Netflix gebruiken op je PlayStation

Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies op je PlayStation en over het instellen en uitloggen van je account.

Netflix-functies
Netflix instellen
Uitloggen bij Netflix
Netflix verwijderen
Netflix in HDR
Netflix in Ultra HD

De PlayStation bevat de volgende streamingfuncties voor Netflix:

Resolutie

• PlayStation 3 en PlayStation 4: kijk series en films tot 1080p. Titels met een HD-symbool worden in HD gestreamd als je internetverbinding 5 megabits per seconde of meer ondersteunt.

• PlayStation 4 Pro en PlayStation 5: kijk series en films tot 4K Ultra HD. Titels met een Ultra HD-symbool worden in ultra HD gestreamd als je internetverbinding 25 megabit per seconde of meer ondersteunt.

Tweede scherm

Gebruik de Netflix-app op een iPhone, iPad, iPod touch of Android-apparaat als tweede scherm voor de Netflix-app op je PlayStation.

Wil je je PlayStation koppelen aan je Netflix-account? Ga dan naar het startscherm en zorg dat je verbonden bent met PlayStation Network.

PlayStation 3

Inloggen op Netflix

1. Ga in het startscherm naar het gedeelte TV-/videodiensten en selecteer het Netflix-pictogram.

• Ben je nog niet in het startscherm? Houd dan de PS-knop midden op de controller ingedrukt, selecteer Afsluiten en selecteer Ja om terug te keren naar het startscherm.

2. Selecteer Inloggen in het startscherm van Netflix.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro

Inloggen op Netflix

1. Ga in het startscherm naar het gedeelte TV en video en selecteer het Netflix-pictogram.

• Druk midden op je controller op de PS-knop als je nog niet in het startscherm bent.

2. Selecteer Inloggen in het startscherm van Netflix.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

PlayStation 5

Inloggen op Netflix

1. Ga in het startscherm naar het gedeelte Media.

2. Selecteer Alle apps, ga naar Video- en muziek-apps en selecteer het Netflix-pictogram.

3. Selecteer Inloggen in het startscherm van Netflix.

4. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

Volg deze stappen als je wilt uitloggen bij je Netflix-account op je apparaat.

Gebruik voor Japanse PlayStations O in plaats van X om de selectie te bevestigen en X in plaats van O om de selectie in de onderstaande stappen voor probleemoplossing te verwijderen.

PlayStation 3

1. Open de Netflix-app.

2. Druk op de controller op O.

3. Selecteer het tandwielpictogram.

4. Selecteer Uitloggen.

5. Selecteer Ja.

Als je niet kunt uitloggen via de bovenstaande stappen, kun je het volgende proberen:

1. Begin in het startscherm van de PlayStation 3.

• Ben je nog niet in het startscherm? Houd dan de PS-knop midden op de controller ingedrukt, selecteer Afsluiten en selecteer Ja om terug te keren naar het startscherm.

2. Ga naar het gedeelte TV-/videodiensten en selecteer Netflix.

3. Druk op X.

4. Houd direct nadat je op X hebt gedrukt de knoppen Start en Select ingedrukt totdat het volgende bericht wordt weergegeven: Wil je de Netflix-instellingen resetten en je opnieuw registreren?

5. Selecteer Ja.

PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, PlayStation 5

1. Open de Netflix-app.

2. Druk op de controller op O.

3. Selecteer het tandwielpictogram.

4. Selecteer Uitloggen.

5. Selecteer Ja.

Als je niet kunt uitloggen via de bovenstaande stappen, kun je het volgende proberen:

1. Begin in het startscherm van de PlayStation 4.

• Ben je nog niet in het startscherm? Houd dan de PS-knop midden op de controller ingedrukt, selecteer Afsluiten en selecteer Ja om terug te keren naar het startscherm.

2. Ga naar het gedeelte TV en video en selecteer Netflix.

3. Druk op de controller op de knop Opties.

4. Selecteer Verwijderen.

5. Selecteer OK.

PlayStation 3 of PlayStation 4

1. Begin in het startscherm van de gameconsole.

• Ben je nog niet in het startscherm? Houd dan de PS-knop midden op de controller ingedrukt, selecteer Afsluiten en selecteer Ja.

2. Ga naar het gedeelte TV-/videodiensten of Tv en video en selecteer Netflix.

3. Druk op de PlayStation-controller op de driehoek of op de knop Opties.

4. Selecteer Verwijderen.

5. Selecteer Ja of OK.

Netflix is beschikbaar in HDR op de PlayStation 4 Pro en PlayStation 5. Als je in HDR wilt streamen, heb je het volgende nodig:

• Een Netflix-abonnement waarmee je in Ultra HD kunt kijken.

• Een streamingapparaat dat Dolby Vision of HDR en Netflix ondersteunt.

• Een smart-tv die Dolby Vision of HDR10 ondersteunt, aangesloten op je apparaat via een HDMI-poort die HDCP 2.2 of hoger ondersteunt (meestal de HDMI 1-poort).

• Een stabiele verbindingssnelheid van 15 megabits per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit is ingesteld op Hoog.

Netflix is beschikbaar in Ultra HD op de PlayStation 4 Pro en PlayStation 5. Als je in Ultra HD wilt kijken, heb je het volgende nodig:

• Een tv waarop je Netflix-titels in Ultra HD kunt kijken, aangesloten op de PlayStation via een HDMI-poort die HDCP 2.2 of hoger ondersteunt (doorgaans de HDMI 1-poort).

• Een Netflix-abonnement waarmee je in Ultra HD kunt kijken.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 15 megabits per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch of Hoog.