Netflix gebruiken op je Google Chromebook of Chromebox

Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies op je Chromebook en Chromebox en over het instellen en uitloggen van je account.

Netflix-functies
Netflix instellen
Uitloggen bij Netflix

Je kunt Netflix kijken op Chromebook- en Chromebox-computers van Google via de Chrome-browser of via de Netflix-app uit de Google Play Store. Chromebook- en Chrome-computers beschikken over de volgende streamingfuncties van Netflix:

Navigatie

• Bladeren: op de Netflix-website worden rijen met series en films weergegeven waar je door kunt bladeren. Je kunt via de keuzelijst Bladeren ook door genres bladeren.

• Zoeken: zoek rechtsboven op de menubalk van de Netflix-website naar specifieke titels van series en films, acteurs, regisseurs of genres.

• Serie- of filmpagina's: houd de cursor boven een serie of film om een korte samenvatting, het jaar van productie en de leeftijdsclassificatie te zien. Als je op de titel in dit gedeelte klikt, word je naar de volledige beschrijving geleid.

• Afspelen: klik op een poster om een serie of film af te spelen. Gebruik tijdens het afspelen van video de schuifbalk onder in het spelerscherm als je wilt door- en terugspoelen of meer opties wilt bekijken. Als je het afspelen van video wilt beëindigen, klik je linksboven in het scherm op de knop Terug. Als je de schuifbalk of de knop Vorige niet op het scherm ziet, beweeg je de muisaanwijzer totdat deze worden weergegeven.

Resolutie

• Tot 1080p op Google Chrome

• Tot 720p in de Netflix-app uit de Google Play Store

Ondertiteling, alternatieve audio

Selecteer het pictogram Audio en ondertiteling om een andere taal te selecteren of ondertiteling in te schakelen, indien beschikbaar.

Netflix is beschikbaar op Chromebook- en Chromebox-computers via de Netflix-website of via de Netflix-app uit de Google Play Store.

Netflix-website

1. Ga naar Netflix.com.

2. Selecteer Inloggen en volg de instructies op het scherm.

Netflix-app uit de Google Play Store

De Netflix-app kan alleen gedownload worden als de Google Play Store ingeschakeld is op je computer. Ga naar de ondersteuningssite van Google voor hulp als de Play Store nog niet is ingeschakeld.

1. Open de app Play Store.

2. Zoek naar Netflix

3. Selecteer de Netflix-app.

4. Selecteer Installeren. De Netflix-app wordt gedownload en wordt op je computer geïnstalleerd.

5. Klik op het opstartprogramma ()

6. Selecteer de Netflix-app.

7. Selecteer in de Netflix-app de optie Inloggen en volg de instructies op het scherm.

Volg deze stappen als je wilt uitloggen bij je Netflix-account op je apparaat.

Netflix-website

1. Beweeg in het startscherm van Netflix.com de cursor over je profielnaam in de rechterbovenhoek van de pagina.

2. Selecteer Uitloggen bij Netflix.

Netflix-app uit de Google Play Store

1. Tik rechtsonder op Mijn Netflix.

2. Tik rechtsboven op Meer .

3. Tik op Uitloggen en tik ter bevestiging nogmaals op Uitloggen.