Netflix gebruiken op je PlayStation

Welkom bij Netflix op je PlayStation. Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies en over het instellen van en afmelden bij je account. Als je niet zeker weet of Netflix wordt ondersteund op je apparaat, volg je de stappen op het tabblad Netflix instellen (Set up Netflix) om de Netflix-app te zoeken.

Netflix-functies
Netflix instellen
Afmelden bij Netflix
Netflix in Ultra HD

Netflix is beschikbaar op PlayStation 3, PlayStation 4 en PlayStation Vita.

PlayStation 3

PlayStation 3 bevat de volgende streamingfuncties voor Netflix:

Ondersteunde regio's

Netflix is beschikbaar op de Sony PlayStation 3 in alle regio's waar de Netflix-service beschikbaar is.

Navigatie

Blader door rijen met filmposters of selecteer Zoeken (Search) om films te zoeken.

Resolutie

Stream series en films tot 1080p. Titels met een HD-symbool worden in high definition gestreamd als je internetverbinding 5 megabit per seconde of meer ondersteunt.

Ondertiteling, alternatieve audio

Selecteer Audio en ondertiteling (Audio and Subtitles) om ondertiteling of 5.1 surround sound in te schakelen als deze opties worden aangeboden voor de serie of film.

Tweede scherm

Gebruik de Netflix-app op een iPad, iPhone, iPod touch of Android-apparaat als tweede scherm voor de Netflix-app op de Playstation.

PlayStation 4

PlayStation 4 bevat de volgende streamingfuncties voor Netflix:

Ondersteunde regio's

Netflix is beschikbaar op de Sony PlayStation 4 in alle regio's waar de Netflix-service beschikbaar is.

Navigatie

Blader door rijen met filmposters of selecteer Zoeken (Search) om films te zoeken.

Resolutie

Stream series en films tot 1080p. Titels met een HD-symbool worden in high definition gestreamd als je internetverbinding 5 megabit per seconde of meer ondersteunt.

Ondertiteling, alternatieve audio

Selecteer Audio en ondertiteling (Audio and Subtitles) om ondertiteling of 5.1 surround sound in te schakelen als deze opties worden aangeboden voor de serie of film.

Tweede scherm

Gebruik de Netflix-app op een iPad, iPhone, iPod touch of Android-apparaat als tweede scherm voor de Netflix-app op de PlayStation.

PlayStation 4 Pro

PlayStation 4 Pro bevat de volgende streamingfuncties voor Netflix:

Ondersteunde regio's

Netflix is beschikbaar op de Sony PlayStation 4 Pro in alle regio's waar de Netflix-service beschikbaar is.

Navigatie

Blader door rijen met filmposters of selecteer Zoeken (Search) om films te zoeken.

Resolutie

Stream series en films tot ultra HD Titels met een Ultra HD-symbool worden in ultra HD gestreamd als je internetverbinding 25 megabit per seconde of meer ondersteunt.

Ondertiteling, alternatieve audio

Selecteer Audio en ondertiteling (Audio and Subtitles) om ondertiteling of 5.1 surround sound in te schakelen als deze opties worden aangeboden voor de serie of film.

Tweede scherm

Gebruik de Netflix-app op een iPad, iPhone, iPod touch of Android-apparaat als tweede scherm voor de Netflix-app op de PlayStation.

PlayStation Vita

PlayStation Vita bevat de volgende streamingfuncties voor Netflix:

Ondersteunde regio's

Netflix is beschikbaar op de Sony PlayStation Vita in de VS, Canada en Latijns-Amerika.

Navigatie

Scrol omhoog en omlaag om door genres te bladeren die specifiek op jou zijn afgestemd. Selecteer boven in het scherm Zoeken (Search) als je een specifieke titel wilt zoeken. Tik ergens in het scherm als je wilt vooruit- of terugspoelen. Schuif daarna je vinger langs de voortgangsbalk om de titel vooruit of terug te spoelen. Tik op de knop Terug (Back) om de film af te sluiten.

Resolutie

Stream series en films in 480p.

Ondertiteling en audio

Selecteer Audio en ondertiteling (Audio and Subtitles) om ondertiteling en audio in een andere taal in te schakelen als deze opties worden aangeboden voor de serie of film.

Wil je je PlayStation koppelen aan je Netflix-account? Ga dan naar het startscherm en zorg dat je verbonden bent met het Playstation Network. Volg vervolgens de onderstaande stappen voor jouw apparaat.

PlayStation 3

Download de Netflix-app

1. Ga in het startscherm naar het gedeelte TV-/videodiensten (TV/Video Services) en selecteer het Netflix-pictogram.

• Ben je nog niet in het startscherm? Houd dan de PS-knop midden op de controller ingedrukt, selecteer Afsluiten (Quit) en selecteer Ja (Yes) om terug te keren naar het startscherm.

2. Selecteer Ja (Yes) wanneer het volgende bericht wordt weergegeven: Als u deze functie wilt gebruiken, moet u eerst software downloaden. Wilt u nu downloaden? (To use this feature, you must download software. Do you want to download now?) De Netflix-app wordt nu gedownload.

Zie je de Netflix-app niet in Tv-/videodiensten (TV/Video Services)? Volg dan de onderstaande stappen om de app te downloaden uit PlayStation Store.

1. Selecteer Playstation Store.

2. Selecteer Apps.

3. Selecteer Series en films (Movies & TV).

4. Selecteer Netflix.

5. Selecteer Downloads.

Ga door met de onderstaande stappen wanneer de download is voltooid.

Meld je aan bij Netflix

1. Ga in het startscherm naar het gedeelte TV-/videodiensten (TV/Video Services) en selecteer het Netflix-pictogram.

• Ben je nog niet in het startscherm? Houd dan de PS-knop midden op de controller ingedrukt, selecteer Afsluiten (Quit) en selecteer Ja (Yes) om terug te keren naar het startscherm.

2. Selecteer Aanmelden (Sign in) in het startscherm van Netflix.

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

Opmerking:
      Mogelijk wordt je eerst gevraagd om je aan te melden bij PlayStation Network (PSN). Als je deze vraag ziet, moet je je eerst aanmelden bij je PlayStation Network-account voordat je verdergaat. Ben je je aanmeldingsgegevens vergeten? Ga dan naar PlayStation.com om je PSN-wachtwoord opnieuw in te stellen.
      • Het aanmeldingsscherm voor PSN vraagt je naar je aanmeldings-id (e-mailadres) en de optie Automatisch aanmelden (Auto Sign-In) wordt weergegeven. Als je dit selectievakje inschakelt, hoef je je niet telkens bij PlayStation Network aan te melden wanneer je Netflix start.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Heb je problemen bij het downloaden van Netflix?

Als je problemen hebt bij het downloaden van de Netflix-app naar je apparaat, komt dit mogelijk door je internetverbinding. Raadpleeg Problemen met netwerkverbinding oplossen voor hulp bij het oplossen van dit probleem.

Als je een specifieke foutmelding ziet wanneer je Netflix probeert te downloaden naar je apparaat, moet je mogelijk contact opnemen met de apparaatfabrikant voor verdere hulp.

PlayStation 4

Download de Netflix-app

1. Ga in het startscherm naar het gedeelte Tv en video (TV & Video) en selecteer het Netflix-pictogram.

• Tik midden op je controller op de PS-knop als je het startscherm nog niet ziet.

Opmerking:
      je moet zijn aangemeld bij je PSN-account om het gedeelte TV en video (TV & Video) te openen.
  2. Selecteer Downloads. De Netflix-app wordt nu gedownload.

Zie je de Netflix-app niet in Tv en video (TV & Video)? Volg dan de onderstaande stappen om de app te downloaden uit PlayStation Store.

1. Selecteer Playstation Store.

2. Selecteer Apps.

3. Selecteer Series en films (Movies & TV).

4. Selecteer Netflix.

5. Selecteer Downloads.

Ga door met de onderstaande stappen wanneer de download is voltooid.

Meld je aan bij Netflix

1. Ga in het startscherm naar het gedeelte Tv en video (TV & Video) en selecteer het Netflix-pictogram.

• Druk midden op je controller op de PS-knop als je het startscherm nog niet ziet.

Opmerking:
      je moet zijn aangemeld bij je PSN-account om het gedeelte TV en video (TV & Video) te openen.
  2. Selecteer Aanmelden (Sign in) in het startscherm van Netflix.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Heb je problemen bij het downloaden van Netflix?

Als je problemen hebt bij het downloaden van de Netflix-app naar je apparaat, komt dit mogelijk door je internetverbinding. Raadpleeg Problemen met netwerkverbinding oplossen voor hulp bij het oplossen van dit probleem.

Als je een specifieke foutmelding ziet wanneer je Netflix probeert te downloaden naar je apparaat, moet je mogelijk contact opnemen met de apparaatfabrikant voor verdere hulp.

PlayStation 4 Pro

Download de Netflix-app

1. Ga in het startscherm naar het gedeelte Tv en video (TV & Video) en selecteer het Netflix-pictogram.

• Tik midden op je controller op de PS-knop als je het startscherm nog niet ziet.

Opmerking:
      je moet zijn aangemeld bij je PSN-account om het gedeelte TV en video (TV & Video) te openen.
  2. Selecteer Downloads. De Netflix-app wordt nu gedownload.

Zie je de Netflix-app niet in Tv en video (TV & Video)? Volg dan de onderstaande stappen om de app te downloaden uit PlayStation Store.

1. Selecteer Playstation Store.

2. Selecteer Apps.

3. Selecteer Series en films (Movies & TV).

4. Selecteer Netflix.

5. Selecteer Downloads.

Ga door met de onderstaande stappen wanneer de download is voltooid.

Meld je aan bij Netflix

1. Ga in het startscherm naar het gedeelte Tv en video (TV & Video) en selecteer het Netflix-pictogram.

• Druk midden op je controller op de PS-knop als je het startscherm nog niet ziet.

Opmerking:
      je moet zijn aangemeld bij je PSN-account om het gedeelte TV en video (TV & Video) te openen.
  2. Selecteer Aanmelden (Sign in) in het startscherm van Netflix.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Heb je problemen bij het downloaden van Netflix?

Als je problemen hebt bij het downloaden van de Netflix-app naar je apparaat, komt dit mogelijk door je internetverbinding. Raadpleeg Problemen met netwerkverbinding oplossen voor hulp bij het oplossen van dit probleem.

Als je een specifieke foutmelding ziet wanneer je Netflix probeert te downloaden naar je apparaat, moet je mogelijk contact opnemen met de apparaatfabrikant voor verdere hulp.

PlayStation Vita

Download de Netflix-app

Netflix is op de PlayStation Vita alleen beschikbaar in de VS, Canada en Latijns-Amerika.

1. Ga in het startscherm van de PS Vita naar PS Store.

2. Zoek de Netflix-app door Zoeken (Search) te selecteren en Netflix te typen, of door Games > Alle (All) > Apps selecteren.

3. Selecteer het item Netflix PS Vita.

4. Selecteer Downloads.

5. Druk op de PlayStation-knop en sleep de rechterbovenhoek van de pagina naar linksonder om PS Store te sluiten.

6. De Netflix-app wordt automatisch geïnstalleerd nadat deze is gedownload.

Ga door met de onderstaande stappen wanneer de download is voltooid.

Meld je aan bij Netflix

1. Open de Netflix-app.

2. Selecteer Ja (Yes) in het scherm Ben je lid van Netflix? (Are you a member of Netflix?) .

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

• Als je wordt gevraagd je aan te melden bij PlayStation Network (PSN), meld je dan aan om door te gaan.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Heb je problemen bij het downloaden van Netflix?

Als je problemen hebt bij het downloaden van de Netflix-app naar je apparaat, komt dit mogelijk door je internetverbinding. Raadpleeg Problemen met netwerkverbinding oplossen voor hulp bij het oplossen van dit probleem.

Als je een specifieke foutmelding ziet wanneer je Netflix probeert te downloaden naar je apparaat, moet je mogelijk contact opnemen met de apparaatfabrikant voor verdere hulp.

Volg de onderstaande stappen als je je wilt afmelden bij je Netflix-account op je apparaat.

Gebruik voor Japanse PlayStations O in plaats van X om de selectie te bevestigen en X in plaats van O om de selectie in de onderstaande stappen voor probleemoplossing te verwijderen.

PlayStation 3

1. Start de Netflix-app.

2. Druk op de controller op O.

3. Selecteer het tandwielpictogram.

4. Selecteer Afmelden (Sign Out).

5. Selecteer Ja (Yes).

OF

Probeer de volgende stappen als je je niet kunt aanmelden:

1. Begin in het startscherm van de PlayStation 3.

• Ben je nog niet in het startscherm? Houd dan de PS-knop midden op de controller ingedrukt, selecteer Afsluiten (Quit) en selecteer Ja (Yes) om terug te keren naar het startscherm.

2. Ga naar het gedeelte TV-/videodiensten (TV/Video Services) en selecteer Netflix.

3. Druk op X.

4. Houd direct nadat je op X hebt gedrukt de knoppen Start en Select ingedrukt tot het volgende bericht wordt weergegeven: Wil je de Netflix-instellingen opnieuw instellen en je opnieuw registreren? (Do you want to reset your Netflix settings and re-register?)

5. Selecteer Ja (Yes).

PlayStation 4

1. Start de Netflix-app.

2. Druk op de controller op O.

3. Selecteer het tandwielpictogram.

4. Selecteer Afmelden (Sign Out).

5. Selecteer Ja (Yes).

OF

Probeer de volgende stappen als je je niet kunt aanmelden:

1. Begin in het startscherm van de PlayStation 4.

• Ben je nog niet in het startscherm? Houd dan de PS-knop midden op de controller ingedrukt, selecteer Afsluiten (Quit) en selecteer Ja (Yes) om terug te keren naar het startscherm.

2. Ga naar het gedeelte Tv en video (TV & Video) en selecteer Netflix.

3. Druk op de controller op de knop Opties (Options).

4. Selecteer Verwijderen (Delete).

5. Selecteer OK.

PlayStation 4 Pro

1. Start de Netflix-app.

2. Druk op de controller op O.

3. Selecteer het tandwielpictogram.

4. Selecteer Afmelden (Sign Out).

5. Selecteer Ja (Yes).

OF

Probeer de volgende stappen als je je niet kunt aanmelden:

1. Begin in het startscherm van de PlayStation 4.

• Ben je nog niet in het startscherm? Houd dan de PS-knop midden op de controller ingedrukt, selecteer Afsluiten (Quit) en selecteer Ja (Yes) om terug te keren naar het startscherm.

2. Ga naar het gedeelte Tv en video (TV & Video) en selecteer Netflix.

3. Druk op de controller op de knop Opties (Options).

4. Selecteer Verwijderen (Delete).

5. Selecteer OK.

PlayStation Vita

Verwijder als volgt de Netflix-app

1. Begin in het startscherm van de PS Vita Home.

2. Houd je vinger op de Netflix-app totdat je rechtsboven bij het pictogram van de Netflix-app de cirkel ... ziet.

3. Druk op de cirkel …....

4. Selecteer Verwijderen (Delete).

5. Selecteer OK.

Afmelden bij Netflix
  1. Start de Netflix-app.

2. Voer met de pijltoetsen op je apparaat de volgende reeks in:
    omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

3. Selecteer Afmelden (Sign Out), Opnieuw beginnen (Start Over) of Deactiveren (Deactivate).

4. Probeer Netflix opnieuw.

Nadat het apparaat is gedeactiveerd, kun je je aanmelden als een andere gebruiker. Als je de Netflix-app wilt verwijderen, kun je de Netflix-app verwijderen van de Sony Playstation.

Netflix is beschikbaar in Ultra HD op de PlayStation 4 Pro. Als je in Ultra HD wilt streamen, heb je het volgende nodig:

• Een tv waarop je Netflix-titels in Ultra HD kunt streamen, aangesloten op je PlayStation 4 Pro via een HDMI-poort die HDCP 2.2 of hoger ondersteunt (doorgaans de HDMI 1-poort).

• Een abonnement waarmee je in Ultra HD kunt streamen. Op netflix.com/ChangePlan kun je bekijken welk abonnement je op dit moment hebt.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch (Auto) of Hoog (High). Meer informatie over instellingen voor de beeldkwaliteit vind je in ons artikel Instellingen voor afspelen.