Netflix gebruiken op je Entertain van Deutsche Telekom

Welkom bij Netflix op je Entertain, het tv-product van Deutsche Telekom. Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies en over het instellen van en afmelden bij je account. Als je niet zeker weet of Netflix wordt ondersteund op je apparaat, volg je de stappen op het tabblad Netflix instellen (Set up Netflix) om de Netflix-app te zoeken.

Netflix-functies
Netflix instellen
Afmelden bij Netflix
Netflix in Ultra HD
Netflix in HDR

Netflix is beschikbaar op bepaalde Deutsche Telekom Entertain-settopboxen. Ondersteunde apparaten bevatten de volgende streamingfuncties:

Navigatie:
op de meeste apparaten kun je bladeren door rijen met series en films, waaronder een speciale rij met je selecties voor Mijn lijst. Elke rij vertegenwoordigt een categorie (Comedy, Drama, Series, etc.) die we je presenteren op basis van wat je hebt gekeken.

Oude apparaten bevatten mogelijk geen rijen met filmcategorieën, maar je kunt wel bladeren door Mijn lijst (My List). Deze kun je samenstellen via de Netflix-website.

Resolutie:
Op de meeste apparaten kun je Netflix in HD streamen via een snelle internetverbinding, waarbij Netflix wordt afgespeeld in de maximaal ondersteunde resolutie. (Zie het artikel Aanbevolen snelheid van internetverbinding voor meer informatie.)

Ondertitels en alternatieve audio
Lees hoe je ondertiteling, bijschriften en alternatieve audio inschakelt (inclusief 5.1 surround sound), die beschikbaar zijn voor veel series en films. Als je wilt controleren of 5.1-audio wordt ondersteund op je apparaat, ga je naar een Netflix Original om te kijken of deze een optie voor 5.1-audio bevat. Zo niet, dan wordt deze functie niet ondersteund op dit apparaat. Op veel apparaten kun je de weergave van ondertiteling en bijschriften aanpassen. Op sommige apparaten worden ondertiteling en bijschriften in hun standaardopmaak weergegeven of kan ondertiteling niet worden weergegeven.

Ouderlijk toezicht
Netflix biedt de mogelijkheid om ouderlijk toezicht in te stellen op afzonderlijke profielen.

HDR
Met HDR-apparaten kun je Netflix streamen in HDR wanneer er verbinding is met een compatibele tv.

Model

Ondersteunde regio's

Resolutie

Ondertiteling en audio

Entertain X301T

Duitsland

720p

Ondertiteling, alternatieve audio

Entertain MR 100

Duitsland

720p

Ondertiteling, alternatieve audio

Entertain MR 102

Duitsland

720p

Ondertiteling, alternatieve audio

Entertain MR 300

Duitsland

720p

Ondertiteling, alternatieve audio

Entertain MR 303

Duitsland

720p

Ondertiteling, alternatieve audio

Entertain MR 500(SAT)

Duitsland

720p

Ondertiteling, alternatieve audio

EntertainTV MR 201*

Duitsland

4K

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

EntertainTV MR 401B*

Duitsland

4K

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

*Opmerking: als je Netflix niet ziet op je DT-apparaat, neem dan contact met de klantenondersteuning van DT. Zij kunnen je helpen bij het vinden van een oplossing. Netflix is momenteel niet beschikbaar op de media-ontvangers 200 en 400.

Wil je je Entertain koppelen aan je Netflix-account? Ga dan naar het startscherm en volg de onderstaande stappen.

Koppelen via de EPG-knop

1. Druk op de knop EPG van je afstandsbediening.

2. Selecteer kanaal 983 in het EPG-menu.

3. Druk op je afstandsbediening op de rode knop om Netflix te selecteren.

4. Selecteer Aanmelden (Sign In) nadat de Netflix-app is gestart.

Koppelen via de TV-Apps Startseite

1. Druk op de knop Menu van je afstandsbediening.

2. Selecteer TV-Apps boven in het menu.

3. Selecteer Startseite.

4. Selecteer Netflix.

5. Selecteer Aanmelden (Sign In) nadat de Netflix-app is gestart.

Koppelen via de TV-Apps Videotheken

1. Druk op de knop Menu van je afstandsbediening.

2. Selecteer TV-Apps boven in het menu.

3. Selecteer Videotheken.

4. Selecteer Netflix.

5. Selecteer Aanmelden (Sign In) nadat de Netflix-app is gestart.

Koppelen via de Videothek

1. Druk op de knop Menu van je afstandsbediening.

2. Selecteer Videotheek (Videotheek) boven in het menu.

3. SelecteerMeer videotheken (Mehr Videotheken).

4. Selecteer Netflix.

5. Selecteer Aanmelden (Sign In) nadat de Netflix-app is gestart.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Volg de onderstaande stappen als je je wilt afmelden bij je Netflix-account op je apparaat.

Netflix afsluiten en je afmelden

1. Begin op de startpagina van Netflix.

2. Druk op de knop Terug (Back) van de afstandsbediening.

3. Selecteer rechts het tandwielpictogram .

4. Selecteer Afmelden (Sign Out).

5. Selecteer Ja (Yes) ter bevestiging.

6. Je krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden als een ander Netflix-lid.

Netflix afsluiten zonder je af te melden

1. Begin op de startpagina van Netflix.

2. Druk op de knop Terug (Back) van de afstandsbediening.

3. Selecteer rechts het tandwielpictogram .

4. Selecteer Afsluiten (Exit).

5. Selecteer OK.

Netflix is beschikbaar in Ultra HD op bepaalde settopboxes van Entertain. Als je in Ultra HD wilt streamen, heb je het volgende nodig:

• Een tv waarop je Netflix-titels in Ultra HD kunt streamen. Zie hieronder voor meer informatie.

• Een abonnement waarmee je kunt streamen in Ultra HD. Op netflix.com/ChangePlan kun je bekijken welk abonnement je op dit moment hebt.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger. Zie hieronder voor meer informatie.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch (Auto) of Hoog (High). Meer informatie over instellingen voor de beeldkwaliteit vind je in ons artikel Instellingen voor afspelen.

De volgende Entertain-modellen ondersteunen Netflix momenteel in Ultra HD:

• EntertainTV MR201

• EntertainTV MR401B

Netflix is beschikbaar in HDR op bepaalde settopboxes van Entertain. Als je in HDR wilt streamen, heb je het volgende nodig:

De volgende Entertain-modellen ondersteunen Netflix momenteel in HDR:

• EntertainTV MR201

• EntertainTV MR401B