita word je ingelogd bij je hoofdprofiel voor het account. Je kunt niet schakelen tussen profielen.

Volg de onderstaande stappen als je wilt uitloggen bij je Netflix-account op je apparaat.

Gebruik voor Japanse PlayStations O in plaats van X om de selectie te bevestigen en X in plaats van O om de selectie in de onderstaande stappen voor probleemoplossing te verwijderen.

PlayStation 3

1. Start de Netflix-app.

2. Druk op de controller op O.

3. Selecteer het tandwielpictogram.

4. Selecteer Uitloggen.

5. Selecteer Ja.

Als je niet kunt uitloggen via de bovenstaande stappen, kun je het volgende proberen:

1. Begin in het startscherm van de PlayStation 3.

• Ben je nog niet in het startscherm? Houd dan de PS-knop midden op de controller ingedrukt, selecteer Afsluiten en selecteer Ja om terug te keren naar het startscherm.

2. Ga naar het gedeelte TV-/videodiensten en selecteer Netflix.

3. Druk op X.

4. Houd direct nadat je op X hebt gedrukt de knoppen Start en Select ingedrukt totdat het volgende bericht wordt weergegeven: Wil je de Netflix-instellingen resetten en je opnieuw registreren?

5. Selecteer Ja.

Nadat het apparaat is gedeactiveerd, kun je inloggen als een andere gebruiker. Als je de Netflix-app wilt verwijderen, kun je de Netflix-app verwijderen van de PlayStation.

PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro

1. Start de Netflix-app.

2. Druk op de controller op O.

3. Selecteer het tandwielpictogram.

4. Selecteer Uitloggen.

5. Selecteer Ja.

Als je niet kunt uitloggen via de bovenstaande stappen, kun je het volgende proberen:

1. Begin in het startscherm van de PlayStation 4.

• Ben je nog niet in het startscherm? Houd dan de PS-knop midden op de controller ingedrukt, selecteer Afsluiten en selecteer Ja om terug te keren naar het startscherm.

2. Ga naar het gedeelte Tv en video en selecteer Netflix.

3. Druk op de controller op de knop Opties.

4. Selecteer Verwijderen.

5. Selecteer OK.

Nadat het apparaat is gedeactiveerd, kun je inloggen als een andere gebruiker. Als je de Netflix-app wilt verwijderen, kun je de Netflix-app verwijderen van de PlayStation.

PlayStation 5

1. Start de Netflix-app.

2. Druk op de controller op O.

3. Selecteer het tandwielpictogram.

4. Selecteer Uitloggen.

5. Selecteer Ja.

Als je niet kunt uitloggen via de bovenstaande stappen, kun je het volgende proberen:

1. Begin in het startscherm van de PlayStation 5.

• Ben je nog niet in het startscherm? Houd dan de PS-knop midden op de controller ingedrukt, selecteer Afsluiten en selecteer Ja om terug te keren naar het startscherm.

2. Ga naar het gedeelte Tv en video en selecteer Netflix.

3. Druk op de controller op de knop Opties.

4. Selecteer Verwijderen.

5. Selecteer OK.

Nadat het apparaat is gedeactiveerd, kun je inloggen als een andere gebruiker. Als je de Netflix-app wilt verwijderen, kun je de Netflix-app verwijderen van de PlayStation.

PlayStation Vita

Uitloggen bij Netflix
  1. Start de Netflix-app.

2. Voer met de pijltoetsen op je apparaat de volgende reeks in:
    Omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog

3. Selecteer Uitloggen, Opnieuw beginnen of Deactiveren.

4. Probeer Netflix opnieuw.

Nadat het apparaat is gedeactiveerd, kun je inloggen als een andere gebruiker. Als je de Netflix-app wilt verwijderen, kun je de Netflix-app verwijderen van de PlayStation.

1. Netflix is beschikbaar in Ultra HD op bepaalde PlayStations. Als je in Ultra HD wilt kijken, heb je het volgende nodig:

• Een tv waarop je Netflix-titels in Ultra HD kunt kijken, aangesloten op de PlayStation via een HDMI-poort die HDCP 2.2 of hoger ondersteunt (doorgaans de HDMI 1-poort).

• Een Netflix-abonnement waarmee je in Ultra HD kunt kijken.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch of Hoog.

De volgende PlayStation-modellen ondersteunen Netflix momenteel in Ultra HD:

• PlayStation 4 Pro

• PlayStation 5

Netflix is beschikbaar in HDR op bepaalde PlayStations. Als je in HDR wilt streamen, heb je het volgende nodig:

• Een Netflix-abonnement waarmee je in Ultra HD kunt kijken.

• Een streamingapparaat dat Dolby Vision of HDR en Netflix ondersteunt.

• Een smart-tv die Dolby Vision of HDR10 ondersteunt, aangesloten op je apparaat via een HDMI-poort die HDCP 2.2 of hoger ondersteunt (meestal de HDMI 1-poort).

• Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit is ingesteld op Hoog.

De volgende PlayStation-modellen ondersteunen Netflix momenteel in HDR:

• PlayStation 4 Pro

• Playstation 5